borsa bu kadar hareketliyken nakdi turuncu hesapta tutmak mı mantıklı yoksa direk yatırıma gömmek mi?

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Benibidinle
    Üye
    • 15 Haziran 2026
    • 3

borsa bu kadar hareketliyken nakdi turuncu hesapta tutmak mı mantıklı yoksa direk yatırıma gömmek mi?

selamlar herkese, piyasa bu aralar iyice hareketlendi valla. bir gün sert düşüyo bir gün tavan gidiyo. böle zamanlarda stratejiyi oturtmakta baya zorlanıyorum. bir yanım "fırsat bu fırsat, parayı komple borsa/fon veya altına göm" diyo; diğer yanım da "piyasa çok oynak, nakti kenarda günlük faizde tut, düşüşlerde parçalı girersin" diyo.
    geçen bir arkadaş ing turuncu hesabı önerdi. parayı orda günlük faizde tutup, borsada alım fırsatı çıktıkça faizi/vadesi bozulmadan çekip hisseye veya fona yatırabiliyormuşuz.
    aranızda böle hareketli dönemlerde nakit yönetimini nasıl yapıyosunuz? komple yatırıma girmek mi mantıklı, yoksa parayı turuncu hesap gibi bir yerde park edip fırsat kollamak mı? kullanan varsa bi akıl verebilir mi?
  • Marjinal
    Üye
    • 28 Mart 2026
    • 2

piyasa bu kadar oynakken paranı tek kalemde bir yere gömmek riskli kanka. en mantıklısı nakdi bölmek. ben paranın bir kısmıyla fon/hisse toplarken, nakdimi turuncuda tutuyorum. olayı şu: paran gece faizde nemalanıyo, gündüz borsada sarkma görünce vaden bozulma derdi olmadan istediğin tutarı çekip alım yapabiliyorsun. yani hem likit kalıyon hemde boşta duran paran erimiyo.

Yorum

• Korkusuzkorkak
      Üye
      • 29 Nisan 2026
      • 3

borsa yükselirken arkasından koşmak yerine nakitte bekleyip dip kollamak her zaman daha ii kazandırır. ama nakti vadesizde boşta yatırmak da saçmalık tabi. ben borsa için ayırdığım bakiyeyi turuncuda tutuyorum. günlük faizi işlerken bir yandan da uygulama içinden altın veya hisse fonlarına parçalı geçiş yapıyorum. hareketli piyasada parayı kilitli vadelide tutmaktansa böle esnek hesapta tutmak baya iş kolaylaştırıyo.

Yorum

• Benibidinle
        Üye
        • 15 Haziran 2026
        • 3

sağolun yorumlar için. paranın hepsini bir anda girmek yerine nakdimi turuncuda günlük faizde tutup, düşüşlerde parçalı alım yapmak en mantıklısı olucak gibi. bende öle bi kurgu yapayım o zaman.

Yorum

Working...
        X

Debug Information