Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kurt
    Tecrübeli
    • 20 Aralık 2022
    • 1361

9650 şort......

portföyü 4 hisseye çıkardım...

enflansyon , faiz , döviz ve seçim yeniden değerlendirme zamanı..

parada kalmanın dahi riski var....bence ...
    Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• Tuncer
      Tecrübeli
      • 03 Mart 2022
      • 2825

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      kaartlarda 200 gunnuk kirildi mi....HEDFFE GIRER...alirsan...iki sey olur....ya basit tepki dusustrend cizgisina kadar....yada bir onceki zirvesindeki dolar degerine kadar hakiki bir cikis....bu ornekte SISE...hakiki cikista 88 tl ye gider.

cunki....basit tepkiyi gecti....49 deydi...teknikci orada sise aldi...
      hadi inşallah hocam

2025-26 da zaten uçar bu dünyada 1 olacak soda külünde

yeniden değerlemede arazileri değerlese üfff

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

Yoggg maldakilere bisey yazmiyorsun....

Gavatlar....

Al iste yaziyorum.
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

SIMDI....

ARKADASIM BIR DOSTUNU BANA MUSTERI ETTI...trade ile onun hesaba mal aliyorum...oda izliyor...

ben birden ve aniden....KENE SHORT ACIYORUM....

burayi okuyor....hesabina bakiyor malda...malini satmamisim....guduruyor...

argadasimi mermi hiziyla ariyor....NE OLUYOR LEM...BU IPNE BIZE KARSI OYNUYOR...yoggg olum yogg...zarara girersek...zararin yuzde 55 I onun ya....ONU HEDGE EDIYOR....diyince...vayyy ipne vayy....bundan korkulur yaaa....deyip susuyor...yogusam beni ariyacak.
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kurt
            Tecrübeli
            • 20 Aralık 2022
            • 1361

MEHEMMED MI....GAYE MI DERSEN....

tabiiki GAYE....mehemmedin enflasyonunu az once gorduk....GAYE 500 puvan artirarak gidiyordu...mehemmed fren kodu....PANKALARI KORUMAKLA MESGUL.

aynen..en önemli mesele..araya seçimde girdi..

bir diğeri enflansyon muhasebesi...

bundan dolayı genellikle favök yüksek ,kar düşük bilançolar görebiliriz..

Hisse seçimi önemli..PİYASA DEĞERİ benim ilk kriterim.....
            Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

maldakilere....

herhafta sonu....BIST 50 deki....kartlarin grafina bakican....herhengi biri...200 gunnuk ortalamasina inmisse.....O KAARDIN PESINE DUSECEN....

BEN BURADA KAART ONERMEM....SUCTUR BU...GRAFINI ASAR...SIZE BIRAKIRIM....SIZDE BULUN O KAARTLARI...GRAFLARINI ASIN.

KUZU KURALI...MAL TEKNIK ANALIZE GORE ALINMAZ...YUZDE 20 ILA YUZDE 25 CIKMISTIR ZATEN....MAL HASTA VE YATAGA DUSMUS....OLMEK UZERE IKEN ALINIR.

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

OTE KOYDE YAZIYORUM....GIRTLAGA KADAR MALDAYIM....SHORT ACIP COKECEGIZ DIYORUM....

LAZ BILIYOR GIRTLAGA KADAR MALDAYIM....yaw bu yuzden dusmanin cok....maldakiler cildiriyor....eeee bende maldayim diyorum....biliyorum....ama onlar senin malda oldugunu bilmiyor ki....diyordu.

tabiii....gercek borsacilar benim niye oyle yazdigimi BILIYORLAR....HEDGE EDIYORUM KENDIMI.

SUAN....ISYATIRIM....VIOPTA GIRTLAGA KADAR SHORT....HEDGE SHORTLAR BUNLAR.

Yorum

• gundwane
                  Tecrübeli
                  • 18 Ağustos 2011
                  • 1921

Hafta sonu falan hebele gübele herkes kendince bi analiz!! kasmış ama hepsinin analizi aslında tek bir yerden besleniyor bu çok açık.
                  Ne dedik di.
                  TR böyle faize 6-8-10 ay dayandı dayandı sonra paldır küldür faiz indirmece.
                  Naci elvan ikilisinden örnekle ilk MB başkanın başı yenilecek sırada Maliye bakanı var.Gaya zayıf idi TR yi bilmiyordu.A.Hakan denen herkezce bilinen zat-ı muhterem için zayıf av idi.Orada kesildi bileti. Ev yorumu olmasa başka türlü yüklenilecek idi.Ama tek amaç itibarını bitirmek idi.Olmadı başka bir röpörtajda zorlanacak idi.
                  Memed ise biraz daha bizden.
                  Bu kişileri amaçlarını ve en önemlisi TR yi daha iyi tanıyor.
                  O böyle basit tuzaklara düşecek birisi değil.
                  Bedava para lobisi iş başında.
                  Kimsenin şüphesi olmasın.
                  Efendim iyi oldu da yerine gelen de liyakatlı imiş de!!! kariyeri yeterli imiş de..efendi gaye nin başında davalar varmış da bu davalar yabancıyı ürkütüyor muş ondan para gelmiyor muşda..gaye ni memed istemedi imiş de (bunu da anlattım 2. hedef memed olduğu buradan dolayı çok açık) efendim babası cart demiş curt demiş de..

Hepsi HİKAYE..

Tek bir neden var..
                  Bir an evvel yeniden paldır küldür faiz indirimleri ve yeniden çeşmelerin açılması.
                  Bunuda işte efendim gerçekleşmesi beklenen enflasyona göreeeeee önden emmeli arkadan gömmeli faiz indirimi diye yutturmaya çalışacaklar millete falan..
                  Yine alkış kımayet kopacak bu yukarıdaki yorumları yapan zat-ı muhteremlerden tabi..

Hiççççç kafa karışıklığına neden yok..

Not. Cimer şikayeti ile gündeme geleni ileride bddk işte efendim ziraat bankası işte borsalar bilmem ne odası başkanı efendim borsa istanbul bilmem ne başkanı yada işte tvf de bilmem neci falan görürsek kimse şaşırmasın..

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

Soru su....isyatirim neden korkuyor ki....bu kadar cok kasko sigortasi yapiyor....

Yorum

• saleve
                      Aktif
                      • 27 Eylül 2013
                      • 244

2013 not artışı sonrası yabancı çıkışı başlıyor.
                      2016 gezi olaylarına kadar sürüyor.
                      2017 de son bir kedi zıplaması ardından rahip krizi ...dolar kıtlığı ..doların 3 den 7 ye fırlaması..abuk subuk ekonomik kurallar uygulamalar
                      Ve dalış.
                      Kırmızı ile işaretledim..
                      2018 2022 arası başkanlık kutucuğu.
                      1.3 dolar 2.2 dolar arası gitgeller.
                      2022 hazirandan itibaren kutucuktan çıkış.
                      3 dolar..
                      Dönüp 2.2 doları test
                      İnişte ölü kedi zıplaması yapılan yerde oyalanma.
                      Ve bu sefer beklentim yukarıda dairenin dolması..[/QUOTE]

Burada bir tarih hatası var, not artışı 2013 Mayısında, Gezi ise 2103 Haziranında oldu.

Grafikte oluşan boşluklu düşüş ise adeta bir landmark gibi yerini aldı.
                      ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• Tuncer
                        Tecrübeli
                        • 03 Mart 2022
                        • 2825

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Hafta sonu falan hebele gübele herkes kendince bi analiz!! kasmış ama hepsinin analizi aslında tek bir yerden besleniyor bu çok açık.
                        Ne dedik di.
                        TR böyle faize 6-8-10 ay dayandı dayandı sonra paldır küldür faiz indirmece.
                        Naci elvan ikilisinden örnekle ilk MB başkanın başı yenilecek sırada Maliye bakanı var.Gaya zayıf idi TR yi bilmiyordu.A.Hakan denen herkezce bilinen zat-ı muhterem için zayıf av idi.Orada kesildi bileti. Ev yorumu olmasa başka türlü yüklenilecek idi.Ama tek amaç itibarını bitirmek idi.Olmadı başka bir röpörtajda zorlanacak idi.
                        Memed ise biraz daha bizden.
                        Bu kişileri amaçlarını ve en önemlisi TR yi daha iyi tanıyor.
                        O böyle basit tuzaklara düşecek birisi değil.
                        Bedava para lobisi iş başında.
                        Kimsenin şüphesi olmasın.
                        Efendim iyi oldu da yerine gelen de liyakatlı imiş de!!! kariyeri yeterli imiş de..efendi gaye nin başında davalar varmış da bu davalar yabancıyı ürkütüyor muş ondan para gelmiyor muşda..gaye ni memed istemedi imiş de (bunu da anlattım 2. hedef memed olduğu buradan dolayı çok açık) efendim babası cart demiş curt demiş de..

Hepsi HİKAYE..

Tek bir neden var..
                        Bir an evvel yeniden paldır küldür faiz indirimleri ve yeniden çeşmelerin açılması.
                        Bunuda işte efendim gerçekleşmesi beklenen enflasyona göreeeeee önden emmeli gömmeli faiz indirimi diye yutturmaya çalışacaklar millete falan..
                        Yine alkış kımayet kopacak bu yukarıdaki yorumları yapan zat-ı muhteremlerden tabi..

Hiççççç kafa karışıklığına neden yok..

Not. Cimer şikayeti ile gündeme geleni ileride bddk işte efendim ziraat bankası işte borsalar bilmem ne odası başkanı efendim borsa istanbul bilmem ne başkanı yada işte tvf de bilmem neci falan görürsek kimse şaşırmasın..
                        enflasyon yine çok yüksek geldi 500 daha arttırmazlar mı

Yorum

• Tuncer
                          Tecrübeli
                          • 03 Mart 2022
                          • 2825

Soru su....isyatirim neden korkuyor ki....bu kadar cok kasko sigortasi yapiyor....
                          belki teb in karşı bacağıdır

Yorum

• gundwane
                            Tecrübeli
                            • 18 Ağustos 2011
                            • 1921

saleve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            2013 not artışı sonrası yabancı çıkışı başlıyor.
                            2016 gezi olaylarına kadar sürüyor.
                            2017 de son bir kedi zıplaması ardından rahip krizi ...dolar kıtlığı ..doların 3 den 7 ye fırlaması..abuk subuk ekonomik kurallar uygulamalar
                            Ve dalış.
                            Kırmızı ile işaretledim..
                            2018 2022 arası başkanlık kutucuğu.
                            1.3 dolar 2.2 dolar arası gitgeller.
                            2022 hazirandan itibaren kutucuktan çıkış.
                            3 dolar..
                            Dönüp 2.2 doları test
                            İnişte ölü kedi zıplaması yapılan yerde oyalanma.
                            Ve bu sefer beklentim yukarıda dairenin dolması..
                            Burada bir tarih hatası var, not artışı 2013 Mayısında, Gezi ise 2103 Haziranında oldu.

Grafikte oluşan boşluklu düşüş ise adeta bir landmark gibi yerini aldı.[/QUOTE]

----------------------------------------------------

Pardon...2016 darbe girişimi olacak idi..
                            Evet haklısınız..
                            2013 not artışı ile gezi arasında 2 hafta ya var ya yok.

Gaye faiz artışlarının sonuna gelindiğini söyledi idi.
                            Enflasyon geçici geçici deniyor.
                            Memed de şubat!! dan itibaren düşecek diyor..
                            Geçici geçici..

Yani ben o sebepten faiz artışı beklemiyorum..
                            Seçime kadar böyle mışcasına yapıp seçim sonrası hele hele istanbulu alırlarsa muslukların sonuna kadar açılmasını bekliyorum.En en en en en geç yaz sonuna doğru "indir şu faizleri yauuvvvvvv" başlar..
                            10 ar 10 ar falan dalarlar odunla..

Bu yeni elemanın getirilme nedeni de zaten bu.

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              belki teb in karşı bacağıdır
                              OLABILIR.....fekaat....bu kadar cok kontrat....iki bacakli dahi olsa...RISKI ISARET EDIYOR.

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

faizleri indirmek kime yarar....

ALMAN EKONOMISINE YARAR...DAHA COK ALAMAN MALI TUKETIRIZ....

nereye kadar....DOVIZ bitene kadar....

sonar....doyce kiz....50 milyar euro pompalar bizim pankalara sindikasyon diye....

gundwane hakli.

londra ve Frankfurt....

bu ikisinide BIZ COKERTECEGIZ.

YATAY TREND....3 YIL....DEME SEBEBIM....BU ILISKILER....LONDRA,FRANKFURT,ISTANBUL.

LONDRA VE FRANKFURT UCUN....BIZ MUSTERIYIZ....MUSTERI OLURSE...IKISIDE BATAR.

GECEN HAFTA....UKRAYNAYA 50 MILYAR EURO PUMPALADILAR....SIRADA POLONYA VAR...BIZ UCUNCU SIRADAYIZ.

BU UCUNDE 150 MILYON INSANI OLAN BIR PAZAR VAR.....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information