Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
“ DoWgil başta, tüm global borsa endekslerde reset style dümdüzeltmeler bekliyor umuyorum bu tarihi rekor irtifalardan.
Bugün bu gece başlayan, yarın ile haftasonu etkenlerini de kapsayıp, gelecek haftaların çoğu işlem günleri dahil
nihayet deriiin ve kıpkırmızı barlar eşliğinde.
Bizim dümbüllü bİst ne derece ve ne kadar uyar belli olmaz tabi, ancak beta etkili fazlasıyla da göçüp cortlayabilir ??.. “ …
Dün akşam kapanışta üst başlığa bu iletiyi göndermiştik.
Çakma TL bazlı da olsa TArihi rekor TAbelalardan bİst içinde nihayet “an itibariyle” fiş çekilmiş olmalı..
Hayırlı uğurlu olsun… İyi ve güzel şeylere vesile olsun inşallah...
Gazamız mübarek ola…
Sevgili Alfa, topik başlığınız "Final Galası" bu yükselişin final olduğunu mu düşünüyorsunuz. Orta uzun vade için piyasanın rotası ile ilgili beklentilerinizi paylaşabilir misiniz? Başarılar selamlar.
Sn. Bayındır, epey uygun süreler için 'evet'. En azından önümüzdeki kısa ve orta vade dönemler için bir nevi final bölgesindeyiz diye düşünüyorum.
Ülkemizin malesef içinde bulunduğu kendine münhasır "çook özel" durumlarıda ayrıca buna sebep..
Aylar yıllardır inatla rekorlara doymamış global borsalar, derin uykulardan uyanıp çok seri şekillerde rekor zirvelemiş altın, gümüş vb. emtialar ile aynen tarihi zırva rekor zirveler ertesi keskin dümdüzeltme düşüşler yaşamakta olan BTC vs. coin piyasaları da bu final ortamını nihayet hazırlamış oldular kanaatindeyim .
Uzun vade ise teoride ve borsa piyasaların doğası gereği "apayrı bir mevzu" zaten. Vadeli piYasalar açısından ise *kaldıraç çarpanı sürelere ve vadelere maksimum hızlı çekim etken olmakta malum. Misal bİst'de her hangi bir yöne +,- % 12'lik Viop30 hareketler bile senet yatırımları bazında 'endeks boyu' sıfırlama veya portföy katlama sunumlarına fazlasıyla yeter koşul olabilmekte zaten.