''bofa yuzde 30 basip....sellele yapacak.....''Kuzum bu süreçte dolar da rakam ne beklemeliyiz.
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Yorum
-
halka arz devam , yastık altı altınlarda kıpırdama yok...bütçe delik
yeni bir beklenti teknik olarak düşenin kırılması...gösterilen ve gerçekler farklı olabilir..
düşen kırıldıktan sonra , yeniden aşağıya gelmek onayda olabilir..AMA bu çok kritik ve riskli bir onay olabilir..VEYA 7800 altında boğa
tuzağı masadadır....
sevgilerimle
Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.
Yorum
-
kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhalka arz devam , yastık altı altınlarda kıpırdama yok...bütçe delik
yeni bir beklenti teknik olarak düşenin kırılması...gösterilen ve gerçekler farklı olabilir..
düşen kırıldıktan sonra , yeniden aşağıya gelmek onayda olabilir..AMA bu çok kritik ve riskli bir onay olabilir..VEYA 7800 altında boğa
tuzağı masadadır....
sevgilerimle
7800-7950 iki destek ...7800 yukarı geçildikten sonra artan hacim ve uzun bar boylarıyla en azından birkaç gün yükseliş
devam etmeliydi..mevcut yapı yükselişin zayıf kaldığını söylüyor..( bankalarla sınırlı ve düşük hacim )
iki devam yolu var ..1.devam yolu yükselerek devam etmesi
2.devam yolu ikiye ayrılıyor..A - düşerek 7800 den yükseliş onayı alması, yani dönmesi B- 7800'ü aşağı kırması( genelde hacimle olur )
bunun adı boğa tuzağı olur ve 7200 altında yeni düşük hedef olabilir..
risk/getiri analizi yaparsak yukarda 8100-8150 direnç , aşağıda yeni düşük tehdit..
7800-7950 bölgesi yakın izlenmeli...
ben pozisyonumu bu analize göre aldım...
sevgiler..
Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.
Yorum
-
Grafik olarak evet amasarısıcak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBenim gördüğüm Mayıs 2023 deki gibi bir rallinin başındayız.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Temel açıdan çok farklar var
Mayısta ki ralli , aşırı düşen kagitlar ve tayyibin seçim sonucunu kabul etmeme riski...
Seçim sonuclaninca o risk kalkti ve aşırı düşen kagitlar ...dolar desteği ile ... kalktılar
O dönem faiz 10 idi sanırım şimdi 40...taşıma maliyeti aşırı yüksek
Birçok iç ve dış siyasi risk cok yüksek
Ben yabancının cok keriz olduğunu defalarca söyledim ama bu sefer gelip bizim gibi aşırı siyasi riskli bi ülkede buralardan mal alacağını sanmıyorum bu iktidar ile
Endeksi şu kurtarir seçim sonrası dolar bırakılır cok düşen kagitlar buna tepki verir
Yorum
-
Ben şu an günlük fondan aylık %44 aliyorumvicente Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster2024 sonuna kdr ort %40 faiz ile gidilecek gorunuyor aylık 4 civari 12 ayda net %48 getiri yapar
Biste %48 yaparsak 11900 civari sadece faiz getirisini karşılar
Bu süreçte bi dünya siyasi krize aday gelişmeler surekli oluyor olacak
Son cikistaki hisselerin çoğunu sattim günlük fonlar cok iyi
Ya iyi bir iskontolu gelirim ya da gunici al sat mal taşımak mantıklı degil
Haftalık bayrak görünümü mayıs sonu kirilimi gibi olmayabilir siyasi iklim o zamandan cok farkli
Şu an uyudum aralik 2024 de uyandım endeks 11900 ise ben karlıyım
12000 olursa %0.01 zarardayim
Mantikli mi bu riske girmek bu stresi yasamak
Birçok sinsi risk var bunlardan biri de abd dun Suriye ve ırak a 1500 yeni asker gönderdi.
Yorum
-
Sıkıntıların dışında hergun bi yerlerin vurulması gibiTuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterDerin düşüş olunca almak daha mantıklı
Olmaz demeyin bir gecede herşey olur
Vix grafiği sanki bir hazırlık içinde
Ne olacaksa global olacak
Abd faizi ve dxy düzeltmeyi bitirmiş gorunuyor
Yani fed den faiz indirimi beklemek 2024 belki 1 tane o da 2024 sonlarına doğru 3 bekleniyordu
Yorum

Yorum