Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • vicente
    Yasaklı
    • 22 Kasım 2020
    • 2458

Thy pis bir direnci kirdi

Yorum

• iremm
      Aktif
      • 01 Mart 2019
      • 268

Goldman Sachs, Türkiye'de politika faiz oranının yıl sonuna kadar %45'ten %25 düzeyine gerileyeceğini tahmin ediyor

Hafize hanımın eski bankası gazı vermiş

Yorum

• Tuncer
        Tecrübeli
        • 03 Mart 2022
        • 2825

ttkom ne ralli yaptı ya satılabilir ayağına

acaba orda iş bitince kozalaklara gelirler mi

Yorum

• gundwane
          Tecrübeli
          • 18 Ağustos 2011
          • 1921

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Şu zaten 1 e 100 200 500 yapmış hisselerdeki spekülatörlerin tepişmesi bittikten sonra çok dik alabilirler borsayı ocak başı - ortasından itibaren.
          Bu aşırı şişmiş (gubrf de onlardan birisi idi 7 milyar özkaynaklı şirket 100M ın üzerinde PD inde idi yakın zamanda) kağıtlar nedeni ile ortaya müthiş korku salınıyor bu işinde gücünde değerinde olan bir çok baba başka kağıdıda ister istemez sarsıyor.
          Bu tahtadaki büyük oyuncuların tam da istedikleri ortam.
          Bir çok KY endeks e bakıp tl bazlı da dolar bazlı da bi yere gidememiş işinde gücünde ucuz kalmış kağıdını panikle satıyor..

Benim bakış açımdan durum bu.

Bu gubrf deki eleman 2019 sonu 2020 başı toplamaya başladı idi bu kağıdı 4-5 tl lerden falan dı ..
          Fetöcü kozaa ipeke nin altın madenleri mahkeme!! kararı ile falan buna alındı bu kararı önceden biliyordu O.Ş. Altın rezervi hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı..O rezervlere binaen de kağıt şişirildi babam şişirildi..Tek bir gr altın falan çıkarıldı mı sonrasında bilmiyorum.
          Taaa 2020 pandemi öncesi zamanlar konuşulan yüzde 100 kredili mallandığı idi..
          Sonra ne yaptı ne etti bilmiyorum ama 6-7 tl lik kağıt 400 tl lerde falan dı..

Bu gibi büyük operasyonlar patron desteği olmadan asla olmaz.
          Kimi görsem borsa çöktü diyor.KK nu bile röpörtaja çağırmışlar "ben uyarmıştım demiş" Uyardığında 4400 de olan endeks senden sonra 8600 ü gördü şu an da 7400 de denmemiş ama..

Ha düştü ha düşecek bunlar gel gel , basacaklar çok fena..son bi dip sonra alacaklar dur daha falan derken Bir anda ne olduğunu kimse anlamadan çat çat çat türü alım bekliyorum..

Kağıt seçimi kurt un da dediği gibi artık çokönemli.Borsada düzeltmeler çok normal.Hele hele 1 e 50 100 200 yapmış kağıtlarda az bile oluyor bence.
          7 milyar öz kaynağı olan kağıdın 100 milyar PD olması ne demek.

2015 2016 da 14 15 tl olan kağıt 13.000 lerde..O zamandan kalma 1000 lotun olsa (14.000 tl yatırmış olsan) 13 milyon paran var şimdi.
          7200 7300 lerde çöküş diye millet malı mülkü spekülatörlerin kucağına boşaltırken beklentimizi paylaştık idi.
          Şimdi 8500 8600 lere gelirse bir posta da 2 li tepe falan filan..Bi bakmışsın 7200 de çökecek denilen endeks 9000 i yakıyor.

Böyle bir beklentide bu iş dolarla karışık mı olur dolarsız SAF tl rallisi mi onun orasıda düşünülecek 2. mesela.
          3.6-4 dolarlar yani 10.800 12.000 bandına çok hızlı giderken dolarda 30 31 32 lerde mi tutacaklar.
          Bu seçenek bence şu an masadadır.Hem globalde hemde yurtiçinde şartlar olgunlaşıyor bence.
          4-5 dolarlara dolar baskılanarak sürüldükten sonra süper beklentileri çıkarıp masaya koyarak GERÇEK MAL SERVİSİNE başlanabilir.
          Bu 6 ay 1 sene sürer min.
          Sonrasında baskılanmış dolar kuru serbest bırakılırken borsanında arkasından çekilinir ve bir anda 1-2 ay içinde 5 dolardan 2.2 dolara ÇÖKÜŞ olur.
          Bunun zamanlaması için (zirve denemesi) 2026 2027 ler olasıdır beklenebilir..2027 2030 arasında da bir global çalkantı bekliyorum.Onla da uyumlu bu projeksiyonum.

Ha olur olmaz..Kesin değil tabi..

Yorum

• smartinvestor
            Tecrübeli
            • 29 Kasım 2015
            • 901

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            sevgili kelmiker....

donum noktasindayiz.....ya 9600 yani 3 dolar endeks....yada 6400 yani 2.10 endeks hedefte....

olasilik....yuzde 50 ikisi ucunde....yani KARARSIZ BIR DENGE HALINDEYIZ....buradan mutlaka bi kopus olacak...ya yuzde 20 yukari....yada yuzde 20 asagi...bugun dahil 3 is gunu surer KARAR VERMESI....

SHORT VEYA MAKAT ISINE GIRMIYENLER....isterlerse...yuzde 20 cikis ucun MAL ALABILIRLER....BEN DOLARIMI TURKIYEYE SOKMAM....short veya makattayim...CONTRARIAN TRADER....
            Kuzu Emmim,

Karar için 3 günü bekleyene kadar adam alacağı yolu alırsa ardından bakılır. Bu bakışla ben dün mal arttırdım. 8000 altına inmedikçe bende yön yukarı ve hedef 10.000 üstü gibi duruyor.

Yorum

• Misafir

neyse 8400 e bir sey kalmamış,,

Yorum

• Cem2002
                Katılımcı
                • 02 Nisan 2019
                • 176

Daha 1 ay önce Kuzu abi short derken
                Ttkom aldım

Burdan aşağısı çok zor dedim.

Bugün %40 karla sermayeyi cikartip
                Guzel bir haftasonu keyfi hakettim

Öpücükler
                Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir
                Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum

• kurt
                  Tecrübeli
                  • 20 Aralık 2022
                  • 1361

kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Bir altın , bir enerji hissesi aldım..

portföy artık 7 hisse...( bir hisse şort )

endeks 8297 ' yi geçerse yeni yüksek gelebilir...

hisse bazlı piyasada iyi hisseler olduğu gibi..aşırı fiyatlanmışlarda var..

borsada zamanlama benim için çok önemlidir..daha dün şorttan para yaparken , bugün long , hisse portföy kazancını koşturuyorum...

8297 görüldü..üstünde borsa dahada güçlenir..bence...

Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• Misafir

,,

Yorum

• kurt
                      Tecrübeli
                      • 20 Aralık 2022
                      • 1361

petrokimya sektöründen bir şirket alarak portföyü 8 hisseye çıkardım.....
                      Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• mertz
                        Katılımcı
                        • 21 Mart 2022
                        • 76

7200 7300 lerde çöküş diye millet malı mülkü spekülatörlerin kucağına boşaltırken beklentimizi paylaştık idi.
                        Şimdi 8500 8600 lere gelirse bir posta da 2 li tepe falan filan..Bi bakmışsın 7200 de çökecek denilen endeks 9000 i yakıyor.

Böyle bir beklentide bu iş dolarla karışık mı olur dolarsız SAF tl rallisi mi onun orasıda düşünülecek 2. mesela.
                        3.6-4 dolarlar yani 10.800 12.000 bandına çok hızlı giderken dolarda 30 31 32 lerde mi tutacaklar.
                        Bu seçenek bence şu an masadadır.Hem globalde hemde yurtiçinde şartlar olgunlaşıyor bence.
                        4-5 dolarlara dolar baskılanarak sürüldükten sonra süper beklentileri çıkarıp masaya koyarak GERÇEK MAL SERVİSİNE başlanabilir.
                        Bu 6 ay 1 sene sürer min.
                        Sonrasında baskılanmış dolar kuru serbest bırakılırken borsanında arkasından çekilinir ve bir anda 1-2 ay içinde 5 dolardan 2.2 dolara ÇÖKÜŞ olur.
                        Bunun zamanlaması için (zirve denemesi) 2026 2027 ler olasıdır beklenebilir..2027 2030 arasında da bir global çalkantı bekliyorum.Onla da uyumlu bu projeksiyonum.

Ha olur olmaz..Kesin değil tabi..
                        Bu senaryoda endeks, yabancı girişi ile mi 5 dolar zirve denemesi yapar?

Dolar bu senaryoda baskılanacaksa şayet, yabancı girişi de olacaksa dolar baskısı varken mi yabancı girişi gerçekleşecek?

Minumum 6 ay 1 sene ama daha çok 2026-2027 de beklediğiniz zirve denemesinde doların baskılanması epey uzun bir süreç olmuş olmaz mı bu durumda?

Yorum

• Tuncer
                          Tecrübeli
                          • 03 Mart 2022
                          • 2825

Ne alsan gider dönemi başladı

Yorum

• Misafir

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yorum

• smartinvestor
                              Tecrübeli
                              • 29 Kasım 2015
                              • 901

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Bir de Aralık vadede görülen en düşük görülür diye söyleniyordu sosyal medyada

Yorum

• Tuncer
                                Tecrübeli
                                • 03 Mart 2022
                                • 2825

Haziranda kırılan flamaya inanmadık bu sefer değerlendirmek lazım

Yorum

Working...
                                X

Debug Information