Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
aralık2026 dolar kapanış fiyatını vadelide 55,87 fiyatlıyor, %30 artış
şubat vadeli makas farkına göre aralık 2026 kapanışını türetirsek , (nisanı referans almıyorum temettü farkı olabilir , temettü verende yok yan neyse ) , %26 artış
yıllık mevdauat faizi %40 , %15 kesintiyide düşersek ( kabaca değerler ) , %34 artış
birde altın nsan vade spot makas farkını baz alırsak , gram altındaki artışıda %38 artış oalrak hesaplıyor
doğru olacak diye bir kaide yok , bunlar kapanışta piyasada görülen değerler.
neticede 8 ay önce (2025 nisanda ) aralık vade 2025 dolar 50 tl fiyat biçiliyordu , kapanış 43 TL oldu .
özetle piyasa beklenti olarak getiride şu anda :
gram altın > faiz > dolar > borsa değerlemesi var .
benim beklentimde şu an için tam tersi :
borsa > dolar > faiz > gram altın.
Almadan önce basma işinde bence 11.100 ve 10.900 civarı önemli..
11.102 gördü düzeltme dibi bulunmuşa benziyor. Sağlamcılar için grafikteki siyah üzerinde günlük kapanış teyit olacaktır. Öncesinde ikinci grafikteki mavi 11.300 üzerinde saatlik kapanışları dikkate almakta fayda var.
USD bazlı günlük grafikte ise 266,64 (11.465) seviyesini takip ediyorum. Bu da önceki gönderide paylaştığım 11.485 rakamını teyit ediyor. Bu bölge üzerinde günlük kapanış long pozisyonu sevindirir diye düşünüyorum.
Bir başka dikkatimi çeken konu 2025 mart ayında özellikle bankalarda yabancıdan gelen malı karşılayan kurumlar aldıkları malları geçtiğimiz 45 günde tekrar yabancıya devretti gibi .görünüyor. Önümüzdeki günlerde en azından bazı bankalarda güzel gelişmeler görebiliriz. Bununla birlikte sanayi tarafı hâlâ zayıf duruyor. Bu da can sıkıcı.
Endeks eğer 11.450-90 bölgesini günlük kapanışla kırarsa çok temiz bir ralli mi olur? Yoksa 12500-14500 arasında bizi büyük bir sürpriz mi bekliyor olur? Bunu da takip ediyor olacağım. Sosyal medyada 2026 için borsa yılı olacağı lafları dolaşmaya başlamış. Ben vakitsiz öten horoz durumuna düşmemek için adım adım takip tarafındayım.
Yorum