Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tumer1960
    Tecrübeli
    • 01 Ağustos 2011
    • 710

donüyorlar...yen borclarını kapatıyorlar....

dolar euroya karsı degerleniyor.....europadan cıkıyorlar ABD ye donuyorlar.....

dow....12 000 olunca....rallısıne baslıyacak...obür borsalar sürünecek....sermaye A.B.D ye akacak.....

SERMAYE A.B.D ye AKACAK.....guzu dow da olacak.....
    olunca....
    SİNCİK....öbür forumda yazmıştım....bu olacakları....1.385 ortalama ıle dolara gecmiştim....demiştim ki...bu kez dolarları 1.7 den bozmuyacagım.....2 pangınot tan kademeli 3.0 pangınota kadar....

bunu izliyeceksiniz....bu forumda beni okuyanlar öbür foruma yazsınlar...buradayım ve pozizyonum aynı....

oyacagım oya gibi....2000 deki gibi...2006 daki 1.7 gibi.....

elimden kacamazlar...elleri mahkum....rakkamlar dilleniyor...hatta isyan ediyor....
    1 dolar 1 ytl propogandası yapan yabancı usakları.....

halkımın....1.6 malıyetli 85 milyar dolarını....1.2 den bozdurmaya ıkna turuna cıkmıs para ve servet avcıları.....BATACAKSINIZ...

halkım....85 mılyar dolarını...6 yıl bekledi...3 ytl den bozacak....

sizi sinek gibi ezecegiz...ADINIZ YOK OLACAK...GELDİGİNİZ GİBİ DEFOLUP GİDECEKSİNİZ....

VE ÜLKEM HEP BAGIMSIZ OLACAK...soytarılar....ha ha ha
    unutmayın.....aldıgınız pozizyondan asla kopmuyacaksın.....guzu trend degişimine oynadı bu kez....4 ay yattık az kaldı....

turkun furuskan evladı....ZAFER DİRENENLERİNDİR....

o gelecek ve seni paraya bogacak.....AASAM ALDIM...sabah sattım gayri ciddi gevelemelere uymayın....geviş getirenlerle işimiz yok bizim.

nisanda aldık bu pozizyonu....şimdi oyacagız.....ınatla ve zevkle....
    tepkinin gelebilmesi için....20 000 puanlık marj olmalı....yada 200 günnük ortalama asagı kırılmalı....

bu dow da 12 500 ilk durak.....bizde 40 000 ler....

tepki ise...15 000 puanlık zararla çivileme betonlara atlıyan gariplerin mallarını bi 3000 puan yukarıdan gene onlara vermek içindir....

SON 6 YILDIR...ILK KEZ MERKEZLER PANKALARA PARA VERİYOR...

bu çok ciddi bi durum....mart ve nisan ayı boyunca oteki forumda bunun olacagını ve boyle olacagını yazıp durdum....kızdılar usaklar....şimdi cesetlerini kaldırmak gene bana düşüyor....kefen parası bile bırakamamıs gariplerim....donları ile gomecegim....ha ha ha

halkbank taban oldu...ımkb 10 dan tabanlar beklenmeli.....
    43 300....kayıp yuzde 9.23....aman yalabbim...nasılda direnmeden ölümü öpüyorlar....nasılda güzel ölüyorlar....toprakları bol ossun...ha ha ha

Yorum

• tumer1960
      Tecrübeli
      • 01 Ağustos 2011
      • 710

yarabbim cok gencler...hepsi ustra traslı ve cok bilmiş çoçuklar...nasılda güzel ölüyorlar....ruhları sad ossun....iblise inanmiştılar...atese gidiyorlar....topraktan yaratılmıştılar...FAYANS OLUYORLAR....HA HA HA
      belediye ceset topluyor....

aman yalabbim....su anlından furulup mutlu mesut olmus cocuk bizim RİND degil mi....aaaaa kanıyla AK yazmiş...galiba AKP yazacakmış...canı gitmiş....yazıkkk....ölürken bilem AKP demiş...yarabbim ne güneşler batıyor...henuz dogmadan....yazıkkkkk....ha ha ha
      generalim....yüzde 80 dolardayım....yuzde 20 ile alıp satıyorum...

dolarlarımda ki ilk satıs fiyatım 2 pangınot....altında zinhar vermem....

esas satısım ise 3 pangınotta olacak....

bu kriz...avrupa ve amerikada çıktı....bize gec yansır....yansıdıgında oyar...

soyle düşün....biz liqite bi piyasa degiliz....yani adam gelse 5 miyar dolarlık mal satsa bizim borsa yuzde 50 düşer....onun için bizde satıs henuz bugun basladı....DEVAM EDECEK....

sen ceset torbası satın al....ha ha ha
      BANKALAR VE MERKEZLER...HEDGE FONLARI GOCERTİYOR...NEDEN????

BANKA....mevduat toplar ve bunu kredi olarak verir...

hegge fonlar...normalde mevduata bankaya gelecek parayı bankaların elinden aldılar....ayrıca...bankaların kredi verdikleri sirketleride ellerinden aldılar...onlara para verip...hisse senedi ve tahvil alarak bankalardan uzaklastırdılar....

ŞİMDİ PANKALAR İNTİKAM ALIYOR.....

kimden....hem hedge fonlardan ve hemde banka yerine onlara paralarını goruren halktan....hepsini gocertecekler...

oyunun kuralları yok....selavatsız bi katliam bu....ve bankalar haklı....hedge ve ona gidenler açgözlü....kefensiz gomülüyorlar yazıkkkk....ha ha ha
      vawww...FED geldi...ve son satış fırsatı verdi....

0.50 puan faiz indirimi...korkunc bi indirim...tek anlamı var...

FİNANSAL PİYASALAR GÖÇMÜS...KİMSENİN HABERİ YOK....ha ha ha
      açıga satanlar ölümüne geri alıyorlar....tüm dunyada...onlarda veriyorlar...

bundan sonraki düşüşler daha dehşetli olacak....

bizim piyasadan acaip çıkışlar olacak...PARA YOKMUS....ha ha ha
      fed İN BU MÜDAHELESİ NE DEMEKTİR....

GELİŞMİŞ ÜLKELER BÜYÜK Bİ FİNANSAL ÇÖKÜNTÜNÜN İÇİNDELER....

FED bunu teyit etti....piyasa oyuncuları kabul etti....

Yorum

• tumer1960
        Tecrübeli
        • 01 Ağustos 2011
        • 710

SONUC:TUM DUNYA PİYASALARINDA TRENDİN YONU DEGİŞMİŞTİR...

bu yon....ARZIN MERKEZİNE DOGRUDUR....ha ha ha

yani kucagımızdan kalkmıyacaklar...daha cok 2000 puan karlar yolda demektir
        eline saglık RİND....GÜZEL ÇALIŞMISSIN....

sadece....temelin yok....yasın genc....devir sizin devriniz...buna bi diyecegim yok....akıl sizin aklınız degil amma....hala bizim aklımız hükmediyor....sizin aklınız 20 yıl sonra hükmedecek....

OLANLARI ANLAMIŞ DEĞİLSİN HENUZ...

fed ne dedi....finansal kriz var dedi....

fed ne yaptı...para pompaladı....yetmedi windows ınterest rate düşürdü...getirin her kaardı para vereyim dedi...

SONUC NE....1929 daki kriz aynen var...o zaman FED yoktu...simdi FED var....FED parayı bedava mı veriyor...hayır ...yuzde 5.75 faizle...

ikinci sonuc ne....yumusak iniş saglıyor....cakılmadan asagı süzülüş....yani senin gibi gencleri....yavas yavas oldürecekler...once kulaklarını kesecekler...duymuyacaksın....sonra burnunu kesecekler...koklamıyacaksın...sonra gozlerını oyacaklar gormıyeceksın....sonra norolijede sinirlerin alınacak....ve oldurulurken ....hissetmiyeceksin....

FED....öldürülürken hissetmemen için geldi....AKILLI OL....ha ha ha
        şincik...bana bilgiyle furanı cok severim....hatta elini öpesim gelir....bu oglanda oyle bi oglan....

gelelim cevaplara....2006 düşüşünde 1.285 ortalama ile doları alıp...borsa düşecek diyen ben....dolarları 1.6 ortalama ile bozup 32 000 den endekse giren gene ben....2001 den 2006 ya kadar sürekli malsa yatıp ve hep boga olan ben....borsa 3.7 cent olunca artık serveti koruma zamanı degip....malda yatmak yerine...orta vaseli gir cık yapalım...adınıda TURKUN FURUSKAN EVLADI yapan ben...NE ZAMAN KAZIK YEDİM Kİ...KIYMETLİ YERİME BETON DOKEYİM....ha ha ha

SONUCTA DOLARA YUZDE 80 YATIRIM YAPMIŞIM...hisseye degil.
        sevgili rind...

senin gibi gencler nasıl avlanırı ozetledim...dün ne oldu...fed discount rate i dusurdu....fund rate i degil....senin gibi beton dokturecek yeri kalmamıs gencler.....bi anda...can havliyle hisselere üsüstüler....eski topraklar ben dahil...dün gene size gomdük...cünki siz hep acıksınız....

sag kalırsan....ki sanmıyorum....

BETON YALAMA OLMADAN DOKULMELİ....isimli kitabını helecanla bekliyorum....dünya güzeli kardeşim....ha ha
        TURK EKONOMIK DENGELERİ BOZULDU....

ekonomisini sıcak para girdisine endekslemiş turkiye.....bu girdinin durması ve hatta negatif olması fazı ile karsı kasıyadır....

Yorum

• tumer1960
          Tecrübeli
          • 01 Ağustos 2011
          • 710

FED in piyasalara girmesi....iyi haber degildir....kötü haberdir....kredi kullandırılması kesinlikle zorlaşmıstır artık....butun pankalar....dersini aldılar....ve FED çivili topuzu ile beyinlere bi kac kez furdu....gariii bu dayaktan sonra....bunnardan ne koy olur nede kasaba.....ha ha ha
          TURK TÜKETİCİSİ BORCLU....

Kredi kartı ile kredili satıslar....tüketici kredileri....ev satısları kredileri....

gelecek kazanclarını harcamiş olan turk tuketicisinin....pili bitmiştir....

sadece...devlet ve belediyelerde iş yapan AKP li yeni zenginlerimizde para vardır....onlarda bu paralarını borsada kaybetmektedirler....
          TURK ÖZEL SEKTÖRÜ BORCLU...HEMİDE DİREKT KEFEREYE....

DOLARLA borclandırılmış turk özel sektörü....el değiştirme evresine sokulmuştur....çoguna kefere kredileri karşılıgında el koyacaktır....küresellesen ekonomilerde önce finansal piyasalar alınır....sonra reel sektor.....şimdi sıra reel sektorde....ne yazık ki...bu sektorü her ülkede KOL BÜKEREK ALMIŞLARDIR....şimdi kol bükme evresine girdik....KOLLAR BÜKÜLECEKTİR....SAHİPLER DEGİŞECEKTİR...
          GELELİM BORSAYA...

seçimlerden sonra gazlanan borsada...ilk gazı kefere satarak 50 000 e kadar almıştır....panikliyen yerli yatırımcı...cogunlukla AKP destekçileri....43 300 ıla 44 500 aralıgında malı büyük zararına bosaltmıştır....ve panikle cuma gunu....2000 ıla 3000 puan üstten geri alım yapmıştır....hacim patlamış ve 3.3 katiryona fırlamıştır....yabancı olan piyasa yapıcının kucagına toplanan mal....geri satanlara karla devredilmiştir....bu mal tekrar 42 500 kırılırken satışa gelecek....ve 40 000 de komple geri alınacak....43 300 e olacak dead cat bounce da ikinci kez satan sahiplerine üflenecektir....

dolar 2 ytl...borsa 1.6 cent yani 32 000 oluncaya kadar....ölü kedi hep zıplattırılarak...para emilecektir....

FED BUNU SAGLAMIŞTIR....YUMUSAK İNİŞ...AZ BATAN PANKA...
          DUNYA GENELİ....

FED faizi yani esas faizi....fund rate i....düşürürse...CARY TRADE biter...para tepeden amerikan bonolarına girer ve yatar bir süre....arzı sınırlı mal fiyatlarında büyük bi katliam baslar...bu katliam bu mallar yarı fiyatına alınacak yere kadar sürer....üç başlı ekonominin...yani A.BD..avrupa ve güney asya....güney asya ayagında...büyük düzenlemelere gidilir....bu 3 yıl alır....
          en büyük CARY TRADE....TURKİYEYE OLMAKTADIR...bu durur...

bu durdu mu....AKAN SULAR AKMAZ OLUR....tasıma suyla değirmen donmez lafı...yorumcuların gündemlerine gelir...ha ha ha

cuma gunu...3.3 katirilyonun...2.3 katitirili...45 500 ıla 46 500 aralıgında gömüldü....gömülen asla karla geri alınmaz....usagların bacaklarındaki titreşimi ölçüyorlar suan....
          saat 10 45...

endeks 46761 de...hacim 391 trılyon....

bu bacak titremede....350 trilyon eksilerde idi....ımkb 10 ikiye bolündü....

Yorum

• tumer1960
            Tecrübeli
            • 01 Ağustos 2011
            • 710

persembe taban olan bebegim halkban...6.60 dan 7.60 oldu...endeksi etkiliyor....alınan büyük mal...müşteri arıyor
            dolar sahlanıyor....bu neki....bi çıkacak ki ardından kursun sıksan yetişmiyecek.....AKP dagılacak...

NE DEDİYSEK O....GUZU BU İŞİ BİLİR....
            ACELE ETME UZUN...

Yarın boj kararı ile bi süpriz çıkış daha söz konusu....bu düşüş onun hazırlıgı....44 500 ıla 44 800 de alıp....46 000 da teslimatı yapalım....ikinci ara gaz o olacak....sonra dikey çakılış...

ve FED bi daha asla gelmiyecek....cesetleri biz gömecegiz....işimiz bu...ha ha ha
            bu çekik gözlü JAPLER....ilginç insanlardır...ÇİN için A.B.D ile işbirliği içindeler....hesap ÇİN...ÇİN...ÇİN....
            okuyorum ve GOBEGİMDEN GÜLÜYORUM.....

neymiş edendim...fredi fed fund rate i düşürecekmiş....

diğelim düşürdü....trend degişir borsa yerin dibine batar...para bonoya akar....

niye oyle didin guzu....nirden biliyon....

geçmişte hep boyle olduda ondan...acın dow un 20 yıllıgına bakın...faizler düşmeye baslayınca dow asagı trende girmiştir....

izin verin biraz daha GOBEGİMDEN GÜLEYİM...bu cuhelaya....
            6 aydır bu krizin cıkacagını yazıyorum....

ne demiştim....piyasa oyuncuları kirizi en son duyar....

oyle oldu...dow 14 000 den 13 000 e süzüldü...kriz filan yoktu....

FED...PANKALARA PARA POMPALIYORUM DEDİGİNDE DOW 12 550 DEYDİ...

VE discount rate düşürdüm dedi.... 21.08.2007

piyasa oyuncuları anladılar ki kiriz var....şimdi ya 13 000 den malı verecekler....bizde 45 000 yada....krizin sonunu bekliyecekler....3 yıl sonra gene buralara geliriz....
            gelelim krize....sanki yok oldu turna gözlüm....

hayır yok olmadı....görüntüsü degişti....derinden gidiyor....yer altında...panka temellerine dogru....

boyuk satınalmalara verilen kredilere dogru....istanbulun her yanı ev doldu....hepsi kredili....

CEVAT agamın...tabanları yaglaması cok yakın....ha ha ha
            gülcemal hacı süleymanoglu basbakan oldugunda dolar 3 pangınota düşecek....o basbakan oluncaya kadar dolar hep çıkacak....

FED faizleri asla düşürmüyecek....bu doları öldürür...ve sermaye A.B.D den kacar....tam tersine....FED faizleri agır agır artıracak...ta kiii tüm dünya sermayesi A.B.D ye akana kadar....

Yorum

• tumer1960
              Tecrübeli
              • 01 Ağustos 2011
              • 710

bu dedigimi yapacak...busıness cycle bitti....sadece pankalara yaralarını yalama zamanı verdi...iskonto faizini asagı cekerek...

ONLAR YARALARINI YALIYORLAR....ha ha ha....
              2000 de...A.B.D de internet şirketleriydi balonu şişiren....

ŞİMDİ....morkıç piyasasıydı balonu şişiren....ev fiyatları yüzde 20 göçtü...adam aldıgı evi....verdiği yüzde 20 peşini yakarak pankaya terkediyor....pankaların bılancolarına sayısız bitmiş ve boş olan evler ekleniyor ...BU HERGÜN ÇIG GİBİ BÜYÜYOR....

yani beleşe geri alıyorlar....

bunları tekrar satamazlarsa pankalar ayvayı çig yer....bunun için dünya sermayesinin A.B.D piyasalarına çekilmesi gerekirki...bu evler yeniden satılsın....

FED faizleri artırmazsa....resesyonun agababasınında babası ABD ye gelir....

sonuc....HİÇBİRŞEY GÖRÜNDÜGÜ GİBİ DEGİLDİR...oldugu gibidir.
              A.B.D...DÜNYADA Kİ SERMAYEYİ ki kendisi ihrac etmişti...GERİ A.B.D ye çekecek....yoksa yıkılır....bunun iki yolu var...

bir...faizlerini artırmak....

ıki....savas cıkarmak....
              savas cıkarmayı...İRAKTA denedi...bu ters tepti...

araplar....tüm paralarını NEWYORK tan alıp...LONDON a götürdü...el koyma korkusundan....bi kısmıda SWİSS pankalara götürdü...

tek yolu kaldı...FAİZLERİ ARTIRMA...
              DOLARDAKİ DÜŞÜŞÜ KATARSAN....

a.b.d piyasalarına yatırım yapan herkes zararda....dow 17 000 olmalıydı su an....paralellik adına....olamadı...

OLMASI İÇİN...ki olacak...carry trade in a.b.d ye yonlendirilmesi gerekiyor....bunun yoluda gene dolar faizinin artırılmasıdır.
              bu bakımdan...MEMİŞ agam....hop oturup hop kalkıyor....

sonra bi oturdu mu...bi daha kalkamıyacak...hep oturacak....ha ha ha
              piyasalar....genelde aşırı uclara gider...her konuda...

NİYEKİNE....

ÇÜNKİ....MALDA BOGULMUŞ Bİ kurumun ustura baslı oglanı....cok iyiyiz gidiyoruz der....

bizdeki...legentler hurra....gidiyoruz diye hep birlikte inlemeye baslar...

sonra piyasa gider kayaya çarpar....FED gelir....uşaglar akıllı olun ....döverim haaaa....der...

FED geldi....FED geldi....hedef gökyüzü demeye baslarlar....ortalıgı yeniden inlemeler sarar...

BU CAN ÇEKİŞMENİN SON HALİDİR....en zevkli hali...hepsi birden ölür ve huzur gelir....

Yorum

• tumer1960
                Tecrübeli
                • 01 Ağustos 2011
                • 710

legendro IKRA....

FED FAİZİ İNDİRİRSE NE OLUR.....

SERMAYE dolardan mermi hızıyla kacar...UGANDAYA bilem gider...

amerikan pankalarında ki dolar mevduatı çözülür....yene...euroya...swisse akar....

VE liqitide sıkıntısı çeken amerikan pankalarında liqidite uçar...FED sekiz adet daha dolar matbaası yapmak zorunda kalır...

SENCE fed bunu yapar mı.....sence yapar...aklın yok çünki...ama FED yapmaz legendro....aklı var çünki....

AKIL NEDİR LEGENDRO....hiç rastladın mı....içinde olduğun sürüde bulunmaz...onun için sen akılı hiç görmemişsindir...buda normaldir...sürüde akıl olmaz...
                amerika YARALARINI YALIYOR.....

fed YALAYIN YARALARINIZI....dedi....

su anda...amerikan pankalarının içinde FDIC in adamları cirit atıyor....

NE GÖRÜYORLAR....biliyormusun legendro....

bir...mortgage kredileri buhar....

iki...tüketici ve kredi kartları buhar olmak üzere...

üç...agricalture kredileri buhar...

dört...petrol şirketlerine verilen krediler buhar yolunda eger petrol 70 doları asagı kırarsa....

bes....üçüncü dünyaya verdikleri krediler asla gelemiyecek...

VE SON...resesyon gelirse...yukarıdaki saydıklarım küpü ile şiddetlenir...

LEGENDRO...unutma...hayat sırf borsa degil...bilgide sadece AKP de degil...bu arada sen sincik...FDIC de kim guzu...deyıverirsin...allahbilir ya....ha ha ha....agabeylerin henuz yazmamışlardır....yakında öğrenirsin...
                sevgili zenci....

problem...hem amerikanın ve hemide avrupanın su an....görünen o ki...her iki tarafta birlikte hareket ediyor...merkezler yani....

MERKEZLER SU AN....SPEKÜLATÖRÜ YOK ETME PEŞİNDE....

denge aynen sürer...
                PETROL 60 DOLARIN ALTINA SARKAR VE KALIRSA....

döngünün son ayagı devreye girer....petrol üreten ülkelerde nakit uçar...zora girerler....tüketim azalır....ÇİN ayvayı yer...hemide çig çig....bilinenin aksine....

VE AMERİKAN İMPARATORLUGU....yeniden şahlanır....garibim daha baharında...henuz 200 yasında bi delikanlı...kuruluş bitti...yükselme döneminde....

Yorum

• tumer1960
                  Tecrübeli
                  • 01 Ağustos 2011
                  • 710

sevgili efendy,

FED faizi indirirse....YENİLİR...

ŞOYLEKİ...su mesajı vermiş olur....piyasalar sizin bildiginizden de kötü....anlamına gelir....buda korkunç satışları beraberinde getirir...

FAİZİ İNDİRİRSE....

PETROL fiyatları göçer....emtia furgunu yer...bu sektorlere kredi vermiş pankalar morfinlenmiş olur...ESAS KRİZ PATLAR....
                  fed İN istemedigi tek şey...SİSTEMİK KRİZDİR...

yoksa hedge fon batmıs...borsa düşmüş....bunnar fasa fisodur fed için...
                  SİSTEMİK KRİZ NEDİR....

PANKALARIN ON LİNELARININ ACIK OLMASI...liqidite sorunlarının olmaması....petrol ve emtia fiyatlarının kabul edilebilir dengede olması....paritelerin kabul edilebilir dengede olması...

FED BUNUN PEŞİNDEDİR....
                  Bİ ÖRNEK VEREYİM....

diyelim FED faizleri indirdi....ve herkes dolardan kaçıp...euroya...yene...pounda a yoneldi....bu sermayenin amerikadan kaçışıdır....FED doları savunmak için....euro...yen...pound satarak mudahale edecektir....CARİ AÇIĞI TAVANDA OLAN AMERİKADA...nereden bulacak o kadar euroyu...yeni..poundu ve hatta çin yuanını...sırf çinlilerde 1 trilyon dolar var...diyelim ki euroya döndü...nerede o kadar euro...

SONUC...nerede euro...nerede yen...nerede fasulye...nerede nohut...yaaaa....ele kolay degil bu işler...bu işler ince işler.
                  reel sektör ve mali sektör arasındaki denge petrol fiyatları ile kurulur....

amerikan faizleri çıktımı....petrol fiyatları düşer....

amerikan faizleri düştümü....petrol fiyatları çıkar...

izmirli hocanın grafiginde 1985 lerde...faizler tavanken...petrol 10 dolardı...şimdi faizler dip...petrol 70 pangınot....
                  cuma günü...dibe ineriz...GÜL de secildi...hayırlı ossun...

piyasalar....güneye yoneldi...dow 12 550 nemenem birbişeymiş diye oraya dogru yoneldi....dolar yen...114 de emme 105 iyi durur diyor....

gene gelip bize bulasacaklar....bi 4000 puanlık furgun için....bu eylul ilk hafta mecburen olacak...FED i zorluyacaklar....bizde onları zorluyacagız....işimiz bu....
                  ülkemizde ise....büyük bir devrim oldu....ezilenler iktidara geldiler...ama kaymagı hala ezenler yiyor....şimdi bu dönemde...ilk kez...ezilenler...

ARTIK KAYMAGI BİZ YİYECEGİZ DİYECEKLER....

İŞTE GERÇEK KAVGA BAŞLIYACAK....

eski burjuva....ve yeni AKP burjuvası ve cemaatlar arasında....kan govdeyi esas o zaman götürecek...eski burjuvanın elleri...borsada satıs tusunda....dövizde alım tusunda olacak...

Yorum

• tumer1960
                    Tecrübeli
                    • 01 Ağustos 2011
                    • 710

yeni burjuvayı...OYLUM OYLUM OYACAK....oyamazsa ekonomik olarak....jandarma gelir....

TAM PARA KAZANMA DONEMİ BAŞLIYOR....furgun furanın olacak....
                    u grafikle...o yılların borsa grafigine bakın...1987 yılı...büyük göçüş...

hedef yuzde 20 asagı....bunu saglıyacak kurum ise FED....BAŞINDAN BERİ BUNU YAPIYOR....

bizde hedef 1.6 cent....dolar kuru 2 pangınot hesabıyla 32 000....

SERVETLER MUTLAKA EL DEĞİŞTİRMELİDİR....temel kural budur ekonomide....BUNLARDAN BİRİ YOKSA...büyüme ve enflasyon....FED zırnık koklatmaz...bu iş çoçuk oyuncagı degil...ÜLKE YÖNETİYOR ADAMLAR....

şimdi NE OLACAK....

PARİTELER....dans edecekler....dengeler degişecek....merkezler paritelerini savunacaklar.....borsa kimsenin umurunda degil...FED in hiç degil....onun ödü paritelerden korkuyor....

faizi düşürürse dolar yıkılır....

bakalım bizim pariteyi nasıl savunacaklar....ilk dalgada 7 milyar götürdü kefere....bunun tamamı döviz mevduat hesaplarından çözülmüş...yazıkkkk oldu demiştim o bozanlara....yarın sattıkları yerden yerine koyamıyacaklar....
                    arzulanan denge kurları....euro dolarda 1.28....dolar yen de 105....

dolar ytl de 1.75.....bunlar ılk denge rakkamları....

dolar ytl de overshootıngle 2 üstüne çıkılır ve döner gelir 1.75 de denge oluşur....

DOLAR DÜNYAYI SOYDU VE ÜLKESİNE DÖNÜYOR....
                    TÜM BÜYÜK BROKERLER...euro degerlenecek diyorlar...inanmayın ...müşteri yaratıyorlar ki...euroları iyi fiyattan kakalasınlar....
                    orta ve uzun vadede...amerikanın baska çaresi yok...faizi artıracak.

cok kısa vadede ve kısada ise....temkinli davranacak.....
                    biz niye düşmüyoruz büğün....

çünki bizim piyasa liqit degil...verseler alan yok.....onun içinde vermiyorlar....öööleee duruyorlar....gariplerim....ha ha ha....
                    FED diyor ki....benim mudahaleme gerek yok...piyasa kendini düzeltir...

bu bi mesaj....kime....spekulatore....

diyor ki....sen bilirsin...piyasayı yıkarsan...altında sen kalırsın...ben gelir gömerim diyor....

SPEKÜLATÖR...şimdi...on defa düşünecek satarken...onun için kolay gocmiyecegiz....
                    HAFTANIN SORUSU....

hem dolar ve hemide euro japon yenine karsı deger kaybediyor....

hem dolar ve hemide euro...gelişmekte olan ülke paralarına karşı degerleniyor

Yorum

• tumer1960
                      Tecrübeli
                      • 01 Ağustos 2011
                      • 710

dünya borsaları ise asagı gidiyor....

PARİTELERDE NELER OLUYOR...VE NEDEN?????????

degerlendirmeyi iki şık üstünden yapın....

1...FED faizi düşürecek....

2...FED notr kalacak....
                      -3 yıldır piyasalarda bitmeyen bir geyik dönüyor "ABD faiz arttırması bekleniyor,bu nedenle sıcak para ABD'ye akacak,piyasa bu nedenle sıkıntılı..."

Bu kocaman bir yalandır! Hemde kimsenin sorgulamayı bile gerek görmeyip bir kanun gibi algıladığı bir yalandır!

İnsanlar "gerçek"e değil,"beklentiye" yatırım yaparlar.Yani spekülasyon yaparlar.Özellikle piyasa değerlerini belirleyebilecek boyutta fonlar,bir ülkede faiz arttırımı beklentisi yüksek ise o ülkenin finansal varlıklarına yatırım yapmazlar.

Faiz arttırımı veya azaltımı ne anlama gelir? Merkez bankaları faiz düşürdüklerinde,gecelik borç alma ve verme faizlerini düşürürler.Bankalar,açıklanan rakamlardan istedikleri miktarda parayı (bizde YTL) Merkez Bankalarından borç alabilir,istediği kadarınıda Merkez Bankasına yatırıp açıklanan faizden faiz geliri elde edebilir.Eğer siz borç verme faizini düşürürseniz,bankalar daha fazla borç almak isterler,aynı kardeş ellerindeki paraları Merkez Bankası'na borç olarak yatırmak yerine piyasaya dağıtmaya çalışırlar...MB'nın faiz indiriminden sonra bankacılık sistemine giren para artar.Bankacılık sistemine giren her 1 YTL 4,5YTL-6YTL civarı para arzını arttırır.

Yani kısacası,Merkez Bankasının faiz indirmesi,para arzını arttırması demektir.Aynı şekilde faiz arttırmasıda para arzını düşürmesi demektir.

Para arzı artarsa ne olur? Piyasada daha fazla para olması demek,tahvil ve hisse senetlerine daha fazla talep gelecek olması anlamına gelir.Buda hisse senedi fiyatlarının yükselmesine,tahvil faizlerinin düşmesine yol açar. (Aynı şekilde iç talebin artmasına ve enflasyonist baskıya neden olur,bu nedenle MB gecelik faiz oranları oyuncak değildir,öyle bir gecede %5'e indirilemez,enflasyon yaratmayacak durumlarda yavaş yavaş düşürülür,enflasyonist baskı varsa yükseltilir,iç talep düşürülür.)

Bu şartlar altında,hiçbir yatırımcı,faiz artışı beklentisinin çok yüksek olduğu bir ülkeden tahvil satın almaz.Çünkü MB'nin gecelik faizlerini arttırması bekleniyorsa,tahvil fiyatlarının da düşeceği bekleniyordur.Kimse fiyatını düşeceğinin bu kadar açık olduğu bir enstürmanı almak istemez.İnsanlar "%5'ten ABD tahvili alayım,sene sonu %5'imi alayım keyfime bakayım...." kardeş ile yatırım yapmazlar.Şunu düşünürler "Nede olsa yakında faiz artışı olacak,daha yüksekten alırım..."

Bu nedenle para "faiz arttırımının muhtemel" olduğu piyasalardan"faiz indiriminin muhtemel" olduğu piyasalara akar.Çünkü faiz indirimi beklentisi,tahvil ve hisse fiyatlarının yükseleceği anlamına gelir.

ABD'de faizler %5'lerden %1'lere düştüğü yıllarda Türkiye'de borsanın 3.7cent'ten 0.4cent'e düşmesinin nedeni budur.Aynı şekilde ABD'de faizler %1'den %5'e çıkarken Türkiye'de borsanın coşmasının nedenide budur.Hatırlarsınıki o dönemlerde Türkiye'de faizler düşüş eğilimindeydi... (O yıllarda sabit kur nedeni ile MB faiz oranını belirleyemiyordu ama tahvil faizleri düşüş eğilimindeydi)

Yorum

• tumer1960
                        Tecrübeli
                        • 01 Ağustos 2011
                        • 710

Çünkü ABD'de faizlerin düşmesi beklenirken,bundan faydalanmak isteyen sermaye ABD'ye akmıştır.Aynı şekilde ABD'de faiz artış beklentisi arttıkça,bundan kaçan sermaye,faiz düşüşü yaşayan Türkiye'ye gelmiştir.

Türkiye'de %13,25'ten sonra faiz indirimi umudu kalmamıştır.Dolayısı ile Türkiye'den para çıkışı başlamıştır.Artan enflasyonist baskı faiz arttırımı beklentilerini arttırınca çıkışın dozu artmıştır.

Merkez Bankası,müthiş bir cesaret örneği göstererek faizleri 175 baz puan arttırmıştır.Bu arttırım sonrasında Türkiye'de "faiz arttırımı" beklentisi kalmamıştır.Eğer MB bu arttırmı yavaş yavaş yapsaydı (yani sürekli bir artış beklentisi yaratsaydı) sermaye çıkışı dramatik boyutlara çıkabilirdi.Ancak böyle şok bir kararla Merkez Bankası iki kuş vurmuştur:

1-Faiz artışı beklentisini bitirmiştir.Böylece mevcut fonlar böyle bir şoka bir anda yakalandıkları için çıkmak yerine mecburen beklemeyi seçmişlerdir.Kimse "faizler arttı" diye çıkmaz,"faizler artacak" diye çıkar...Hatta yeni bir faiz indirimi beklentisi yaratarak yeni fonlar için çekici bir ortam yaratmıştır...Bu durum "istikrar" yaratır.İstikrar ise yatırımlarda artış demektir...

2-Konut,taşıt ve beyazeşya kredisi faizlerini arttırarak iç talebi kısmış,artan enflasyonist baskıyı azaltmıştır.Buda cari açığın düşmesine neden olackatır.Enflasyon hedefinin tutturulması,Türkiye'nin en önemli hedefidir.

Yeni Merkez bankası başkanı ile dalga geçtik,güven vermiyor,Ziraat bankası gişe memuruna benziyor falan dedik ama adam galiba "cin gibi" çıktı.Faiz kararını artık PPK veriyor,başkanın PPK'daki kararını bilemem ama eğer bu kararın çıkmasını yeni başkan istemiş ise helal olsun diyorum...PPK'da bulunan bir hocam var,merak ettim gidip başkan'ın tavrını soracağım...Büyük ihtimal söylemez...

Artık Türkiye'de faiz arttırımı beklentisi kalmamıştır ve şüphesiz 1-2 aya kadar faiz arttırımının etkisi enflasyon oranları üzerinde hissedilecektir(konut&taşıt kredileri).Dolayısı ile bu durum yeni bir faiz indirmi beklentisi yaratacaktır...Bununla beraber,reel kur arttığı için Türkiye'nin kur riskide geçmişe nispeten düşmüştür.Tüm bunlar bize şunu gösterir;Türkiye'ye Temmuz enflasyon oranları açıklandıktan sonra (eğer düşük çıkarsa ki çıkacak) yeniden para yağmaya başlayacaktır.Buda İMKB'ye,çok ciddi şekilde olumlu yansıyacaktır.

Ne zaman ki ABD'de "faiz indirmi" beklentisi başgösterecektir,o zaman İMKB'den "göçme" zamanıdır...

Bu yazı aklınızın bir köşesinde bulunsun.Umarım sizin için faydalı olur.

Bu yazıdan çıkartılabilecek özlü söz; "Paranın nereye gideceğini "beklentiler" belirler,olmuş bitmiş olaylar değil."
                        bu yazı...ben dolarları 1.60 da bozup tekrar borsaya 32 000 den daldıgım zaman gelmişti....borsa bi inip bi çıkıyor....biz kızılcık serbeti içiyor ve pozizyonumuzu şiddetle savunurken....BU YAZI GELDİ....BENI DESTEKLİYORDU....ve dogruydu yazdıkları....ancak 175 baz puan artırması yetmemişti merkezin....ikinci bi artırım yaparak yüzde 19 a cıkarınca faizleri....benim midem yatışmış....borsadaki en büyük furgunumu yapmıştım....

ŞÖYLEKİ...

FAİZLER 13.5 a inmişti...borsa 44 000 di...burası faiz indiriminin sonu demiştim...ve 44 000 den malı bosaltıp...1.295 den dolara geçmiştim...sonra dolarları 1.6 dan bozup...32 000 den borsaya geçmiştim....her iki operasyonumdada herkes önce benimle dalga geçmişti...sonra olaylar gerçekleşince....takdirler gelmişti....

Yorum

• tumer1960
                          Tecrübeli
                          • 01 Ağustos 2011
                          • 710

ŞİMDİ...

DAHA korkunç bi kar peşindeyim....
                          yukarıda ki o muhteşem yazı....faiz indirimi veya artırımı....beklentileri furgularken....bir şeyi ihmal etmektedir....o da...paritelere hükmeden...

ÜLKELER ARASINDA Kİ ALIŞVERİŞTEKİ CARİ DENGEYİ....

SOROS ve yanındaki küresel soyguncu open soceity hedge fonlar....1992 de ingiliz sterlinini göcertirken...yüzde 22 deval...faizleri bi kenara itip...yukarıdaki lafımı esas alarak....john major hükümetini 16 milyar dolar zarara sokmuşlardır....

ŞİMDİ...PEŞİNDE OLDUGUM FURGUN....bu furgun....bu bizde olacak...baska yerde degil...
                          ya guzu 4 ay oldu...sen 1.385 ortalama ile dolara gireli...hala dedigin olmuyor....seni gene defe koydu çalıyorlar....

bende derim ki...ne kadar çok defe konup çalınırsam kar o gaddin şiddetli olacak....

warren buffet yaw....warren buffet....gir yat..üstünü sıkı ört üşütme...bahar geldiginde...yoncaların arasında kısrak kovalarsın....hemide 40 cm uzamış halde....ha ha ha
                          HESABIM ŞU...

turkiyenin cari açıgı sıcakla finansa ediliyor....özel sektör tarihinde gorülmemiş oranda 100 mılyar dolar üstünde borçlanmış...dolarları getirmiş....bozmuş....pankaya komuş ytl faizde geçiniyor...kaç yıldır...DÖRT YILDIR...kur hep aynı...sabit yani...

SPEKÜLATÖR BUNU GÖRÜYOR....

doları yukarıya dogru basarsa...bu açıkçı özel sektörün 2 pangınota ölümüne dolar alacagını biliyor...

SOROS lar....her an bu piyasada bu eylemi yapabilir
                          bu grafik her şeyi söylüyor....FED bşkanları ve yaptıklarını....

artur burns....faizleri sürekli artırıyor....paul volcker....reagan donemi...artırıyor...maksimum...yuzde 15 üstüne....dünyada ne kadar sermaye var amerikaya akıyor....reagan yıldız savaşları projesini gerçekleştiriyor....silahlar son model....rusya dagılıyor...GORBOCOV....dostum ron diyor reagana...KOMİNİZM bitiyor...

FAİZLER DÜŞMEYE BAŞLIYOR...fed baskanı kim...ALAN GREENSPAN...düşüyür ....düşüyor....düşüyor...her olayda düşüyor....

Yorum

• tumer1960
                            Tecrübeli
                            • 01 Ağustos 2011
                            • 710

NİYEKİNE.....

amerikan sermayesi...amerikadan çıkıyor....nereye gidiyor....KÖMİNİZMİN TERK ETTİGİ HER YERE....

bunun adı ne....KÜRESEL EKONOMİ....

diger adı ne.....AMERİKAN İMPARATORLUGU....
                            peki imparatorluk kuruldu....ŞİMDİ NE GEREK....

patronun kim oldugunun ortak kabulu gerek....

Yorum

• tumer1960
                              Tecrübeli
                              • 01 Ağustos 2011
                              • 710

Sayın KUZU nun yazıları ALTIN degerindedir.Defalarca okuyup hazmetmeye çalışın.

yukarıdaki yazısı 2007 yılında yazılmıştır. 2008 yılında KRİZ GERÇEKLEŞMİŞTİR.

Yorum

• hurolg2
                                Aktif
                                • 25 Ocak 2019
                                • 367

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Kuzu emminin yazdıklarını dönüp dönüp okuyorum
                                Aynen ben de…!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

Working...
                                X

Debug Information