Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
ablam ne yapıyorsun poz var mı sende
ben dün çok büyük bir hata yaptım. stop koymayı unuttuğum için şu anda karın ağrıları çekiyorum.
nzd-usd zaten kiwiye allerjimde vardır nerden bulaştıımki. şimdi en son noktaya stop koydum bekliyorum.k24
Iğğğyyyy allah kolaylık versin:040:
E/D kısayım..
Yazılarım ve öngörülerim kişisel fikirlerimdir.. herkesin parasına geçer sözü..
Fasulyeden.. nohuttan yada herhangi bir hububattan.. Herkes bir gün batmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacak..(catedral)
akçay(recep) arkaşımının önerisiyle foruma yeni üye oldum çok sık olmamakla birlikte paylaşımlarda bulunuacağım...Otomatik alım-satım sinyalleri üreten yazılımlar üzerinde çalışmlarım var.
saygılarımla...
Şİmdiye kadar en az 50 kez yazdım kendim hiç bir formülü kullanmııyorum diye ekranı gözle takip edip 5 dk.lık gir çık işlemleri yapıyorum sadece.
Hiç bir zaman sürekli poz.da durmuyorum.
Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)
akçay(recep) arkaşımının önerisiyle foruma yeni üye oldum çok sık olmamakla birlikte paylaşımlarda bulunuacağım...Otomatik alım-satım sinyalleri üreten yazılımlar üzerinde çalışmlarım var.
saygılarımla...
veya sizin tecrübelerinizin ışığı altında, huyu suyu nedir..Kimden etkileniyor..Kafasına göremi takılıyor..
genelde parite ile korelasyonu daha yüksek.
benim günlük grafiklerde önce petrol al veya sat veriyor. 2, 3 gün içinde de
dow aynı sinyali veriyor. yani şu sıralar dow petrolü geriden takip ediyor.
aslında şu anda petrol - dow korelasyonu bir yerde tam tersine dönmesi lazım. petrol 90 lara çıkarsa sanırım birbirlerine ters hareket etmeye başlayacaklar.
petrolde her çarşamba 17.30 da gelen stok verileri öncesinde kesinlikle flat kalınmasında fayda var. veriler geldikten sonra girilen pozisyonda sağlanan kazanç ciddi rakamlar olabiliyor. ama veri sonrası hareketlerde insanın algısı çok karışıyor.
dünkü veriyi örnek alırsak, stoklar bekleneni üstünde geldi fiyatların düşmesi lazım.
ilk hareket uzun kırmızı bar (veriye göre short doğru karar)
sonrasında yukarıya hızlı bir hareket (shortlayanların algısı burada şunu söylüyor ' veri fiyatların içindeymiş' ) longa dönüyor veya zararına kapatıyor.
sonrasında gece boyunca hakettiği rakamlara geliyor.
stok verisi sonrası ilk başlarda çok ciddi zararlarım olmuştu. hatta bir keresinde full pozisyon aldığım için , pozisyonum doğru yönde olmasına karşın hesabım sıfırlanmıştı.
benim hesabı sıfırlayıp , benim aldığım pozisyon yönünde gitmeye devam etti sonradan
bu yüzden sermayenin çok küçük bir kısmıyla girmek lazım.
Yorum