Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Arkadaşlar acemisi olduğun fx piyasa için birşey öğrenmek istiyorum,
10000 $ lık euro dolar paritesinden 1.4075 den yukselişe oynadım. 1.4095 den çıkış yaparsam bu yukselişte 50 kaldıraçla ne kadarlık bi değer kazancı oluşur. bunu sadece öğrenmek amacıyla soruyorum.
1.4095-1.4075=20 Pip yapar, kaldıraç 50 olduğuna göre toplam kazancınız lot başına 10 dolardır, 10000 dolar / 141 dolar deseniz yaklaşık 70 lot poz açabilirsiniz, bu durumda 70*10=700 dolar kazanabilirsiniz eurusd de 20 piple, tersi de geçerli olup, adsl kesintisi, elektrik kesintisi, wc molası, deal desk oyunları nedeniyle game over olmanız 5 dakika sürmez demedi demeyin.
There are known knowns, unknown knowns, known unknowns, and
most importantly unknown unknowns.
Trader Vic
pretcher agamız buyurmuş
there is nothing bullish kısmına dikkat ediniz, peki piyasa ne yapmış
bunu görüp hala ew ile poz alacağım diyen var ise devamı pek yakında
Trader Vic
Sn Mozkan, topiğinizi öksüz bırakmayın lütfen izlemedeyiz...
öksüz kalacak bir süre daha, oto trade için ea yazımı ve yazdırımı ile uğraşıyorum, manuel uyguladığım sistemi ea yaptırmak için akış şemasını noksansız çizmek bile çok zor, elin gavuruna hem sistemi hem de parayı kaptıracağız el mecbur , bu işlemler bitene kadar ara sıra bazı bazı
Trader Vic
TESTİ kırılınca akıl gösteren çok olur malum, testi sağlamken buyrunuz dolar index grafiği
5 etiketi sonrası DXY de show time, anlamı eurusd, gbpusd aşağı usdchf, usdcad de rallinin aga babası, usd chf 1,80 lerden başlayan dalganın düzeltmesi mesela, grafik haftalıktır, yarın düştü öbürkü gün arttı umursanmaz
Trader Vic
eurusd/usdcad/usdchf/usdjpy/eurjpy ve gbpusd için
entry stop ve take profit noktalarını bu topikte paylaşmayı düşünüyorum. sistem temelinde gann swing trade e dayanır ve stopa kadar trend izlemeye yöneliktir. vira bismillah.
merhaba MOZKAN
siteye yeni üye oldum google swing trade diye araştırdım. karşıma siz çıktınız.
swing trade ve gann ile ilgili okuyabilecegim bir kaynak varmı? yada internette bulabilecegim bir bilgi umarım halan daha bu formdasınızdır.
eger MOZKAN gittiyse bilen birileri yardımcı olur sanırım.
teşekkürler.
söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))
merhaba MOZKAN
siteye yeni üye oldum google swing trade diye araştırdım. karşıma siz çıktınız.
swing trade ve gann ile ilgili okuyabilecegim bir kaynak varmı? yada internette bulabilecegim bir bilgi umarım halan daha bu formdasınızdır.
eger MOZKAN gittiyse bilen birileri yardımcı olur sanırım.
teşekkürler.
bana göre gannın önerdiği 2/3 bar swing trade için elverişsiz, yüzdelik yada puanlık sıçrayışta çok subjektiftir, ki son ikisinin kullanım nedeni sadece trend bitiş noktasının tespitidir ve kitaplarda hep yanlış anlatılır. diğer taraftan bar reversal bulma metotlarını swing trade diye yutturan bazı zübükler vardır, bir başka bakış açısı elliott ile trade de aslında swing trade dir. yada ferreranın yaptığı gibi sq9 dönüşümleri ile swing belirlenmelidir,vs. vs. vs. O zaman laf dönüp dolaşıp swingi nasıl belirleyeceğize gelir. okumak için kaynak tahmininizden fazladır. mesele swing trade den ne anladığınıza bağlıdır.
Trader Vic
bana göre gannın önerdiği 2/3 bar swing trade için elverişsiz, yüzdelik yada puanlık sıçrayışta çok subjektiftir, ki son ikisinin kullanım nedeni sadece trend bitiş noktasının tespitidir ve kitaplarda hep yanlış anlatılır. diğer taraftan bar reversal bulma metotlarını swing trade diye yutturan bazı zübükler vardır, bir başka bakış açısı elliott ile trade de aslında swing trade dir. yada ferreranın yaptığı gibi sq9 dönüşümleri ile swing belirlenmelidir,vs. vs. vs. O zaman laf dönüp dolaşıp swingi nasıl belirleyeceğize gelir. okumak için kaynak tahmininizden fazladır. mesele swing trade den ne anladığınıza bağlıdır.
Sevgili MOZKAN
Bu işlerde yeniyim o nedenle benim bir çömez olduğumu bilmelisiniz.
William Gann’a gore
bir destek noktası kırıldığında direnç ve bir direnç noktası kırıldığında destek noktasına dönüsür.
swing traden anladığım ; en ideal vuruş noktasına ulaşmak diyebilirim.
ama bu ideal noktalara fibo fanlarlamı gann açılarımı yoksa eliot dalgalarımı yardımcı olacak bilemiyorum. sadece bir sistem kurmam gerekiyor. ve çok ama çok bilgiye ihtiyacım var.
söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))
Yorum