türkiye'nin ımf den finansman ihtiyacı yok

Collapse
X
 
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • güneşş
    Tecrübeli
    • 08 Ocak 2008
    • 742

    #1

    türkiye'nin ımf den finansman ihtiyacı yok

    Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, Türkiye'nin şuanda IMF'den herhangi bir finansman ihtiyacının olmadığını belirterek, "Türkiye'den şuanda oldukça gurur duyuyoruz" dedi.

    Türkiye Yatırım Danışma Konseyi 5. Toplantısı'nın sonuç bildirgesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bir açıklama yapan IMF Başkan Yardımcısı Lipsky, Türkiye'nin IMF'den finansman ihtiyacı olmadığını söyledi. Lipsky, "Biz şuanda Türkiye'den oldukça gurur duyuyoruz. Reform sürecine destek veriyoruz. Çok büyük bir ilerleme sağladı. Direk yabancı sermayenin girişi, büyüme, enflasyonun düşmesinde büyük bir ilerleme kaydetti. Türkiye'nin IMF'den şu anda finansman ihtiyacı yok. Stand by olarak bekliyoruz. Başarılı bir şekilde reformlar gerçekleşti. Geçen mayıs ayında stand by anlaşması sona erdi. Türkiye'nin finansman ihtiyacı yok. Daha sonraki dönemler için hazırda bekliyoruz" diye konuştu.

    Başbakan Erdoğan ise, "Teknik çalışmalar devam ediyor. Teknik çalışmanın sonunda IMF ile yapılacak stand by anlaşmasıyla ilgili açıklamayı yapacağız" ifadelerini kullandı.
Working...
X

Debug Information