Her genç kızın rüyası...gel vatandaş gel....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • lafola
    Tecrübeli
    • 01 Mart 2009
    • 191

NUNU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iste ben de bu dusunceye karsiyim. su paranizin su kadarindan fazlasini riske etmeyin olayina. ya hepsini riske etsek kac yazar? sonunda hep si kaybedilmiyor mu? sihirli formul, sistem, kure her neyse, onu bulmadigimiz surece kaldiracin ve riskin hic onemi yoktur. dusuk kaldiracli ya da riskli islmeler yaparak kaybi zamana yayariz sadece.
    Bravo Teonun sözcüsü gibi yazdın..İşte bu düşünce bence tamamen yanlış..Birde sana anlatmayı deneyeyim..

1) Sihirli formül yok..Bir sürü formülü birbiriyle birleştirerek köşeyi dönecek formül oluşturulamaz..Oluşturulabilseydi birileri oluşturur ve yıllık anormal getirileri kazanırdı ..

2) Eğer uyguladığın tarz paranın % 30 unu kaybetmeye imkan tanıyor ise ve tradingte para kaybedilir kuralı doğruysa ( Van Tharpın tanımı) işin doğası arka arkaya 5-10 kere zarara katlanabilmeye dayanmakta ise , işlem başına zararın çok düşük olabilmeliki 5-10 kereden sonrada oyunu oynamaya devam edebilesin..

Olmayana ergi metodu diye öğretilen bir yöntem vardı orta okulda öğretilen ..Neydi bu ? neyin olmadığını biliyorsak ordan olabileceğe ulaşmak..Birçok neyin olmadığını bliyoruz..Yılda % 100-500-5000-50000 kazanç yok..Bunu çok kısa süre için kazanabilen kişiler olabilir ama bu bizim konumuz değil( 100 000 kişiye yazı tura attırınca bunlardan bazılarıda arka arkaya yazı atar) Borsada insan doğasına ters hareket edilerek para kazanma olasılığı olmakta ..(pozisyonununz zarar ettirirken terse dönmek,herkes artacağını düşünürken düşüşe oynamak,sabırlı olmak vs.)

FX piyasalarında yapılması becerilirse belki kazandıracağını söyleyebileceğim şey şu olabilir her hangi bir yöne gideceğinizi düşündüğünüz grafiğin sabırla ters yöne çekilmesini beklemek ve mutlaka zararınızı fixlemeniz..(martingalelerle zararınızı önceden kağıt üzerinde hesaplayarak pozisyona girmek..) Zaten ne der top traderler : Oyuna girerken ne kazanacağımı değil, ne kaybedeceğimi hesaplarım..
    kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
    titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
    perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime

Yorum

• NUNU
      HAS AYU
      • 28 Şubat 2009
      • 130

lafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Bravo Teonun sözcüsü gibi yazdın..İşte bu düşünce bence tamamen yanlış..Birde sana anlatmayı deneyeyim..

1) Sihirli formül yok..Bir sürü formülü birbiriyle birleştirerek köşeyi dönecek formül oluşturulamaz..Oluşturulabilseydi birileri oluşturur ve yıllık anormal getirileri kazanırdı ..

2) Eğer uyguladığın tarz paranın % 30 unu kaybetmeye imkan tanıyor ise ve tradingte para kaybedilir kuralı doğruysa ( Van Tharpın tanımı) işin doğası arka arkaya 5-10 kere zarara katlanabilmeye dayanmakta ise , işlem başına zararın çok düşük olabilmeliki 5-10 kereden sonrada oyunu oynamaya devam edebilesin..

Olmayana ergi metodu diye öğretilen bir yöntem vardı orta okulda öğretilen ..Neydi bu ? neyin olmadığını biliyorsak ordan olabileceğe ulaşmak..Birçok neyin olmadığını bliyoruz..Yılda % 100-500-5000-50000 kazanç yok..Bunu çok kısa süre için kazanabilen kişiler olabilir ama bu bizim konumuz değil( 100 000 kişiye yazı tura attırınca bunlardan bazılarıda arka arkaya yazı atar) Borsada insan doğasına ters hareket edilerek para kazanma olasılığı olmakta ..(pozisyonununz zarar ettirirken terse dönmek,herkes artacağını düşünürken düşüşe oynamak,sabırlı olmak vs.)

FX piyasalarında yapılması becerilirse belki kazandıracağını söyleyebileceğim şey şu olabilir her hangi bir yöne gideceğinizi düşündüğünüz grafiğin sabırla ters yöne çekilmesini beklemek ve mutlaka zararınızı fixlemeniz..(martingalelerle zararınızı önceden kağıt üzerinde hesaplayarak pozisyona girmek..) Zaten ne der top traderler : Oyuna girerken ne kazanacağımı değil, ne kaybedeceğimi hesaplarım..
      iste butun olay da o zaten. ben arka arkaya 5-10 zararli islem yapacagim, hadi dusuk kaldiracla yirttik diyelim, bana daha sonraki 10-20 islem karli yaptiracak birseyler bulayim ki kazanayim.
      top traderlarin palavralarina bakmam ben. bu olay cola'nin formulunu bulmak gibi birsey.
      Ela gozlumun nazina, hastayim fordun aragazina

Yorum

• KUTERO
        Beybaba
        • 19 Temmuz 2007
        • 437

İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
        İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• lafola
          Tecrübeli
          • 01 Mart 2009
          • 191

iste butun olay da o zaten. ben arka arkaya 5-10 zararli islem yapacagim, hadi dusuk kaldiracla yirttik diyelim, bana daha sonraki 10-20 islem karli yaptiracak birseyler bulayim ki kazanayim.
          top traderlarin palavralarina bakmam ben. bu olay cola'nin formulunu bulmak gibi birsey.

Çöle düştün elinde 10 lt su varken .Bu suyu günde 0,5 lt içersen 20-23 gün dayanırsın ..Bu arada yardım yetişebilir..Suyu kafaya dikersen 3 günden sonra ulaşan hiç bir yardımın anlamı kalmaz..

Teoya şöyle demiştim : Sen belkide uygulanabilecek formülü 20 kere buldun ..Ama kendine ,bu sistemin başarısını kanıtlanabileceği atış sayısını vermedinki!

Yorum

• oguzt
            Tecrübeli
            • 27 Şubat 2009
            • 427

Çöle düştün elinde 10 lt su varken .Bu suyu günde 0,5 lt içersen 20-23 gün dayanırsın ..Bu arada yardım yetişebilir..Suyu kafaya dikersen 3 günden sonra ulaşan hiç bir yardımın anlamı kalmaz..

Teoya şöyle demiştim : Sen belkide uygulanabilecek formülü 20 kere buldun ..Ama kendine ,bu sistemin başarısını kanıtlanabileceği atış sayısını vermedinki!
            çölde beklemek yerine belli bir yone kutup yıldızına bakarak kossa nasıl olur belkı hıc yardım gelmeyecek suda enınde sonunda bıtecek ama kosarak belkı hedefe varamazmı varsa makul bir hedefi
            Bu sitede yer alan grafik ve yorumlar kişisel çalışmalarımdır.Bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Yorum

• NUNU
              HAS AYU
              • 28 Şubat 2009
              • 130

benim dedigim yere geliyorsun. "biri yardima gelebilir". iste bizim de o yardima gelebilecek bir kisi olup olmadigini bilmemiz gerekiyor ki cole atalim kendimizi. ben hergun bir damla su da icerim, hic sorun degil o kismi. bu kadar karmasik sistemlere de gerek yok o zaman, koyayim 22 ve 50 gunluk ho cizgilerini, yardim bekleyeyim.
              Ela gozlumun nazina, hastayim fordun aragazina

Yorum

• lafola
                Tecrübeli
                • 01 Mart 2009
                • 191

oguzt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                çölde beklemek yerine belli bir yone kutup yıldızına bakarak kossa nasıl olur belkı hıc yardım gelmeyecek suda enınde sonunda bıtecek ama kosarak belkı hedefe varamazmı varsa makul bir hedefi
                Keşke Tradingtede alternatifler bu kadar az olsaydı..

Yorum

• oguzt
                  Tecrübeli
                  • 27 Şubat 2009
                  • 427

Keşke Tradingtede alternatifler bu kadar az olsaydı..
                  dimi ama kutup yıldızına bakarak trade olmaz )
                  ben kendimce trade baslamadan once rakibimin o gun nasıl olduguna bakıyorum ne tarzda hareket edıyor hareketın boyutları ne ben bundan bır hareketınde ne koparabılırım benım hedefım ne bunları belırledıkten sonra gunluk makul bır hedef 20 -30 pip sonra HO...
                  Bu sitede yer alan grafik ve yorumlar kişisel çalışmalarımdır.Bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Yorum

• SUAT.
                    Yeni üye
                    • 25 Ekim 2009
                    • 33

Aslında fazla söze gerek yok bakın CATY ablanın imzasına

Fasulyeden.. nohuttan yada herhangi bir hububattan.. Herkes bir gün batmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacak..(catedral)

Maalesef böyle giderse hepimiz bu hafifliği yaşayacağız...Hiç istemesekde...

Yorum

• sungur
                      Bağımlı
                      • 19 Mart 2009
                      • 0

gbp/usd de ; kama oluşumu var.
                      catedral bu konuda uzman. burda ise bir bakarmsının?
                      sn kaptan siz de fikrinizi yazarmısınız? saatlik bazda

Yorum

• sungur
                        Bağımlı
                        • 19 Mart 2009
                        • 0

uygulayabilene, saatlik boll. yatay konumda iken, alt booll. de al. üst boll . sat. günde 4 defa yap. 40 pip ten 120 pip

Yorum

• KUTERO
                          Beybaba
                          • 19 Temmuz 2007
                          • 437

sungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          gbp/usd de ; kama oluşumu var.
                          catedral bu konuda uzman. burda ise bir bakarmsının?
                          sn kaptan siz de fikrinizi yazarmısınız? saatlik bazda
                          60 M de Kama var evet..
                          Birde Negatif Uyumsuzluklar var..Bu arada göstergelerde soğuyor inceden ..
                          İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
                          İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• lafola
                            Tecrübeli
                            • 01 Mart 2009
                            • 191

benim dedigim yere geliyorsun. "biri yardima gelebilir". iste bizim de o yardima gelebilecek bir kisi olup olmadigini bilmemiz gerekiyor ki cole atalim kendimizi.

Bence kendini çöle atma..Türk borsasından hisse senedi alabilmek için endexin 0,90-1,7 dolar seviyelerine düşmesini bekleyip kademeli mal al derim..

bu kadar karmasik sistemlere de gerek yok o zaman, koyayim 22 ve 50 gunluk ho cizgilerini, yardim bekleyeyim
                            Karmaşık sistemlere gerek yok bu tamamen doğru..keep it simple..Nelerin olmayacağını ayıkla önce ..geriye kalanlara bak..

Yorum

• tractact
                              TOBOma
                              • 19 Kasım 2007
                              • 560

tractact Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              vob, foreks türü şeylerde kasa her zaman kazanır... ben şu kadar kazandım diye birşey söyleyemiyorsunuz hiç... çünkü her an elinizden fazlasını alabiliyor...

borsa 1 cent'e yaklaştığında büyük banka hissesi alıp 3,5 cent'e geldiğinde de satmak bence en iyisi...
                              24.12.2009'da yazmıştım bunu... dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz...

Yorum

• sungur
                                Bağımlı
                                • 19 Mart 2009
                                • 0

kaptanım; göstergeler soğuyor derken, yukarı devam edecek mi?

Yorum

Working...
                                X

Debug Information