Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
DIŞ DİNAMİKLER... M.Şimsek sunumunda anlattığı gibi HERŞEY TÜRKİYE'ye PARA GİRİŞİNE BAĞLI..PORTFÖY VE DİREK ..ben böyle anladım en azından..
FORMUL gri listeden çıkmak için adımların atılması ,not artışları ve yabancı para sahibine sunumlar vb...
İÇ DİNAMİKLER çok uzun zamandır ilk defa mevduat ,krediyi geçti..para pahalı..patronlar bu oranlardan kredi kullanırsa RİSK alır...
iç dinamiklere FORMÜL vatandaşın yastık altı altınlarını bozdurmak ,borsaya çekebilmek...Patronlarında sıfır faiz ile artan işlem hacimli borsada HALKA ARZ yapması...
İÇ ve DIŞ DİNAMİKLER beraber çalışırSA rally ve pembe senaryo.......
Benim gördüğüm senaryo bu....şimdi soru şu..bu senaryo çalışır mı ? çalışırsa nasıl para yaparız.?..çalışmazSA alternatifleri nedir ?
buyrun top forumda ?
Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.
Sayın Kurt ;
-Borsa'ya giriş bu kurdan zor bir %4-5 daha gider belki ama bu risk alınırmı?
-Seçim öncesi Yabancıyı getireceklerse Şu sözü vermeliler Kuzu'munda ısrarla bahsettiği % 20-25 bir indirim
ve yüksek kurla buyurun demeleri; bu da Şubat ortalarına kadar veya mart başı gibi bu hedeflere ulaşmalılar
Benimde tek düşündüğüm seçim öncesi bu düşüş gelirmi çünkü piyasayı aşağı alarak seçime girmek risk iktidar için.
-Bence zigzaglarla dolu bir 2 ay bu arada Ben RİSK Alabilme sınırlarım gereği Değişken fonların daha güvenilir bir bekleme yeri olarak görüyorum (Döviz ağırlıklı)
-Hükümette panik var para yok hepimizin bildiği. Yerel seçimler için çok önemli olan ve kaderini belirleyecek emekli maaşlarını
hala belirlenemedi yok seyyanen yok köküne yok dibine bir türlü kıyıp veremediler şu anki durumun bütün faturasını bu kesime kestiler
bu çok tehlikeli bir durum bilinmeyen bir üst perde anlaşmazlık var içeride bu aniden bir gelişmeyle piyasaya sıçrar mı bu önemli bir soru işaretleri.
-Şimşek bana göre Para bulmada başarısız olacak şu anki durumda sınırlı bir finans sağlansa da büyük giriş zor şu an için. He Bulunur oturup tekrar bakılır ayrı.
-Toplumsal gerginlik hat safhada insanlar artık emekli ve dar gelirli kesim işin içinden çıkamıyor bunlar iç dinamikler için
büyük sıkıntı önümüzdeki süreçte Ekmek almayı düşünen bir toplum bunun hesabını sorar zor günler Herkese kolay gelsin.
Endeks dolar bazli 20 25 yıl önce ki fiyatında şu an
Koskoca sürede koca bir hiç
Endeksin ederini bulmasının tek bir şartı var
Yabancı, politika fln değil
Virman olayının kapatılması gerekir , short kapatıyor satışı bitti dediğimiz kurum sabah 3 5 dakikada 1 milyar satti kaşla göz arasında
Bunda net mal yok portföyünde
Surekli devir daim yaptırıyor havuza hisseler de pert oluyor
Bunu kesseler Endeks kendi kendine çok inanilmaz rakamlara gelir
Endeks tabanında delik olan baraja benziyor yağsa da su tutmuyor 20 yildir
2 bademin satisi 1.8 milyar olmuş
Böyle olmaz bu iş 2 ileri 1 geri yıllardır bu yüzden sürünüyor borsa hala 20 yıl once ki fiyatlarda usd bazli tl baksan tepeden %50 geçirilmiş
BU 2 KURUMA VIRMAN KAPATILMALI..
DIŞ DİNAMİKLER... M.Şimsek sunumunda anlattığı gibi HERŞEY TÜRKİYE'ye PARA GİRİŞİNE BAĞLI..PORTFÖY VE DİREK ..ben böyle anladım en azından..
FORMUL gri listeden çıkmak için adımların atılması ,not artışları ve yabancı para sahibine sunumlar vb...
İÇ DİNAMİKLER çok uzun zamandır ilk defa mevduat ,krediyi geçti..para pahalı..patronlar bu oranlardan kredi kullanırsa RİSK alır...
iç dinamiklere FORMÜL vatandaşın yastık altı altınlarını bozdurmak ,borsaya çekebilmek...Patronlarında sıfır faiz ile artan işlem hacimli borsada HALKA ARZ yapması...
İÇ ve DIŞ DİNAMİKLER beraber çalışırSA rally ve pembe senaryo.......
Benim gördüğüm senaryo bu....şimdi soru şu..bu senaryo çalışır mı ? çalışırsa nasıl para yaparız.?..çalışmazSA alternatifleri nedir ?
buyrun top forumda ?
yabancı mevcut döviz kurundan girer mi ? GİRER..Endeks mühendisliği denilen olayda tam olarak budur..kuzunun hisselerin farklı zamanlarda yeni düşük yapma nedenleri gene budur..yabancı endekse değil hisseye
geliyor son 2 aydır..endekse bakan yanılabilir...
Patron satışları ve yabancı alımları son 2 ayın en önemli konusu...çok uzun zamandır borsadayım , borsada ASLA KAYBETMEYEN TEK KİŞİ PATRONLARDIR.....
Yabancı ,spek vb. patrona karşı gelemez...(halka açıklık oranları ,imtiyazlı hisseler ,bilgi ticareti vb.. )
2 aydır yabancı DAYANAK VARLIK ve PATRON SATIŞLARI olmayan , tersine alım açıklayan malları alırken , diğer hisseler kuzunun anlattığı gibi basıldı...
basılanlar zor çıkar..HİSSE SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ....bu endekste yeni zirve yapan hisseler var...
OYUNU BÖYLE OKUYORUM...Hisseleri böyle seçiyorum...patron hisseler bana güneş kadar uzak olsun ...
Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
garan in sahabi ispanyol pankanin...PD/DD 0.98....GARAN in PD/DD 1.23....
SAHABI GARANDAN UCUZ....
emme....
BOFA....yoookkkk GARAN ucuz diyor....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
ONEMLI UYARI....KENE-3....SON DUSUS DALGASIDIR...VE COK SANCILIDIR....IKI DISRUPTIVE BEHAVIOR ICERIR...BIRI OLDU...PANKALAR BAHANESI ILE...KARA GECEN HER KADEME 100 PUVAN KARDA KAPATILIR....geri donusu kestiremeyiz....basabasta tum kene kapatilir....
Yorum