Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Şu zaten 1 e 100 200 500 yapmış hisselerdeki spekülatörlerin tepişmesi bittikten sonra çok dik alabilirler borsayı ocak başı - ortasından itibaren.
Bu aşırı şişmiş (gubrf de onlardan birisi idi 7 milyar özkaynaklı şirket 100M ın üzerinde PD inde idi yakın zamanda) kağıtlar nedeni ile ortaya müthiş korku salınıyor bu işinde gücünde değerinde olan bir çok baba başka kağıdıda ister istemez sarsıyor.
Bu tahtadaki büyük oyuncuların tam da istedikleri ortam.
Bir çok KY endeks e bakıp tl bazlı da dolar bazlı da bi yere gidememiş işinde gücünde ucuz kalmış kağıdını panikle satıyor..
Benim bakış açımdan durum bu.
Bu gubrf deki eleman 2019 sonu 2020 başı toplamaya başladı idi bu kağıdı 4-5 tl lerden falan dı ..
Fetöcü kozaa ipeke nin altın madenleri mahkeme!! kararı ile falan buna alındı bu kararı önceden biliyordu O.Ş. Altın rezervi hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı..O rezervlere binaen de kağıt şişirildi babam şişirildi..Tek bir gr altın falan çıkarıldı mı sonrasında bilmiyorum.
Taaa 2020 pandemi öncesi zamanlar konuşulan yüzde 100 kredili mallandığı idi..
Sonra ne yaptı ne etti bilmiyorum ama 6-7 tl lik kağıt 400 tl lerde falan dı..
Bu gibi büyük operasyonlar patron desteği olmadan asla olmaz.
Yorum
-
600 bin kişi daha borsadan cikmis son 2 ayda 1.5 -2 milyonluk kaçış var
10 bin bakiye bile olsa büyük para cikisi oldu
Kriptoya altına faize büyük bakiyeli bi dünya ky kacti
Yani bu çıkışın en büyük katalizöru yoğun bireysel talep kırılınca hisselerin ne hale geldiğini görüyoruz
Yatırımcı sayısı düşmeye başladığı andan beri hisseler perişan oldu resmen
Birçok hisse endeksten %30 %50 daha aşağıda
Badem cetesi her daim bisti düşürmeye çalışıyordu ama yoğun talep sebebiyle yapamadılar uzun zamandır
Yatırımcı kaçınca hisselerin derisini kemiğini siyirdilar
Yorum
-
Ülkenin tek satis yapılan bir sakız dükkanı olsun
0.50 kuruşluk sakız satilsin kaldıysa o da
80 kusur milyon nüfusta
2 ay içinde 1.5-2 milyon müşteri kaybetmek çok büyük basarisizliktir
Ki bu rakama son gübre rezaleti dahil değil
Dolar faiz altına büyük para cikisi olmuştur bu hafta
Yorum
-
kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBazı hisselerde son yaşanan düşüşler, artık hisse seçiminin ÇOK önemli olduğunu gösterdi..
bugünde hisse alımına devam ediyorum...Mevcut hisselere ilave yaptım...HİSSE AĞIRLIĞIMI arttırdım...
Son yaşanan düşüş ve özellikle BALON HİSSELERİN PATLAMASI nedeniyle 2024 yılında hisse seçimi ÇOK önemli olacaktır..
u100 - u30 hisseleri dışında asparagas hisseler itibar görmeyecektir...
hissenin likidetesi artık daha önemlidir..( burda dikkat edilmesi gereken eğer likidite azlığı varsa bunun halka açıklık oranı yada balondan mı kaynaklandığı ,
yoksa fiyatının kelepir olmasından mı olduğu araştırılmalıdır )
ve halka arzlar 2023 gibi olmayacaktır...değişecektir...Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.
Yorum
-
Bademler başının sadece endeks shortlarinda 500 milyon civarı kari var
Hisselerde de full short açmıştı bir o kadar da hatta fazlası kari vardır hisseler cok daha fazla dustu
Bu kari nasil bolusecekler acaba
Gubrf bedelsizini iptal ettiren de sağlam pay alir
Yorum
-
İnandın mı kardes bunun kim olduğunaTuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBofa yeni vadede yine shorta yükleniyor
Ülkede borsada hersey normalken cds ler rekor dusuge gelmisken hatta not artış beklentisi haftası bile bu ısrarla shortluyordu rekor kontratla
Daha eskiye gideyim 10 yildir bu kurumu takip ederim gecen yıl fon düzenlemesi kimse haberi yoktu borsa deli güçlü idi ısrarla shortluyordu
Davutoglu görevden alındığı zaman 2015 mi neydi aynı poz
Kkm düşüşü aynen
Bahçelinin seçim kararı aldığı dönem
Bankalarla yıllardır ters kararlar çıkar bu yine aynı poz bilir ne olcagini
Naci Agbal olayında ayni
Türkiye de olumsuz olan herseyi 10 yildir biliyor bu kurum ulkedeki uçan kuştan haberi var
Bu kurum ısrarla short açıyorsa mutlak kotu birsey oluyor piyasada
Sence bu kim
Yorum
-

Yorum