S.o.s.

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • parapara
    Yeni üye
    • 02 Mart 2008
    • 5

sistemin uygulanışına bir örnek. yatayda güzel çarpılıyor. birde pozisyondan çıkış için yine yeşil çizgiyi yi kullan diye bilirsin ama işte panik , pskoloji ve diger etkenler insanı rahat bırakmıyor. bunu uygulamak için hız, takip ve uygulamak gerekiyor.

Yorum

• Dantes
      Bağımlı
      • 26 Şubat 2009
      • 836

bunu indikator olarak kaydediyoruz degilmi analmadigim nokta mevcut sistemimizle nasil entegre edecegiz. daha ocne yazdim ama hala realize edemiyorum. mesela yukaridaki arkadasin sistemine adapte edersek nasil olur.
      Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
      Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
      Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• hdioxyde
        Demirbaş
        • 04 Mart 2009
        • 84

parapara Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        üsteki grafik vob30 haziran vade 5dk grafik üzerinde kırmızı 5li basit h.o yeşil ise 22 lik basit h.o .

şimdi buna göre ben şöyle bir sistem kurdum ve uygulamayı düşünüyorum.
        5 dk grafikte fiyat yeşil çizgiyi ( 22 li h.o) yukarı dogu keserse long açaçagım. fiyat yükselip gevşemeye başladıktan sonra eger kırmızı çizgiyi aşagı dogru kırarsa pozisyonu kapatıp flat kalacagım ve karı cebe atacagım .yine fiyat kırmızıyı aşagıdan yukarıya dogru kırınca tekrar long pozisyon açacagım. aynı statejiyi uygulamaya devam edecegim. Eger ki fiyat yeşil çizgiyi aşagı dogru kırar ise short pozisyona geçecegim aynı strateji ters yönde işlemeye devam edecek.

yine aynı indikatör degerleri 60 dk grafik üzerinde açılarak ertesi güne trend yönünde pozisyon açılacak yani 60 dk grafikte fiyat yeşil çizginin yukarısında ise ertesi güne long pozisyon açıyorum.

bu sistemi 60 dk kullanarak ertesi güne pozisyonumu alıyorum ve çok isabetli oluyor. ama iş nedediyle 5 dk grafikte uygulayacak vakit bulamıyorum. ama yakın zamanda uzun bir tatilim olacak 5 dk kullanmayıda düşünüyorum.

Bir yorum istiyorum şimdi bu sisteme. Yada bu sistemi daha iyi nasıl s.o.s yapabiliriz.

5 dakikalıkta son iki günün resmi aşağıdaki gibi, grafikte sizin tanımlamalarınıza göre al ve sat okları ile exit noktalarını kodladım...

Bilanço eğer yanlış saymadımsa şu şekilde:

17 Short Sinyali
        21 Long Sinyali
        38 flat sinyali....

76 sinyal var 192 barda,

Bu sinyal hızıyla yatay piyasada darmadağın olursunuz. Daha yavaş bir sistem kullanmalısınız
        Illegitimi non carborundum

Yorum

• hdioxyde
          Demirbaş
          • 04 Mart 2009
          • 84

Dantes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          bunu indikator olarak kaydediyoruz degilmi analmadigim nokta mevcut sistemimizle nasil entegre edecegiz. daha ocne yazdim ama hala realize edemiyorum. mesela yukaridaki arkadasin sistemine adapte edersek nasil olur.
          Şöyle Yapacağız:

Diyelim ki en basitinden şöyle bir sistemimiz olsun:

Al: Cross(LinRegSlope(C,21),Mov(LinRegSlope(C,21),9,S) )
          Yani Lineer Regression Slope kendi 9 SMA'sını yukarı kesince al...

Sat: Cross(Mov(LinRegSlope(C,21),9,S),LinRegSlope(C,21) )
          LRS kendi 9 SMA'sını aşağı kesince sat....

Aşağıdaki 20 dakikalık grafik bunu gösteriyor....

..

Şimdi S.O.S kodumuzu inceleyelim:

-----------------------------------------------------------
          { ©Copyright Hdioxyde-Keyborsa.com
          The grant of this license is for personal use
          only - no resale or repackaging allowed.}

{Donemler ve Stop Cinsi}
          prds:=Input("Kar Takip Ort",5,100,13);
          FullS:=Input("mod HHV-LLV 1:yes 2:no",1,2,1);

{Sistem Kosullari}

{Al - Sat Sinyalleri}
          {long entry kosulu, kendi sisteminize göre değiştirin}
          LE:=Cross(LinRegSlope(C,21),Mov(LinRegSlope(C,21),9,S) );

{long exit kosulu, kendi sisteminize göre değiştirin}
          LX:=Cross(Mov(LinRegSlope(C,21),9,S),LinRegSlope(C,21) );

{Short entry kosulu, kendi sisteminize göre değiştirin}
          SE:=Cross(Mov(LinRegSlope(C,21),9,S),LinRegSlope(C,21) );

{Short exit kosulu, kendi sisteminize göre değiştirin}
          SX:=Cross(LinRegSlope(C,21),Mov(LinRegSlope(C,21),9,S) );

PozBAz:=ExtFml( "Forum.Latch", LE, LX, SE, SX);

{Pozisyon Karlari}
          ShortProfit:=If(PozBAz<0,ValueWhen(1 ,Cross(0,PozBAz),C )-C,0);
          LongProfit:=If(PozBAz>0,C-ValueWhen(1 ,Cross(PozBAz,0),C ),0);

{Sinyal anindaki low ve high degerleri}
          SatBarH:=ValueWhen(1 ,Cross(0,PozBAz),H);
          AlBarL:=ValueWhen(1 ,Cross(PozBAz,0),L );

{Stoplar}
          {Stoplari tanimlarken 13 donemlik triangular mov alinmistir, kullanici mov cesidini degistirerek deneyebilir}
          StopShort:=Min(SatBarH,(SatBarH-Mov(ShortProfit,prds,TRI)));
          StopLong:=Max(AlBarL,(AlBarL+Mov(LongProfit,prds,T RI)));

{Stop cinsi tanimlari, Fulls 1 ise long stopu asla daha düşük bir değer almaz}

StopS:=If(Fulls=1,LowestSince(1, Cross(0,PozBAz),StopShort),StopShort);
          StopL:=If(Fulls=1,HighestSince(1, Cross(PozBAz,0),StopLong),StopLong);
          Stop:=If(PozBaz>0,StopL,StopS);

Stop

---------------------------------------------------

Bu da yukardaki formüle göre Trailin Stop Loss'umuz...

...

Yorum

• hdioxyde
            Demirbaş
            • 04 Mart 2009
            • 84

sistemin uygulanışına bir örnek. yatayda güzel çarpılıyor. birde pozisyondan çıkış için yine yeşil çizgiyi yi kullan diye bilirsin ama işte panik , pskoloji ve diger etkenler insanı rahat bırakmıyor. bunu uygulamak için hız, takip ve uygulamak gerekiyor.
            ........
            Şöyle yapalım, illa ki 5m grafikte trade etmek istiyorsanız size iki farklı SMA periodu tavsiye edeceğim.

Uzun olanı günlük yani 96 bar diğeri ise yarım gün yani 48 bar.... Sistem kısaca şöyle, fiyat hem 48 hem 96 SMA üzerindeyse long, ikisinin altında ise short, arasındaysa da flat.

Bu durumda görüntü aşağıdaki gibi bütün büyük hareketleri yakalıyor ama yatayda da fazla çarpılmıyorsunuz...

..

Yorum

• parapara
              Yeni üye
              • 02 Mart 2008
              • 5

46 VE 96 LIK SMA 5 DK grafik için büyük kalmazmı . bayagı bir geç sinyal üretir. sanki 30dk grafigin 5 dk grafik üzerinde uygylanışı gibi bir şey olmazmı.

Yorum

• hdioxyde
                Demirbaş
                • 04 Mart 2009
                • 84

46 VE 96 LIK SMA 5 DK grafik için büyük kalmazmı . bayagı bir geç sinyal üretir. sanki 30dk grafigin 5 dk grafik üzerinde uygylanışı gibi bir şey olmazmı.
                Kesinlikle öyle olur ama geç derken kime göre geç... 15 dakikada bir poz değiştirmek de çok erken değil mi?

Mov'lar yapıları gereği yavaş sistemlerdir. Bunu kısa periodlu kullanarak hızlandırdığınızda güvenilir olmaktan çıkarlar. Fiyat döner, aradan 5 bar geçer mov döner bu arada fiyat geri dönmüş olur. Dahası Mov etrafında dans eder, insanı canından bezdirir. Tam lanet olsun dediğiniz anda trende girer uçar gider siz pozisyonsuz kalırsınız.

Gerçekten çok hızlı trade edebilecekseniz. Size fikirler sistemler topiği altında bir yerlerde kalmış olan X-Jübile'yi tavsiye edeceğim.

Hızlı bir sistemdir o yüzden küçük periodda kullanılabilir. Tepe ve dibi arar, aşırılıkları yakaladığında iki anlama gelir. ya trendin sonu ya da başı ortası arası bir yer... Sonu ise kazandınız. başı ortası arası ise gene kazandınız... Çok daha düşük bir olasılıkla çok yavaş gelişen trendlerde sonu ile ortası arasında bir yerler olabiliyor. O yüzden Stop Loss derim başka bir şey demem bu sistemde..

Aşağıdaki grafik 3 dakikalık. Sistem açıklamalarını öbür topikte okuyabilirsiniz ama kısaca değineyim.

Sat için kırmızı bar'ın en düşüğü altında kapanış.
                Al için mavi barın en yükseği üstünde kapanış.

Stop loss mutlaka kullanılmalı. Long için mavi barın en düşüğü altında kapanış, Short için kırmızı barın en yükseği üstünde kapanış. Tamamen trend reversal'a dayandığı için Stop Loss'suz kullanmak intihar gibi olur.

12 SMA take profit için kullanılabilir. Tam bir vur kaç mantığı. Barları dikkatlice inceleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Sizin SMA'ların trade sıklığını yakalayarak hem işlem tatmini sağlar hem de çok daha yüksek kar getirir.

....

Yorum

• Dantes
                  Bağımlı
                  • 26 Şubat 2009
                  • 836

hdioxyde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Mov'lar yapıları gereği yavaş sistemlerdir. Bunu kısa periodlu kullanarak hızlandırdığınızda güvenilir olmaktan çıkarlar. Fiyat döner, aradan 5 bar geçer mov döner bu arada fiyat geri dönmüş olur. Dahası Mov etrafında dans eder, insanı canından bezdirir. Tam lanet olsun dediğiniz anda trende girer uçar gider siz pozisyonsuz kalırsınız.
                  bu sozunuzu burada birkez daha vurgulamak istedim kaynayip gitmesin.
                  Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
                  Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                  Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• teo
                    Demirbaş
                    • 03 Mart 2009
                    • 3712

Dantes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    bu sozunuzu burada birkez daha vurgulamak istedim kaynayip gitmesin.
                    ah ah, okuyanmı bılır yasayan mı Kahrolsun Ma lar heheheh

Yorum

• cedid
                      Katılımcı
                      • 11 Mayıs 2009
                      • 44

[QUOTE

Şimdi S.O.S kodumuzu inceleyelim:

-----------------------------------------------------------
                      { ©Copyright Hdioxyde-Keyborsa.com
                      The grant of this license is for personal use
                      only - no resale or repackaging allowed.}

{Donemler ve Stop Cinsi}
                      prds:=Input("Kar Takip Ort",5,100,13);
                      FullS:=Input("mod HHV-LLV 1:yes 2:no",1,2,1);

{Sistem Kosullari}

{Al - Sat Sinyalleri}
                      {long entry kosulu, kendi sisteminize göre değiştirin}
                      LE:=Cross(LinRegSlope(C,21),Mov(LinRegSlope(C,21),9,S) );

{long exit kosulu, kendi sisteminize göre değiştirin}
                      LX:=Cross(Mov(LinRegSlope(C,21),9,S),LinRegSlope(C,21) );

{Short entry kosulu, kendi sisteminize göre değiştirin}
                      SE:=Cross(Mov(LinRegSlope(C,21),9,S),LinRegSlope(C,21) );

{Short exit kosulu, kendi sisteminize göre değiştirin}
                      SX:=Cross(LinRegSlope(C,21),Mov(LinRegSlope(C,21),9,S) );

PozBAz:=ExtFml( "Forum.Latch", LE, LX, SE, SX);

{Pozisyon Karlari}
                      ShortProfit:=If(PozBAz<0,ValueWhen(1 ,Cross(0,PozBAz),C )-C,0);
                      LongProfit:=If(PozBAz>0,C-ValueWhen(1 ,Cross(PozBAz,0),C ),0);

{Sinyal anindaki low ve high degerleri}
                      SatBarH:=ValueWhen(1 ,Cross(0,PozBAz),H);
                      AlBarL:=ValueWhen(1 ,Cross(PozBAz,0),L );

{Stoplar}
                      {Stoplari tanimlarken 13 donemlik triangular mov alinmistir, kullanici mov cesidini degistirerek deneyebilir}
                      StopShort:=Min(SatBarH,(SatBarH-Mov(ShortProfit,prds,TRI)));
                      StopLong:=Max(AlBarL,(AlBarL+Mov(LongProfit,prds,T RI)));

{Stop cinsi tanimlari, Fulls 1 ise long stopu asla daha düşük bir değer almaz}

StopS:=If(Fulls=1,LowestSince(1, Cross(0,PozBAz),StopShort),StopShort);
                      StopL:=If(Fulls=1,HighestSince(1, Cross(PozBAz,0),StopLong),StopLong);
                      Stop:=If(PozBaz>0,StopL,StopS);

Stop

---------------------------------------------------

...[/QUOTE]

Sn Hdioxyde öncelikle emekleriniz ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim
                      Sizden ricam bu verileri Metastockta hangisini hangi kısma gireceğimizi siz veya anlayan arkadaşlar yazabilirlermi yazılacak copy paste edilecek kısım boldla belirlenirse benim gibi yolun başındakiler de faydalanabilir diye düşündüm , uğraştım bir türlü varolan sistemlerde görüntülüyemedim
                      örnek verecek olursam :ETS Poz,ETS Short Profit,ETS Long Profit bunları indicator olarak tanıttım forum dll i de yapıştırdım Ms klasöre,fakat alıntıda ki değerlerin hangisini nereye gireceğimi beceremedim yardımınızı bekliyorum
                      nush ile uslanmayanı etmeli tekdir , tekdir ile uslanmayanın hakkı kötekdir ...

Yorum

• traderix
                        Yeni Üye
                        • 11 Temmuz 2009
                        • 1

Aşağıdaki gibi bir gösterge var.Beim anlamadığım bir nokta var yardımcı olursanız memnun olurum.

ExtFml(“Forum.MOV” burayı nasıl yapacağımı bilmiyorum.ve bunu nasıl uygulayacağımı bu konu ile ilgii link falan varsa yazabilirmisiniz.

{ARSI}
                        Period:=Input(“ARSI Time Period ->”,1,50,8);
                        UpCount:=Sum(If(ROC(C,1,$)>=0,1,0),Period);
                        DnCount:=Period-UpCount;
                        UpMove:=ExtFml(“Forum.MOV”,If(ROC(C,1,$)>=0,
                        ROC(C,1,$),0),UpCount*2-1,E);
                        DnMove:=ExtFml(“Forum.MOV”,If(ROC(C,1,$)<0,A
                        bs(ROC(C,1,$)),0),DnCount*2-1,E);
                        RS:=UpMove/(DnMove+0.0001);
                        100-(100/(1+RS));

Yorum

Working...