Bistte henüz şort havası yok. Şimdi ya da sonra Bist100 104xx görebilir. Şu anda şort pozda ve terste kalmış olsam hedge ederdim sanırım.
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Calinin arkasindan bu firtina gecmeden basini bile kaldirmaz gari. Bu defa buyuk cakkallar guzuyu meletmeden el cekmezler gari.guner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterkuzu nerdesin kuzu
atı alan bist üsküdarda......
yetişşşş
geçecekmi---vuracaklar mı.?
Yorum
-
Şoför atladı dolardavicente Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBir öneri vereyim
Herhangi ekstra bir olay olmadıkça altını çizeyim
Uzak vade dolar shortlayin arkadaşlar makaslar aşırı açık değerlendirin bence
Ama ölçülü kontrollü
Sonuçta burasi Türkiye
Cok net fırsat bu
Vob oynayan arkadaşlar var Bayındır smartinvestor Tuncer sen de
Herkes için geçerli ama tecrübesi olmayanlar yüklü fln girmeyin aman diyim
Burda amacım makasdan vurmak aslında
Yorum
-
-
2.5 dolar 80 tl kchol alabilecek miyiz. 1900 3900 borsa olacak mı ? Öteki köyde "kontrollü borsa düşüş imkansız" mottosu ile yazılar yazıyordum. Düşüş imkansız ise de düzeltme kaçınılmaz. Yaşayacağımız en fazla düzeltme olur şimdilik.Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdua edin de xbank yeter demesin başka giden yok
Bu seferde sanayiler faiz indirimi beklentisi ile sazı eline alırlar. Aylık ortalama 2.5-4 arası enflasyon geliyor. Yazın çok büyük birşey olmazsa bu oran 2.5 hatta 2 lere kadar geri çekilecek. Geçen seneki temmuz ağustos 9 ve 10 luk iki veri nin seriden çıkması ile ağustosdan sonra eylül ayın sonunda enflasyonun 30 40 bandına düştüğünü göreceğiz. Bu durumda faiz deki 50 acayip göze batmaya başlayacak. İndir şu faizleri yauvvvvv bağrış çağrışı başlar.
Bizimle hemen hemen aynı durumdaki arjantinde borsa 1.3M dan 1M unda altına düzeltilip yeniden ralliye kaldırılarak 1.3M u geçmiş durumda. Sıkı bütçe disiplinine geçtiler. Bluedollar diye tabir edilen serbest piyasa doları ise hemen hemen 4-5 aydır 900-1100 arası dalgalanıyor . Faiz ise 80 midir nedir.
Bizim de buna benzer bir perioda girmiş olma ihtimalimiz var.
4.5-5 dolar beklentim dolarlı mı olur dolarsız mı diyordum. Sanırım dolarsız olacak.
Yorum
-
Sn. Gundwane paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Sizin paylaşımlarınızdan sonra Tuik'in paylaştığı enflasyon rakamları üzerinden giderek baktığımızda nisan ayından eylül ayına 2023 enflasyonu (6 ay)toplamı 29.38. Mart 2023 enflasyonu 68.50 açıklanmıştı.geçtiğimiz nisan ayı dahil ortalam %1 enflasyon oranı açıklansa dahi , ekim ayı başında %45.12 yıllık enflasyon oranına denk geliyor ki bence bu oran bile faiz indirimini dillendirmek için kabuledilebilinir.
Sorun geçtiğimiz ay dahil %1 ortalamayı 6 ay boyunca tutturabilecekmiyiz,
Bu hafta gördüğü zirveden %7-10 luk bir düzeltme bekliyorum.
Tüm forumdaşlara sağlık ve bol kazanç dilerim.
Yorum
-
Şimdi geriye doğru son 7 ayı hesapladım çok kaba aylık enflasyon rakamlarını topladım 28 etti. Kümülatifi 30 desen kaldı 5 ay. 5 ayda evet 40 civarı bir rakam çıkması beklenir. Ama yinede 10 puan fark rahatsız etmeye başlayacaktır birileri. Zaten şu anda da çok rahatsızlar. Zam mam asgariye yüzde 50 zam gibi saçmalıklar yapmazlarsa yaz aylarında 1 civarı aylık enflasyon rakamları da görebiliriz diye düşünüyorum.Hekimoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn. Gundwane paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Sizin paylaşımlarınızdan sonra Tuik'in paylaştığı enflasyon rakamları üzerinden giderek baktığımızda nisan ayından eylül ayına 2023 enflasyonu (6 ay)toplamı 29.38. Mart 2023 enflasyonu 68.50 açıklanmıştı.geçtiğimiz nisan ayı dahil ortalam %1 enflasyon oranı açıklansa dahi , ekim ayı başında %45.12 yıllık enflasyon oranına denk geliyor ki bence bu oran bile faiz indirimini dillendirmek için kabuledilebilinir.
Sorun geçtiğimiz ay dahil %1 ortalamayı 6 ay boyunca tutturabilecekmiyiz,
Bu hafta gördüğü zirveden %7-10 luk bir düzeltme bekliyorum.
Tüm forumdaşlara sağlık ve bol kazanç dilerim.
RTE nin başında olduğu ekonomi yönetimi enflasyon üstü faiz den nefret eder. Hemen indirmeye çalışır. Aslında biz 2018 de 24 e çıkararak faizi yine doğru bir yola girmiş ama her zaman olduğu gibi çok aşırı düşürerek yine YARAYI KANATMIŞTIK. O zamanlarda yazdım idi faiz ler 15 civarında bırakılacak idi.
Şimdi de YİNE!! aynı hatayı yapacaklar diye düşünüyorum. Yine faizlere odunla girişip olmadık seviyelere düşürüp yani YİNE YARAYI KAŞIYARAK bi çuval inciri berbat edip başladığımız yere döndürecekler bizi.
Yorum
-
vicente Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterNisan vade longlar tamamen flat
Haziran vadeye shortla basladik
Hayirli uğurlu olsun
Yorum
-
Yorum
-
pair tradeye devam ediyorum...bugün vade sonu çok spekülatif olabilir..Bundan dolayı gün sonunda kapatmak üzere haziran vadeye 11750 şort açtım..
313 usd düzeltme gelme ihtimalide masada...istediğim düzeltme zamansal fake yapabilir..bu durumda en azından hafta sonuna kadar , uzun zaman sonra İLK ŞORT pozisyonumu beklerim...Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.
Yorum

Yorum