Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
arkadaşlar bende kendi tasarladığım bir sistemi paylaşmak istiyorum.Buna benzer sistemler internette var,ben de onlardan esinlenerek buna ulaştım. 15 haftalık DEMO hesapta test ettim.Belki önümüzdeki hafta live hesapta denemeye başlayacağım.Sistem çok basit. sadece 9.bar bitmesine 10 dakika kala bu barın en yükseğinin 8 pips üzerine alış,en düşüğününde 5 pips altına satış giriyoruz.stoploss bir önceki alış ve satış noktası.KAR alma 65 pips.
bu iki tarafa olan alım ve satımı bekleyen emir olarak açıyoruz.artık ekranın başında beklemeye gerek yok.Yalnız saat 2300 te pozisyonları kapatıyoruz.zaten 1adet pozisyon açık olabiliyor.
15 haftada 0.1 kontrat ile 1382 dolar getirisi oldu DEMO da.yani 500 dolar ile başlansaydı, şimdi 1882 dolar olmuştu.akla diğer barların performansları gelebilir.çoğunu test ettim en verimlisi 9.bar ve GBPUSD H1 paritesi.papazda başarılı olmuyor.
ekte excel tablosuda yaptım.stoploss 50-70 pips arası çıkıyor.Yorumlarınızı bekliyorum.
Bu arada sayın Teo ya candan teşekkür ederim, onun sayesinde kendimizde sistem yapabilir duruma geldik.Herşeyi sorgular hale geldik.artık körü körüne bir indikator takip etmiyoruz.
not:denemek isteyenler kesinlikle önce DEMO da test etsinler.akıllarına yatarsa eksik yönlerinide ,burada paylaşırlarsa indikatörsüz stressiz bir sistemimiz olur.
arkadaşlar bende kendi tasarladığım bir sistemi paylaşmak istiyorum.Buna benzer sistemler internette var,ben de onlardan esinlenerek buna ulaştım. 15 haftalık DEMO hesapta test ettim.Belki önümüzdeki hafta live hesapta denemeye başlayacağım.Sistem çok basit. sadece 9.bar bitmesine 10 dakika kala bu barın en yükseğinin 8 pips üzerine alış,en düşüğününde 5 pips altına satış giriyoruz.stoploss bir önceki alış ve satış noktası.KAR alma 65 pips.
bu iki tarafa olan alım ve satımı bekleyen emir olarak açıyoruz.artık ekranın başında beklemeye gerek yok.Yalnız saat 2300 te pozisyonları kapatıyoruz.zaten 1adet pozisyon açık olabiliyor.
15 haftada 0.1 kontrat ile 1382 dolar getirisi oldu DEMO da.yani 500 dolar ile başlansaydı, şimdi 1882 dolar olmuştu.akla diğer barların performansları gelebilir.çoğunu test ettim en verimlisi 9.bar ve GBPUSD H1 paritesi.papazda başarılı olmuyor.
ekte excel tablosuda yaptım.stoploss 50-70 pips arası çıkıyor.Yorumlarınızı bekliyorum.
Bu arada sayın Teo ya candan teşekkür ederim, onun sayesinde kendimizde sistem yapabilir duruma geldik.Herşeyi sorgular hale geldik.artık körü körüne bir indikator takip etmiyoruz.
not:denemek isteyenler kesinlikle önce DEMO da test etsinler.akıllarına yatarsa eksik yönlerinide ,burada paylaşırlarsa indikatörsüz stressiz bir sistemimiz olur.
bu sıstemın mantıgını pek anlayamadım, yanı tutmus olabılır ama mantıksal bır kalıba sıgdıramıyorum..
Nıcın 9, da baska bır sey degıl, 1 3 5 8 13 21 den bırısı olsa hadı hadı fıbo sayısı alınmıs dıyecegım , mantıklı bır kalıba oturacak, gercı fıbo sayısı olsa ne ıfade eder bence bu da etmez,
Fıbo sayısının tek espırısı, olcumleme alınacak barlar arasındakı mesafenın sabıt olması nedenı ıle ormeklemede varsayım olabılıyor..
Ama su an kar getırıyor ıse sorun yok, en ıyı sıstem ıstersenız yazı tura atın ve buna sıstem deyın,
En ıyı sıstem para kazandıran sıstemdır ...
Para kazandırıyor ıse dunyanın en mantıksız ,deli saçması bir şey de olsa kabul edılır...
Burada ozellıkle vurgulamak ıstedıgım ne yaparsanız yapın, bu yaptıgınızın matematıksel karsılıgını bılın kullanmadan once, körü körüne , bunun rengı guzel, şöyle gözucu ile baktım iyi gibi falan demeyın.....
Orneklersem
Pıvota gore trade edıyorum demek..
Ben gunluk barın ortasını gecınce alıyorum, altına duserse satarım demektır..
Eger bunun anlamını bılerek trade edıyorsanız sorun yok,
Ama yok sadece pıvotu gecınce al, sat dersenız, mutlaka bır yerde yere yıgılır kalırsınız..
2Ornek
Ob 0.75 uzerı alıyorum demek...
ben gunluk barın govdesı , 3/4 unu kaplayınca alıyorum demektır..
Netıcede kullanılan ındıkatorun formulunu ve anlamını bılmek gerekır...
sn.teo bunun mantığı şu:Bu saatte yani TR ile saat 11 den sonra trend değişimi oluyor.(günlük trend).önce 2 yönede çalkalıyorlar sonra bir tarafa gidiyor. Eğer indikatör ile takip edlirse önce al verdiriyor,sonra sat verdiriyor,bir şekilde stop oluyoruz.zaten hep demezmiyiz indikatör geçmişi gösterir.Burada
ne indikatör var ne de başka yardımcı birşey.sadece tek bir bar var.buna benzer çok çalışmalar var internette.kimisi ilk 5 barın high low unu kullanıyor,kimiside londra açılışı ile kırılmaya oynuyor vs.Ben buradan hareketle saat 11:00 deki bir tarafa kırılmanın getirisine dikkat çekmek istedim.o nedenle emin olmak içinde 15 hafta demoda takip ettim.koyabilirsem excel tablosunuda yaptım.en verimli 65 pips sabit kar al.stoploss ise 9.barın uzunluğu kadar.
saygılar.
forumun sol alt kosesinden cevap yaza bas yada kendi msj ını alıntıla daha gelısmıs bır msj yazma penceresı cıkıcak pencerede ıkı satır ikon var ust satırda ok tuslarının solunda gulen adamın sagında kalan atach ikonuna bas pencere acılıcak ordan goz at de ıstedıgın excel dosyasını sec sonra ok de sonra yukle butonuna bas yukleme bıttıkten sonra sag ustte pencereyı kapat de sonra bu msj yazdıgın pencereye gerı donucen orda atach ikonuna bas senın yukledıgın dosyanın adını gorucen onu sec msj ın ıcıne eklenmıs olucak sımdı msj ını gonedere basıncada foruma dosyanı gonderebılırsın
Bu sitede yer alan grafik ve yorumlar kişisel çalışmalarımdır.Bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
kimisi ilk 5 barın high low unu kullanıyor,kimiside londra açılışı ile kırılmaya oynuyor.
benım yenı sıstemde bu mantıkla calısıyor bar dengesıne gore,karsılastırıyorum sadece ındıkator yok, 3.bar.5.bar 8. barları karsılastırıyorum h1,h4 ve gunlukte..
Bu noktalarda eger range noktalarında dengesızlık olursa barın momentının dustugunu gozlemleyıp ters yone poz acıyorum, 2 haftadır paramı (Lafola kızmasa eger) xx'e katladım..
Sadece bugun ne hıkmetse bu dengesızlıkte euruaud gevsemedı, o da pazartesı ye en kotu, sattıgım yere gelır ve benı pat yapar veya stoplatır....
forumun sol alt kosesinden cevap yaza bas yada kendi msj ını alıntıla daha gelısmıs bır msj yazma penceresı cıkıcak pencerede ıkı satır ikon var ust satırda ok tuslarının solunda gulen adamın sagında kalan atach ikonuna bas pencere acılıcak ordan goz at de ıstedıgın excel dosyasını sec sonra ok de sonra yukle butonuna bas yukleme bıttıkten sonra sag ustte pencereyı kapat de sonra bu msj yazdıgın pencereye gerı donucen orda atach ikonuna bas senın yukledıgın dosyanın adını gorucen onu sec msj ın ıcıne eklenmıs olucak sımdı msj ını gonedere basıncada foruma dosyanı gonderebılırsın
sunu bır de resımlerle anlatsan cok yavan olmuş bu şekilde hehehe
Dünyanın en büyük tahvil fonu Pimco'nun yöneticisi Bill Gross,
yaklaşık otuz yıldır süren tahvil rallisinde sona yaklaşılmış
olabileceğini belirtti...
Gross, ''ABD, İngiltere ve Japonya gibi ülkelerdeki aşırı borçlanma,
artan bütçe açıklarını finanse etmek için hükümetlerin rekor miktarda
tahvil satışına gitmeleri nedeniyle eninde sonunda enflasyona yol
açacak'' şeklinde konuştu.
Geçen yılın Aralık ayında ilk kez hisse senedi fonu arzına gideceğini
ilan eden Pimco, yatırımcılara Almanya ve Kanada gibi düşük bütçe
açığı olan ülke tahvillerini ve yüksek getirili şirket tahvilleri
almalarını önerdi.
Bloomberg'e konuşan Gross, ''Tahvil piyasası en iyi günlerini gördü.
Artık faiz getirilerinden çok daha geniş getirilere odaklanabiliriz''
dedi...
Gross, ''Ekonominin güçlenmesi ve Fed'in faiz artırıma başlamasıyla
birlikte gelecek yıl iki yıl vadeli ABD hazine tahvili faizleri
muhtemelen şimdiki % 1.08 seviyesinden % 1.25 ila % 1.5'e
yükselecektir'' diye konuştu..
Reel faizlerin daha hızlı artacağını ifade eden Gross, ''Bu, tahvil
piyasası için iyi bir durum değil'' şeklinde konuştu.
ABD hazine tahvili faizleri
% 1.08 seviyesinden % 1.25 ila % 1.5'e
yükselerek 2011 de REEL FAİZ PATLAMASI olacakmış....He He He.. Parasını değerlendirmek isteyenlerin ağzı kulaklarına varmıştır ..
kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime
titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
benım yenı sıstemde bu mantıkla calısıyor bar dengesıne gore,karsılastırıyorum sadece ındıkator yok, 3.bar.5.bar 8. barları karsılastırıyorum h1,h4 ve gunlukte..
Bu noktalarda eger range noktalarında dengesızlık olursa barın momentının dustugunu gozlemleyıp ters yone poz acıyorum, 2 haftadır paramı (Lafola kızmasa eger) xx'e katladım..
Sadece bugun ne hıkmetse bu dengesızlıkte euruaud gevsemedı, o da pazartesı ye en kotu, sattıgım yere gelır ve benı pat yapar veya stoplatır....
Sevgıler...
Sn.Teo; şimdiye kadar bir sürü süslü ve renkli sistemler denedik.Ben kendi açıma hiçbirinden fayda görmedim.indikatöre bağlı sistemler mutlaka bir yerde yanlış yapıyor ve aldığınız tüm hasılat bir anda gidiyor.1 hafta kazandıran bir sistem diğer hafta zarar ettiriyor.Ben ilk defa 3,5 ay gibi bir sürede kaybettirmeyen bir yöntem gördüm.benim bu denediğim yöntemde belki çok büyük kar yok ama düzenli 0,1 kontrat ile yani 150 dolar ile açılan 1 kontrat ta haftalık 90 pips gibi getirisi görünüyor.Tablo da da zaten ayrıntılı incelenirse 65 pips kar alma en ideal nokta görünüyor.sizin şu anda uyguladığınız sistemi de biraz ayrıntılı anlatabilirseniz,onu da denemek isterim ,şu indikatör saçmalığından kurtulmuş oluruz.
iyi akşamlar.
Yorum