Parayı bağlamadan gecelik nema almak: Turuncu Hesap günlük faiz mantıklı mı?

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Sungurlu
    Üye
    • 06 Mayıs 2026
    • 4

Parayı bağlamadan gecelik nema almak: Turuncu Hesap günlük faiz mantıklı mı?

selam herkese, portföyde nakitte kaldığım zaman genelde repo yapıyordum ya da 32 günlük vadeliye atıyordum. ama borsa bir anda sert düşüp alım fırsatı verdiğinde vadedeki parayı bozmak veya repodaki paranın valörünü beklemek bazen pozisyon kaçırmaya sebep oluyor.
    birkaç gün önce ing’nin turuncu hesabını açtım. yeni gelenlere %45 faiz veriyolar. mantığı vadeli mevduat gibi değil, paran içeride durduğu her gece faiz işliyor, gündüz de istediğin gibi çekip borsa hesabına veya başka yere aktarabiliyorsun. eft ve havale işlemlerinde masraf almamalarıda aradaki virmanlar içn fena olmamış.
    fakat bir yandan da kararsız kaldım. sizce altın iyice yükselmeden yavaş yavaş altın hesabı açıp gram mı toplasam, yoksa piyasa netleşene kadar böyle günlük faizde kalmaya devam mı etsem? ya da bu süreçte farklı bir yatırım tavsiyeniz veya strateji öneriniz varsa hepsine açığım, ne dersiniz?
  • Kantarcı
    Üye
    • 30 Nisan 2026
    • 2

selm. valla paranın tamamıyla tek bir tarafa girmek bu belirsizlikte riskli. Benim uyguladığım yöntem genelde parayı yarı yarıya bölmek oluyor. Yarısını turuncu hesabında tutup günlük faiz alırsın, hem günden güne nemalanır hem de borsada sert bir düşüş ya da ani bir alım fırsatı olursa anında likit olursun, parayı çekip hisseye geçersn. Diğer yarısıyla da altın henüz kopup gitmemişken her ay/hafta düzenli olarak kademeli gram toplarsın. Tek seferde altın almak yerine parçalı toplamak ortalama maliyeti düşüür. Faiz oranları düştüğünde zaten altın tarafı ağırlık kazanır

Yorum

• Sungurlu
      Üye
      • 06 Mayıs 2026
      • 4

Kantarcı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      selm. valla paranın tamamıyla tek bir tarafa girmek bu belirsizlikte riskli. Benim uyguladığım yöntem genelde parayı yarı yarıya bölmek oluyor. Yarısını turuncu hesabında tutup günlük faiz alırsın, hem günden güne nemalanır hem de borsada sert bir düşüş ya da ani bir alım fırsatı olursa anında likit olursun, parayı çekip hisseye geçersn. Diğer yarısıyla da altın henüz kopup gitmemişken her ay/hafta düzenli olarak kademeli gram toplarsın. Tek seferde altın almak yerine parçalı toplamak ortalama maliyeti düşüür. Faiz oranları düştüğünde zaten altın tarafı ağırlık kazanır
      bu çok mantıklı. Tşekkr ederim. Hemen yarı yarıya bölüştürüyorum.

Yorum

Working...
      X

Debug Information