BİST100 Analizleri
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
16650 maliyetle full short devam.. 16150 kısa vadeli teknik hedefim.. Orada kar al planladım, kısmetse..
👍 2 -
-
SISE için ekstra incelemeler yaptım fakat BIST30'un bir çok kağıdından farksız bir görünüm bulamadım.
2023 Eylül-Ekim veya 2024 Nisan-Mayıs zamanlarında tepe yapmış olan THYAO, FROTO, KCHOL, SAHOL, SISE gibi bir çok kağıt son 2 senedir yatay banttalar.
Yani endeks mühendisliğine bağlı olarak hareket etmişler..
Bu oluşum dışına çıkıp bu kağıtlara ciddi potansiyel getirebilecek olay, endeksin ekstrem bir ralli içine girmesidir.
Mesela, 14binden 20bine gitmesi gibi..
Yine de gözüme çarpan rakamsal detay şu şekilde.
Dolar bazlı grafikte 1.15 $ çok önemli bir eşik. Buranın üzeri haftalık kapanışta çok net ralli moduna girecektir.
Bu durumda bir altındaki ₺ bazlı grafikteki tarzda kırılım ile yeni zirvelere yelken açacaktır..

☕ 2Leave a comment:
-
Sasa 2,80-2,82 arası boşluk doluyor grafikte Son sert düşüşten kalan boşluk var.
☕ 2Leave a comment:
-
Rica ederim, gün içinde ayrıntılı bakacağım ona da kısmetse...Bayindir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterMarmaralı Hocam sasa analiziniz dikkatimi çekti akşam inceledim evet bahsettiğiniz potansiyel var. Hatta sabah açılışta işleme girmek kısmet oldu. Emeğiniz için teşekkür ederim. Şişe inceleyebilir misiniz? Bunda da ilginç bir duruş var gibi.
☕ 2Leave a comment:
-
Marmaralı Hocam sasa analiziniz dikkatimi çekti akşam inceledim evet bahsettiğiniz potansiyel var. Hatta sabah açılışta işleme girmek kısmet oldu. Emeğiniz için teşekkür ederim. Şişe inceleyebilir misiniz? Bunda da ilginç bir duruş var gibi.
☕ 2Leave a comment:
-
Burası ralli moduna girdi. Hedefe kadar ilerleyecektir..
MARMARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSASA
Genel teknik bakış:
İlk grafik haftalıkta temasın en çok olacağı şekilde bir düşen trend çizdiğimde,
trend dibinde olduğunu görüyorum.
Burada başlatacağı hareketi 3.60 seviyelerine kadar (düşen trend çizgisine kadar) sürdürebilir.

İkinci grafik ise aylıkta önem verdiğim 2 ema değeri ekleyerek baktığımda
Bu ema'lara tepkisi normaldir. Uzaklaşmış durumda.
Bir çok bisttüm hisselerinde bu değerler çokça çalışmaktadır.
Sasa BIST30 kağıdı olmasına rağmen, klasik bir BIST30 kağıdı formatında hareket etmiyor.
Aylıkta daha önce aynı RSI değerlerinden bu ema'lara tepki gelmiş. Yine beklenebilir.
Tepki hedefinin ise yine 3.50-3.60 seviyeleri olduğu görülüyor.

Son grafik ise haftalıkta uzun vadeli ortalamalardan 610 ve 233'lük ortalamaların görünümü..
İki değer de fibonacci sayısıdır.
610 haftalık ortalamada çoklu dip görünümü mevcut. Ve yine 233 haftalık ortalama değer 3.56 olarak görünüyor.
Özetle: Sasa, mevcut seviyelerinden yukarıya %52'lik bir marj sağlayabilecek durumda.
610 haftalık ortalama olan 2.28 altında çoklu haftalık kapanışlar bu beklentiyi çöpe çıkarır.
Fakat üzerinde durdukça 3.50-3.60 hedef olacaktır.

☕ 3👍 1Leave a comment:
-
-
BIST100 için sağlam direnç olan yere geldik.. 14300 üzeri kalıcılık şimdilik zor görüyorum...
👍 3Leave a comment:
-
250 puan karla 16650'dan longları kapattım..
Ve reverse short açtım 16650'den..
Hayırlı günler olsun cümleten...
👍 2☕ 1Leave a comment:
-
16400 viop long açıldı (full)
Çok güçlü idi cuma, bugün de öyle.. Yarın da öyle olacak duruyor..
Çarşambadan sonra bizim piyasada işler değişebilir tabi..
BIST100 için 14370 civarına kadar bir yükseliş mümkündür..
☕ 2😎 1Leave a comment:
-
Saat 11:00 itibari ile bankacılık endeksi 17600...
GARAN ve YKBNK tepe-dip %50 fibo direncinde...
AKBNK ve ICTR %50 ye yaklaştı, daha önce sert satış yediği fiyat bölgesinde, dirençteler..
EREGL tepe-dip %61,8 direncinde..
THYAO ise %61,8'in hemen üzerinde fiyatlıyor..
Özetle: Tepkinin sona erebileceği fiyatlara erişim sağlandı...
👍 1☕ 1Leave a comment:
-
Dün kar alma imkanı verdi ama tatmin edecek düzeyde olmayınca kıpırdamadım..
15810 maliyetle short devam..
Bugün akşama doğru sert satışlar beklerim..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bir hikaye...
FED faiz indirse enflasyonu daha da körükleyecek.
FED faiz artırsa daha kötü bir ekonomiye sürüklenecek.
Bu ikilem stagflasyon demektir.
Ve bu hikaye bugün vizyona girecek...
☕ 1Leave a comment:
-
Son parça shortlar da açıldı ve 15810 ortalama ile shortum..
MARMARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster15740 ortalama ile 2/3 short oldum..MARMARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterCuma abd enflasyon verisi var 15.30'da. Çok önemli bir veri olacak..
Petrol yükselişinin etkisini gösterdiği bir data olacaktır.
Piyasaların "faiz artışı" fiyatlamaları devreye girmesini bekliyorum..
O yüzden, yaşanan bu coşkunun arkasından yeniden ana yöne dönüş beklentim var borsalarda...
☕ 1Leave a comment:

Leave a comment: