Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • vicente
    Yasaklı
    • 22 Kasım 2020
    • 2458

Ford biraz da tupras o da son3 gün müdahale edildi
    Alayi çöp
    1000 fk li balon borç içinde yüzen batik sirket alın daha iyi

Yorum

• mertz
      Katılımcı
      • 21 Mart 2022
      • 76

Gundwane üstad,yabancı girişsiz gevşeme, 4 yılı nasıl götürür diye soruyorum sadece. Yabancı girişi, rezervler ve bunun üzerinden ithalat ve bu sayede üretim çarklarını döndürme...oyunun aslında özeti bu. Dezenflasyon falan hikaye aslında.Enflasyon her zaman cari açık kanalından geliyor. Bu çevrim olduğu müddetçe de yüksek faiz falan olmaz.

Yorum

• kurt
        Tecrübeli
        • 20 Aralık 2022
        • 1361

Cem2002 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Kuzu abi çok büyük yanılgı içinde
        Gözünü açmaya çalışıyorum ama biraz inatçı
        Kuzu abi
        Seninle 2 kez ters düştük
        Kemal kılıçdaroğlu kazanamaz dedim mi?
        İddiaya bile girdik.
        Aralıkta borsa düşemez özellikle bazı senetler çok ciddi toplandı dedim.
        Dolar bozup hisse aldım.
        %50 TL %40 $ kazandırdı 45 günde.

Herkes borsa aldı diyorsun
        Hayır almadı.

Turkiyede para nereye akardı?
        10-20 yıl önce.
        Gayrimenkule!

Artık Gayrimenkul yatırım aracı değil.

Turkiye tarihinde daha önce olmadığı kadar büyük bir para akışı olacak.

Hayatında hisse almamış. Tek bildiği gayrimenkul istiflemek olan kaptan arkadaşım, yıllardır ilk kez dolar bozup hisse aldı bu hafta.
        Hayatında hisse almamış
        Evleri satışa çıkartıyor.

Emin ol tek kişi o değil.

Akp %25 kira artış sınırlamasi ve gayrimenkule olası vergiler getirerek bu kapıyı kısmen de kapattı.

Bunu gözardı etme lütfen.

O paranın dönüp dolaşıp geleceği yer borsa.

Yabancılar zaten durmadan alım yapmaya başladı.

Cari açık mayisdan sonra sıfırlanacak. Kim dolar talep edecek?

Doların bu yaz 50 olması imkansiz

Borsaya yeni jenerasyon geldi..sanıldığı gibi gelenler gitmedi..Gelmeye devam ediyorlar..

Sn.Cem bey 'in bu görüşü doğrudur..Bence..Yeni jenerasyon kabaca ortalama 7-8 yılda bir gelir..( kriz yllarına paralel yapıda gelir.)

Özellikle arazi ,arsa hariç gayrımenkulden geçiş olduğuda net...

Bu yapısal bir değişiklik...eski yatırımcılar beklerken , yeni daha az bilen , daha cesur olanlar para yaptılar..Ama birçoğu parayı

koruyamadı..Ancak borsadalar ve birikimlerini gene borsaya sokuyorlar..

Karşılarında yeni halka arz ve patron satışları var..Yeni jenerasyon gelmese ,el mecbur borsa ( alternatif yatırım aracı yok )

bu kadar kalamazdı...

Her iki taraftan bakınca zamanı kullanmasını bilenler ve hisse seçiminde doğruyu bulanlar kazanacak..bence...

ben 4 hisseyi alım için yakın izlemeye aldım..( asparagas rally hisseleriyle işim olmaz .)

piyasanın haksızlık ettiğine inandığım bu 4 hisse için pusudayım...

diğer taraftan balon olmuş hisselerde var..yani aslında bilenler için ve pay vadelisi olanlar için çok güzel pair trade

fırsatları sunuyor borsa..endeksten çok daha fazla fırsat burda..bence..

Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• vicente
          Yasaklı
          • 22 Kasım 2020
          • 2458

Ben borsayi 1400 lu seviyelerinde beri söylüyorum yeni gelen milyonlarca insan sayesinde buralara geldi
          Ne yabancı ne hukumet fln hepsi hikaye
          Turk insanı borsanın tadını aldı
          Piyasa eskileri cok kotu okudu bu süreçte piyasayı
          Cok buyuk bir siyasi kriz savas deprem vefat olmadığı sürece bu yığınlar birikimlerini buraya sokacak surekli

Bu arada 9400 de cok enerji birikti yukari kırılırsa feci stoplar calisacak

Yorum

• gundwane
            Tecrübeli
            • 18 Ağustos 2011
            • 1921

mertz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Gundwane üstad,yabancı girişsiz gevşeme, 4 yılı nasıl götürür diye soruyorum sadece. Yabancı girişi, rezervler ve bunun üzerinden ithalat ve bu sayede üretim çarklarını döndürme...oyunun aslında özeti bu. Dezenflasyon falan hikaye aslında.Enflasyon her zaman cari açık kanalından geliyor. Bu çevrim olduğu müddetçe de yüksek faiz falan olmaz.
            2018 den beri özellikle 2021 ekimden beri nasıl götür isek yine öyle götürürüz.Ekonomik kriz başka bişidir enflasyon başka bişidir.
            Yani 2021 den beri forumlarda yazıyorum..KRİZ DE DEĞİLİZ..
            Üstelik bizde enflasyonda BAMBAŞKA.
            Bisküvi makarna şeker tuz bilmem ne üreticisi oturup da sene sonu asgariye ne zam gelecek diye bekler mi yahu?..bullshit durumlar söz konusu yani.

Ali nin külahı veli nin takkesi al gülüm ver gülüm..Orayı kapa kimse alamasın şuraya yasak getir..
            Şunu tıka..
            Buna basmaya çalış.
            Ötekine vergi getir aman kimse getiremesin..
            Berikine yasak koy kimse alamasın..

Arada bir 3-5 milyar dolar sıcak para sok çıkar..Borsayı şişir tl yi yönlendir.
            Böyle böyle gidebildiği yere kadar..Gerisi allah kerim işte..

Birde hani yorum yapıyoruz da..Artık hiç bir bilginin hükmü kalmadı..
            Misal MB..
            Eski 40 50 milyar dolarda..
            3-4 SENEDİR!!!

Yok swaplar hariç yok dahil yok brüt yok net.
            Kardeşim nasıl swap bunlar bir verildi kimse geri istemiyor mu..Yenisi yapılıyorda haberimiz mi yok..
            Enfasyon rakamları gerçek mi..
            İşsizlik rakamları ?
            Ekonomik büyüme keza..Ne büyüdü , ne kadar büyüdü..

Hiperenflasyona mı kayacağız ..Yoksa kontrollü enflasyona mı devam..Devamlı bunun ip uçlarını arıyorum..

KOmple sistemden çıkmamız mı lazım.
            Yoksa sistem içinde oyuna devam mı.
            Mesela o da var..

Yorum

• vicente
              Yasaklı
              • 22 Kasım 2020
              • 2458

10 milyona yakin insan ayda 10 bin cok para degil
              Ayda 100 milyar yapar
              Ben cok zengin biri degilim tüm paramı borsadan kazandim
              Büyüklerden bana para ev araba arazi kalmadı
              Gecen ki %2 3 düşüşte 2 m para koydum buraya
              Ben bile buraya 2 m para koyabiliyorsam
              Konut arazi araba satıp buraya gelen binlerce insan var
              Benden kat ve kat zengin birçok insan buraya girdi giriyor girecek
              Kısaca bu gücü küçümsemeyin
              Bu gücün karşısındaki surekli aciga satan badem ekibini 1 ay dinlendirseler 1 ayda inanilmaz bir yere vurur borsa
              Belki de bu kopuklere sebep olmaması için bademler bu görevi görüyor

Yorum

• vicente
                Yasaklı
                • 22 Kasım 2020
                • 2458

Eregli çeyrekte 7 milyar kar
                Cok cok berbat bir yılı da 4 milyar kar ile kapatmis

Yorum

• mertz
                  Katılımcı
                  • 21 Mart 2022
                  • 76

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  2018 den beri özellikle 2021 ekimden beri nasıl götür isek yine öyle götürürüz.Ekonomik kriz başka bişidir enflasyon başka bişidir.
                  Yani 2021 den beri forumlarda yazıyorum..KRİZ DE DEĞİLİZ..
                  Üstelik bizde enflasyonda BAMBAŞKA.
                  Bisküvi makarna şeker tuz bilmem ne üreticisi oturup da sene sonu asgariye ne zam gelecek diye bekler mi yahu?..bullshit durumlar söz konusu yani.

Ali nin külahı veli nin takkesi al gülüm ver gülüm..Orayı kapa kimse alamasın şuraya yasak getir..
                  Şunu tıka..
                  Buna basmaya çalış.
                  Ötekine vergi getir aman kimse getiremesin..
                  Berikine yasak koy kimse alamasın..

Arada bir 3-5 milyar dolar sıcak para sok çıkar..Borsayı şişir tl yi yönlendir.
                  Böyle böyle gidebildiği yere kadar..Gerisi allah kerim işte..

Birde hani yorum yapıyoruz da..Artık hiç bir bilginin hükmü kalmadı..
                  Misal MB..
                  Eski 40 50 milyar dolarda..
                  3-4 SENEDİR!!!

Yok swaplar hariç yok dahil yok brüt yok net.
                  Kardeşim nasıl swap bunlar bir verildi kimse geri istemiyor mu..Yenisi yapılıyorda haberimiz mi yok..
                  Enfasyon rakamları gerçek mi..
                  İşsizlik rakamları ?
                  Ekonomik büyüme keza..Ne büyüdü , ne kadar büyüdü..

Hiperenflasyona mı kayacağız ..Yoksa kontrollü enflasyona mı devam..Devamlı bunun ip uçlarını arıyorum..

KOmple sistemden çıkmamız mı lazım.
                  Yoksa sistem içinde oyuna devam mı.
                  Mesela o da var..

Yazının başında, 2018'den beri nasıl götürdü isek öyle olur demişsin ya...aslında bu Başkanlık sistemi sayesinde mümkün olabildi bence...zira herşey müdahale dahilinde ve kontrol edilebilir noktada. Fakat bahsettiğiniz dönem başından bu yana da rezerv artık aynı değil. Söylediklerinizde haklı iseniz o zaman size tek soru; neden 2023 mayıs öncesi faiz politikası değiştirilmek durumunda kalındı? O politikadan aslında herkes gayet memnundu değil mi...herkesin memnun olduğu şey değiştirilir mi, ama değiştirildi işte!

Yorum

• gundwane
                    Tecrübeli
                    • 18 Ağustos 2011
                    • 1921

Yazının başında, 2018'den beri nasıl götürdü isek öyle olur demişsin ya...aslında bu Başkanlık sistemi sayesinde mümkün olabildi bence...zira herşey müdahale dahilinde ve kontrol edilebilir noktada. Fakat bahsettiğiniz dönem başından bu yana da rezerv artık aynı değil. Söylediklerinizde haklı iseniz o zaman size tek soru; neden 2023 mayıs öncesi faiz politikası değiştirilmek durumunda kalındı? O politikadan aslında herkes gayet memnundu değil mi...herkesin memnun olduğu şey değiştirilir mi, ama değiştirildi işte!
                    Faiz arttı mı hakkaten.
                    Sadece Faiz enflasyon makası AZALTILDI ..
                    Bu ağızlarından düşürmedikleri sıkı para politikası değildir..

8.5 göstergede de ben 30 35 40 faiz alabiliyordum.
                    Şimdi de hadi 45 olsun..
                    Ama bak gösterge 45..
                    Nasıl..
                    Ne kadar sıkı ama demi.?
                    Kamu harcamaları
                    Maaş zamları?

RTE ne dedi..
                    Bütün herşeyimizi kullandık seçim öncesi öyle devam etmemizin imkanı yoktu..

Evet yoktu..
                    Onu biraz törpülediler ..O kadar..

Ocak rakamıda geldi..Artış hızı azaldı evet..AMA DEVAM EDİYOR..6 aylık artış ise Yüzde 30 civarı.

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

DEGERLI DOSTLARIM....

YAZILARIM....ikiye ayrilir....bir kisa vade ucun...bunnar PARA KAZANMAK UCUN FURUSMA ANALIZLERIDIR....BIRDE uzun vade vade ucun olanlar....bunlar dusuncelerdir....

UZUN VADE ....

bir kere secimi AKUPE kazandi...ve bu topigi actim....YATAY TREND...muddet 1 yil....yerel secime kadar....hedef 10 000....

YEREL SECIMDEN SONRAYA.....

iki SIMULASYON HAZIRLADIM....

SIMULASYON-1....HEDEF FEYZA-2....5 DOLAR ENDEKS....

SIMULASYON-2.....OMUZ-BAS-OMUZ....BAS 9600 VEYA 10 000...OMUZ 8300...BOYUN 7100...COKUS VE 5000 TL ENDEKS....yani 1 dolar endeks....

bu iki seneryonun....kosullarini yazdim...4 at once...gaye hanim faizleri yuzde 35 e caktiginda....geriye gidin onlari okuyun...

suandaki hukumet politikalari....faizler yuzde 60 a cakilmadigi ucun...faiz enflasyonun altinda....faiz yok yani...SIMULASYON-2 onem kazaniyor...

ve fekaat....biz hala parayi nereden kazaniyoruz....ICINDE OLDUGUMUZ YATAY TRENDDEN....TRADE YAPTIK BORSADA YUZDE 25 KARI ALDIK CIKTIK....DOLARA GIRDIK...ONDA TRADE YAPTIK...YUZDE 20 CIKTIMI ONUDA SATIP CIKACAGIZ...suan ondayiz....bakin PARA KAZANMAYA DEVAM....cunki secimden sonar ki hafta...dolar-tl kesin 36 tl....

beni elestirmeniz normal....emme....beni iyi okuyun....beni iyi anlayin...SONRA ELESTIRIN...

UNUTMAYIN....HICBIRZAMAN....BENDEN DUYACAGINIZ YORUM...ORTALIKTA GECERLI OLAN YORUM OLAMAZ....BEN NORMAL BIRI DEGILIM....BEN BU PIYASANIN MOTORUYUM....BEN NE DERSEM ODUR.....DEDIKLERIMDE SOK ETKISI YAPAR.

BU ALEMDE....

degisim esastir....sut yogurt olur degisir....sut peynir olur degisir...peynir ve yogurt ayni sey degildir....

ben ise....degismekte olan seylerin...NASIL DEGISTIGINI....NEYE DONUSECEGINI BILEN BIRIYIM...KUTUBUM....GAVSIM....BEN OLMASAM...GUNES BATIDAN DOGAR....AY YARILIR.

CUNKII BEN....

MARIFET KAPUSUNDA OTURAN....BIR PIRIM...HIZIR ALEYHISELAM ILE TAVLA OYNUYORUM....MUSA ALEYHISELAMA OTURUP KALKMAYI OGRETIYORUM....
                      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• mertz
                        Katılımcı
                        • 21 Mart 2022
                        • 76

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Faiz arttı mı hakkaten.
                        Sadece Faiz enflasyon makası AZALTILDI ..
                        Bu ağızlarından düşürmedikleri sıkı para politikası değildir..

8.5 göstergede de ben 30 35 40 faiz alabiliyordum.
                        Şimdi de hadi 45 olsun..
                        Ama bak gösterge 45..
                        Nasıl..
                        Ne kadar sıkı ama demi.?
                        Kamu harcamaları
                        Maaş zamları?

RTE ne dedi..
                        Bütün herşeyimizi kullandık seçim öncesi öyle devam etmemizin imkanı yoktu..
                        Evet yoktu..
                        Onu biraz törpülediler ..O kadar..
                        Politika sıkı mı değil mi diye sormuyorum... 8,5 olan faiz neden 45 oldu diye soruyorum. 8,5'ten 45'e çıkartan gerekçe her ne ise, o gerekçeye neden ihtiyaç duyuldu! Neden eski durum devam edemedi;madem değişen fazla bir şey olmadı sadece makas ayarı yapıldı, enflasyon altı ucuz kredileri şimdi de alabiliyor musun mesela bir vatandaş olarak sen?

Yorum

• Tuncer
                          Tecrübeli
                          • 03 Mart 2022
                          • 2825

Dolar 36 olursa bu akp çetesi çarp 300 ile endeksi se o yapar

Adamlar kafayı kırmış tüm dünya resesyona girdi endeksi 500 usd den yabancıya satma planları yapıyor

Yabancı mal mı

Yorum

• gundwane
                            Tecrübeli
                            • 18 Ağustos 2011
                            • 1921

Politika sıkı mı değil mi diye sormuyorum... 8,5 olan faiz neden 45 oldu diye soruyorum. 8,5'ten 45'e çıkartan gerekçe her ne ise, o gerekçeye neden ihtiyaç duyuldu! Neden eski durum devam edemedi;madem değişen fazla bir şey olmadı sadece makas ayarı yapıldı, enflasyon altı ucuz kredileri şimdi de alabiliyor musun mesela bir vatandaş olarak sen?
                            Bilmem karar sizin..Hemen internette bulduğum bir kaç oran. Gerçek enflasyonu kaç alıyoruz bu arada o da ayrı bi problem ya..

Yorum

• gundwane
                              Tecrübeli
                              • 18 Ağustos 2011
                              • 1921

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Dolar 36 olursa bu akp çetesi çarp 300 ile endeksi se o yapar

Adamlar kafayı kırmış tüm dünya resesyona girdi endeksi 500 usd den yabancıya satma planları yapıyor

Yabancı mal mı
                              DAX NASDAQ ın grafiklerine bir baksana TUNCER..Hele bugün kü oluşan muma bak..Yangından mal kaçırır gibi alım var.

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                DEGERLI DOSTLARIM....

YAZILARIM....ikiye ayrilir....bir kisa vade ucun...bunnar PARA KAZANMAK UCUN FURUSMA ANALIZLERIDIR....BIRDE uzun vade vade ucun olanlar....bunlar dusuncelerdir....

UZUN VADE ....

bir kere secimi AKUPE kazandi...ve bu topigi actim....YATAY TREND...muddet 1 yil....yerel secime kadar....hedef 10 000....

YEREL SECIMDEN SONRAYA.....

iki SIMULASYON HAZIRLADIM....

SIMULASYON-1....HEDEF FEYZA-2....5 DOLAR ENDEKS....

SIMULASYON-2.....OMUZ-BAS-OMUZ....BAS 9600 VEYA 10 000...OMUZ 8300...BOYUN 7100...COKUS VE 5000 TL ENDEKS....yani 1 dolar endeks....

bu iki seneryonun....kosullarini yazdim...4 at once...gaye hanim faizleri yuzde 35 e caktiginda....geriye gidin onlari okuyun...

suandaki hukumet politikalari....faizler yuzde 60 a cakilmadigi ucun...faiz enflasyonun altinda....faiz yok yani...SIMULASYON-2 onem kazaniyor...

ve fekaat....biz hala parayi nereden kazaniyoruz....ICINDE OLDUGUMUZ YATAY TRENDDEN....TRADE YAPTIK BORSADA YUZDE 25 KARI ALDIK CIKTIK....DOLARA GIRDIK...ONDA TRADE YAPTIK...YUZDE 20 CIKTIMI ONUDA SATIP CIKACAGIZ...suan ondayiz....bakin PARA KAZANMAYA DEVAM....cunki secimden sonar ki hafta...dolar-tl kesin 36 tl....

beni elestirmeniz normal....emme....beni iyi okuyun....beni iyi anlayin...SONRA ELESTIRIN...

UNUTMAYIN....HICBIRZAMAN....BENDEN DUYACAGINIZ YORUM...ORTALIKTA GECERLI OLAN YORUM OLAMAZ....BEN NORMAL BIRI DEGILIM....BEN BU PIYASANIN MOTORUYUM....BEN NE DERSEM ODUR.....DEDIKLERIMDE SOK ETKISI YAPAR.

BU ALEMDE....

degisim esastir....sut yogurt olur degisir....sut peynir olur degisir...peynir ve yogurt ayni sey degildir....

ben ise....degismekte olan seylerin...NASIL DEGISTIGINI....NEYE DONUSECEGINI BILEN BIRIYIM...KUTUBUM....GAVSIM....BEN OLMASAM...GUNES BATIDAN DOGAR....AY YARILIR.

CUNKII BEN....

MARIFET KAPUSUNDA OTURAN....BIR PIRIM...HIZIR ALEYHISELAM ILE TAVLA OYNUYORUM....MUSA ALEYHISELAMA OTURUP KALKMAYI OGRETIYORUM....
                                DEGERLI DOSTLARIM....

eger ben....yazdigim bu yorumlari PARAYA DONUSTUREMIYORSAM.....beni hic kimse okumaz.....beni okuyorlar....cunkiii....BEN PARA MAKINASIYIM....pozizyona girdim diyorum...cikacagim diyorum....CIKTIM DIYORUM....goruyorlar TIRLARIMI....icleri para dolu.
                                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information