Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    USAGLAR....

DUN SISE de yuklu satislarim oldu....cok kizdi gavat bana...

bugun....

NIYE SATTIN IPNE DEDI BAAA...alinmadim....
    emme....

MALINI SATTIGIM ORTAKLARIMDAN BIRI...TILIFON EDIP...

GORDUN NU....deyince...ALINDIM....

HALBUKI ONA...istiyorsan satma...benim karimi bugunki degerden ode sen tut...EMME ZARARINA ORTAK OLMAM DEYINCE...

GOTU YEMEMISTI....yogg yog sat...sen ne diyorsan odur demisti..

piyasa yapici...FON YONETENLERI boyle zora sokmaktan buyuk zevk aliyor...

bak...

GOTU KALKTI...GAVATIN.

iste buda...gundwane nin yazdigi ILIZYONDA.
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

turkiyede kriz var mi....

cugap....

hayir yok....olsa idi...halk yuzde 52 oyla mevcudu secmezdi.

hep....REALITY ye bak...REALITY bu.

eger bir kriz olacaksa....SECIMDEN SONRA OLACAK.

KRIZ NEDIR...HALK ISSIZ VE ACTIR.
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

2013 de,,,,,

YAZDIM....EURO DOLAR 1.40 TI....BU 0,85 E DUSUNCE....PIYASALARDA IKINCI ON YILLIK SAHLANIS GELECEK....

grafa bakin....10 yil sonar...1.40 dan...0.95 e dustu....BEN 0.85 DEMISTIM...demekki bir dalga daha dusus olacak....

niye boyle....

PETROL VE GAZ....ALTIN....PARITELER...VE AMRIKI HAZINE BONOLARI ILISKISI...

gundwane hep soruyor....ve fekaat kasitli cevaplamiyorum....bazi bilgiler vardir ki...onlar kuzu yu kuzu yapar...paylasilmaz onlar.

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

yukarida....PARITELER dedim....

bizimki....dolar-tl....PETROL VE GAZ aliyoruz....neyle....DOLARLA....

oyleyse....bu iliskiler aginda...kuzu...dolar-tl ucunde....bir hesap yapmistir....

evrupa nedir...amrikinin KOLONISIDIR....onun parasini 1.40 dan 0.95 e neden dusurmesi gerekiyordu?????

eger....bu kolonisinin parasini bu kadar dusurdu ise...KOLONISININ kolonisi olan turk parasini ne kadar dusurmelidir....??????

SUPER GUC KALABILMEK UCUN....ASGARI MUSTEREK NEDIR...?????????

dunyada ki tum gelirleri....cevreden merkeze akitmazsan merkezde kalabilirmisin...NASIL AKITIRSIN??????

KUZU....kendine hep...bu sorulari sorar....sizede sorayim dedim....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            yukarida....PARITELER dedim....

bizimki....dolar-tl....PETROL VE GAZ aliyoruz....neyle....DOLARLA....

oyleyse....bu iliskiler aginda...kuzu...dolar-tl ucunde....bir hesap yapmistir....

evrupa nedir...amrikinin KOLONISIDIR....onun parasini 1.40 dan 0.95 e neden dusurmesi gerekiyordu?????

eger....bu kolonisinin parasini bu kadar dusurdu ise...KOLONISININ kolonisi olan turk parasini ne kadar dusurmelidir....??????

SUPER GUC KALABILMEK UCUN....ASGARI MUSTEREK NEDIR...?????????

dunyada ki tum gelirleri....cevreden merkeze akitmazsan merkezde kalabilirmisin...NASIL AKITIRSIN??????

KUZU....kendine hep...bu sorulari sorar....sizede sorayim dedim....
            ve kendine sunuda sor...son 22 yilda...turkiyede toplanan vergi...sadece vergi...3 trillion dolar...NEREYE GITTI BU PARA....VE NASIL GITTI.

CEVREDEN MERKEZE AKAN BU PARALAR...HANGI BORULAR ICINDE AKIYOR....O BORULAR NERELERE DOSENMIS.

Yorum

• Tuncer
              Tecrübeli
              • 03 Mart 2022
              • 2825

Emmi biz de yönetime güvenmiyoruz sadece yalanda olsa akımdan faydalanmaya çalışıyoruz

Su akarken testiyi doldurma gayretindeyiz

Tabiki bunun eskiden olduğu gibi çöküşüde olacak

Ama bunlar doları kımıldatmamak için yemin etmiş

Dünkü sunumdan çıkan da bu doları tutup enflasyonu düşürme modeline geçmişler

Bu sayede aşırı faizle büyümenin önüne geçmemiş olacaklar

Yorum

• sarisicak01
                Tecrübeli
                • 22 Ağustos 2018
                • 481

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Çok değişik çok acayib çok başka zamanlardan geçiyoruz.Sadece ekonomik manadada değil.Sosyal kültüren ekonomik dini siyasi sanatsal.
                Youtube da bir sokak röpörtajına denk geldim öyle gezinirken.Ki çok bilindik bir kanal aslında.
                Mikrofonu tutan.." çok derin bir ekonomik krizde olduğumuz bu dönemde dedi" ÇOK DERİN.
                Dedim ben miii yanlış ülkedeyim yoksa bu kişi nasıl bir kafada.
                Eski bildiğimiz doğruları unutmak lazım komple.
                Dün isveç imkansız giremez derken alkışlanan lider bugün yine alkışlanıyor.
                Dün asla faizler yükselmeyecek denirken bugün faizleri 42.5 a çıkarmış durumdayız. Peki gerçekten çıkardık mı?
                8.5 a indirirken de gerçekten indirmiş miydik..
                Hep diyorum.
                Herşeyin anlamının flu laştığı kaybolduğu , yitip gittiği , bütün kuralların , ahlak değerlerinin , ekonomik değerlerin , bilginin , eğitimin , ahlak değerlerinin , ar namus utanma duygularının her şeyin ama herşeyin manasını yitirdiği bir zamandayız.
                Artık hırsızlık , rüşvet , adam vurmak suç olmaktan çıktı , normal adli vaka haline geldi.
                Suç ileyenler ya karakolda çay içirilip ya da adliyede "bir daha yapma" denilerek topluma geri gönderiliyor.
                Sonuç:Süt neyse kaymağı da odur.

Yorum

• saleve
                  Aktif
                  • 27 Eylül 2013
                  • 244

[QUOTE=kuzu;703514]2013 de,,,,,

YAZDIM....EURO DOLAR 1.40 TI....BU 0,85 E DUSUNCE....PIYASALARDA IKINCI ON YILLIK SAHLANIS GELECEK....

grafa bakin....10 yil sonar...1.40 dan...0.95 e dustu....BEN 0.85 DEMISTIM...demekki bir dalga daha dusus olacak....

niye boyle....

PETROL VE GAZ....ALTIN....PARITELER...VE AMRIKI HAZINE BONOLARI ILISKISI...

gundwane hep soruyor....ve fekaat kasitli cevaplamiyorum....bazi bilgiler vardir ki...onlar kuzu yu kuzu yapar...paylasilmaz onlar.

[/QUOTE

Kuzu hocam siz böyle yazdıkça euro değer kazanıyor dolar karşısında.

Bunun yanı sıra yerli ve milliciler başta olmak üzere herkes birkaç yıl içinde doların rezerv para olmaktan çıkıp paçavraya

döneceğinden bahsediyor. Hatta abd de parçalanacakmış diyorlar. Her konuda bir korku iklimi yaratma çabası var, sefaletimizi örtmek

için. Ne diyorsunuz?
                  ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• Tuncer
                    Tecrübeli
                    • 03 Mart 2022
                    • 2825

cevdet hoca blommberght de kesin konuşmuş

dolar ucuz kalacak başka çare yok demiş

Yorum

• vicente
                      Yasaklı
                      • 22 Kasım 2020
                      • 2458

Yeni bir akp hdpkk işbirliği ufukta görünmeye basladi
                      Kafasız chp yarından tez bunlari akp kucağına atıp milliyetçilere dönerse kaybediyor görülen belediyeleri alir

Yorum

• vicente
                        Yasaklı
                        • 22 Kasım 2020
                        • 2458

Bu akp hdp ittifakınin shortcular için çok can acıtıcı sonuçları olabilir
                        2012 2013 cozum ihanetindeki ralliyi hatırlayın derim
                        Bugüne kdr sabreden shoetcuya bir şekilde kapanma şansı verdi bu sefer vermeyebilir
                        Halkbank acaba bu ihtimale mi uyandi ?

Yorum

• smartinvestor
                          Tecrübeli
                          • 29 Kasım 2015
                          • 901

Valla bist çıktıkça, düşüş/düzeltme beklentisi artırıyor ama böyle olunca da düşmüyor iyice çıkıyor. Ky de mal kalmadı veya para kalmadı alacak para yok ki py de satamadıkça yukarı alıyor..

Sosyal medyada da "direnç yok, taktik yok, bam bam yukarı" diyorlar...

Borsanın çıkması bile bir yerde para arzı demek değil mi?
                          Hem m2 arzını artırarak, Hem doları tutup talebi artırarak, Hem borsayı çıkararak nasıl olacak bu işler? Ki borsa çıktıkça bir yerde talep borsadan dövize kayacak, döviz yine çıkacak? Nasıl bir sarmal, nasıl bir ilizyon.

Uzun bir ilizyon olacak gibi sanki, dolar-tl 45/72 olana dek sürer mi ki? Hem de böyle düzeltmesiz???

Yorum

• Misafir

Beybisi, kıymetli bilgiler alt tapikte.. Follow please..

Yorum

• vicente
                              Yasaklı
                              • 22 Kasım 2020
                              • 2458

smartinvestor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Valla bist çıktıkça, düşüş/düzeltme beklentisi artırıyor ama böyle olunca da düşmüyor iyice çıkıyor. Ky de mal kalmadı veya para kalmadı alacak para yok ki py de satamadıkça yukarı alıyor..

Sosyal medyada da "direnç yok, taktik yok, bam bam yukarı" diyorlar...

Borsanın çıkması bile bir yerde para arzı demek değil mi?
                              Hem m2 arzını artırarak, Hem doları tutup talebi artırarak, Hem borsayı çıkararak nasıl olacak bu işler? Ki borsa çıktıkça bir yerde talep borsadan dövize kayacak, döviz yine çıkacak? Nasıl bir sarmal, nasıl bir ilizyon.

Uzun bir ilizyon olacak gibi sanki, dolar-tl 45/72 olana dek sürer mi ki? Hem de böyle düzeltmesiz???
                              Shorttan uzak durun bence
                              Al selo yu ver halkbank i başlamış olabilir

Yorum

• gundwane
                                Tecrübeli
                                • 18 Ağustos 2011
                                • 1921

Az önce dikkatimi çekti..
                                OTKAR..
                                Taa geçen sene söylenmiş idi..
                                1000 tl de idi
                                1 e 5 bedelsiz verdi sanırım
                                200 e düşmüş şu an 523!!!

6 aylıkda 234M zarar 9 aylıkda 508M kara dönmüş.
                                Geçen sene 9 aylık karı 600M. (milyon ha milyar değil)

Toplam satışlar 20 milyar

PD

sıkı durun

60 milyar tl..

17 PD/DD inden hesaplanıyor..

İnanılmaz aylardan yıllardan geçiyoruz..Neyi fiyatlıyor nedir ne değildir..Bugün yüzde 6 da yukarıda gözü yukarılarda yani.

5 dolar endeks bekliyorum ben şahsen ama bunlar herhalde 40 pd/dd ine falan çıkacaklar..

Cevdet beyefendi dolar sabit kalmak zorunda demiş.
                                Bu gidişle 2000 dolar emekli maaşı 1000 dolar asgari..
                                Gaydırı guppak şirketler 10 20 30 milyar dolar..

Novartis geçen satılmış 2.7 Milyar dolar mı nedir..??

Başka bir universe deyiz kuzu...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information