Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
ote yandan...yuce rebbim AGUSTOS ayini....huzunlu ossun diye yaratmistir....
bu ayda...cok kisi su sarkiyi cigiracak....
GUZ GULLERI GIBIYIM...HIC BAHAR YASAMADIM....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Bist100 Durum Tespiti
---------------------------------
Halâ düşüş trendindeyiz.
Olumsuz Senaryo
---------------------------
*Endeks , bir fibonacci sayısı olan 144 günlük ema da tutundu.
Endeks , 2024 yılı başındaki trendin başında da(sarı daireler) yine 144 günlük ema da tutunmuş.
*Endeks , ŞİMDİLİK!!! ortadaki koyu beyaz daire içindeki trendi dikkate aldı ve fibaonacci değeri olarak %50 ve %61,8 arasında durdu.
Normalde fibonacci oranı trend başlangıcı ve trend bitişi olarak belirlenir. Yani 2024 başlangıcı ve Temmuz sonu arası.
*2024 yılı başındaki trend başlangıcındaki gösterge değerleri ile bu düşüşteki gösterge değerleri nerdeyde birbirinin kopyası.
Muhtemelen(bence , kendi açımdan , dikkate alınmasın) 9733.35 seviyesi en dip seviye olarak kalabilir.
*Düşen kırmızı trend çizgisi yukarı kırılmadığı sürece(8 , 13 veya 20 günlük ema üzerinde kalıcılık oluncaya kadar) her yükseliş tepki olarak kalacaktır.
*Ortalamalar birbirini kesene dek , testere ağzı grafikler olması muhtemel.
*En alttaki sarı yükselen uzun vade trend çizgisi 2023 Mayıs ayından geliyor. Üzerinde tutunursa kaldığı yerden devam edecek.
Olumlu Senaryo
-------------------------
*Hiç olmazsa yukarı trend kırılımı ve üstünde kalıcılık sağlanmalı.
*Endeks , Ağustos sonuna kadar boşluğu kapatırsa ve ortalamaların üstünde tutunursa ve ortalamalar birbirini keserse bir yeni bir trendden söz edeceğiz.
Yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi riskini kendi yönetsin.
Şişe 40 düşerse sattığımın tam 2 katı kadar hisseyi geri alabilirim
İşte kuzu hamlesi böyle oluyor
Ayrıca kaç aydır stres az arada gir çık yaptım çoğunlukla viop nemada nakit duruyor
Şimdi buraya kadar çok harika
Ancak önemli olan diğer hamle yani güzel dip denilecek yerden malı geri almak
Kuzu emmiden sinyal bekliyoruz
tam 18 aY once...SISE YI 2.70 DOLARA SATTIK...simdi...1,27 dolar...yuzde 53 dustu....ben yuzde 60 I bekliyorum....YANI YUVARLAK 1 DOLAR....
o gunnerde...herkes bu kuzu salak diyordu....SISE satilir mi....simdi...vayy mamina cakayim....BU KUZU TAM BIR TALANCIYMIS deyiyor....emme...feci ZEKI BIR ADAMI...esirgiyor..
BUNLARIN DEDELERI...KURTULUS HERBINDE...INGILIZDEN MAAS ALIYORLARDI...KUVA-I MILLIYE...KUFFARDIR FETFALARI VERIYORLARDI...HEPSI CEHENNEMDE...EN ALT KATTALAR...ATESIN KOR OLDUGU YERDELER..
ISTEMIYOR....OLUSACAK EKONOMIK KRIZ....1929 UN 10 KATI OLUR...
BUNU BEN HESAPLIYOR VE RAPOR YAZIYORUM....BEN BILIYORSAM ODA BILIYOR....
irana yalvariyor...ISRAEL SENI VE BENI TUZAGA CEKIYOR...yapma bokunu yiyim diyor....
BUTUN OLAY BU....EKONOMIK COKUS...1929 UN 10 KATI.
buyuk DEPRESSION...
ardindan...DEFLATION.
bir dusun....6 AY BOYUNCA ORTADOGUDAKI PETROL VE GAZ YOK OLUYOR...
RUS PPETROLU VE DOGAZL GAZI...ALTINDAN DAHA PAHALI OLUYOR...RUSYA PARAYA BOGULUYOR...
amriki...bunlari istermi....ISTEMEZ....IRANA EL ALTINDAN 100 MILYAR DOLAR VERIR...IS KAPANIR.
yogusam...durum...bizim turk tv yorumcularinin bildigi gibi degil...o yorumcularin hepsi AKLI ALINMIS...YURUYEN CENAZELER.
tam 18 aY once...SISE YI 2.70 DOLARA SATTIK...simdi...1,27 dolar...yuzde 53 dustu....ben yuzde 60 I bekliyorum....YANI YUVARLAK 1 DOLAR....
o gunnerde...herkes bu kuzu salak diyordu....SISE satilir mi....simdi...vayy mamina cakayim....BU KUZU TAM BIR TALANCIYMIS deyiyor....emme...feci ZEKI BIR ADAMI...esirgiyor..
Emmi şirket satıldıkça topluyor
Bu gidişle dışarda mal kalmayacak
Hal böyle olunca çıkış bir başlarsa çok gider bu ne dersin
DOLAR-TL YE 36 DAN BINECEGIM...72 DEN INECEGIM...DIYE YAZDIM NISAN AYINDA....MEVDUAT FAIZINE GECERKEN....bu iki rakkamda...IRAN-ISRAEL ile ilgili....
turkiye IRAN I tarafsizmis gibi gorunup tutarsa...YAHUDI LOBISI TUM PARAYI TURKIYEDEN CEKTIRIR...DUA EDIN....IRAN FURMASIN...YERINE PARA ALSIN AMBARGOYU KALDIRSIN....IRAN FURURSA...TURKIYE BATAR.
KONU....IRAN FURDU MU SONUCLARI NEDIR...TURKIYE UCUN...BORSADA ISEN...PARAN VAR ISE...ETROL KAC PARA OLUR....TURKIYENIN IRANDAN ALDIGI DOGAL GAZA NE OLUR....RUSYAYA ODEYECEGIMIZ ENERJI BEDELLERI KACA KATLARDIR.
Yorum