Mısır'la ilişkilerin kopmasının yanlış olduğunu bu ülkedeki aklı başındaki herkes biliyordu.
Düzelmesi elbette iyi oldu.
Bence Suriye ile de ilişkilerin bir an önce düzelmesi gerekiyor.
Bu kayıp zamanda Yunanistan, Mısır ve İsrail zaten bir çok anlaşmayı hayata geçirdiler Akdeniz'de...
Şimdi tekrar kayıp zamanları telafi edip ilişkileri eski düzeyine getirmek için harcanacak.
Ayrıca Libya ile yaptığımız anlaşma hayatı önemde..
Ama orada iktidar değişirse, durum ters dönebilir.
Yunanistan ve Avrupa özellikle Fransa bu konuda çok fazla baskı uyguluyor.
S400'leri ben vermeliyiz demiyorum...!
Yazdıklarımdan nasıl o anlamı çıkarabildiniz anlamadım.
ABD istiyor...Bunlar açık açık konuşuluyor. Hatta Ukrayna basınında bile açıkça tartışılıyor...Daha öncede yazdım bunları.
Umarım vermezler şahsi düşüncem bu. Ama asıl olması gereken kendi savunma sistemimizi yapmamızdır, doğru olan o.
Ülke olarak bu geri dönüşler itibarımıza ve çıkarlarımıza zarar veriyor.
Uluslararası ilişkilerde pragmatizm önceliktir. Ama son yıllarda aldığımız hiçbir karar ülke çıkarına olmadı neredeyse. Ve çoğu kararda geri adım attık.
Biz özellikle son yıllarda ideolojik sapkınlık ile kararlar veriyoruz.
Ve en önemlisi ekonomik anlamda güçlü değilsen, ayakta kalabilmek ve özgür olabilmek mümkün değildir...Bu hayatın temel kuralıdır...
Düzelmesi elbette iyi oldu.
Bence Suriye ile de ilişkilerin bir an önce düzelmesi gerekiyor.
Bu kayıp zamanda Yunanistan, Mısır ve İsrail zaten bir çok anlaşmayı hayata geçirdiler Akdeniz'de...
Şimdi tekrar kayıp zamanları telafi edip ilişkileri eski düzeyine getirmek için harcanacak.
Ayrıca Libya ile yaptığımız anlaşma hayatı önemde..
Ama orada iktidar değişirse, durum ters dönebilir.
Yunanistan ve Avrupa özellikle Fransa bu konuda çok fazla baskı uyguluyor.
S400'leri ben vermeliyiz demiyorum...!
Yazdıklarımdan nasıl o anlamı çıkarabildiniz anlamadım.
ABD istiyor...Bunlar açık açık konuşuluyor. Hatta Ukrayna basınında bile açıkça tartışılıyor...Daha öncede yazdım bunları.
Umarım vermezler şahsi düşüncem bu. Ama asıl olması gereken kendi savunma sistemimizi yapmamızdır, doğru olan o.
Ülke olarak bu geri dönüşler itibarımıza ve çıkarlarımıza zarar veriyor.
Uluslararası ilişkilerde pragmatizm önceliktir. Ama son yıllarda aldığımız hiçbir karar ülke çıkarına olmadı neredeyse. Ve çoğu kararda geri adım attık.
Biz özellikle son yıllarda ideolojik sapkınlık ile kararlar veriyoruz.
Ve en önemlisi ekonomik anlamda güçlü değilsen, ayakta kalabilmek ve özgür olabilmek mümkün değildir...Bu hayatın temel kuralıdır...

Yorum