Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anlatmak istedigimi iyi anlatamamisim.....

biz kimiz...TURK FINANSAL PIYASALARINDA PARA YAPMAK ISTIYEN insanlariz....

bu piyasada para yapmak ucun ise....DEVLET VE KADROLARININ ne yapacagini 6 AY onceden tahmin etmek SART....

KUZU....gelecekte yasar....gecmisten animiza olanlari PARAYA COKTAN CEVIRMISTIR...animizda...onumuzdeki 6 AY icin pozizyon aliyor....

ALABILMESI UCUN....

devlet ve kadrolarinin neyi planladigini....DERIN DERIN INCELER....cok sayidaki alternative politikalari 3 e indirir....en guclusune SIMULASYON-1 der...2 ve 3....

yoksa....devlet aklinin akli....dogrudur....yanlistir....demek para yapmaz...devlet akli budur dersin....oysa...PARA NEREYE AKAR....BU BIZI ILGILENDIRIR....

netce itibariyla.....

biz....SOYGUNCULARI SOYMAK UCUN DOGMUSUS....
    3 AY once yazdigim yorumu....bugun...BAHCELI acikladi....ortalik karisti....

peki....

KUZU bu yorumu hangi GERCEKLERI esas alarak yapmistir....

gercek 1....BU ANAYASA ILE TAYYIP BEY BIRDAHA ASLA SCILEMEZ.

gercek-2.....BU ILIZYON EKONOMISININ FATURASI COK BUYUK....TURKIYE 3 YIL KRIZDEN CIKAMAZ...

gercek-3.....EMEVI CAMIINDE NAMAZ KILACAGIZ trasi ile ISRAEL ucun suriyeyi parcalayanlar....kucaklarinda 6 milyon suriyeli gocmen...ve suriyede kurdistani sakliyacak durumda degiller.....

OYLEYSE....DEVLET AKLININ DEVREYE SOKULMASI SART...

benim benzetme sanati kullanarak....yari alayla...anlattigim seyleri iyi anlayin.
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

bu nedenlede persembe gunu dedim ki.....

COK SERT BIR CIKIS BASLIYACAK YARIN....ve basladi....

adi.....

SIMULASYON-1.....sebebi....cozum sureci....3 AY ONCE OLACAGINI YAZMISTIM.

NOT....ONEMSIZMIS GIBI....bazen....bazi seyler yazarim...BENZETME SANATI HUKMUNDE OLAN....bu yazdiklarimi....yillardir beni okuyan ve tarzimi bilenlere....VERDIGIM MESAJLARDIR....bu mesajlarla...yakinda onemli bir HAMLE yapacagimi hissettiririm....hazirlikli olsunlar.
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• Tuncer
        Tecrübeli
        • 03 Mart 2022
        • 2825

Kuzu hocam dediklerine göre önce az bir yükseliş sonra 6 ay yine kan kusturmaca devam edecek

Yorum

• hayalım
          Tecrübeli
          • 27 Şubat 2009
          • 822

kuzu hocam, zahmet olmazsa bidaki sefer anlatmak istedigini bilal oglana anlatir gibi anlativer. biraz vaktini alir emme, sen bizim icin burdasin. yanlis anlayip yanlis isler yapmamizi istemiyeceginden eminim.
          lemn guzu iyi ki varsin ve bizlerin her turlu sozune davranisina katlaniyorsun. sevildiğini aklindan cikarma.

Yorum

• sonperde33
            Tecrübeli
            • 03 Ağustos 2011
            • 2999

sn. kuzu kesinlikle ralli beklentisine katılıyorum .

ama %5 %6 belki %7 lik son dökme hareketinde ısrarcıyım .

incelediklerim arasında (bankalarda poz almıyorum) , en temiz, kınından çekilmeye hazır, dipçik gibi tek kaart görüyorum oda EREGL
            bunun beklediğim endeks düzeltmesinde bile düşeceğine inanmıyorum , şişeye karşı ( eregl v.s şişe ) bile çok asilane bir duruşu var. bambaşka ya.

tüpo frodo bakkal çakkal felan hep patates gözüküyor.

mesela

aşağıda eregl/tuprs grafiği var.

tüpraş ta tepermi evet teper ama
            tüpraş belki %10 artsa 160 tl ediyor ,
            eregli bu yapıya göre tutarsa tabi , 47,40 tan 88 TL ye çıkar gibi.

Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• sonperde33
              Tecrübeli
              • 03 Ağustos 2011
              • 2999

sn.kurt un hep dediği pair trade in önemi aslında bu.

örnek olması açısından :
              çok sağlam bir gida toptancısı duayenisiniz, kriz görmüş geçirmiş yalayıp yutmuş tecrübedesiniz.

kriz var , sizin elinizde mal var.
              10 tl lik meyve suyu 8 tl ye düşmüş
              20 tl lik cola 5 tl ye düşmüş.

bu durumda bu adamın yapacağı şey , meyve sularını satıp , colalarının stoğunu arttırmaktır gibi .

malesefki ben zararına mal satmam hatasına çok düşüyordum geçmişte. gereksiz ego sahibiydim.
              ucuz maldan daha ucuz mal görünce, %20 zararla bile sattığım kağıtlar oluyor. gözünün yaşına bakmıyom artık.
              ( he asıl duayen kriz görmeden önce malı boşaltabilen adamdır ama o özellik bende yok malesef )

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

aklina guven...o sana cikmamiz imkansiz diyorsa...COK SERT CIKARIZ...

AKLINI....evire cevire iktiklerini unutma....IKILMIS GOTUN DEVASI OLMAZ...HA HA HA...

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

SORU SUDUR HEP....

duzeltme kac yil surecek....3 yil diyorsan ki kuzu ele dii....

birinci yilda....tepe ile yuzde 30 alti arasinda gider gelir....gider gelir....7700 e....

ikinci yilda.....tepeden yuzde 50 asagiya iner....yani 5900 e....5900 ila 7700 arasi gider...gelir...

simdi birinci yil....tepeden...8600 e gitti....10 000 e gelir....10 000 den 7700 e duser....9400 e gelir....

BIZ....tepede SHORTLUYORUZ....DIPTE....mal alip yuzde 20 cikasa oynuyoruz....3 yil boyle....2024...2025...2026.

BU 3 YIL KISALTILABILIR MI.....

TABIIII KI....bende sakli o....dovlete bakarim anlarim.

Yorum

• Tuncer
                    Tecrübeli
                    • 03 Mart 2022
                    • 2825

SORU SUDUR HEP....

duzeltme kac yil surecek....3 yil diyorsan ki kuzu ele dii....

birinci yilda....tepe ile yuzde 30 alti arasinda gider gelir....gider gelir....7700 e....

ikinci yilda.....tepeden yuzde 50 asagiya iner....yani 5900 e....5900 ila 7700 arasi gider...gelir...

simdi birinci yil....tepeden...8600 e gitti....10 000 e gelir....10 000 den 7700 e duser....9400 e gelir....

BIZ....tepede SHORTLUYORUZ....DIPTE....mal alip yuzde 20 cikasa oynuyoruz....3 yil boyle....2024...2025...2026.

BU 3 YIL KISALTILABILIR MI.....

TABIIII KI....bende sakli o....dovlete bakarim anlarim.
                    Emmi şimdi şöyle bir durum var

2024 bitti 2025 ve 2026 kaldı

Faiz desen 2-3 ay sonra inmeye başlayacak

Dolar desen sabitlendi

Borsa dediğine göre zaten acıların yuvası olacak

Bu durumda balinaların parası nereye park edecek

Yorum

• kurt
                      Tecrübeli
                      • 20 Aralık 2022
                      • 1361

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      sn.kurt un hep dediği pair trade in önemi aslında bu.

örnek olması açısından :
                      çok sağlam bir gida toptancısı duayenisiniz, kriz görmüş geçirmiş yalayıp yutmuş tecrübedesiniz.

kriz var , sizin elinizde mal var.
                      10 tl lik meyve suyu 8 tl ye düşmüş
                      20 tl lik cola 5 tl ye düşmüş.

bu durumda bu adamın yapacağı şey , meyve sularını satıp , colalarının stoğunu arttırmaktır gibi .

malesefki ben zararına mal satmam hatasına çok düşüyordum geçmişte. gereksiz ego sahibiydim.
                      ucuz maldan daha ucuz mal görünce, %20 zararla bile sattığım kağıtlar oluyor. gözünün yaşına bakmıyom artık.
                      ( he asıl duayen kriz görmeden önce malı boşaltabilen adamdır ama o özellik bende yok malesef )
                      Sn.sonperde33 severek tercih ettiğim pair tradeyi benden daha iyi anlatmışsınız..Teşekkür ederim..

Son dönemde bankacılık ve endeks arasındaki farklılık pair tradeyi daha görünür ve net yaptı..

Selamlar
                      Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

GEOPOLITIK KIRILMA NOKTALARI....ve KAZAN daki buyuk toplanti....

yil 1943....YALTA toplantisi....amriki...ingiltere...soviet rusya....

bu toplantida....YENI DUNYA DUZENI TESPIT EDILDI....

YIL 2024.....KAZAN.....

YALTA ne idiyse....buda o....burada ulkeme teklif edilen bir rol var....

sakin o rolu alma....BIZ SANA YENI VE BUYUK BIR ROL VERECEGIZ....MISAKI MILLI DE ILAN ETTIGIN...KURT VE TURKMEN TOPRAKLARI....KUZEY SURIYE VE KUZEY IRAQ SENIN....

TURK DEVLET AKLI....bu iki tekliften hangisini reddetecekse....once onu gundeme tasir....BAHCELI bunu yapti....

borsa ise....TURK DEVLETINI TEMSIL EDEN....SIRKET SAHIPLERI DEMEKTIR....

tahmin ettigim gibi....BORSAYI SATARAK....HIZLA DIBE INME DERDINDELER....

bu dipte....ZIRVEDE SATTIKLARI MALLARI....geri alip BU YENI DUZENE ADAPTE OLACAKLAR...cunki...olan biteni biliyorlar....

ben ise....

tumunun ne yapacagini....cok onceden bilebiliyorum....cunki....ISIGIM ben....KARANLIGA aydinligi hediye ederim....
                        yukarida bilale anlatildigi gibi anlatmam gereken bir cumlem var...IYI ANLAMAMISLAR...

cumle su....bir daha okuyun....

TURK DEVLET AKLI....bu iki tekliften hangisini reddetecekse....once onu gundeme tasir....BAHCELI bunu yapti....

peki bunu yapti ise....SONUCLARI BORSAYI NASIL ETKILER.

Yorum

• Misafir

birazda direncleri denese

Yorum

• hayalım
                            Tecrübeli
                            • 27 Şubat 2009
                            • 822

yukarida bilale anlatildigi gibi anlatmam gereken bir cumlem var...IYI ANLAMAMISLAR...

cumle su....bir daha okuyun....

peki bunu yapti ise....SONUCLARI BORSAYI NASIL ETKILER.
                            Haden bakem usaglar anlamis olanlarinizin anlamiyanlara bir guzel anlativersinde evliya a.s. mizi daha fazla yormayalim.

Yorum

• sonperde33
                              Tecrübeli
                              • 03 Ağustos 2011
                              • 2999

kuzu çoh eskiden yazmıştı 1 kere ,

brent / ons ilişkisi , yanlış hatırlamıyorsam, ( brent bu gün %5 - yazınca aklıma geldi. )

her şey yolunda güllük gülistanlık ortamda 1 ons 12 varil petrol alır ,
                              kriz kıtlık darlıkta , 1 ons 40 varil petrol alır.

(2020 pandemi çılgınlığını ignore edersek )

artık sona geliyoz gibi.

40 bandında ne kadar süre kalırız?
                              ons yıkılarakmı , brent fezaya çıkarakmı bu 12 denkliğine yola çıkarız , ömrümüz varsa göreceğiz.

Yorum

• saleve
                                Aktif
                                • 27 Eylül 2013
                                • 244

Devlet aklı diye bir şey var mıydı, var idiyse niye ülke çöküşe sürüklendi.
                                ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

Working...
                                X

Debug Information