Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
93 lere gelince enflasyon düşmüyor faizler devam denir
resesyon kabullenilir ve borsalar darbe alır...
ne dersiniz hocalarım bu senaryoya
Cıkss sevmedim..
Faiz faiz çökecez edecez dendi.
Ne bizde hatta ve hatta ne de ABD de borsa lar öyle beklendiği gibi çökmedi.
ABD de nasdaq biraz sert düzeltme yaptı ama şimdi ATH larda geziyor.
BITCOIN bile ATH demek üzere.
Brent tek başına enflasyon göstergesi değildir Tuncer.
2008 krizi sonrası 2014 e kadar 100 doların üzerinde seyrederken ne bizde nede dünyada bir enflasyon sorunu vardı.Hatta FED enflasyon yükselsin diye uğraşıyordu.
O zamanlar enflasyon 0 falan geldi mi eywah moduna giriyordu piyasalar ..İşte efendim öldü mü nabzına bakın falan..
Bizde de faizler artacak borsa çökecekçiler vardı..Olmayabilir dediğimde öteki köyde cahil ilan edildim buradan ise kovuldum du..
Sonuç?
Şu an ABD de daha fazla faiz artıracak bir durum yok..Enflasyon 3 lerde sanırım.Faizler nerede ise 2 katı.
İzleme modundalar..
En hassas yerler (adamlar işi biliyor)
Bizim gibi ahaaa indi işte enflasyon indir şu faizleri yauvvvvvv diyip de pata küta 5 er 10 ar indirmiyorlar..
Enflasyonun öldüğünden tam emin olmak istiyorlar..
Bizde bu 2019 yılında yaşandı ne yazıkki 24 faiz ile hem enflasyon düşmüş hem dolar sakinlemiş idi..Birden bire indir şu faizleri yauvvv devreye girdi 5 er 5 er daldılar..
Şimdi korkarım seçimler sonrasında yaz maz da atlatılırsa reis daha fazla dayanamaz zaten sene sonu falan diyor başlayacaklar yine pata küta girişmeye..
Gaye bir ara tl geri alım ihaleleri açıyordu..O da apar topar iptal sanırım..
Belkide o yüzden şutlandı bilinmez..
Böyle sade faiz artırarak enflasyon düşmez.
Reis in de istediği bu zannedersem..
Bir süre sonra aha artırdık düşmedi şimdi indiriyoruz diyecektir..
Cıkss sevmedim..
Faiz faiz çökecez edecez dendi.
Ne bizde hatta ve hatta ne de ABD de borsa lar öyle beklendiği gibi çökmedi.
ABD de nasdaq biraz sert düzeltme yaptı ama şimdi ATH larda geziyor.
BITCOIN bile ATH demek üzere.
Brent tek başına enflasyon göstergesi değildir Tuncer.
2008 krizi sonrası 2014 e kadar 100 doların üzerinde seyrederken ne bizde nede dünyada bir enflasyon sorunu vardı.Hatta FED enflasyon yükselsin diye uğraşıyordu.
O zamanlar enflasyon 0 falan geldi mi eywah moduna giriyordu piyasalar ..İşte efendim öldü mü nabzına bakın falan..
Bizde de faizler artacak borsa çökecekçiler vardı..Olmayabilir dediğimde öteki köyde cahil ilan edildim buradan ise kovuldum du..
Sonuç?
Şu an ABD de daha fazla faiz artıracak bir durum yok..Enflasyon 3 lerde sanırım.Faizler nerede ise 2 katı.
İzleme modundalar..
En hassas yerler (adamlar işi biliyor)
Bizim gibi ahaaa indi işte enflasyon indir şu faizleri yauvvvvvv diyip de pata küta 5 er 10 ar indirmiyorlar..
Enflasyonun öldüğünden tam emin olmak istiyorlar..
Bizde bu 2019 yılında yaşandı ne yazıkki 24 faiz ile hem enflasyon düşmüş hem dolar sakinlemiş idi..Birden bire indir şu faizleri yauvvv devreye girdi 5 er 5 er daldılar..
Şimdi korkarım seçimler sonrasında yaz maz da atlatılırsa reis daha fazla dayanamaz zaten sene sonu falan diyor başlayacaklar yine pata küta girişmeye..
Gaye bir ara tl geri alım ihaleleri açıyordu..O da apar topar iptal sanırım..
Belkide o yüzden şutlandı bilinmez..
Böyle sade faiz artırarak enflasyon düşmez.
Reis in de istediği bu zannedersem..
Bir süre sonra aha artırdık düşmedi şimdi indiriyoruz diyecektir..
Yerelden ayrı
bir sebep ile 90-95 arasından 50-60 arasına düşüş
global endekslerde V tipi hareket ve haziran ile beraber asıl ralli
SUNU ANLADIM....ONLARIN USTUNDE OTORITEMI YENIDEN KURMAK UCUN....HEPBIRLIKTE ZARAR YAZIP....CANLAR YANARSA....BIRDAHA BANA ITIRAZ ETMEZLER...suanda canlari yaniyor 50 puvan zarardalar....
birsey tutturmuslar....SEN TURKIYEDE DEGILSIN....BURADA HERKES BORSAYA HUCUM EDIYOR...UCACAK.
BENDE DEDIMKI...TEMAM ULEN....BIRAK SARHOSU KENDI AYILSIN....
HALBUKI....beni dinleselerdi....dun 10 260 dan long kapayip....shorta gececektik...suan 10 100 deyiz...200 puvan karda olacaktilardi....DINLEMEDILER....BENDE KIRMADIM....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
nehaber lem....AKLIEVVELLER....ZARAR ACITIYOR MU....DAHA BU NEKI....HA HA HA....
ipneler.
siz beni arayip....KAPAT BOKUNU YIYIM DEMEDEN....KAPATMIYACAGIM....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
kuzu kurali..VADEDEN VADEYE GECIS.....ihlal ettiniz....30 yilda hazirlanmis bu kurallari ihlal eden yanar......
2.5 milyar aciga basti bademler
Kapanista açıklarını kapatirlarsa teper
Stop için kapanışı bekleyin bence
Genel olarak piyasa leş otesi
Ben kapanışa bakicam
Yorum