Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Misafir

Karatay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    20 yıldan fazla süren iktidar döneminde hep kötü şeyler olmuş olamaz.

Hiçbir şey tam siyah ya da beyaz değildir...

Salt kötü insan olmadığı gibi, salt iyi insanda yoktur..!

Bende bu iktidarı ve yöneticilerini sevmiyorum. Özellikle radikal düşünceleri beni çok korkutuyor.
    Ama alternatifsiz bırakıldı.

Hatta öyle ki, Erdoğan sadece muhalefeti değil kendi partisi içinde yerine geçebilecek tek bir insan bile bırakmadı.
    Adeta benden sonra ne olursa olsun...!

Ülkemizin çok hızlı radikalleşen ortamdan uzaklaştırılması gerekiyor.

Nasıl olacak bilmiyorum açıkçası.
    çözüm basit aldıklarını vermeden gidemez,

Yorum

• gundwane
      Tecrübeli
      • 18 Ağustos 2011
      • 1921

Hafize Erkan ısırılmaya başlandı.Bu 2. ve daha büyük bir ısırık oldu.Bu saatten sonra RTE bizzat arkasında durmadıkça suyu ısındı gibi duruyor. Bunun böyle olacağını defalarca yazdık çizdik .Para ve maliye politikaları bir bütün olarak yürütüldüğü sürece etkilidir. Bir bacağı kestin mi diğeri topal ördek durumunda olur ve eğer o makama layık birisi ise iş YAPTIRILAMAZ bir noktaya geldikten sonra çeker gider (umulanı) yada görevden O KİŞİ de alınır. Bu Naci-Elvan 2 lisinde de aynen bu şekilde işlemiş idi.İlk MB ını görevden aldılar (hala neden bilinmiyor) Sonrasında elvan ın adı unutuldu gitti etkisi azaldı azaldı ve Nebati ye bıraktı görevi çekildi gitti
      ..

Yok babası de facto başkanmış yok tokatlamış hepsi zırvalık. Esas mesela bedava paraya alışmış oligarklar. Bu bedava para işi öyle bişidir devamlı MOREEE MOREEE dersin.. Kimse bu kadar tamam demez.2 trilyon mu verdin 4 trilyon istenir..4 mü verdin 8 ver derler. Eroinmanlık gibidir.

Çıkıyor ekrana birileri efendim bu faizler ile yatırım yapılmaz diyor.Sunucu da ayarlı ..çıkıp efendim yine mi faizi 10 indirelim enflasyon 100 iken 10 faiz ile mi kredi dağıtılsın çözüm bu mu....DİYEMİYOR..

Bu işi bekliyordum.Hafize Erkan hem kadın hemde ABD den gelmiş TR nin son 10 15 senesini pekde bilmeyen naif birisi idi.Ondan başlamaları pek tabidir.Birde faiz silahını elinde tutan o.
      Ve fakat Hafize üzerinden "efendim zaten anlaşamıyorlardı Mehmet Ş. ayağını kaydırmaya çalışıyor denerek bir çengel de oraya atılmak istendi.

İşin en tuhafıda Özgür D. ın açıklamaları. Efendim o gider bu gelir MB başkanı olacak başka aday mı yok falan filan..Buz gibi de biliyorsun bu olayın kimler tarafından çıkarıldığını. Tokat olayı falan olmadığını bu olayın nedeninin.
      Demek ki TR batıyor ediyor diye videolar yapan bu eleman da Nebati politikalarını alttan altta destekliyor muş.
      Neden desteklemesin ki.
      Biraz düşünülünce Nebati öncesi Berat ın en büyük destekçisi olan holding in ekonomist!! i değil mi.

Yorum

• gundwane
        Tecrübeli
        • 18 Ağustos 2011
        • 1921

2014 2018 2020 faiz artışlarında 6 ay sonra bağrış çağrış başlamış idi.Haziran da beri de aralık ocak gibi bağrış çağrış artar sonuçda 2 side şutlanır.Bakın faiz artırdık enflasyon düşmedi demek ben haklıyıma olay getirilir. diye düşündüğümü defalarca yazdım burada.RTE nin ekonomik teorileri ispatlanır!! ABD nin de faiz indirimleri başladığı bir dönemde bizimkilerde RTE peş peşe açıklamalar ile oligarklar halaya durdururak , efendim biz geçmiş değil gelecek beklentilere göre ŞİMDİDEN başladık , enflasyon yıl sonu 30 bi daha ki sene 15 e düşecek denerek paldır küldür faiz indirimlerine başlanır ..

RTE yi az buçuk tanıdı isem olaylar böyle gelişecek demektir.

Ne olur..Bizi ilgilendiren kısım aslında bu..
        Olaylar beklediğim şekilde gelişirse arjantin-venezüella arasında bir yola son sürat gireriz.
        Nedir o.
        2013 2023 dolar 2 den 20 ye. 10 kat.
        2023 2033 dolar 20 den 2000 e 100 kat basılacak demektir.

Şu an arjanti yolundayız zaten.Yüksek enflasyon.Venezüella yolu hiperenflasyon.Hiper enflasyonda paranın mübadil aracı olarak bir değerinin kalmaması demektir
        Öyleki 3 ayda bir 6 sıfır atılır.

Faiz artışları ile istenen yabancı gelmiyor. GELMEYECEK DE. Çünkü RTE nin yönettiği bir ülkeye yatırım yapmak istemiyorlar.
        Bu durumda da RTE artık daha fazla Mr. Nice Guy oynamak istemeyecek yeniden kendi çizgisine hızla dönecektir.
        Kısa ve orta vade de ise TR nin eksen değiştirmesi tamamlanmasını beklerim bunun ardından.

Yorum

• Misafir

koç yatırımmı yapapacak nereye yapacak, sabancı yatırımmı yapacak , nereye ye yapacak, ne yatırımı yapacak içerde dısar da uretimden kazanacak, öyle bir dertleri olduğunu sanmıyorum, ne tusiadın, ne de musiadın enflasyon sayesinde servetlerine servet katıyorlar,faiz bahane ,mb bahane , o bahane bu bahane , dışarda rekabet edemiyorlar,içerde yangın umurların da degil, çünkü tekeller, uzun lafın kısası devlet artık ekonomi ye karışmalı, hukumet değil

Yorum

• gundwane
            Tecrübeli
            • 18 Ağustos 2011
            • 1921

URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            koç yatırımmı yapapacak nereye yapacak, sabancı yatırımmı yapacak , nereye ye yapacak, ne yatırımı yapacak içerde dısar da uretimden kazanacak, öyle bir dertleri olduğunu sanmıyorum, ne tusiadın, ne de musiadın enflasyon sayesinde servetlerine servet katıyorlar,faiz bahane ,mb bahane , o bahane bu bahane , dışarda rekabet edemiyorlar,içerde yangın umurların da degil, çünkü tekeller, uzun lafın kısası devlet artık ekonomi ye karışmalı, hukumet değil
            Yatırım matırım hikaye zaten. Şu kadar yaptık gelecek 3 senede 10 milyar dolar daha yapacağız cart curt.5 ay sonra herkesin unuttuğu şeyler.
            Bak 2022 mi 2023 mü kaynağı belirsiz para girişi 30 milyar dolara yakın dı.Bu normal yollardan girip de isminin belirtilmesini istemeyen demek..Ya elden giren miktar.?? Gemilerle falan kapalı çarşı bodrum mersin marmaris falan filan ?

Venezüella nijerya rusya bolivya hırvatistan dan vatandaşlık verilen dünyaca ünlü kara para babaları lingo lingo şişeler misali bizim beşiktaşda bir süper lüks sitede kapı komşusu olmuşlar.
            Birden bire kara para ile savaş mavaş falan 3-5 tane fenomen içeri alınıyor paranın kaynağı kimdir nedir ne parası ne kadar para nasıl aklanmış hepsi cevapsız sorular.O feno larıda yakında sessiz sedasız 1 er 2 şer salarlar bak demedi deme.

Rusya babasının hayrına mı doğalgaz borcumuzu öteledi.

Çooookk başka işler planlar uygulamalar masa altı savaşlar var arka planda.

Yorum

• Misafir

cumhuriyetle zıt da olsa devlet ekonomiye el atmalı, işsizlik, birilerinin tekelin de olmamalı,

Yorum

• Karatay
                Aktif
                • 14 Ağustos 2011
                • 277

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Rusya babasının hayrına mı doğalgaz borcumuzu öteledi.

Çooookk başka işler planlar uygulamalar masa altı savaşlar var arka planda.
                Evet arka planda çok fazla oyunlar ve hesaplar olduğu aşikar, bu durum her zaman vardı.
                Sadece bu dönem sınırları zorlarcasına yapılıyor her şey.

Rusya, Ukrayna savaşı yüzünden dışlanınca bizim üzerimizden bir çok şeyi yapmaya başladı.
                Bence bu fırsatı iyi değerlendir(e)medik.

Avrupa ve Amerika tüm bu olanları biliyor tabi. Yakın zaman içinde bazı şirketlere ciddi yaptırımlar uygularlar diye düşünüyorum.
                Ama o şirketlerin çoğu proxy ...
                Almanya bile indirekt bu işi yapıyor. Rusya'ya bir çok üründe ambargo uyguladılar. Ama bunun yolunu başka şekilde aşmayı başardı Ruslar.
                Tabi Almanlarında işine geliyor. Bazı önemli teknik parçalar Özbekistan ve benzeri ülkelere ihraç ediliyor sonra oradan da Rusya'ya satılıyor. O ülkelerin savaştan önce ve savaştan sonra olan ihracat hacmi ve alt kalemlerinin kıyaslamaları gerçekten çok ilginç.

Aynı zamanında bizim İran ile olan ilişkimiz gibi.
                Bir dönem Reza üzerinden yapılan ticarette aradan alınan rüşvetlerin hesabını bilen yok.
                İran zamanı geldiğinde onların hesabını soracaktır, ya da sineye çekecek bir şekilde çünkü o dönem mecburdular.

Bir süredir ülkemizde zaten kara para ile dönüyor her şey maalesef.

cumhuriyetle zıt da olsa devlet ekonomiye el atmalı, işsizlik, birilerinin tekelin de olmamalı,
                Devletçilik...
                Onlar geçti...
                Tekrar eskiye dönmek doğru değil.
                KİT'ler zamanında inanılmaz zararlar yazdı.
                İktidarlar kendi çiftlikleri olarak kullandı.

Devlet regülasyonu sağlayıp adam gibi vergi toplamalı. Devlet sadece adam gibi adalet, güvenlik, eğitim ve sağlık hizmeti versin.
                Sermayenin belirli gruplarda toplanmasına izin vermemeli.
                Bu ülkede belli ürünlerde ciddi anlamda TEKEL var...
                Devlet TEKEL'i gitti, özel sektör TEKEL'i geldi.
                Örneğin Sişe cam...
                Tam bir tekel, fiyatları istediği gibi belirliyor, birleşme ve satın almalara izin verilmemeliydi.

Koç ve Sabancı ayrı bir vaka zaten.
                Koç grubuna ayrı bir ön yargım var. Ülke çıkarlarından çok kendi çıkarlarını düşünen tüm sermayeye ön yargılı bakarım.

O Altay tankı çok basit bir örnek, yıllarca süründürdüler. İsteselerdi yapabilirlerdi ama yapmadılar. Gerekirse zarar etme pahasına yapmalıydılar ki bitirmiş olsalardı asla zarar etmeyeceklerdi. Özel Arge kurup biraz daha yatırım yapmaları gerekiyordu sadece. Ama emri başkalarından aldıkları için yapmadılar. Bu konuya çok takılmış bir durumdayım.

Kısaca sermayenin belli ellerde toplanmasına asla izin verilmemeli.

ABD'de bazı şirketler çok büyüdüklerinde bölünmesi yönünde karar alınıyor.
                Ve Tekelleşmenin önüne geçilmeye çalışılıyor.

Ha gerçekte tam olarak büyük şirketlerin önüne geçmek mümkün değil bugün bir çok devletten, güçlü şirketler var.( multinational corparations ) Küreselleşme masalı eşliğinde halkları hem yönetip hem de sömürüyorlar.

Bu bence çok tehlikeli..

Ne devletlerde ne de özel sektörde tekil ellerde böyle güç olmamalı.

Sermaye tabana yayılmalı, böylece daha dengeli ve ölçülü gelir dağılımına ulaşabiliriz.

Tabi bu çok boyutlu bir konu neyse yeri değil, boşuna gevezelik etmenin anlamı yok zaten.

Yorum

• iremm
                  Aktif
                  • 01 Mart 2019
                  • 268

Hafize gidecek Akçay gelecek söylentileri var. Ne dersiniz?

Yorum

• Cezer
                    Katılımcı
                    • 21 Aralık 2021
                    • 84

Pelikan operasyonu MB'de olanlar...

Yorum

• hayalım
                      Tecrübeli
                      • 27 Şubat 2009
                      • 822

Lem su MB na beni onerin. Bir yilda duzeltip dumduz etmezesm ondan keri soyleyin. Hem orda hem burda ekonomi tahsil ettim. Buradan bir suru odullerim var. Emekli olmama ragmen bura hokumeti beni hala goreve cagiriyorlar.

Yorum

• gundwane
                        Tecrübeli
                        • 18 Ağustos 2011
                        • 1921

Dibine kadar atmış durumda zaten.Sen olaya sadece KİT ler sümerbank falan olarak bakma. Dolar borsa faiz hangisi serbest piyasada hareket ediyor.Kira artışlarını bile devlet belirler durumda. Ev araba taksi plakası cart curt hepsi devlete bağlı oligarkların kontrolünde.
                        Bi patlıcan biber fiyatı serbest işte.

Yorum

• Misafir

Kod:
                          https://www.analitist.com/makyavelizm-testi?hl=tr

Yorum

• Misafir

her şey başka istanbul yok la başladı, guzelim anadolu da

Yorum

• Tuncer
                              Tecrübeli
                              • 03 Mart 2022
                              • 2825

Yakın zamanda globalde bir gelişme bekliyorum

Ne olacak bilemiyorum ama vix deki hazırlık fazla zaman kalmadı diyor

Belki 1 hafta belki 1 ay bakacazzzzz

Yorum

• gundwane
                                Tecrübeli
                                • 18 Ağustos 2011
                                • 1921

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Yakın zamanda globalde bir gelişme bekliyorum

Ne olacak bilemiyorum ama vix deki hazırlık fazla zaman kalmadı diyor

Belki 1 hafta belki 1 ay bakacazzzzz

VIX de bir durum yok Tuncer. Zaten global hiç bir gelişmeyi de VIX e bakaran önceden anlayamazsın

Yorum

Working...
                                X

Debug Information