Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Hafta sonu petrol piyasaları üzerine yoğunlaştım.
Edindiğim izlenim şu şekilde:
Petrolde net long pozisyonlar yüksek seyrediyor.
Fakat aşırı long pozisyon olduğundan değil.
Savaşın çıkması ile short pozisyonların riskten kaçınarak kapanması sonucu oluşmuş bir durum söz konusu.
Savaş ortamı ve hürmüz boğazı meselesine rağmen çok da yükselemeyen bir petrol var karşımızda.
Likitide yok. Ve stagflasyonun sonucu kabul edilmiş bir piyasa var sanki.
(Ki son gelen tarımdışı istihdam ve işsizlik verileri buna iyice işaret ediyor)
Bir tweetle 10 dolar düşebilen bir petrol bence piyasalar için bir risk unsuru taşımıyor gibi.
Bence piyasa ekonomik durgunluğu fiyatlamak üzere ya da fiyatlıyor.
Borsaların 2008 krizi tarzında bir düşüş yaşamasını olası görüyorum. Petrol de yavaş yavaş aşağı inecektir. Belki petrol düşüyor diye borsalar anlık sert yukarı tepkiler verse de sonrasında yeniden aşağı hareketler bekliyorum.
Borsalar için zor bir yıl 2026 diye sesli düşünüyorum...
İlk grafik haftalıkta temasın en çok olacağı şekilde bir düşen trend çizdiğimde,
trend dibinde olduğunu görüyorum.
Burada başlatacağı hareketi 3.60 seviyelerine kadar (düşen trend çizgisine kadar) sürdürebilir.
İkinci grafik ise aylıkta önem verdiğim 2 ema değeri ekleyerek baktığımda
Bu ema'lara tepkisi normaldir. Uzaklaşmış durumda.
Bir çok bisttüm hisselerinde bu değerler çokça çalışmaktadır.
Sasa BIST30 kağıdı olmasına rağmen, klasik bir BIST30 kağıdı formatında hareket etmiyor.
Aylıkta daha önce aynı RSI değerlerinden bu ema'lara tepki gelmiş. Yine beklenebilir.
Tepki hedefinin ise yine 3.50-3.60 seviyeleri olduğu görülüyor.
Son grafik ise haftalıkta uzun vadeli ortalamalardan 610 ve 233'lük ortalamaların görünümü..
İki değer de fibonacci sayısıdır.
610 haftalık ortalamada çoklu dip görünümü mevcut. Ve yine 233 haftalık ortalama değer 3.56 olarak görünüyor.
Özetle: Sasa, mevcut seviyelerinden yukarıya %52'lik bir marj sağlayabilecek durumda.
610 haftalık ortalama olan 2.28 altında çoklu haftalık kapanışlar bu beklentiyi çöpe çıkarır.
Fakat üzerinde durdukça 3.50-3.60 hedef olacaktır.
Leave a comment: