Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Karatay
    Aktif
    • 14 Ağustos 2011
    • 277

Beyin jimnastiği yapıyoruz.

Sevgili Kuzu'nun yazdığı gibi "Akıl tek başına akıl değildir. Aklı akıllar yaratır.(Sühreverdî)"

Hiç kimse her şeyi bilemez.
    Hepimizin eksikleri, hataları ve kör noktaları var.

Olaylara farklı perspektiflerden bakmak her zaman iyidir.
    Kendi oyun planımızı kurmak ya da kurduğumuz oyun planınızdaki gedikleri tekrar iyi şekilde analiz edebilmek için.

Ön yargılı olmamak iyidir. İnsan ancak böyle gelişir.

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

Karatay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Beyin jimnastiği yapıyoruz.

Sevgili Kuzu'nun dediği gibi "Akıl tek başına akıl değildir. Aklı akıllar yaratır."

Hiç kimse her şeyi bilemez.
      Hepimizin eksikleri, hataları ve kör noktaları var.

Olaylara farklı perspektiflerden bakmak her zaman iyidir.
      Kendi oyun planımızı kurmak ya da kurduğumuz oyun planınızdaki gedikleri tekrar iyi şekilde analiz edebilmek için.

Ön yargılı olmamak iyidir. İnsan ancak böyle gelişir.

yazilanherseyi irdeliyerek okuyorum...HEPINIZDEN COK YARARLANIYORUM....

BIRDE SOYLE BAKIN....nasil...GUS GIBIM...HAVADAN....

GUS GIBIM BAKMAK....

1....2014 ALI BABACAN DONEMI BITTI....BERAK ALBAYRAK VE EKURISI DONEMI BASLADI...DOLAR-TL BU GURUBA 1.8 ILA 2.0 DA TESLIM EDILDI.....

BU GURUP MERKEZDE BIRIKMIS 125 MILYAR DOLARI SATARAK....DOLAR-TL YI FRENLEMEK ISTEDI....FRENLIYEMEDI...DOLAR-TL 2 TL DEN 6 TL YE YUZDE 300 DEVALUE EDILDI....

VE MERKEZDE....MUDAHALE EDECEK DOLAR KALMADI....

2...NEBATI DONEMI....merkeze dolar lazim....emme dolar yok....yabanci borc vermiyor...sicak para gelmiyor....merkez dolari nereden bulacak...REZERVI ARTIRMASI LAZIM....ELINDE SONSUZ MIKTARDA TL VAR....

PIYASAYA GIRDI...6 TL DEN DOLARI ALMAYA BASLADI O ALDIKCA DOLAR-TL CIKTI...REZERVLERINI ARTIRDIGINDA DOLAR-TL 18 E CIKTI....BIR YUZDE 300 DEVALUASYON DAHA YAPTILAR VE REZERVELER ARTTI...sonar bu rezervleri piyasaya geri satarak...dolar-tl yi 10 a dusurduler...KUR KORUMALI MEVDUATI ICAD ETTILER...

3...SECIME KADAR REZERVLER YENIDEN ERIDI....REZERV UCUN...10 TL DEN DOLAR ALMAYA BASLADI MERKEZ....VE DOLAR TL 18 TL YE GERI GELDI....BEN DERHAL BORSAYI SATIP...18 DEN DOLAR ALIP....

SIMULASYON ILIZYONU ILAN ETTIM...

bu baslik acildi....SIMULASYON ILIZYON....hedef dolar-tl 36 oraya kadar borsaya girmem...SHORTLARIM dedim...borsa tl hedefi 10 000 dedim...

geldigimiz yer suan...dolar-tl yuvarlak 30...borsa yuvarlak 8000...

simdi en onemli soruyu soruyorum...MERKEZ TEKRAR REZERVLERINI ARTIRDIGINA GORE....BU PARAYLA NE YAPACAK....

MALA GIRELIM MI....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• hurolg2
        Aktif
        • 25 Ocak 2019
        • 367

Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Ben maldayım bir süredir zaten…Bir kısmı sabit tutuyorum, bir kısım da al-sat yaptığım hisseler var ve bir de günlük viop ta az sayıda kontratla al-sat takılıyorum. Portföyümün 2/3 lük kısmı şu an vadelide. Bir miktar da 16 adet usa hisse senedi aldım attım uzun süredir duruyor ve durmaya devam edecek zira usd almaktansa usd hisse aldım… Benim stratejim böyle şimdilik

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• Misafir

özel sektörün döviz bocunu ödeyecek, yada banka kurtaracak vatandaşa dagıtcak değil ya

Yorum

• Cakirmetin05
            Tecrübeli
            • 20 Mart 2022
            • 1207

Kuzu hocam
            Biriktirdikleri dolarları seçim sonrası Kanal İstanbul denen ucube projeye yatırırlarsa hiç şaşmam.

Bitmek tükenmek bilmeyen rant arzusu gözlerini karartmış
            Bu proje için verilmiş büyük sözler var. Arap dostlarını üzmek istemezler.
            Kim bilir körfezden gelen petro dolarlar belki de bu şartla verilmiştir.
            İstanbul seçimlerine ayrı bir önem vermelerine de ben bu gözle bakıyorum
            " Her şeyi bidiğini iddia edene
            Hiçbir şey öğretemezsin "

Yorum

• Misafir

bankalar özel sektörun döviz borçlarının kamu yuku olmasında bas aktör dür., 128 milyar dolar nerde diyenler, şu kutuların içine bir baksın,, öküz öldü ortaklık bitti formasyonu

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

[quote=uranacus;700752],,[url=https://[/quote]

bu graf.

IZAH ETTIGIM UC DONEMDE....EN BUYUK BORC ODEME BERAK ALBAYRAK DONEMINDE OLDU....

karatay kardesimin izah ettigi...FETO ve surekasi 100 milyar dolar ucurmustu o donemde...

merkezden 125 milyar dolar verildi...buna ragmen...dolar-tl 2 den 6 ya firladi..3 kat..

nebatide....6 dan 18 e firladi 3 kat....simdi ise....10 dan 30 a firladi uc kat...

size uc donemi anlattim...SON ON YILI.....

2013 DE BASLIK ACTIM....COKECEYIZ...BEN 1.70 DEN DOLAR ALIP YATACAGIM DEDIM....YATTIM...DOLARLARI 18 DEN SATIP...HEDEF FEYZA TOPIGI ILE MALA GIRDIM....dolar-tl e 18 den 10 a dustu....ve geri 18 e cikti....

simdi siki durun...

durdunuz mu....

neyi aramisim....

oyle bir yerde mala girmisim ki....

DOLAR-TL DUSMEYE BASLAMIS VE DUSMUS....DOLARI BOZUP 18 DEN GIRMISIM...DOLARLARIMI BORSADA 3 KATINA CIKARMISIM....BORSAYI SATIP...BOZDUGUM 18 DEN GERI DOLARA GECMISIM....

VE DEMISIM KI....DOLAR-TL 36 OLUNCA DOLARLARIMI BOZAR BORSAYA GIRERIM...

ANLAMI BEN 36 DAN DOLARLARIMI BOZACAGIM....DOLAR-TL DUSMUYE BASLIYACAK...18 E DOGRU....BENIM KAARTLARIM BORSADA FEYZAYA GIDECEK...5 DOLAR ENDEKS FEYZADIR...ORADA SATIP GERI 36 TL DEN DOLARLARIMI ALIP TUYECEGIM...

diyorum....

sakin....anan guzel mi senin demeyin...KIRILIRIM...daha once yaptim emme....
                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

degerli dostlarim....

ekimde geri geldim....TIR YUKLEMEYE SHORTLUYARAK...

2.5 AYDIR...YOGUN BILGI ALISVERISI YAPTIM TURKIYEDE KI DOSTLARIM VE SIZLERLE....

onumde toplanmis bilgiler...TARAFIMDAN IRDELENEREK...bir SIMULASYONA donusecek....

bir SIMULASYON yapip...ilan ettim mi ben...ONU HICBIRSEY DEGISTIREMEZ....

cunkii....olacaklar...gelecek...o SIMULASYONA girmistir...

bu yuzden....BU ALEMDE BEN NE DERSEM ODUR...RACONLARI BEN KESERIM...cunkiii...BEN BILGIYIM.

son gunlerde verdigim bilgiler...twiterlerden...youtube lerden dalga dalga topluma pompalaniyor.

KUZU RUZGARLARI....FIRTINAYA DONUSUYOR...ALGILAR OLUSUYOR.

Yorum

• smartinvestor
                    Tecrübeli
                    • 29 Kasım 2015
                    • 901

Sen bir tanesin Kuzu Emmim...

Yorum

• lennon
                      Yeni Üye
                      • 12 Mart 2016
                      • 48

Kuzu dayı, amiriki Aralık ayı beklentin devam ediyor mu?

Young Turk'ü nasıl takip edebiliriz?

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

ELIMDE KI KENE SHORTLARIM....bunun SIMULASYONU....

RESMI TIKLAYIN....buyusun...

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          bu graf.

IZAH ETTIGIM UC DONEMDE....EN BUYUK BORC ODEME BERAK ALBAYRAK DONEMINDE OLDU....

karatay kardesimin izah ettigi...FETO ve surekasi 100 milyar dolar ucurmustu o donemde...

merkezden 125 milyar dolar verildi...buna ragmen...dolar-tl 2 den 6 ya firladi..3 kat..

nebatide....6 dan 18 e firladi 3 kat....simdi ise....10 dan 30 a firladi uc kat...

size uc donemi anlattim...SON ON YILI.....

2013 DE BASLIK ACTIM....COKECEYIZ...BEN 1.70 DEN DOLAR ALIP YATACAGIM DEDIM....YATTIM...DOLARLARI 18 DEN SATIP...HEDEF FEYZA TOPIGI ILE MALA GIRDIM....dolar-tl e 18 den 10 a dustu....ve geri 18 e cikti....

simdi siki durun...

durdunuz mu....

neyi aramisim....

oyle bir yerde mala girmisim ki....

DOLAR-TL DUSMEYE BASLAMIS VE DUSMUS....DOLARI BOZUP 18 DEN GIRMISIM...DOLARLARIMI BORSADA 3 KATINA CIKARMISIM....BORSAYI SATIP...BOZDUGUM 18 DEN GERI DOLARA GECMISIM....

VE DEMISIM KI....DOLAR-TL 36 OLUNCA DOLARLARIMI BOZAR BORSAYA GIRERIM...

ANLAMI BEN 36 DAN DOLARLARIMI BOZACAGIM....DOLAR-TL DUSMUYE BASLIYACAK...18 E DOGRU....BENIM KAARTLARIM BORSADA FEYZAYA GIDECEK...5 DOLAR ENDEKS FEYZADIR...ORADA SATIP GERI 36 TL DEN DOLARLARIMI ALIP TUYECEGIM...

diyorum....

sakin....anan guzel mi senin demeyin...KIRILIRIM...daha once yaptim emme....

grafini koyayim...birlikte inceleyin ve elestirin...

altaki BERAT....ortaki NEBATI....en ust bolum SIMSEK....

Yorum

• Misafir

By kuzu

Yorum

• Misafir

usd 36=xu100 8600,usd36=xu10011000,usd36=xu10017000,

Yorum

• gundwane
                                Tecrübeli
                                • 18 Ağustos 2011
                                • 1921

USDARS ....serbest piyasada ise 950-1000 pezo civarı

Blue Dolar or Dolar Blue is unofficial Dollar Rate in Argentina. Get Blue Dollar Quotes, Charts, News. Informal Rate, Formal Rate & Bank Rate of US Dollar

Buradan takip edilebilir..Trading view artık yayınlamayı bıraktı.

IMV Yani arjantin borsası..

1 e 1 aynıyız.

25 26 lardan hızla 40 41 lere atak gelmiş sonra gevşediği yer anca 35!!!
                                O da 1-2 haftalığını sonra yeniden 40 lara gelmiş.
                                Takriben 1 sene yatay yatay yukarı sonra bi atak daha ver elini 60 lar..

Bizde ki patern de buna benzer olacak diye düşünüyorum..
                                2018 den beri çizgiyi izliyoruz.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information