Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Yazmayacağım dedim ama bu mesaja cevap vermem elzem....
Asıl sebep AHLAKTIR....İNSAN olmakla ilgilidir.
Kayıt dışılığın sebebi de AHLAKSIZLIKTIR.
Bugün çıkın dolaşın kaç tane işletme tam olarak vergisini veriyor diye araştırın, %5'i geçmeyecektir.
Yanında çalıştırdığı insanların maaşını kaç tane işletme doğru gösteriyor bir araştırın.
Avrupa'da da herkes dürüst ve ahlaklı değil. Ama kanunlardan herkes korkar.
Ve cezalar caydırıcıdır.
Bizde vergi memuru gelir, ceza yazacak ... Nasıl halledelim dersiniz ve cebine harçlık koyar gönderirsin.
Alan razı veren razı.
Trafik polisi seni durdurur ceza yazacak yine aynı durum.
Toplumun her katmanında ve her durağında aynı durum.
İş o kadar kötü bir noktaya gitmiş ki.. Mahkeme salonlarına ve çok daha üst noktalara kadar uzamış.
Düşünün vergi kaçıranın ve kurallara uymayanların canına okuyacağız, ve asla ve asla hiç bir şekilde, hiç bir konuda "AF" gelmeyecek diyen bir politikacının seçilebilme şansı var mı?
Tabi önemli bir gerçek var, öyle bir politikacının çıkma ihtimali yok bu topraklardan ne yazık ki..
İşin ayrı bir yönü daha var tabi... İnsanlar aç bırakılırsa insani ve ahlaki değerleri yok olur. Çünkü o noktada iç güdülerimiz devreye girer.
O yüzden fakir toplumlarda yozlaşma en üst noktalarda, ahlak ise en alt seviyelerdedir.
Bence çok ciddi bir açmazdayız artık. Normal koşullarda bu toplumun düzelme şansı çok ama çok zor.
Eğitim kalitesi zaten ortada.
Bugün en basit bir konuyu bile tartışabilme kültürü kaybolmuş.
Ülkem tam bir SERENGETİ ovasına dönmüş.
Şartlar ahlakı da bozar. En basit örnek Avrupa'ya çalışmaya gidip sonra ülkeye dönen bazı insanlarımızın davranış biçimleri. Dışarıya gittiğinde bu insanlar birden ahlaklı mı oluveriyorlar!
Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Her türlü melanetin kök sebebi nereden buldun olmaması ve kayıtsızlık.
İşletme vergisini tam vermiyormuş...ee ne yapacağız bu durumda...ahlaklı ol lütfen vergini vermeni rica ederiz mi diyeceğiz !
Yazmayacağım dedim ama bu mesaja cevap vermem elzem....
Asıl sebep AHLAKTIR....İNSAN olmakla ilgilidir.
Kayıt dışılığın sebebi de AHLAKSIZLIKTIR.
Bugün çıkın dolaşın kaç tane işletme tam olarak vergisini veriyor diye araştırın, %5'i geçmeyecektir.
Yanında çalıştırdığı insanların maaşını kaç tane işletme doğru gösteriyor bir araştırın.
Avrupa'da da herkes dürüst ve ahlaklı değil. Ama kanunlardan herkes korkar.
Ve cezalar caydırıcıdır.
Bizde vergi memuru gelir, ceza yazacak ... Nasıl halledelim dersiniz ve cebine harçlık koyar gönderirsin.
Alan razı veren razı.
Trafik polisi seni durdurur ceza yazacak yine aynı durum.
Toplumun her katmanında ve her durağında aynı durum.
İş o kadar kötü bir noktaya gitmiş ki.. Mahkeme salonlarına ve çok daha üst noktalara kadar uzamış.
Düşünün vergi kaçıranın ve kurallara uymayanların canına okuyacağız, ve asla ve asla hiç bir şekilde, hiç bir konuda "AF" gelmeyecek diyen bir politikacının seçilebilme şansı var mı?
Tabi önemli bir gerçek var, öyle bir politikacının çıkma ihtimali yok bu topraklardan ne yazık ki..
İşin ayrı bir yönü daha var tabi... İnsanlar aç bırakılırsa insani ve ahlaki değerleri yok olur. Çünkü o noktada iç güdülerimiz devreye girer.
O yüzden fakir toplumlarda yozlaşma en üst noktalarda, ahlak ise en alt seviyelerdedir.
Bence çok ciddi bir açmazdayız artık. Normal koşullarda bu toplumun düzelme şansı çok ama çok zor.
Eğitim kalitesi zaten ortada.
Bugün en basit bir konuyu bile tartışabilme kültürü kaybolmuş.
Ülkem tam bir SERENGETİ ovasına dönmüş.
Dostum yaz
Şunu unutma enflasyon herseyi bozar başta ahlaki yapıyı
Bizim toplum 20 yıl önce böyle değildi
Suça ceza vardi en azından
Hukuk vardi
Hukuk bitti
Hukukun olmadığı yerde ahlakın olmasını nasıl bekliyorsun
Inanilmaz bir doga olayı yaşanıyor
1 saat önce sırf makas kapanir diye dolar shortladim
Dolar düşmeye başladı
Şaka değil dimi gördüğüm rakamlar
Dolar dusuyor inanilmaz
vicente doga olayı dedinizde aklıma geldi, 8179 da doğa olayı,mı acaba sanki hortumun merkezi , girmekten kacınıyorlar, 16 barı da kapanmak üzere, süpriz varmı ,
vicente doga olayı dedinizde aklıma geldi, 8179 da doğa olayı,mı acaba sanki hortumun merkezi , girmekten kacınıyorlar, 16 barı da kapanmak üzere, süpriz varmı ,
9060 tekrar long
Endekste diren 8150 cok sert oldu orasi
Yorum