BİST100 Analizleri

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • MARMARALI
    Tecrübeli
    • 14 Mart 2024
    • 697

Altın EFT'lerinden son 20 yılın en sert aylık çıkışı yaşandı 2026 Haziran'da.

Benzer durum 2013 Haziran ayında yaşanmış ve çok yüksek EFT çıkışları gerçekleşmiş.
    Ardından gelen her tepki satış fırsatına dönmüş ve ons fiyat dibini 2015 Aralık ayında gerçekleşmiş..

Yani; ons fiyat zigzaglar ile orta vade düşmeye devam edecektir.
    Hedef verme niyetiyle değil ama tahmini olarak 3300 dolar civarlarına düşmesini beklerim..

Sonuç: Kevin Warsh, DXY ve EFT'ler penceresinden altına baktığımızda "tepkiler kısıtlı" - "düşüşler derin" olarak dibe doğru ilerleyecektir ons atın..

Yorum

• MARMARALI
      Tecrübeli
      • 14 Mart 2024
      • 697

Aynı şey benim açımdan Bist100 tarafında da öyle..
      Orta vadeli bu süreçte 11200 civarlarına düşüş beklentim var.

Yorum

• Alfa
        Tecrübeli
        • 17 Aralık 2025
        • 2854

MARMARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Aynı şey benim açımdan Bist100 tarafında da öyle..
        Orta vadeli bu süreçte 11200 civarlarına düşüş beklentim var.
        Fazlasıyla katılıYorum.

$öyle TemmuzZ orTAları ba$layan ve Ekim'e kadar en azZ 3 AYI satı$ baskın Bi piYasa yakı$ırrr dünya alEm $i$ik lezizZ BAL'0n borsa piYasalara..
        -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
        Selamlar, iyi TRade'ler...

Yorum

• MARMARALI
          Tecrübeli
          • 14 Mart 2024
          • 697

Petrol geçen 3 ayın barometresi iken yeni barometre Dxy. Bunu öne çekeyim..

Kriz barometresi DXY.. Bir cisim yaklaşıyor...

Yorum

• MARMARALI
            Tecrübeli
            • 14 Mart 2024
            • 697

Bu Sasa teknik analizi resmen tabloluk niteliğinde idi. Verilen hedef, noktası virgülüne kadar görüldü.

Şimdi SASA için yeni hedef düşen kanal alt bandıdır.. Yani 2.00 - 2.15 aralığıdır.

SASA

Genel teknik bakış:

İlk grafik haftalıkta temasın en çok olacağı şekilde bir düşen trend çizdiğimde,
            trend dibinde olduğunu görüyorum.
            Burada başlatacağı hareketi 3.60 seviyelerine kadar (düşen trend çizgisine kadar) sürdürebilir.

İkinci grafik ise aylıkta önem verdiğim 2 ema değeri ekleyerek baktığımda
            Bu ema'lara tepkisi normaldir. Uzaklaşmış durumda.
            Bir çok bisttüm hisselerinde bu değerler çokça çalışmaktadır.
            Sasa BIST30 kağıdı olmasına rağmen, klasik bir BIST30 kağıdı formatında hareket etmiyor.
            Aylıkta daha önce aynı RSI değerlerinden bu ema'lara tepki gelmiş. Yine beklenebilir.
            Tepki hedefinin ise yine 3.50-3.60 seviyeleri olduğu görülüyor.

Son grafik ise haftalıkta uzun vadeli ortalamalardan 610 ve 233'lük ortalamaların görünümü..
            İki değer de fibonacci sayısıdır.
            610 haftalık ortalamada çoklu dip görünümü mevcut. Ve yine 233 haftalık ortalama değer 3.56 olarak görünüyor.

Özetle: Sasa, mevcut seviyelerinden yukarıya %52'lik bir marj sağlayabilecek durumda.
            610 haftalık ortalama olan 2.28 altında çoklu haftalık kapanışlar bu beklentiyi çöpe çıkarır.
            Fakat üzerinde durdukça 3.50-3.60 hedef olacaktır.

Yorum

• Guerra
              Kadrolu
              • 02 Ağustos 2011
              • 5580

Bu Sasa teknik analizi resmen tabloluk niteliğinde idi. Verilen hedef, noktası virgülüne kadar görüldü.

Şimdi SASA için yeni hedef düşen kanal alt bandıdır.. Yani 2.00 - 2.15 aralığıdır.

Grafiğini koyabilir misiniz?

Yorum

• MARMARALI
                Tecrübeli
                • 14 Mart 2024
                • 697

Guerra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Grafiğini koyabilir misiniz?
                2 lira loading...

Yorum

• MARMARALI
                  Tecrübeli
                  • 14 Mart 2024
                  • 697

SP500 aylık...

Birkaç ay içinde (yaz sonu, sonbahar başı mümkün) mavi ortalama veya turuncu trende bir düşüş gelmeli..

2008 krizinden bu yana; fiyat, turuncu trenden %35-40 uzaklaştığı her dönemde mini bir kriz ile fiyat ortalama veya trende geri dönüş gerçekleştirmiş..

Şimdi yine %40'a yakın uzaklıktayız. Bekliyoruz...

Yorum

• sonperde33
                    Kıdemli
                    • 03 Ağustos 2011
                    • 3010

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    ralli başladı gözüküyor,

tahmini 4-5 ay sürecek

bu süreçte
                    ons diplerden dip beğenirken , endeksi coşarken göreceğiz.

dolar artsa bile bu süreç te, dolar artışıda endekse pozitif etki edecek.

amerikan borsalarına göre bile + gidecek bir sürece girdik bence.

diye düşünüyorum.

evet el birliğiyle bunuda bok ettiler,
                    formasyon iptal ,

sebebi onsun 4000 dolar altına sarkamaması ve xu100 de yukarı hız kesilmesi ivme kaybı.

orta vade yeni sıkıntılar yükleniyor ,

tahminim kısa vadede son bir %2 düşüş, oradan 15000 üstüne veda busesi bırakmaya gidicektir, oradan sonra son yıkım .
                    (buda burada dursun bakalım )
                    Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• sonperde33
                      Kıdemli
                      • 03 Ağustos 2011
                      • 3010

ons beklentisi

Yorum

• sonperde33
                        Kıdemli
                        • 03 Ağustos 2011
                        • 3010

Altın EFT'lerinden son 20 yılın en sert aylık çıkışı yaşandı 2026 Haziran'da.

Benzer durum 2013 Haziran ayında yaşanmış ve çok yüksek EFT çıkışları gerçekleşmiş.
                        Ardından gelen her tepki satış fırsatına dönmüş ve ons fiyat dibini 2015 Aralık ayında gerçekleşmiş..

Yani; ons fiyat zigzaglar ile orta vade düşmeye devam edecektir.
                        Hedef verme niyetiyle değil ama tahmini olarak 3300 dolar civarlarına düşmesini beklerim..

Sonuç: Kevin Warsh, DXY ve EFT'ler penceresinden altına baktığımızda "tepkiler kısıtlı" - "düşüşler derin" olarak dibe doğru ilerleyecektir ons atın..

yukarda grafiği paylaştıktan sonra okdum ,
                        aynı değeri sizde görmüşsünüz. : D

Yorum

• Alfa
                          Tecrübeli
                          • 17 Aralık 2025
                          • 2854

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

evet el birliğiyle bunuda bok ettiler,
                          formasyon iptal ,

sebebi onsun 4000 dolar altına sarkamaması ve xu100 de yukarı hız kesilmesi ivme kaybı.

orta vade yeni sıkıntılar yükleniyor ,

tahminim kısa vadede son bir %2 düşüş, oradan 15000 üstüne veda busesi bırakmaya gidicektir, oradan sonra son yıkım .
                          (buda burada dursun bakalım )
                          TAhminimizZ TApTAze diplerimizZi baz alarak son Bi en az +% 3 yükseli$

ve 17,Xxx'li Viop30'un uygun yere yörelerinden solo fasıla e$liğinde 'gönlümüzden de geçen' olası yıkımın ba$langıçları..

Büyük ihtiMAL bademetDingil'in İtNe bİsteka100'ü 14,500'lere dahi Bi veda busesi konduramadan yanisi..

Naçizane, altınla gümü$le peeek ilgisi de olmadan ve epey de bağımsızca,
                          daha ziyade birazı peeTRoll, çoğu yine ve herdaim illegal rej0 memleket zulüm yönetimi
                          ve nihayet esasıda DOWargil & brothers Nasdaq ve S&P e$liğinde
                          gloBAL borsa AYU soygunlArı ve a$ırı semirik TArihi rekor boğa katliamlArı etkileriyle.
                          -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
                          Selamlar, iyi TRade'ler...

Yorum

• MARMARALI
                            Tecrübeli
                            • 14 Mart 2024
                            • 697

Temmuz da bitiyor..

Haziran biterken söylediklerim için düşüncem aynen devam etmektedir..

BIST100 11 binli seviyeleri yakmadan rahatlama gelmez. Dolayısı ile BIST ile ilgilenmiyorum şimdilik..

S&P çöküşüne de az kaldı.. Ağustos sonu veya Eylül başı... Yukarıda ayrıntılarını vermiştim..

Ons altın için de görüşlerimde bir değişiklik yok. Orta vade baskılanmaya devam.. Taa ki 3300 dolarlara kadar..

Sasa özelinde beklentimi 2 lira altına çekiyorum.. Yıl bitmeden dahi 2 lira altını görebilir..

BOFA, Eylülde PPK faiz indirimine işaret etti. Çok kritik bir süreç.
                            Eğer faiz indirir isek dolarTL pik yaşayacaktır.
                            Şahsen beklemiyorum.
                            Zira pas geçmez isek global fırtınanın ortasında çok kötü savruluruz..

Yorum

• MARMARALI
                              Tecrübeli
                              • 14 Mart 2024
                              • 697

30 Nisan tarihli analizim...

BIST100 genel perspektif..

Grafik açıklamam şu şekilde: 1987-2001 ve 2020 krizleri sonrası borsa açısal olarak yeni trendlere girmiş.

Ve yine girdiği bu trendlerde üst banda uğradıktan sonra hep alt bant ziyaretleri gelmiş..

21 aylık ortalama şu an 11000 civarında. Endeks ise 14400 civarında. Şu an alt bant daha da aşağıda o yüzden daha var..

Vadeye yayılarak bir düşüş makul görünüyor benim için.

Bence yukarı alan kısıtlı.. 6-12 ay arasında bir vadede 11200 görülmeli diyorum..

Yorum

• MARMARALI
                                Tecrübeli
                                • 14 Mart 2024
                                • 697

BIST adına zor bir AĞUSTOS olacak... (Kan gölüne dönecek gibi)

Yorum

Working...
                                X

Debug Information