Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Ne zaman kan alıyoruz. Çıkarken kaçırdık, düşerken bizim olsun bari.
DAHA YENI MAKATINDAN CIKTIM BUNUN....404 DEN 380 E DUSUSTE....
SUAN....400 U GORDU...404 E BILE GELEMEDI....
SANA....KUZU MAKATTAN KAN ALMA KURALINI YAZAYIM....
KUZU MAKATTAN KURALI....bir kaart...4 saatlik ortalamasinin yuzde 6 ustune cikmissa....haberleri normalse...O KAARDIN MAKATINA GIRILIR....BIM orneginde...bugun ki 4 saatlik...383 de...cak buna yuzde 6....405.98 de makatina korkma gir...VAZELINSIZ KI...CANI YANSIN...
SIMDI GUZEL BIR DINLEN....DASHAKLARINA GUZEL BIR BAKIM YAP...MANISADAN PADISAH MACUNU YE....
yarin zabah 11 gibi...BIMIN MAKATINA 406 DAN GIR.....VE BEKLE ELECE....4 SAATLIGE DUSTUMU MAKATINDAN CIK VE KAC...
cunkiii...
kaardin hedefi 426....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
En sol elips.
2001 krizi yerliye pişman ettirilen borsa..(boşluk)
Yabancının yerlinin yerini alması (boşluğun doldurulması)
2002 2007-2008 ralli..Yabancı oranı yüzde 73 lere geliyor..
2008 global kriz.Yabancının ilk mal boşaltması ..(yüzde 60 lara iniyor)
2013 gezi parkı-not artışı ....fetö krizi 2015 2016 ya kadar süren didişme..Yabancı nın ABD kontrol ayağı fetö deşifre olmuş .Yabancı maldan çıkmaya başlıyor..(boşluk)
2018 rahip krizi ve ABD ile iplerin tamamen kopması.Bizde başkanlık ve TVF!!
2018 2022 abuk subuk!! ekonomik kurallar ile iyice suyu sıkılan yabancı.Bu sıkılan yabancıdan dökülen sular TVF-yerli oligark tarafından özellikle toplanıyor.(boşluk dolduruluyor...ben kuzu ya bu malları çeken ne yapar diyorum..kuzu da bende hem fikiriz)
2021 nas nus saçmalığı ile hisseler adeta pula döndürülüyor..elinde dolar olan için gel beni al durumunda olgun meyve hepsi..18 den dolarlar bozdurulup kkm açıklanıyor..bizim paramız ile yine bizim mallarımızı alıyorlar..(unutmayın bu sözümü)
2022 haziran tl bazlı dan bağımsız ee yeter denip dolar bazlıda tuşa basılıyor..Çünkü karşılarında hiç bir güç yok..
Peki borsanın dolara bağlanması ne zaman..? NAS nus tartışmasının başladığı ekim 2021..
Şimdi herkes bir anda bişiler olsun bi günde lakkkkk diye düşüşe geçsin sonrasında da nefes almamacasına 7000 5000 falan düşsün istiyor..Olurmu böyle bişi..
Yabancının maldan çıkması kaç sene aldı ?
Bu maldan böylece çıkılır mu..
İnecek çıkacak tekrar inecek tekrar çıkacak ZİRVELERDE HAAA...Buna malın yoğrulması denir ..
Henüz daha ralli BİLE bitmedi dimdik çıkıyor..Dedikleri herşey yalan dolan.Yok sıkı para yok faiz..28 mayıs dan evvelde mevduat faizi 40 idi..şimdi de 40..Bak sıkılaşan bişi yok.Zaten böyle idi..yine böyle..
Benim ki neden çıkmadı senin ki çıktı o çıktı ama bu çıkmadı..
Çok normal
Bütün hisseler aynı anda çıkmaz aynı anda düşmez..
Bazıları durur durur durur endeks çakılmadan 1 sene evvel bi ralliye kalkar..4 sene seyretmiştir..Arayı 1 senede kapar üzerine de pasta cilasını çeker.Bazısı ilk 3 sene ralli yapmışsın son 2 sene seyreder..
Kaldıki daha evvel bahsettiğim şu an uyguladıkları kapalı swap açığa satış yasaklı borsada dolara gitmesin para diye borsayı zaten oyun alanı yapmak zordalar..Senin benim alman da işlerine geliyor çünkü zaten yükselsin istiyorlar..Eskiden sen al basarlardı..
Aslında yazılarımda hep belirttiğim şeylerin bir kısmını yine yazdım..
Herkes maldan çıkıyor, sosyal medyada da çok var benzer ifade...
Düşer mi çıkmaya devam eder mi? Herkes malı palaya yıkıyormuş pala ne eder bu durumda?
Tam tersi değil mi ben bu sabah yığınlar tarafından mala saldırı gördüm kapış kapış gitti hisseler
İlk 1 kac saatte 50 tane tavan vardi heralde
Bu tavanlarda realiteden kopmuş 50 ila 500 fk lik şirketler
Bu piyasanın tek palasi en büyük gücü ky dır
Değişti bist çoktan
Dusus ne zaman gelir bu yığınları panikletecek kredili pozlarini tetikletecek birsey oldugunda
Su milletin malını hergun aciga basan bademler olmasa bist gun aşırı +3 civari kapatır
7200 den beri tek tek atarım buraya gün gün günlük takasi
Badem hergun 2 ila 4 milyar arası istisnasız hergun aciga basti
7200 9200 arası hergun
Kredili pozlar tetiklenmedigi surece dünkü gibi çarşamba özellikle!
Bi çıkış çarşamba günü ilk arti kapanış haftasında basladi 3 ay aralıktan sonra
Hisseleri alaşağı edemiyorlar ama tetiklenirse içinden gecerler
Bir yerde tetiklenecek 9800 civarlari benim adayım kısa vadeli
Sadece bir ara derin V hareketi son silkeleme ve asıl dev ralli
Çünkü bu kadar insan maldayken götüremez götürmez
Sen olsan götürür müsün hocam
Birde bu sefer uyuyam devler ile hareket olmalı
Ereğliyi kuzu emminin dediği yerden satma hayalim var
Endeks 1200 yabancı orani %65
Yatırımcı sayısı 1 milyon altinda
Endeks 9200 yabancı oran gerçek yabancı %25
Yatırımcı sayısı 8 milyon
Yatırımcı sayısı ve Endeks 8 e katlamis paralel şekilde
Piyasa eskilerinin bir türlü kabullenemedigi ve bu yüzden trendleri kaçırıp yeni yetme 2 yilliklara para kaptırdığı net bir gercek
Tam tersi değil mi ben bu sabah yığınlar tarafından mala saldırı gördüm kapış kapış gitti hisseler
İlk 1 kac saatte 50 tane tavan vardi heralde
Bu tavanlarda realiteden kopmuş 50 ila 500 fk lik şirketler
Bu piyasanın tek palasi en büyük gücü ky dır
Değişti bist çoktan
Dusus ne zaman gelir bu yığınları panikletecek kredili pozlarini tetikletecek birsey oldugunda
Benim gördüğüm düzeltme gelmeden yükseldikçe ve seçim yaklaştıkça hazır yükselmişken ve yükseldikçe satıyor ky ve üstadlar
Benim gördüğüm düzeltme gelmeden yükseldikçe ve seçim yaklaştıkça hazır yükselmişken ve yükseldikçe satıyor ky ve üstadlar ��
Dikkate alalım
Ben hustad fln takip etmem tek baktığım ky satiyor mu aliyor mu
Yükselen hisseler tavan ve artış yuzdeleri bunları gösterge aliyorum ve günler
3 ocak çarşamba son kez kredililer satti ve ordan sonra piyasa yükseliyor 10 ocak çarşamba 3 ay ardından ilk kez bist arti kapatıyor.
Orda yerliler girdi iste
Dusus için kredili pozlari yüzdeleri görebilsek gün gun hiç kafa yormaya gerek kalmaz tepe için
Yorum