Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1921

mertz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu senaryoda endeks, yabancı girişi ile mi 5 dolar zirve denemesi yapar?

Dolar bu senaryoda baskılanacaksa şayet, yabancı girişi de olacaksa dolar baskısı varken mi yabancı girişi gerçekleşecek?

Minumum 6 ay 1 sene ama daha çok 2026-2027 de beklediğiniz zirve denemesinde doların baskılanması epey uzun bir süreç olmuş olmaz mı bu durumda?
    Güzel çok güzel.
    Ben bu süreçte yabancının eskisi gibi (yani 2003 2013 arası) buralarda olacağına pek ihtimal vermiyorum..
    Bu saatten sonra bizim yerliler top çevirirler yerli ve yabancı görünümlü bıyıklılar.
    2003 2013 arası yüzde 65 70 ağırlıkla yabancının yaptığını şimdi bademler yapacaklar.
    Elleri daha güçlü çünkü EKONOMİ TAMAMEN KONTROLLERİ ALTINDA..

Faizlerde erken davranırlarsa borsa yeniden ralliye kalkar ama bu dolar bazlı pek olmaz.
    Faizlerde sabırlı davranırlarsa bu sefer dolar rallisi olabilir beklediğim değerlere..
    evet 1-2 sene doları 35 hadi 40 45 civarlarında tutabilirler (sonrası fena tufan olur ama) tl bazlı değerler buna bağlı değişebilir..(16.000 20.000 borsa olur bu sefer yani)

TL li değesizleştir malları 1.30 2 dolar arası topla..
    TL li değerle malları 3.5-5 dolar arası dağıt oyunu oynanıyor olabilir..

Yorum

• Misafir

,

Yorum

• gundwane
        Tecrübeli
        • 18 Ağustos 2011
        • 1921

1. Dolar değer kazanıyor ama borsa daha atak (2022 martından beri yaşananlar)
        2. Dolarda nisbeten yavaş bir değer kazanma ama borsada tl bazlı çok sert bir çıkış ve dolar bazlı çok hızlı bir ralli..
        Şu an bu 2 senaryo bence masada.

İlki biraz daha zaman isterken 2. si çok daha hızlı olmak zorunda çünkü doları baskılamaları çok da işlerine gelmiyor.
        Bir an evvel işi bitir fişi çek rallisi.
        2021 sonu tl bazlı 2022 haziran gibi dolar bazlı rallilere kalkıldığı için ...5 sene.....2026 2027 hedef 5 dolar ..
        Bunun benzerini 2003 2008 arası yaşamıştık.
        2 senesi gerçekleşti şu an denge konumuna geldi endeks.
        3-3.20 dolar bandı çok çok ciddi karar noktası.
        1.30 dolardan kalkan bir endeksin bu sefer kırmasını beklerim..Kırdığı zamanda çok hızlı bir hareket gelecektir.
        Ardından 4 dolarlar yine 2. derece ciddi bir rakam.
        4 dolar üstü ise hep mal dağıtma yerleri olmuş.2008 2010 ve 2013 denemeleri hep buradan dönmüş.

2027 den itibaren ise global bir turmoil bekliyorum.Ama bu ekonomik nedenlerle değilde daha ..daha çok fiziki başka bişiler nedeni ile olabilir diye düşünmekteyim.

Not: 3-3.20 dolarları yine dener 3. kere de çok sert 2.50 dolar civarlarına düşerse 5 dolar senaryosu çöp olur..Az ihtimal veriyorum..

Kendi düşüncelerim projeksiyonlarımdır.Kesinlik içermez.

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          mal alin....
          NE DEMEK BU....MAL ALIN...endeks 2.70 dolarda ve 8100 tl de yazildi....iki aydir bi turlu acamadigim HEDEF FEYZA-2 den once yazildi...

sebeb....HEDEF FEYZA-2 mi....hayir....

sebeb....YATAY TRENDE bagli bir ARA TREND....bu ara trend hedefi...bu basliktaki....10 000....yani YATAY TREND ust cizgisi....3 dolar endeks{hafif yukseliyor 3.15 simdi}....

ONEMLI UYARI....bu mal alin....dolar bazlida 2.90 gecilemez ise....orada MAL SATINA donusuyor...buda yaklasik 8800 tl endekstir....

bu MAL ALIN yazimda....sorumlulugum....basliktaki 10 000 dir....8800 gecilemezse....orada MAL SATINDIR bu...

en korktugum sey....bu dunyada KUL HAKKIDIR....kili kirk yaparak yazarim o yuzden....

YATAY TRENDE BAGLI ARA TREND NEDIR KUZU....

sudur....

dusen kaartlar vardi yuzde 40 ile yuzde 50...alma hedefime koduklarim...alarko...eregli...sise...sasa vesaire graflarinida astim....

BU DUSENLER GERI CIKACAK...BU CIKISLAR...ARA TRENDLERI OLUSTURUR....
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

GUNDWANE I geri cagirali iki ay oldu....

ONU cagirma nedenim budur....hokumet ve yapacaklarini cok iyi koklar o....

ondan ricam...

insanlari MALA KILITLEMEK ne kadar onemli ise....onlari zamani geldiginde...MALDAN INDIRMEK...HERSEYDEN DAHA ONEMLIDIR...

evett....meydani ona birakiyor...

hepinize basarilar diliyorum....birbirinize dalasin....saka yapin...ama asla birbirinizi borsa ucun kirmayin...degmez....bir insanin kalbinde sicacik bir kose kapmak ana hedefiniz olmali...SEVGI ESASTIR....birbirinize SEVGI ile dalasin....ve bu dalasmayi ciddiye almayin...eglenmek ucundur bu.
            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

hedef feyza....

NEDIR BU....onemli bir ekonomik model donusumu...hedef feyza yi yaratir...

hedef feyza-1 topigimde...ekonomik model donusumu...KUR KORUMALI MEVDUATTI...bu model beni 1970 lerde 30 yasinda zengin etmisti...

hedef feyza-2 yi acamiyorum....BIR EKONOMIK DONUSUM MODELI YOK...bunu destekliyecek....bekledim yazdim...mehemmed yapar dedim....YAPMADI...TAHVILDI BU....VE o topigi acamadim...yerine MAL ALIN acabildim.....oda zaten bu topigin hedefi olan 10 000 di...bu topikte kalmam daha mantikli.

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

sevgilerimle,turkun guzel yaratilmis insanlari....

Yorum

• Tuncer
                  Tecrübeli
                  • 03 Mart 2022
                  • 2825

Seçime kadar megafonun üst bandı

Herkes 12000 beklerken alt banda düşebilir

Duruma göre hareket edilir

Yorum

• vicente
                    Yasaklı
                    • 22 Kasım 2020
                    • 2458

Abd deki mevzu nedir ciddiye benziyor
                    Bu haberler burada olsa bist 1 gunde 8 taban yerdi

Yorum

• gundwane
                      Tecrübeli
                      • 18 Ağustos 2011
                      • 1921

GUNDWANE I geri cagirali iki ay oldu....

ONU cagirma nedenim budur....hokumet ve yapacaklarini cok iyi koklar o....

ondan ricam...

insanlari MALA KILITLEMEK ne kadar onemli ise....onlari zamani geldiginde...MALDAN INDIRMEK...HERSEYDEN DAHA ONEMLIDIR...

evett....meydani ona birakiyor...

hepinize basarilar diliyorum....birbirinize dalasin....saka yapin...ama asla birbirinizi borsa ucun kirmayin...degmez....bir insanin kalbinde sicacik bir kose kapmak ana hedefiniz olmali...SEVGI ESASTIR....birbirinize SEVGI ile dalasin....ve bu dalasmayi ciddiye almayin...eglenmek ucundur bu.
                      Kuzu..
                      viop da 5 dk lık grafikler üzerinden short long oynayın demiyorum.
                      hisse future lar da kaldıraçlı işlemlerden uzak durun diyorum.
                      Kısa ve orta vade hisse taşıyıcısıyım ben.Yorumlarım genelde orta vade beklentiler içerir.
                      Hisse tarafında ise hiç bir zaman yüzde 100 hisseye gömülünmesini doğru bulmam.
                      Her zaman nakitinde olacak.

Diğer taraftan.
                      Sen düşüş tarafında idin sanırım sende benden yana geçtin.
                      İşin matematik tarafında aynı düşünüyoruz..3 3.20 dolar bandı (xu100) için çok önemli.
                      3. kere geliyor.artık kırması beklenir.
                      Kırarsa 5 dolara gitmeden bırakmaz
                      Kıramazsa yine 2.50 2.60 dolarlara basarlarsa ise bu iş buraya kadar mış oluruz.
                      Bir sayfa geride yazdığım 2 senaryoda çöp olur..

Gördüklerimi yazıyorum yorumluyorum..

Yinede kesin bilgi aman bu adam falan filan körlemesine dediklerime/ dediklerimize / kimsenin dediğine...atlamayın...Çok çakallık dönüyor artık.

THY bir süredir fiyat olarak git gel lerde...eregl sise geride kaldı.... ekgyo yeni kalktı..petkm hareketlendi..ttkom dolar bazında yerinde sayıyor...bankalar bu süreçte yoruldu biraz ..ha giderler ..gidebilirler de..ama bankalar için pd/dd 1 1.5 arası dır zaten genelde standart..
                      froto güzel yerlerde bence. daha da araştırıp uygun hisseler bulunabilir..hisse seçimi biraz daha önem kazandı bu süreçte.

Yorum

• albica
                        Aktif
                        • 03 Aralık 2008
                        • 287

Oklohoma ateşi yaktı. Teksas'a asker gönderiyorlar !
                        Federal Hükümet ile çatışma çıkarsa diye.

25 eyalet destek açıklaması yapmışlardı, toplam 200 binden fazla ulusal muhafız ve hesap edilemeyecek kadar çok silahlı sivil-milis, federal hükümete karşı. Biden Teksas Ulusal Muhafızların silahlarına el konulmasına karar verdiği an feci karışır çarşı pazar.

Kuzu hocam,böyle haberler var..
                        “Tanrı iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlarsa kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar”

Yorum

• Karatay
                          Aktif
                          • 14 Ağustos 2011
                          • 277

sevgili karatay....

yazilarini buyuk bir zevkle okuyorum....

senin gibi insanlarin varligi....ulkemi hala cekici kiliyor benim ucun...cogalirsaniz bende geri donerim....

Sevgili Kuzu,
                          Yazdıklarımın zevkle okunacak bir tarafı yok aslında.
                          Yazarken ve düşünürken karnıma ağrılar giriyor.

Gençken bende yurtdışına gitmek istiyordum, açıkçası gitmediğim için çok pişmanım.
                          Burada tüm köşe başları parsellenmiş adeta.
                          Dürüstçe işini yapan insan sayısı çok az ve onlara da zaten iş yaptırmıyorlar.

Geçen gün bir istatistik vermiştim.
                          Önemli liselerdeki gençlerin büyük çoğunluğu yurtdışındaki üniversitelere okumaya gidiyor diye.
                          Yurtdışına gidip iyi bir eğitim alıp tekrar buraya döneceklerse sorun yok.
                          Ama %90'ı dönmeyecek. Son yıllarda zaten iyi yetişmiş ve zeki bir çok insanımız buradan göçtü.
                          Ben bu ülkenin yöneticisi olsam bu tablodan utanırım.

Ya burada kalıp köreleceksiniz ya da yurtdışına gidip kendinizi daha iyi geliştirip hem kendinize hem de çocuklarınıza daha iyi bir gelecek kuracaksınız.

Arada sırada kafelerde otururken, gençlerin konuşmalarına kulak misafiri oluyorum.
                          Hemen hemen hepsi buradan kaçıp gitmek istiyor.
                          O kadar kötü bir tablo ki bu.

Nasıl düzelir bilmiyorum.
                          Çok üzülüyorum....

Yorum

• sonperde33
                            Kıdemli
                            • 03 Ağustos 2011
                            • 3000

Karatay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Sevgili Kuzu,
                            Yazdıklarımın zevkle okunacak bir tarafı yok aslında.
                            Yazarken ve düşünürken karnıma ağrılar giriyor.

Gençken bende yurtdışına gitmek istiyordum, açıkçası gitmediğim için çok pişmanım.
                            Burada tüm köşe başları parsellenmiş adeta.
                            Dürüstçe işini yapan insan sayısı çok az ve onlara da zaten iş yaptırmıyorlar.

Geçen gün bir istatistik vermiştim.
                            Önemli liselerdeki gençlerin büyük çoğunluğu yurtdışındaki üniversitelere okumaya gidiyor diye.
                            Yurtdışına gidip iyi bir eğitim alıp tekrar buraya döneceklerse sorun yok.
                            Ama %90'ı dönmeyecek. Son yıllarda zaten iyi yetişmiş ve zeki bir çok insanımız buradan göçtü.
                            Ben bu ülkenin yöneticisi olsam bu tablodan utanırım.

Ya burada kalıp köreleceksiniz ya da yurtdışına gidip kendinizi daha iyi geliştirip hem kendinize hem de çocuklarınıza daha iyi bir gelecek kuracaksınız.

Arada sırada kafelerde otururken, gençlerin konuşmalarına kulak misafiri oluyorum.
                            Hemen hemen hepsi buradan kaçıp gitmek istiyor.
                            O kadar kötü bir tablo ki bu.

Nasıl düzelir bilmiyorum.
                            Çok üzülüyorum....
                            düzelmez abi ,
                            böyle iğrenç bir sistem de, tüm kurallar,yasalar , kanunlar, yönergeler , genelgeler, tüzükler , toplumun tüm kesimleri arasında fitne fesatlık çıkartılması için özellikle çıkartılıyor .
                            dürüst insanın ayakta durabilmesi çok çok zor. ( ayrı 2 sayfa yazarım kitlememek için özet geçtim)

ama şunu belirtmeme müsade ediniz,
                            deniz kenarları mahallelerine tsunamiden kaçış tahliye yolu tabelası koyacak kadar geri zekalı yerine koyuyorlar bizi .

(sözlük anlamı tsunami : okyanusta ,deprem sonrası oluşabilecek dev dalgalar)

okyanus kenarındamıyız yok , kayıtlı son bin yıllık tarihte tsunami vurmuşmu anadoluya yok ,
                            (ama osmanlının imar vermediği kurumuş dere yataklarında , her yere bina ruhsatı verip sel olunca kafasını kaşımak , son 50 60 yıla bakıp sel görmeyince burda sel olmaz demek ,
                            cezasız kalıyor.)

mezarlıkların yanına dikkat zombi çıkabilir tabelası koysa devlet, garipsemeden karşılayacak, bakıp yoluna devam edecek bir kitle ile yaşamak beni çok geriyor.

nasıl bu haldeyiz, ayağına iğne batan bir insan reaksiyonu kadar bile tepki gösteremeyen topluma dönüştük , inanılmaz gerçekten.

ek not : poz olarak 892.500 maliyetli gırtlak şortta bekliyorum.
                            yıkım gibi bir satışın geliceğini düşünüyorum, ons ve dow dan ötürü.
                            Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• Misafir

sonperde33 ancak taşları yemek yasaktır, tabelası düzeltir bu milleti ama hepsini değil

Yorum

• smartinvestor
                                Tecrübeli
                                • 29 Kasım 2015
                                • 901

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                düzelmez abi ,
                                böyle iğrenç bir sistem de, tüm kurallar,yasalar , kanunlar, yönergeler , genelgeler, tüzükler , toplumun tüm kesimleri arasında fitne fesatlık çıkartılması için özellikle çıkartılıyor .
                                dürüst insanın ayakta durabilmesi çok çok zor. ( ayrı 2 sayfa yazarım kitlememek için özet geçtim)

ama şunu belirtmeme müsade ediniz,
                                deniz kenarları mahallelerine tsunamiden kaçış tahliye yolu tabelası koyacak kadar geri zekalı yerine koyuyorlar bizi .

(sözlük anlamı tsunami : okyanusta ,deprem sonrası oluşabilecek dev dalgalar)

okyanus kenarındamıyız yok , kayıtlı son bin yıllık tarihte tsunami vurmuşmu anadoluya yok ,
                                (ama osmanlının imar vermediği kurumuş dere yataklarında , her yere bina ruhsatı verip sel olunca kafasını kaşımak , son 50 60 yıla bakıp sel görmeyince burda sel olmaz demek ,
                                cezasız kalıyor.)

mezarlıkların yanına dikkat zombi çıkabilir tabelası koysa devlet, garipsemeden karşılayacak, bakıp yoluna devam edecek bir kitle ile yaşamak beni çok geriyor.

nasıl bu haldeyiz, ayağına iğne batan bir insan reaksiyonu kadar bile tepki gösteremeyen topluma dönüştük , inanılmaz gerçekten.

ek not : poz olarak 892.500 maliyetli gırtlak şortta bekliyorum.
                                yıkım gibi bir satışın geliceğini düşünüyorum, ons ve dow dan ötürü.
                                Sonperde33 arkadaşım,
                                Emmim mal alın hedef 2.9 veya 3.1 usd dedi, dikkat et sen yine de, Shortları fena sıkıştıracaklar gibi..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information