FinAL gALası

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Cakirmetin05
    Tecrübeli
    • 20 Mart 2022
    • 1119

Viopta 16190 üzeri kapanış tüm zamanların en yüksek kapanışı olur ki.o zaman bir kez daha düşünmek lazım.
    Gerçi haftalık bakınca çok bariz bir Negatif Uyumsuzluk göze çarpıyor
    Eğer yeni bir Breakout başlangıcı ise Ralli başlıyor bile olabilir.Fake ise derin bir düzeltme bizi bekliyor olabilir.
    O yüzden kendi adıma hisse long pozisyonlarımı( 2 bankayı kapadım) koruyor stopla devam ediyorum
    " Her şeyi bidiğini iddia edene
    Hiçbir şey öğretemezsin "

Yorum

• Cakirmetin05
      Tecrübeli
      • 20 Mart 2022
      • 1119

Alfa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bİst gün yüksekleri TAzeledi tüm TAbelalarında, bak buralar iyiydi sanki pay vadeli ve spot hisse pozlarda kâr al flat için ).. Epey süreler veremeyebilir bu fırSATı...
      pay vadelilerden 2 bankayı çok güzel karla verdim. Zaten olası faiz artışı vs. kafamı bulandırıyordu. 3 hplding ve 1 iletişim hisse long devam

Yorum

• Cakirmetin05
        Tecrübeli
        • 20 Mart 2022
        • 1119

bİst gün yüksekleri TAzeledi tüm TAbelalarında, bak buralar iyiydi sanki pay vadeli ve spot hisse pozlarda kâr al flat için ).. Epey süreler veremeyebilir bu fırSATı...
        Borsacı adam hissesiz yatar mı hocam. Hem benim elimdeki hisselerin çoğu eski zirvelerinden çok uzakta. Kendimce kelepir fiyattan yapıştım. Bırakmam. Viop short ile hedge devam

Yorum

• Alfa
          Tecrübeli
          • 17 Aralık 2025
          • 1565

Cakirmetin05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Viopta 16190 üzeri kapanış tüm zamanların en yüksek kapanışı olur ki.o zaman bir kez daha düşünmek lazım.
          Gerçi haftalık bakınca çok bariz bir Negatif Uyumsuzluk göze çarpıyor
          Eğer yeni bir Breakout başlangıcı ise Ralli başlıyor bile olabilir.Fake ise derin bir düzeltme bizi bekliyor olabilir.
          O yüzden kendi adıma hisse long pozisyonlarımı( 2 bankayı kapadım) koruyor stopla devam ediyorum
          Ve dahi cepten yiyen habire stop olup zararı realize eden shortların da VAR unutmayalım.. Nazarı çıksın... )

Selamlar, iyi TRade'ler...
          İMZA: Sör WhyVırızZ BeeZz

Yorum

• Alfa
            Tecrübeli
            • 17 Aralık 2025
            • 1565

Borsacı adam hissesiz yatar mı hocam. Hem benim elimdeki hisselerin çoğu eski zirvelerinden çok uzakta. Kendimce kelepir fiyattan yapıştım. Bırakmam. Viop short ile hedge devam
            Öyledir dee neticede buz dağı gibi erirse diye kayıp kârdan zarardır diye de dedim nitekim bu fırSATı veremiyebilir Bi dAa uzuun süreler.. Hisseci mantığıyla demi$ oldum zati hOney..

Valla ben hissesiz nesiz gayet rahat yatıyorum. Eskidendi sayıyorum o i$leri. Bırak hisseyi "naked short" bile son derece rahat olmalı bu devirde. Dün bugün hariçti tabi ), 'naked long' günlerine dev$irdi global palagil & bizimkiside abarttı bedava ortamı bulunca .

Yorum

• Alfa
              Tecrübeli
              • 17 Aralık 2025
              • 1565

pay vadelilerden 2 bankayı çok güzel karla verdim. Zaten olası faiz artışı vs. kafamı bulandırıyordu. 3 hplding ve 1 iletişim hisse long devam
              Hisse long poz azaltmak kapatmak daha uygun değil miydi yani Viop30 short yerine ?..

Yorum

• Cakirmetin05
                Tecrübeli
                • 20 Mart 2022
                • 1119

Ve dahi cepten yiyen habire stop olup zararı realize eden shortların da VAR unutmayalım.. Nazarı çıksın... )
                Doğru. Viop karlarını bir miktar törpülüyor. Ancak yukardan tekrar vurma imkanı da veriyor dikkat edersen.
                Misal bugün biraz erken verdim her zamanki gibi 16075 ten ama şimdi 16196 ortalmayla hedge shortlarım var. Yani aslında 120 puan kardayım .
                Zaten her pozisyondan kar etsek ne işimiz var buralarda dimi. O zaman öbür köyde Ego satardık
                Dediğim gibi stop işini ben çok denedim. Yanımda defterim var. Üşenmem tek tek yazarım. Uzun yıllar ortalaması 2/3 başarı oranı. Bence süper.
                Benim sıkıntım pozisyona erken girmek/çıkmak. Ona uygun sistem çözemedim tam olarak.
                En son saatlik pivot ve hacimli ortalama biraz da olsa tatmin etti.
                Ama sizin gibi hızlı , pratik değilim maaalesef

Yorum

• Cakirmetin05
                  Tecrübeli
                  • 20 Mart 2022
                  • 1119

Hisse long poz azaltmak kapatmak daha uygun değil miydi yani Viop30 short yerine ?..
                  Haklısınız o da bir yöntem. Ancak long paylarıma güveniyorum. endeksten görece olumlu ayrışacağını düşünüyorum. Onun için pair gibi düşünebilirsiniz yani
                  Nitekim bir miktar azalttım Cuma olması hasebiyle.
                  Spot hisselerini hedge etme için short açma işi ise tam bir hikaye. Hiç karşılığı yok. Sizin de değiniz gibi tam tersi hareket edebiliyor.
                  Ama gene de sizin gibi tecrübeli birini dinliyorum şimdi. 16176 dan short azalttım. Pay vadelilerden birini daha kapadım.

Yorum

• Cakirmetin05
                    Tecrübeli
                    • 20 Mart 2022
                    • 1119

Ben ekranı kapatıyorum. İyi günler. İnşallah gönlünüzce olur.
                    Shortlar kurtarsın. Hisseler her zaman ederini bulur

Yorum

• Alfa
                      Tecrübeli
                      • 17 Aralık 2025
                      • 1565

...

Benim sıkıntım pozisyona erken girmek/çıkmak. Ona uygun sistem çözemedim tam olarak.
                      ...
                      Baskın esas poz 'pay vadeli i$lemler ve spot hisseler' olduğu sürece hedge arbitrajın mütevazi ayağı Viop30 i$lemlerin nasıl çözülüp sisteme oturtulabilirki zaten. Hiç Viop30 yapmadan, diğer ürün i$lemlerden azaltıp eksiltip artırıp deği$tirip flat'leyip vesair daha verimli olunur esas bu manada.
                      Ama TAbî ana konTRat Viop30'da tutku meselesi hem bu arenanın temel ta$ı ve hacmi.
                      Kolay gele.

Yorum

• Alfa
                        Tecrübeli
                        • 17 Aralık 2025
                        • 1565

Ben ekranı kapatıyorum. İyi günler. İnşallah gönlünüzce olur.
                        Shortlar kurtarsın. Hisseler her zaman ederini bulur
                        İnşallah.. Bakarsın reverse long bile döneriz, shortingen $art değil.. Hisse i$i zor bu devirde, bazen Bi cacık olmadığı dönemler, zaman değer fırSat kayıpları, enflasyon döviz vesair bazlı yanıltıcı kârlar gırla gitsin, hem yatırımcı sıkı$tırmanın kralını yapmaktalar sığ derinliklerle kitleyip, Viop30 konTRatta kendimize zor yer açabiliyoruz ki onun bile pohunu çıkarıyor palacık.
                        İyi günler.

Yorum

• Alfa
                          Tecrübeli
                          • 17 Aralık 2025
                          • 1565

Haklısınız o da bir yöntem. Ancak long paylarıma güveniyorum. endeksten görece olumlu ayrışacağını düşünüyorum. Onun için pair gibi düşünebilirsiniz yani
                          Nitekim bir miktar azalttım Cuma olması hasebiyle.
                          Spot hisselerini hedge etme için short açma işi ise tam bir hikaye. Hiç karşılığı yok. Sizin de değiniz gibi tam tersi hareket edebiliyor.
                          Ama gene de sizin gibi tecrübeli birini dinliyorum şimdi. 16176 dan short azalttım. Pay vadelilerden birini daha kapadım.
                          Endeks dü$erse daha az mı dü$er pay vadelileriniz yani.. )
                          Bari Viop30 short azaltmayaydın madem..
                          $aka yapıyorum ama kapadığına değseydi hesabı. Tersten hemi de..

Yorum

• Cakirmetin05
                            Tecrübeli
                            • 20 Mart 2022
                            • 1119

İnşallah.. Bakarsın reverse long bile döneriz, shortingen $art değil.. Hisse i$i zor bu devirde, bazen Bi cacık olmadığı dönemler, zaman değer fırSat kayıpları, enflasyon döviz vesair bazlı yanıltıcı kârlar gırla gitsin, hem yatırımcı sıkı$tırmanın kralını yapmaktalar sığ derinliklerle, Viop30 konTRatta kendimize zor yer açabiliyoruz ki onun bile pohunu çıkarıyor palacık.
                            İyi günler.
                            Üstadım ben sembolik de olsa ilk hisse senedimi fakülte son sınıfta finans hocamın yönlendirmesiyle 1986 yılında aldım.
                            1988 den itibaren çalışmaya başlayınca da düzensiz olarak aldım sattım.
                            Eğitimim de İşletme. Dolayısıyla mektepten finans , muhasebe, denetim işlerine vakıfız. Bu yönümüz olunca da bilanço, gelir tablosu incelemek , faaliyet raporu okumak bizim için hobi gibi.
                            Hisse işini bırakamayız. 3-5 kuruşu değerlendirecek daha akıllıca mecra yok bence.Hem bizim gibi emekliler için de ideal vakit geçirme aracı borsa.
                            Ama dediğinize katılıyorum tabi. Yönlendirilen sığ bir piyasa, rezil kurumlar, kumarbaz insanlar bu işten soğutuyor insanı
                            Kalın sağlıcakla

Yorum

• Alfa
                              Tecrübeli
                              • 17 Aralık 2025
                              • 1565

Üstadım ben sembolik de olsa ilk hisse senedimi fakülte son sınıfta finans hocamın yönlendirmesiyle 1986 yılında aldım.
                              1988 den itibaren çalışmaya başlayınca da düzensiz olarak aldım sattım.
                              Eğitimim de İşletme. Dolayısıyla mektepten finans , muhasebe, denetim işlerine vakıfız. Bu yönümüz olunca da bilanço, gelir tablosu incelemek , faaliyet raporu okumak bizim için hobi gibi.
                              Hisse işini bırakamayız. 3-5 kuruşu değerlendirecek daha akıllıca mecra yok bence.Hem bizim gibi emekliler için de ideal vakit geçirme aracı borsa.
                              Ama dediğinize katılıyorum tabi. Yönlendirilen sığ bir piyasa, rezil kurumlar, kumarbaz insanlar bu işten soğutuyor insanı
                              Kalın sağlıcakla
                              Estafırullah.. Benimde aynen fakültede ve 1991'de sayılır ilk i$lemlerim değerli meslekta$ım..

Arsa VAR mecra olarak en daha Bi kârlı olabilen )..
                              Ama önce ayakkabılar epeey bi çamur olacak, sonrada sabıırla korunması $artıyla dolu uzuun süreler dahilinde rantçılarla, siyasisi, kamusu, imarı, ilgi belediyeleri, emlakçıları, komisyoncuları, müteahhitleri vesair yüz göz haşır neşir olunacak bi $ekil o arenada da..

Malesef memleketin hali itibarı her alanda öyle..

Bilmukabil...

Yorum

• Alfa
                                Tecrübeli
                                • 17 Aralık 2025
                                • 1565

Dü$ bİst yaw az dü$ de aksiyon TRade para neyin yapak..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information