Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • iremm
    Aktif
    • 01 Mart 2019
    • 268

Nas hala var mı yokmu onu anlasak pozisyon açacaz

Yorum

• vicente
      Yasaklı
      • 22 Kasım 2020
      • 2458

Bayramda 3.5 gün tatil 5 sayilir o hacım biter
      Faiz uzaya çıkmış kredi çeken yok geri ödemeler sıkıntı ama bankalar ralli yapacakmış
      Tuncer şu satiri bilemeye basla bankalara dalacam

Yorum

• vicente
        Yasaklı
        • 22 Kasım 2020
        • 2458

iremm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Nas hala var mı yokmu onu anlasak pozisyon açacaz
        Nas ülkenin içine edilmek için uydurulmuş bir projedi

Yorum

• iremm
          Aktif
          • 01 Mart 2019
          • 268

TlRef 52,75 bileşiği 69 falan oluyor.

Yorum

• vicente
            Yasaklı
            • 22 Kasım 2020
            • 2458

Bir grubun hisseleri pis dusuyor
            Yorum alayim
            Neden

Yorum

• iremm
              Aktif
              • 01 Mart 2019
              • 268

faiz yükseltince faiz düşere iyi bir örnek sanırım

Yorum

• kurt
                Tecrübeli
                • 20 Aralık 2022
                • 1361

viop'ta para kazanmak için simülasyonun olacak..arkasında duracaksın..Simülasyon yanlışsa para kaybedersin..

bunu kontrol etmek için sistemin olacak..sistem ne kadar basitse o kadar iyidir..

ben biri kısa vadeli bugünkü gibi ,diğeri trend alan uzun vadeli sisteme simülasyonumu teyit ettiririm..

sistemle yola çıkmam..Çıktığım yolda sistem yoldaşım olur..

her iki sistemde bugün viop ve pay vadeli kontratlarda çalışan robotların sistemidir..

o kadar akıllı değiller..iki günde kırdım..( yazılımcı değilim..ekonomistim )birçok finansal piyasada çalışıyor..

basit ve fonksiyonel.....
                Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• kurt
                  Tecrübeli
                  • 20 Aralık 2022
                  • 1361

Özellikle türev ve kaldıraçlı piyasalarda işlem yapanlara akıllarında kalması için önerilerim..

mutlaka opsiyon piyasasını öğrenin...

eğer yüksek enflansyon varsa ve piyasa düşüyorsa put opsiyon almak yerine call opsiyon satın..hem faizden , hemde fiyattan kazanın..

elin taşıyla elin kuşunu vuran tek enstrüman budur...örnekleri çoğaltabilirim..

opsiyonda piyasa yapıcı yerine geçersiniz..yani market maker...

varant dahil hiçbir enstrümanda piyasa yapıcı olamazsınız..sadece opsiyonda olursunuz..

misal hedef feza topiği açıldığı zaman yapmanız gereken ilk iş put opsiyon satmaktı...böylece zaman,fiyat ve faiz size çalışacaktı..

arkaya yaslanmanız yeterliydi...kazanç büyük olurdu...

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

Degerli dostlarim.....

"HALKIM MALDA"

VE ben hergun burada....YATAY PIYASADAYIZ....bu piyasa cokmeden....bir yere gitmez....

diye yazilar yaziyorum.....

BU YAZILAR ONLARI COKERTIYOR....

bizide dusun yazarken....HER YAZIN CIGERIMIZE HANCER GIBI SAPLANIYOR.....

dediler....

dsundum....baktim haklilar.....

ne yapsinlar....PARALARI VAR....faiz negative....ve borsaya giriyorlar....DOLAR OLARAK KAYIPLARI COK...emme...tl bazlida faizden daha iyi getiri borsada....

30 yildir...BU ARENADAYIM....hem furusuyorum...hemde yaziyorum....COK ADAM YETISTIRDIM.....bu arenada kullanilan borsa jargonlarinin patenti bana ait....NE YAZDIYSAM....NE DEDIYSEM....NE ISIM TAKTIYSAM.....dalga dalga yayilip herkesin agzina yerlesti....

ve fekaattt....

eger....CALAMIYORSAM ASKIN SAZINI....yani kimseyi uzmeden yazmak....NE PERDEYE DOKUN NE TELI INCIT....bana yakisandir....cunki....BU ARENA....BENI....ADAM GIBI ADAM...diye Kabul etmis....ve bagrina basmis....

bana lutfen kusmeyin....

bir kuzu gider...BIN KUZU GELIR....

cunki....

YETISTIRDIGIM....TONLA BEYLERBEYI VAR....

biri gelir....

"BIN ATLI AKINLARDA COCUKLAR GIBI SENDIK....

AKTOLGALI BEYLERBEYI HAYKIRDI....ILERLEE....

GECTIK TUNADAN BIR ANDA KAFILELERLE.....

DER.
                    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

Birde....kopya vereyim gelmisken....

Yabanci takasi yuzde 30 larda yuvarlak....bazi kaartlarda yabanci takasi....yuzde 60 ila yuzde 80 de...

Yukari basilan kaartlar....bu yuzde 60 ile yuzde 80 yabancida olanlar....

Yukari basip....

mal cikiyorlar....

YATAY PIYASADAKI....SON FAZ...BUDUR.

HOSCAKALIN....BENIM GUZEL YARADILMIS....DEGERLI DOSTLARIM.
                      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Birde....kopya vereyim gelmisken....

Yabanci takasi yuzde 30 larda yuvarlak....bazi kaartlarda yabanci takasi....yuzde 60 ila yuzde 80 de...

Yukari basilan kaartlar....bu yuzde 60 ile yuzde 80 yabancida olanlar....

Yukari basip....

mal cikiyorlar....

YATAY PIYASADAKI....SON FAZ...BUDUR.

HOSCAKALIN....BENIM GUZEL YARADILMIS....DEGERLI DOSTLARIM.

sarisin mavi gozlu TURKLER...KUMAN VE KIPCAKLAR...

asimile oldular....URUSA katildilar....uruslar...ve fekaat hala turkler....

1800 lerde....NAPOLYONU yendiler....

1940 larda....HITLERI yendiler....

secim yaptilar....yuzde 88 PUTIN dediler....URUSTA yonetimin icindeler....

FRANSA....lesker gonderecegim ukraynaya deyince....

kilclarini kusandilar....SARISIN MAVI GOZLU TURKLER...KUMAN VE KIPCAKAR.

NAPOLYON...urusla savasmadim....savastigim TURKLERDI dedi....

HITLER....savastigim urus degil....MOGOLLARDI dedi...

CHIRCIL....bu yeni MOGOL DEVLETINI 40 parcaya ayirmazsak...huzur yok batiya dedi...

batinin....bu kulturle egitilmis yawri politikacilari....NEMENEM BIR BOKA BATMAK UZERE OLDUKLARINI BILMIYORLAR.

Yorum

• kelmiker
                          Tecrübeli
                          • 02 Aralık 2008
                          • 554

Sayın kuzu.. biliyorum bu hikaye bitmez ama gelmişken gitme..

Yorum

• Tuncer
                            Tecrübeli
                            • 03 Mart 2022
                            • 2825

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            sarisin mavi gozlu TURKLER...KUMAN VE KIPCAKLAR...

asimile oldular....URUSA katildilar....uruslar...ve fekaat hala turkler....

1800 lerde....NAPOLYONU yendiler....

1940 larda....HITLERI yendiler....

secim yaptilar....yuzde 88 PUTIN dediler....URUSTA yonetimin icindeler....

FRANSA....lesker gonderecegim ukraynaya deyince....

kilclarini kusandilar....SARISIN MAVI GOZLU TURKLER...KUMAN VE KIPCAKAR.

NAPOLYON...urusla savasmadim....savastigim TURKLERDI dedi....

HITLER....savastigim urus degil....MOGOLLARDI dedi...

CHIRCIL....bu yeni MOGOL DEVLETINI 40 parcaya ayirmazsak...huzur yok batiya dedi...

batinin....bu kulturle egitilmis yawri politikacilari....NEMENEM BIR BOKA BATMAK UZERE OLDUKLARINI BILMIYORLAR.
                            Az kaldı kuzu hocam global ile birlikte çok pis ani düşecez

Haziranda dipten mal alıp 2 sene ralli yapacaz

Yorum

• kurt
                              Tecrübeli
                              • 20 Aralık 2022
                              • 1361

kuzu söyleyecek yeni bir şey olmadığını , negatif olan durumu tekrar etmenin anlamsız olduğunu , trend olmadığını söyledi..

selam ve sevgilerini ileterek gitti...

Tanıdığım kuzu beni yanıltmadı..

bende bir kere daha önemine binaen söylemek isterimki son 3 yılda yüksek enflansyon ,düşük faizle bilerek yada bilmeyerek para yapmış ,

ev,arazi,araba vb.varlık edinmiş olanlar fırsatı dibine kadar kullandılar..Artık para yapmak çok zor..Fırsat gelene kadar sabırla

beklemek veya hisse özelinde piyango vurmasını beklemek tercihler olabilir..

borsanın usd bazlı yükselmesi büyük çoğunluğun işine gelir..Bu ümitle var bir hayalimiz diyorlar..Hayaller bitti..Farkında değiller..

yanılmayı çok isterim..

boğa piyasasında ( üstelik enflansyonist ortamda) şirketler son 5 -10 yılda yaptığı yatırımın altında piyasa değeriyle

fiyatlanmazlar...!!

hoşçakalınız...

Yorum

• kurt
                                Tecrübeli
                                • 20 Aralık 2022
                                • 1361

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Az kaldı kuzu hocam global ile birlikte çok pis ani düşecez

Haziranda dipten mal alıp 2 sene ralli yapacaz

kuzu'nun istediği bu değil...

"Kendi mutluluğundan başka hedefi olmayan insan kötüdür."

Yedi ceddine yetecek parası var artık..ama mutlu değil....

hedefi farklı....sadece para yapmak değil..TÜRKİYE ve TÜRKLER için güzellikler istiyor..çalışıyor..ama konjektür farklı..

Ülkesi için ,insanları için zenginlik ,güç istiyor...Ama zor olduğunuda görüyor...

sevgiler........

Yorum

Working...
                                X

Debug Information