Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
normalde endeks şortları sürecektim ama bu metallerdeki sert geri çekilmeye endeksin nasıl tepki vereceğini görmem için yarın Xu100 açılışı görmem lazım.
bişiler oluyor anlamıyorum, anlamadığım yerde durmamam daha iyi.
Konu başlığımı değiştiremiyorum ama BIST100 için hedefi güncelledim..
Bugün tarihi bir gün.. Veya 8750 seviyesi tarihi bir fiyat diyeyim..
Bugün artı kapanış gelebilir.. 8750 seviyesinin dip olduğunu düşünüyorum..
Ve..
Buradan BIST100 için hedefimi 13754,53 olarak güncelliyorum..
Buraya geldi endeks ve üzerinde 2 gün kapanış yapamadan iş bitti mi acaba?
Algoritmik bir hedefti bu. Zamanı tutturamadık ama fiyatı tutturduk bakalım diyebilecek miyiz?
Buraya geldi endeks ve üzerinde 2 gün kapanış yapamadan iş bitti mi acaba?
Algoritmik bir hedefti bu. Zamanı tutturamadık ama fiyatı tutturduk bakalım diyebilecek miyiz?
Short devam...
marmaralı hocam , biraz bakındım ,
benim kalıplara göre seninle kesişebilmem için
onsun 4634 e
gelmesi lazım buradan yaklaşık %10 düşüş,
kalıbı müsait gelebilirde .
endekste buna %5 düşerek tepki verir.
bu durumda ikimizde istediğimizi alabiliriz gibi duruyor.
Sunulan bu geniş marjlarda riskli de olsa agresif "short yönlü" trade vazgeçilmezimiz..
Madem ki hâlâ daha zırvalama derdindeler bİst 100 style öncülüğünde bile olsa, fırsat ossıra çarpılıp çırpılmayıda fazlasıııyla hak ediyorlar honey.
Ortalamamızı 14,918 olarak iyileştirebildik en azından.
hadi içerde bir balina longta sıkıştı kapatmamakta ısrar ediyor , o yüzden bu fark diyim , ama o balinayı parçalarlar ,
şöyle izah edim .
spottan 1 ons karşılığı altın alıcan , gram altın kağıdı gibi bişi diyelim.
yani 4882 doları buraya bağladın .
bunun karşılığı 1 kontrat şubat vade şortlucan ,
bunun pozisyon değeride 1 ons altın ama ederi kaldrıcaçtan dolayı
287 dolar ,
hadi teminat içinde 750 dolar bıraktın bu hesapta .
ne oldu toplam 4882 + 287 + 750 = 5919 dolar bağladın .
şubat sonuna 5919 doların 6219 dolar olacak ,ons isterse burdan 1000 dolar düşsün, isterse 1000 dolar çıksın . çünkü şubat vade, spot ons eşitlenecek .
bu ne demek , kabaca 6000 dolara 1 ay vadede %5 kazandırmak demek .
he dolarına %60 faiz alan bir baba yiğit için gerek olmayabilir ama bunu kokuyu alan traderlar burayı rahat bırakmaz diye düşünüyorum .
tamam ons kontratları kaldıraçta 1 e 17 seviyesinde , burda teminat rakamları artması gerek ama bu makası açıklmıyor yinede .
şu olabilir se belki açıklar ,
spot alım satımına ciddi bir makas getiricek devlet ,
yada ciddi bir vergi ,
bu yüzden uzlaşmada bu parayı yine arbitrajcıya yedirmez, burnundan getirirler ,
bu yüzden ons atıyorum 4500 dolar kapanırken burası 4800 e kapanabilir şubat sonunda, neticede orman kanunları ile yönetiliyoruz.
Yorum