Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Karatay
    Aktif
    • 14 Ağustos 2011
    • 277

Şahsen 2024 sonuna doğru net rezervlerde ciddi bir iyileşme bekliyorum.

Ama artık 2003-2016 arasındaki gibi bir şeyi kesinlikle yapmamaları gerekiyor.
    İthalatı azdırıyor.
    Sanayiciyi tembelleştiriyor. Üretim modellerini değiştirmeleri gerekiyor.
    Bizdeki sanayiciler kolayı seviyorlar, inovasyonu bilmiyorlar daha doğrusu işlerine gelmiyor.

Merkez Bankası brüt rezervlerini 200-300 milyar dolar aralığına çıkarması gerekiyor.

Sevgili Kuzu'nun dediği gibi doların aşağı basılmasının mümkün olduğunu düşünmüyorum.
    Ama olurda yüklü miktarda bir para girişi olursa, MB kesinlikle alış pozisyonunda olmalı.

Yorum

• Misafir

dolara 40 faizle istediği kadar alır , alırda geri ödeye bileceğine inanan kim ,secimden sonra giren döviz 10 ,11 arası gerisi 1 aylık, 3 aylık ,6 aylık herneyse alınan borclar, tamamını ödemeyebilirde, eee biz aynısını kredi kartında yapsak, evin yolunu bulamayız

Yorum

• gundwane
        Tecrübeli
        • 18 Ağustos 2011
        • 1921

Karatay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Şahsen 2024 sonuna doğru net rezervlerde ciddi bir iyileşme bekliyorum.

Ama artık 2003-2016 arasındaki gibi bir şeyi kesinlikle yapmamaları gerekiyor.
        İthalatı azdırıyor.
        Sanayiciyi tembelleştiriyor. Üretim modellerini değiştirmeleri gerekiyor.
        Bizdeki sanayiciler kolayı seviyorlar, inovasyonu bilmiyorlar daha doğrusu işlerine gelmiyor.

Merkez Bankası brüt rezervlerini 200-300 milyar dolar aralığına çıkarması gerekiyor.

Sevgili Kuzu'nun dediği gibi doların aşağı basılmasının mümkün olduğunu düşünmüyorum.
        Ama olurda yüklü miktarda bir para girişi olursa, MB kesinlikle alış pozisyonunda olmalı.
        Bu konuda bende aynı düşünüyorum.Ülkeye döviz girişi bile olsa MB alış yönünde dolar kurunu düşürmeden yapacaktır.Çünkü zaten ekside ler..
        Hatta seçim öncesi NET rezerv de eksi ye düşmüş idi.Yani RTE nin söylemi ile ellerinden gelen herşeyi yaptılar seçimi almak için ve tükendiler.
        Şimdi eksilerde olan rezerv de sanırım 30 40 milyar dolar + ya geçti..

O yüzden Kuzu nun dolar beklentisini BENDE beklemiyorum..

Rezerv de 200 300 ü biraz afaki bulmakla beraber brütte eskiden çıkalım yeter şimdilik.

Yorum

• mertz
          Katılımcı
          • 21 Mart 2022
          • 76

Enflasyon kadar deval olmayacaksa nasıl dengeler tekrardan kurulacak? Kaldı ki bu haliyle bile döviz baskılanıyor denmiyor mu! Baskılamak basınç biriktirmekse bu basınç alınmadan yabancı girer mi ve seçim sonrası yaklaşık 4 yıl civarı bir seçimsiz dönem düşünüldüğünde ihracat ve ithalat dengelerinin yani üretimin sürdürülebilirliği için bu dengelerin kurulmuş olması gerekmiyor mu?

Yorum

• gundwane
            Tecrübeli
            • 18 Ağustos 2011
            • 1921

mertz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Enflasyon kadar deval olmayacaksa nasıl dengeler tekrardan kurulacak? Kaldı ki bu haliyle bile döviz baskılanıyor denmiyor mu! Baskılamak basınç biriktirmekse bu basınç alınmadan yabancı girer mi ve seçim sonrası yaklaşık 4 yıl civarı bir seçimsiz dönem düşünüldüğünde ihracat ve ithalat dengelerinin yani üretimin sürdürülebilirliği için bu dengelerin kurulmuş olması gerekmiyor mu?
            Yabancının girişi ile basınç kendiliğinden çözülür zaten.Ama yabancı girer mi..
            2001 türkiyesi ile dağlar kadar farklar var aramızda
            2001 de girdiler Dolar 10 sene 1.30 1.60 arasında gitti geldi.O zamanda az da olsa enflasyon vardı ama kimse bu sorunu konuşmuyordu..Nette dış yatırım çekiyorduk alıyorduk.Hem sıcak para hem fabrika yatırımı.Cari açığını da kapıyordu piyasada dolar sıkıntısı da yoktu.Dolar da getiriside durunca kimse ilgilenmemeye başlamış idi..

2013 de not artışı hemen evvelinde 130 milyar dolar civarı tahvil ve en az o kadar borsada payları vardı sanırım.
            En son yabancı tahvil stoğu 10 milyar doların bile altında idi sanırım.
            Borsada da zaten çok çok düştü.

Yorum

• saleve
              Aktif
              • 27 Eylül 2013
              • 244

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Olaya birde tersten bak bence.
              2018 den beri anlı şanlı ekonomistler her sene sakız gibi bu sene çevrilecek/ödenecek borç miktarı zamazibo MB ekside yaaaaaağğğniiiiiii....türünden korku saçan yorumlar beklentiler paylaşıp durdular.
              Konkordata ödemeler krizi iflas batış..

İnsanlar korkudan paralarını bi yere yatıramadılar nakitte bekle babam bekle..

Gelinen noktada sonuç?...

TL de kalanlar zaten geççç

Döviz de bekleyenler ehh işte..

Ya sokarım sizin yorumunuza diyip 2018 de borsaya eve arabaya arsaya giren kesim ?

Birileri sizi korkutup kendileri iş çeviriyo ve başka birileri de sizin bu korkunuz üzerinden siyaset kasıyor olmasın ?

O günlerde eski bir bankacı MT ile konuşuyordum..Gelirler alırlar yineeeee..Kafanı takma dedi idi..Dikkat et ne zaman dara düşülse bir "görünmez el" gelip çıkarıyor bizi dedi idi..

Haklı idi bence.
              Ben kendi pozisyonlarım ve kazanımlarım üzerinden yazmıyorum bunları. Elbette bizim de aklımız fikrimiz var.Buraya yazdıklarım yazmadıklarımın çok küçük bir kısmı.Olaya sadece parasal açıdan da bakmıyorum, bizler görmüş geçirmiş, etik değerleri olan insanlarız. Öyle bu devirde alavere dalavere ile para kazanmış görgüsüzlerden de değiliz. Burada dikkat çekmek istediğim sürekli yalan dolan üzerine kurgulanmış bir algı yönetiminin bize gelişme, ülke, maliye yönetimi diye algı çalışmaları ile yutturulmaya çalışılması.

En basitinden yalan söylemenin sıradanlaştırılıp millete siyaset diye yutturulmaya çalışılmasını bizler yemiyoruz diyeyim.

Bizim gibi azınlıkta olup bir takım değerleri olan insanların ülkenin çürüyüp, çökertilmesine dair endişeleri var. Bunu sizin gibiler anlayamayabilir.

Ama az da olsa paraya tapmayan insanlar hala var bu ülkede.
              ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• mertz
                Katılımcı
                • 21 Mart 2022
                • 76

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Yabancının girişi ile basınç kendiliğinden çözülür zaten.Ama yabancı girer mi..
                2001 türkiyesi ile dağlar kadar farklar var aramızda
                2001 de girdiler Dolar 10 sene 1.30 1.60 arasında gitti geldi.O zamanda az da olsa enflasyon vardı ama kimse bu sorunu konuşmuyordu..Nette dış yatırım çekiyorduk alıyorduk.Hem sıcak para hem fabrika yatırımı.Cari açığını da kapıyordu piyasada dolar sıkıntısı da yoktu.Dolar da getiriside durunca kimse ilgilenmemeye başlamış idi..

2013 de not artışı hemen evvelinde 130 milyar dolar civarı tahvil ve en az o kadar borsada payları vardı sanırım.
                En son yabancı tahvil stoğu 10 milyar doların bile altında idi sanırım.
                Borsada da zaten çok çok düştü.

Kurda birikmiş basınç öncesinde (tabi varsa böyle bir basınç!?), yabancı girişinin bir akım halinde olduğu bir dönem hatırlıyor musunuz mesela.
                Varsa örnek verebilir misiniz?

Yorum

• Tuncer
                  Tecrübeli
                  • 03 Mart 2022
                  • 2825

Kurun artmayacağı garantisini almazlarsa

Yabancı buraya para sokmaz

Çünkü daha önce çok kazık yediler

10 dolar sokup 3 dolarla geri döndüler

Yorum

• Misafir

çok çok eskiden tusiad diye bir sey vardı, ekranlarda reklamlardan çok onları görurduk, kapatıldımı,,,,,, kuzu hocam , çok zor durumda kalacaksanız cevaplamayabilirsiniz, yani pozisyonunuzu etkileyecek se, sorum şu özel sektörün döviz borçlarının kamu borcu olmasında bankaların tombul parmagı varmı, tesekkur ederim,soruyu şu şekildede alablirsiniz,özel sektörün , karlarının patlamasın da, ceoların gayretleri vardır mutlaka ne de olsa ero ile maas alıyorlar, bankaların bu konuda da tombul parmagı varmı, tekrar tesekkur ederim

Yorum

• Tuncer
                      Tecrübeli
                      • 03 Mart 2022
                      • 2825

Bugün cuma bugünde alırlarsa

Haftaya direnç falan kalmaz buralarda gerçek yada yalan ama kopar buralar

Yorum

• Misafir

bankalar yardıma geldi,, yalnız bu bankalar şirketlere yardım ediyor, ky ye gelince hay hay efendim 40 lan verebiliriz kredi diyor,

Yorum

• Cezer
                          Katılımcı
                          • 21 Aralık 2021
                          • 84

Selâmlar...öncelikle doların makul devalüasyonu akabinde,yabancı girişi olacaksa mal alınır taşınır. Olmaz ise zaten yabancı girmez ve bu piyasa halka arzlarında etkisiyle zaten devamlı para çıkışı olan bir piyasaya evrildiğinden alım için düşüş beklenir.

Yorum

• kurt
                            Tecrübeli
                            • 20 Aralık 2022
                            • 1361

kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Zaman analizim yanılmadı..Bu hafta beklediğim düşüş başladı..

ŞORT devam ediyorum..Büyük parçalar koparmaya devam...

sevgilerimle..

ŞORT devam ediyorum...

Önümüzdeki iki hafta içinde 7300 altında yeni düşük beklentim var..

şort maliyetim kabaca 9000 gibi ve kazancı koşturmaya devam ediyorum..

makro ,temel ve teknik benimle beraber..Yada bana öyle geliyor..

sevgi ve saygılarımla..
                            Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• kurt
                              Tecrübeli
                              • 20 Aralık 2022
                              • 1361

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Degerli dostlarim.....

kafamizi Kuma mi gomduk...gommussek....

YAKLASAN CISIMIN BORSAYA CARPMASINDAN BIHABERMIYIZ....

HAYIRRR....

bILIYORUM....

CISIM GELIYOR....

TURKIYEDE SECIM OLACAK....

veeee....

bir CISIM GELIP CARPMIYACAK...bu esyanin tabiatina aykiridir...

cisim....POLITIK MI....yoksa BDDK nin bir raporu mu....

bu cisim...borsayi yuzde 20 ne yana basar....

DISRUPTIVE BEHAVIOR u...uyguluyanlar CISMI gormusler mi...

cisim kimin kucaginda suan...CINLERIN MI....MELAIKELERIN MI...EVLIYALARIN MI...

SORU BUDUR.

Kuzu biliyor..bildiğine göre takipçilerine beyin fırtınası yaptırıyor...

Ortaya koyduğu projeksiyon etrafında gerekirse 360 derece dönerek tartıştırıyor..( emniyet için..unuttuğu bir şey var mı acaba )

Ve özel bir şey yoksa projeksiyonu uyguluyor..mecazi mürsel sanatını iyi biliyor..zaten bilmediği yok..

misal burda cevap BDDK bence.....

Kuzu takipçinin zeki ,çevik ve ahlaklısını sever..

Takipçi tek satırda anlarsa kuzu üniversitesinden mezun olur...

Tez,doktora,vb..çok zordur...

sevgiler kuzu

sevgi ve saygılarımla forumdaşlar
                              Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• hurolg2
                                Aktif
                                • 25 Ocak 2019
                                • 367

Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Ben de bir spekülasyon yapayım: Benim tahminim yerel seçimlerden sonra “oyun kurucular” rte yi bir şekilde (sağlık nedenleri vb) kenara çekip oyuncu değişikliğine gidecekler ve imf yi devreye sokup 100 milyar usd lik yeni bir stand-by ile Kuzunun zaman zaman bahsettiği ekonomik yeni cycle’ın Türkiye ayağını başlatacaklar…

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

Working...
                                X

Debug Information