Doğalgaza yarından itibaren zam geliyor

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • simurg
    Administrator
    • 10 Mart 2007
    • 9248

31.05.2008 - 14:22

Başbakan Erdoğan, TOBB 63. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada 1 Hazirandan itibaren doğalgaza zam yapmak durumunda olduklarını söyledi

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 63. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 1 Haziran'dan itibaren doğalgaza zam yapılacağını söyledi.
    Erdoğan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Toplantı Salonu'ndaki konuşmasında, "Mazotta fiyatların arttığı şeklinde ifadeler bulunduğunu" anımsatarak, şöyle devam etti: "Göreve ilk geldiğimde söylediğim şey şudur. Dışa bağımlı olduğumuz konularda biz bu işi bir defa tamamen kendi piyasasına bırakıyoruz. Artık bu ülkede petrolün, akaryakıtın fiyatını biz belirlemiyoruz. Onu kendi piyasası belirliyor. Akşam bir televizyon, 'Hükümet mazota yine zam yaptı' diyor. Ayıptır, bu zammı kendi borsası oluşturuyor. Fiyatı düşürecek ise orası düşürüyor. Yani bunun faturasını hükümete kesmek sadece böyle bir grubun hükümete karşı olan tavrından başka bir şey değildir. Aynı şeyi farklı alanlarda, mesela elektrik fiyatlarını konuşuyorlar. 'Hükümet elektriğe zam yapmaya hazırlanıyor' Evet yapacağız doğru. 1 Hazirandan itibaren doğalgaza zam yapmak durumundayız ve bugüne kadar mümkün olduğunca engellemek durumunda kaldık. Ama artık geldi buraya dayandı, mecburuz. 'Cari açık, cari açık' diye seslenenler lütfen bu cari açığın ortadan kaldırılması için aldığımız tedbirlere de biraz kulak kabartsınlar. Doğalgazın fiyatını Türkiye belirlemiyor. Doğalgazın üreticileri onlar belirliyor. Lütfen bunu da görmemezlikten gelmeyin."
    https://twitter.com/keyborsa_simurg
  • ÇAKAL
    Ağa'nın Adamı
    • 27 Haziran 2007
    • 2545

Temmuzda %20-30 arası elektriğe zam gelecek.
    Hükümet taktik yaptı.Doğalgazı erkene aldı ki,insanlar üzerindeki etkisi ikisi birden olunca fazla olur.
    Ama gerçekten takdir ediyorum.İktidara geldiklerinde 30$ civarı olan petrolün varili 135$ 'a çıktı.
    1.80 olan benzin ,bu orana göre en az 7 civarı olması gerekirken şu an 3.50 civarında.
    Ki bu kadar kargaşalığa rağmen.
    Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
    Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• volkandede
      Aktif
      • 28 Nisan 2008
      • 218

çakal hocam allahını seversen hala olumlu konuşuyorsun takdir ediyorsun,saygı duyuyorum ama cari açık tarihin en büyük seviyesine gelmiş,tarım bitmiş,ekonomi çökme aşamasına gelmiş,biraz daha geniş açıdan bakalım derim ben,maaelesef ekonomi iyi yönetilemiyor bunuda görelim..;)
      rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır...

Yorum

• ÇAKAL
        Ağa'nın Adamı
        • 27 Haziran 2007
        • 2545

volkandede Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        çakal hocam allahını seversen hala olumlu konuşuyorsun takdir ediyorsun,saygı duyuyorum ama cari açık tarihin en büyük seviyesine gelmiş,tarım bitmiş,ekonomi çökme aşamasına gelmiş,biraz daha geniş açıdan bakalım derim ben,maaelesef ekonomi iyi yönetilemiyor bunuda görelim..;)
        Görüyorum hem de böyle.
        Ama 1 kg tereyağı mı 1lt araba yağı mı önemli,
        1 ton demir mi 950 kg gelen demir yığını(araba) mı önemli?
        Bugün seven hill'den keten pantolon aldım 7.99' güneşli'de.
        Artık sektör değiştirmeliyiz.
        Dışarı arabalar için çıkan paralara bakalım.
        Opel için passat için,neler gitmiş.
        Geçen yıl 600 adet araba giriyordu İstanbul trafiğine günde.
        Küçücük çocukların ellerindeki cep telefonu da nedir,ihya ettik Finlandiya'yı.
        Şimdi halkına güvenip ucuz kredi veren devlet mi suçlu,yoksa komşusu açken rahat uyuyan,selam vermeyen,parayı bulunca da evin önüne 3 araba diken mi?
        Hastaneleri halkın hizmetine sunan mı suçlu yoksa açık bulup devleti soyan hatta erkeğe bile doğum yaptırtan hastane çalışanları mı?
        Cipi ile hastaneye gelen yeşil kartlı babalar mı suçlu?
        Toplum olarak bir enaniyetin içine düşmüşüz hep birlikte acısını çekeceğiz.
        Eğitim sistemimiz çökmüş kimsenin umurunda değil.
        Önce basın'ı basan olarak çalışmaktan kurtarmak lazım,yoksa işimiz zor.
        Sevgiler.

Yorum

• volkandede
          Aktif
          • 28 Nisan 2008
          • 218

ocaktan bu tarafa mutfak masrafı yüzde 50 zamlanmış,(peynir,yumurta,makarna vb aklına ne geliyorsa)bilmiyorum ama bir yerde hata var dostum ve bunun tek sorumlusu iç siyaset değil bence,yani hükümetin bahanesi olmamalı iç siyaset sen tek başına iktidarsın siyeset her zaman gergin olabilir,sen işini yapacaksın ama gördğümüz kadarıyla bazı konularda özellikle ekonomide yetersiz kalınıyor,buda birçok teorisyenin savını destekliyor.nedir o,işte kemal derviş geldi 2001 krizinden sonra aldığı önlemler ve tüm dünyadaki o zamanki olumlu ekonomik durum bizide etkiledi sıcak para geldi,ama 2004ten sonra tüm dünyada başlayan ekonomik kriz kemal derviş politiklarının sonunu getirdi ve akpde çıkmaza girdi çünkü yeni birşey yapmamıştı geldiğinde eski alınan kararları uygulamıştı ve şuanki krizede çare üretemiyor bu yüzden ..bende buna iyice inanmaya başladım doğrusu,gerçekten olumlu bir adım görmüyorum ekonomi açısından,inşallah herşey daha iyi olur tabi,inşallah bir çıkış yolu bulunur.
          rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır...

Yorum

• ÇAKAL
            Ağa'nın Adamı
            • 27 Haziran 2007
            • 2545

volkandede Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            ocaktan bu tarafa mutfak masrafı yüzde 50 zamlanmış,(peynir,yumurta,makarna vb aklına ne geliyorsa)bilmiyorum ama bir yerde hata var dostum ve bunun tek sorumlusu iç siyaset değil bence,yani hükümetin bahanesi olmamalı iç siyaset sen tek başına iktidarsın siyeset her zaman gergin olabilir,sen işini yapacaksın ama gördğümüz kadarıyla bazı konularda özellikle ekonomide yetersiz kalınıyor,buda birçok teorisyenin savını destekliyor.nedir o,işte kemal derviş geldi 2001 krizinden sonra aldığı önlemler ve tüm dünyadaki o zamanki olumlu ekonomik durum bizide etkiledi sıcak para geldi,ama 2004ten sonra tüm dünyada başlayan ekonomik kriz kemal derviş politiklarının sonunu getirdi ve akpde çıkmaza girdi çünkü yeni birşey yapmamıştı geldiğinde eski alınan kararları uygulamıştı ve şuanki krizede çare üretemiyor bu yüzden ..bende buna iyice inanmaya başladım doğrusu,gerçekten olumlu bir adım görmüyorum ekonomi açısından,inşallah herşey daha iyi olur tabi,inşallah bir çıkış yolu bulunur.
            ÇAKAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Görüyorum hem de böyle.
            Ama 1 kg tereyağı mı 1lt araba yağı mı önemli,
            1 ton demir mi 950 kg gelen demir yığını(araba) mı önemli?
            Bugün seven hill'den keten pantolon aldım 7.99' güneşli'de.
            Artık sektör değiştirmeliyiz.
            Dışarı arabalar için çıkan paralara bakalım.
            Opel için passat için,neler gitmiş.
            Geçen yıl 600 adet araba giriyordu İstanbul trafiğine günde.
            Küçücük çocukların ellerindeki cep telefonu da nedir,ihya ettik Finlandiya'yı.
            Şimdi halkına güvenip ucuz kredi veren devlet mi suçlu,yoksa komşusu açken rahat uyuyan,selam vermeyen,parayı bulunca da evin önüne 3 araba diken mi?
            Hastaneleri halkın hizmetine sunan mı suçlu yoksa açık bulup devleti soyan hatta erkeğe bile doğum yaptırtan hastane çalışanları mı?
            Cipi ile hastaneye gelen yeşil kartlı babalar mı suçlu?
            Toplum olarak bir enaniyetin içine düşmüşüz hep birlikte acısını çekeceğiz.
            Eğitim sistemimiz çökmüş kimsenin umurunda değil.
            Önce basın'ı basan olarak çalışmaktan kurtarmak lazım,yoksa işimiz zor.
            Sevgiler.
            YAzdıklarım silinmiş tekrar düzelttim.
            Rabbim bu milletin yardımcısı olsun.
            Yoksa işimiz zor.
            İçimizdekilerin hangisi doğru hangisi yalan söylüyor onu bile kestiremez olduk.
            Kim hırsız o bile karıştı.;)

Yorum

• simurg
              Administrator
              • 10 Mart 2007
              • 9248

Alışmaya da aşinayız..
              https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• güneşş
                Tecrübeli
                • 08 Ocak 2008
                • 742

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Alışmaya da aşinayız..
                araştırmalara göre baskıya en çok katlanabilen millet türk milleti çıkmış.

Yorum

• ÇAKAL
                  Ağa'nın Adamı
                  • 27 Haziran 2007
                  • 2545

güneşş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  araştırmalara göre baskıya en çok katlanabilen millet türk milleti çıkmış.
                  Şoray Uzun Yolda'yı izliyorum arasıra.
                  Anadolu insanının zekiliğini,misafirperverliğini,kanaatkarlığını ve bu devletin niye bu kadar hengameye rağmen ayakta durduğunu bariz görebiliyorsun.
                  Devletimizi yönetenler gerçekten iyi niyetli ve hakiki önderlik yapsalar bu milletin başaramacağı hiç bir şey olmaz.

Yorum

• güneşş
                    Tecrübeli
                    • 08 Ocak 2008
                    • 742

ÇAKAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Şoray Uzun Yolda'yı izliyorum arasıra.
                    Anadolu insanının zekiliğini,misafirperverliğini,kanaatkarlığını ve bu devletin niye bu kadar hengameye rağmen ayakta durduğunu bariz görebiliyorsun.
                    Devletimizi yönetenler gerçekten iyi niyetli ve hakiki önderlik yapsalar bu milletin başaramacağı hiç bir şey olmaz.
                    şöyle bir hatırlarsak geçmişi karaoğlan milletten özür dilemişti.ama elinde
                    olmayan sebeplerden dolayı.burdan nalayabiliyoruz aslında bizim düşündüğümüz kadar kolay olmadığını...
                    tabi size katılıyorum. büyükbaşlar elinden geldiği kadarınıda yapmıyor
                    kanımca

Yorum

Working...
                    X

Debug Information