Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
yok hocam haklısın ,
endeks şortlarımı kapadım , olası sert bir boğma operasyonu olursa ereglide marja düşmemek için.
sanmıyorum ama o riski göz artı edemem.
neden sanmıyorum,
insiderin dibine kadar döndüğü bu ülkede , çakallar sırtlanlar tren katarının en son vagonu bile en geç 14 gün öncesinde bilançoları önceden bilir poza girer.
sorum şu,
60 kat karlılığın artacağı bilinen bir kağıt , son 2 haftada 41,5 tan 45,5 a %10 mu çıkar.
bu bilançoyu normalde kağıt 100 tl ye gider , en az oda , orada açıklarlar .
eeee bu kağıt neden gitmedi? bu kağıdı götürücek para neyi biliyorda götürmedi bunu fezaya ?
dahada çok KY alıp öylemi kalkayım dedi sizce?
cevaplar yarın.Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
vicente Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBiraz dolar longladim
Mb alımları arttırması lazim
Tepki için sadece dolar dan pek bisey olmaz
Yorum
-
sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteryok hocam haklısın ,
endeks şortlarımı kapadım , olası sert bir boğma operasyonu olursa ereglide marja düşmemek için.
sanmıyorum ama o riski göz artı edemem.
neden sanmıyorum,
insiderin dibine kadar döndüğü bu ülkede , çakallar sırtlanlar tren katarının en son vagonu bile en geç 14 gün öncesinde bilançoları önceden bilir poza girer.
sorum şu,
60 kat karlılığın artacağı bilinen bir kağıt , son 2 haftada 41,5 tan 45,5 a %10 mu çıkar.
bu bilançoyu normalde kağıt 100 tl ye gider , en az oda , orada açıklarlar .
eeee bu kağıt neden gitmedi? bu kağıdı götürücek para neyi biliyorda götürmedi bunu fezaya ?
dahada çok KY alıp öylemi kalkayım dedi sizce?
cevaplar yarın.
ereglide açılan sandık sayısı %10 ,
karları içerden eşeleyen , delikten çıkan 2 iri siyah kulak ve hafiften homurtu sesleri, gelen ilk sonuçlar arasında.Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
Kontrat basi 10 kuruş tepki ölü dolar için yeterli tekrar sopalicam bunu makas cok yüksek cunkuvicente Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBiraz dolar longladim
Mb alımları arttırması lazim
Tepki için sadece dolar dan pek bisey olmaz
Yorum
-
thyden tırstım , tatar ramazanı kardayken aldım köşeye , tekrar teperse nasip artik.Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGelen bilançoların alayı patlak thy de gelince son bir dalış olabilir
Bu sürede al ver para yapıyoruz yoksa al unut dönemi değil bana göreGel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
Eski 7 ler taban taban lar son bir dalış sonra ralli ler 80 tl kchol 19 tl şişe derken falan bağrış çağrış 3.20 dolara geldik. 2018 başkanlık seçimi ve rahip krizi ile son kez görülen değerler idi sonrasında 1.5 dolarlara dalmış ve 4 sene çıkamamış idik.
3.20 nin üzerinde 3.80.3.90 var.
Daha da üstünde son zirve 4.5-5 dolar.
Diğer yandan küçük hisselerde tabanlar falan belirmeye başladı. O tarafta sanki bir pozisyon ayarlamasına geçiliyor . Herkes imkanı elverdiğince tahtadaki durumlara alıcı satıcıya kendi pozuna göre bir göz çıkış kapısında yönelmeye başladı sanki. Normalde 5- nin üzerinde 3-4 hisse olurken son haftalarda taban larda epey bir hisse görür oldum.
Dikkat edilirse herşey aslında endeks daha kalkmadan çöp rallisi diye 2020 sonlarında başlamış idi. Bu çöp hisselerin hareketlerine önem veririm ben .
1 e 30 50 100 yapmış çöp lerde patronların burnu iyi koku alır. Hem lokal hemde global. Buralarda iş çeviren manipülatör spakülatör lerin de tabi.Nisbeten dolar bazlı geri kalmış hisseler ve beklentili bazı kağıtlarla zirve denemesi gelecek gibi duruyor. Bu denemede yukarıda bahsettiğim çöp ler borsadaki + lardan sonuna kadar faydanacaklardır. (bol bol satış yaparak yani)
Yorum
-
Katar parasından sonra kuveyt parası bekleniyormuş.
Belki şöyle bir plan var.
Araplara önden girin biz swapı açınca batı girmeye başladığında onlara satar çıkarsınız gibi bir şey.
Bilemiyorum. böyle bir plan varsa batı fonlarının 100 yıllık deneyimle bu numaraları yutmayacağı açık. swap açılınca ilk yapacakları iş TL borçlanıp açığa satmak bile olabilir.
Katar kuveyt o zaman ne der. Din kardeşim biz böyle mi konuşmuştuk nerede benim dolarlar der mi?
Madem dolar yok ver şuradan değerli şirketlerden değerli arazilerden tutam tutam der mi?
İhalelere dolar bazında garanti veren kafanın yapacağı anlaşma anca bu kadar olacağı için aklıma böyle sorular takılıyor
)
Yorum
-
2020 de 3-4-5-10 senedir 1 1.5 arası sürünen 80 kuruşlara düşüp düşüp çıkan yatırımcısı bezdiren hisseleri fiyata bakmadan 1.5 2 3 4 5 tl lerden aldılar. 3-4-5-10 senedir sıfır getiride hatta zararda olan KY için müthiş bir satış fırsatı idi. Halbuki alanların amacı 4-5 den satmak değil 100 150 200 e sürmek idi.
2018 rahip/dolar krizi 2002 den beri pek de hareket edememiş dolar sayesinde döviz borçlusu tl geliri olan firmaları bir anda şoka soktu. 2014/15/16 larda bir gyo nun genel kurulunda döviz borcunu sorduğumda "çünkü tl faizine göre daha cazip" cevabını alarak çok şaşırdım idi. Adamın bütün geliri daire satıp tl elde etmek idi oysa.
Üzerine bu da yetmez miş gibi pandemi garabeti çıkınca büyük şirketler bile iflas bayrağını çekme noktasına geldiler idi. Artık aldıkları kredileri mevcut faiz / gelir / kar oranları ile çevirmelerinin mümkünatı yoktu. Yapılacak şey sabit faizli kredileri kuşa çevirmek ve gelirleri arşa çıkarmak idi. O yıllarda hatırlanır batık kredileri yüzde 10 a yaklaştığı hatta asıl rakamın yüzde 20 ye yakın olduğunu konuşuluyor idi.
Nas politikası bile isteye devreye alındı. Çoklu saç ayakları/getirileri vardı. Tabi götürüleri de.
Bu planı erkenden bilen çöp hisse patronları spekülatörler / manipülatörler 1 tl eden hisselere 2-3 tl ödemekten çekinmemeye başladılar. 2021 da naci görevden alınması ardından op. raftan indirildi 2021 eylülünde düğmeye basıldı.
Sonrası malum..
Şimdi ise sankim sankim ufakdan çıkış kapısına çevrilmiş durumda gözler. Büyük beklentili hisseler ve endeks de sıkıntı yok ama tabi Bahsettiğim hisse grubu 2020 de ralliyi ilk başlatanlar. Bunlar önden girip önden çıkarlar çünkü çok daha sığdır ve malın yedirilmesi büyük iştir. Zamana ihtiyaç duyulur.
Bu bağlamda 2025 sonbaharı gibi bir çöküş global/lokal acaba mı demeye başladım açıkcası.
Sadece bir fikir/tartışma olarak bakılsın yazdıklarıma. Yoksa müneccim değilim. Sinyallere bakıyorum gözlüyorum analiz etmeye çalışıyorum.
Projeksiyonlar oluşturup hareket/yön planları oluşturuyorum.
2022 de başlayan ve hala devam eden "kontrollü borsa düşüş imkansız" sloganımıda böyle oluşturdum idi.
Yorum
-
Bu sayede.
2023 de ilk ciddi testine girecek başkanlık sistemi kurtarıldı. Klasik metotlarla devam edilse müthiş bir ekonomik kaos ortamından kaçınıldı. Sistem ite kaka da olsa güven oyu aldı.
Birikmiş müthiş bir konut stoğu ve cartayı çekmek üzere olan gyo pazarı kurtarıldı.
Yukarıda bahsettiğim müthiş borçlu şirketler kurtarıldı üzerine en az 5-10 sene yetecek cephane yüklendi.
Para/nakit dışında ev araba arazi makine teçhizat kısacası mülk e yatırım yapanlar inanılmaz zenginleşti. (bir kısmı kağıt üzerinde şu an)
Para da kalanlar eridi (genel olarak ekonomi yönetimlerinin istemediği bir durumdur zaten kimse oturduğu yerden faiz vermek istemez)
Sabit gelirli sıkıntıya düştü. Ciddi maaş zamları ile düzeltilmeye çalışıldı.
Gelinen noktada ciddi bir teknoloji/üretim/ar-ge oluşturmadan antin kuntin metotlarla avrupanın en pahalı ülkesi haline geldik.
Kısacası 2023 seçimine kadar gökten yağan tl ile müthiş bir kudurukluk yaşadık.
Bu böyle ne kadar devam eder.
Bu işler bu kadar basitmidir.
Baskıla doları kapa swapları bas tl yi ver vatandaşa herkes kudursun parti mode : on
Olur mu.
Hard landing or soft landing.
Öyle yada böyle inmemiz lazım.
Almanyada 2 euro olan bir kahve burada 5 euro olamaz.
İzolasyona gireriz.
Yorum
-
Soft landing.
Yıllara yayılmış bir durum eşitlemesi.
Misal 4-5 sene tr de fiyatlar yerinde sayar. AB fiyat açısından bizi yakalar. Enflasyon faizin ve dolar artışının hafif gerisinde kalır. Fiyatlar da geri çekilme dengelenme maaşlar falan / törpüleme eşitleme çalışmaları ile zaman geçiririz
Hard landing.
Sistem e istenen yakıt enjekte edilemez ve çakılırız. Verilen hedefler tutmaz. Tutulan ne varsa zemberekten boşalmış gibi fırlar yeniden. İnanılmaz fakirleşme işsizlik batışlar. Bu Çakılma esnasında yeniden nas a dönülür mü bilemiyorum. Büyük ihtimal. Bu durumda venezüella 2014 2021. arası bir dönem yaşabilir miyiz. Yüzde 150.000 enflasyon falan. Paradan 30 sıfır atılması falan.
Yorum

Yorum