Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Tuncer
    Tecrübeli
    • 03 Mart 2022
    • 2825

Bugün bofa baya kapanmıştır dedim ama yok

Neyi fiyatlıyor bu kansız

Sanki hiç yükselmeyecek gibi shortta duruyor

Yorum

• saleve
      Aktif
      • 27 Eylül 2013
      • 244

Gundiyi eleştirmek şöyle;

Herkes kendi dar çevresine bakarak değerlendirirse çok sağlıklı olmaz. Özellikle orta kesimdeki emekliler, sabit gelirli maaşlılar çok sıkıntıda.

Ama bu kesim onurlu bir şekilde şikayet etmemeye çalışıyor, herkes g.t kılı arsızlığında değil bu ülkede. Fakat bu durum insanlarda hem fiziksel

hem de psikolojik sorunlara yol açıyor. Bankacı olup da söylenen rakamları alan

fazla kişi yok. 20bin tl bile alamayan banka çalışanları var, ki bu insanlar işleri gereği bakımlı olmak, düzgün giyinmek zorunda.

Daha bir sürü detay yazılabilir ama şu bir gerçek ki kayıt dışı kazançlar ve kara para tüm dengeleri alt üst etmiş durumda.

En büyük darbeyi çocuklar ve gençler yiyor. Yetersiz ve sağlıksız beslenmeden dolayı fiziksel, gelecek kaygısından dolayı psikolojik sorunlar had

safhada. Uyuşturucu ve antidepresan kullanımı da olayın ayrı bir boyutu.

Sorunlar gerçekten büyük ama herkes görmek istemiyor. Toplum ,içten içe çürümekte.
      ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• egelii
        Tecrübeli
        • 25 Ağustos 2011
        • 2961

izmirli hocamın grafiği ile
        guzu nun grafiği similasyonu aşşa yukarı aybı
        izmirli 770 den tepdirmiş sonra 720 lere köstürmüş
        aşşa yukarı trend aşşa gibi genel

Yorum

• Misafir

bu hukumet görevdey se ki cb secimlerinde 2.750.000 oy farkı vardı yanılmıyorsam, gerceği saptıranlar,bunlar, yani enflasyon düşsün istemeyenler

Yorum

• celme
            Katılımcı
            • 31 Temmuz 2008
            • 152

egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            bence doğru
            pandemiden sonra ben 2 ev bi suv araç sahibi oldum
            şuan eve giren rakam dediği rakamlar
            zengin değilim ortadireğim ama şükür haftada bi gün bi mekanda rakımı içebiliyorum
            bennzin pahalı ama biniyorum
            bi şek,lde para dönüyor piyasada
            etrafa bakıyorum kurban kesince verecek hane bulmak için aramak lazım
            iş kuran işini geliştiren çok etrafımda
            çalıştığım yerdeki en düşük maaaş 32 bin
            kendi köyünde zaten sebze meyve ye para vermiyor hanımda çalışıyorsa benden iyi
            gibi
            değerlendir bakalım
            kusura bakmayın ama çıkar telefonuncular değerlendirmesi olmuş...başka bir boyut tabi...polemik olmasın... tutamadım kendimi
            kuzufun

Yorum

• Misafir

bu enflasyonun yuzde 30 u bilerek piyasa gucu olan şirketler tarafın dan çıkarıldı,ama ispat edemem,

Yorum

• gundwane
                Tecrübeli
                • 18 Ağustos 2011
                • 1921

Öteki köyde fışkırtma diye tabir ederek bu konuda epey örnekli yazılar yazdım..Çok kavga gürültü çıktı..Ben bildiğimi gördüğümü yazarım hep böyle oldu..Malda olup olmamam borsa yorumlarıma bi etki etmez.Malda değilsem de borsa çıkacak yazabilirim yada tam tersi.
                Hep böyle oldu.
                Eleştirebilirsiniz ama umarım burada da hakaret küfür aşağılama dalga geçme falan olmaz.

Bu işin ucu da biraz partizanlığa kayıyor..Muhalif kesim ekonomi bok gibi derken yandaş medya da mükemmell mmmm diyor..O yüzden bizim insanımız özellikle bağımsız tartışma yapabilme yetisi az..

Yorum

• Misafir

tartışma yetisi mütavazi olmuş, rant diyelim, piyasa gücü olan hangi şirket enflasyon tu kaka der,,,şimdi asgari ucret artacak ya, alım gucu artar mı, düşermi

Yorum

• steve_harris
                    Katılımcı
                    • 11 Ocak 2019
                    • 152

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    varsın hocam
                    Hocam beni de ekleyin telefondan listeyi acamadim

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• binonbinseksen
                      Yeni Üye
                      • 15 Ekim 2022
                      • 3

konuyu kendi jenerasyonum üzerinden değerlendirecek olursam gundwanenin dediği malda mülkte zengin olma geleneğinin tıkanmaya başladığını düşünüyorum. yeni mezun olup çalışmaya başlamış arkadaşlar için son yıllarda mal mülk edinme ihtimali anne babadan destek ya da miras olmadığı sürece imkansıza dönüştü. bizim neslimiz için mal mülk edinmenin tek yolu bir üst neslin malını mülkünü satıp kendimize yeni mal mülk almak oldu. yani bir üst neslimizden daha iyi olmak varken adeta onları sömürür halde y kuşağı. jenerasyonel kapital akümülasyonunda geriledik yani.
                      görece düşük başlamış ya da kalmış maaşlar, özellikle büyükşehirlerdeki yüksek giderler, yüksek ev araba fiyatlarıyla 25- 35 yaş arası olup da son yıllardan kazançlı çıkabilen insan sayısının çok olduğunu sanmıyorum.
                      ancak gundwaneye katıldığım nokta şu, becerebilen için son yıllar on yıllara bedel fırsatlar verdi. fakat kaç kişi maaşını yetirebildi de servet yapabildi emin değilim.

Yorum

• Misafir

Yorum

• fiyatci
                          Seyirci Üye
                          • 28 Mayıs 2015
                          • 52

binonbinseksen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          konuyu kendi jenerasyonum üzerinden değerlendirecek olursam gundwanenin dediği malda mülkte zengin olma geleneğinin tıkanmaya başladığını düşünüyorum. yeni mezun olup çalışmaya başlamış arkadaşlar için son yıllarda mal mülk edinme ihtimali anne babadan destek ya da miras olmadığı sürece imkansıza dönüştü. bizim neslimiz için mal mülk edinmenin tek yolu bir üst neslin malını mülkünü satıp kendimize yeni mal mülk almak oldu. yani bir üst neslimizden daha iyi olmak varken adeta onları sömürür halde y kuşağı. jenerasyonel kapital akümülasyonunda geriledik yani.
                          görece düşük başlamış ya da kalmış maaşlar, özellikle büyükşehirlerdeki yüksek giderler, yüksek ev araba fiyatlarıyla 25- 35 yaş arası olup da son yıllardan kazançlı çıkabilen insan sayısının çok olduğunu sanmıyorum.
                          ancak gundwaneye katıldığım nokta şu, becerebilen için son yıllar on yıllara bedel fırsatlar verdi. fakat kaç kişi maaşını yetirebildi de servet yapabildi emin değilim.
                          Bende bir katkı yapmak isterim, güzel tespitler var.

İstanbul'da yaşam ağır beyaz yaka bir şeyler kazanıyor ama en üst düzeyler sadece gelirini yatırıma yönlendiriyor, diğer kesim egelinin dediği gibi yapabiliyorsa ev araba alabildi ama daha fazlası yok. Esnaf rahat vergi ödediği pek yok, güzel kredilerle iyi beslendiler, hepsi mercedese biniyor.

Kırsalda küçük şehirdekiler, yine kredi vs ücret artışlarıyla kötü durumda değiller, orda harcamalar istanbul gibi değil. O yüzden mutlular ve seçimde bunu gördük.

Özetle büyük şehirde yaşayan düşük ücretliler az mutsuz, ortadakiler az mutlu, kirsaldaki herkes mutlu. Yüksekler out of scope.

Yorum

• faruk34
                            Yeni Üye
                            • 23 Ağustos 2019
                            • 9

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            sizzler benim listemseniz....eski liste 200 kisi...emme...foruma nickleri ile giremediklerini soyluyorlar...
                            Ben yine yokum listede Kuzu abim.

Yorum

• Cakirmetin05
                              Tecrübeli
                              • 20 Mart 2022
                              • 1207

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Değil mi ama ..10 senede ödeyemeceği borcunu 6 aylık karı ile öder hale geldi firmalar.Pandemide bütün zararları çıkardılar.10 senede elde etmeyi düşünmedikleri karlar 1 senede elde edildi.
                              2018 sonrası konkordato furyası vardı hatırlarsınız..Şimdi tısss..
                              Sorunlu krediler falan hepsi ...fıssssss..
                              Ha yanlış anlaşılmasın ben öteki köyde de yazdım.
                              Halk da çok zenginleşti bu işten.(kuzu kızacak)
                              2 nedeni var.Birincisi türk halkı nakitte az ama malda mülkde zengindir.
                              İkincisi kim ne derse desin maaşlar ödemeler primler falan ciddi ciddi sky roket oldu.
                              Üçüncüsü de aslında ucuz kredi ile iş kuran işini geliştiren genişletenler oldu.Bunlar çok ciddi karlar yazdılar.
                              2019 da 6000 tl maaş alan arkadaşım (bankacı) sene başında 40.000 oluyor maaşı.
                              Karı koca çalışan çiftlerin evlerine 90-100.000 girmeye başladı
                              “ Halk da çok zenginleşti” sözünüze çok takıldım.
                              Hangi halk sn. Gundwane
                              7500 TL emekli aylığıyla akşam pazarlarında sürünen….
                              Astronomik kira artışlarından dolayı birbirlerini vuran mal sahibi ve kiracılar mı?
                              Ülkenin en üniversitelerinden mezun olup asgari ücretle çalışmaya razı gençler mi ?
                              Yabancı ülke elçiliklerinde vize kuyruğuna girip kaçmaya çalışan halk mı?
                              4 kişilik ailenin açlık sınırı 46.000 TL olmuş.
                              Bahsettiğiniz 2019 da 1 gr altın 220 TL idi.Eskiden düğün dernekte yarım altın takmak ayıptı.
                              Şimdi millet yarım gram takamıyor.
                              Zenginleşen Halk değil . zaten zengin olan dar bir kesim.
                              Kazanılan para miktarının artması satın alma gücünün artması değilki.
                              Şimdinin 100bin TL siyle 2019 un 10.000 TL si ile aldıklarımızı alamıyoruz.
                              Reel sektörde iş sahibi olarak söylüyorum. 2019 da yanımda 18 kişi çalışıyordu, Şimdi 6 kişi kaldı.
                              2024 te hepten dükkan kapatırız.
                              Velhasıl borsa veya para piyasalarında yükü tutan Halk değil, malum çevre ve yandaşlarıdır.
                              Saygılar
                              " Her şeyi bidiğini iddia edene
                              Hiçbir şey öğretemezsin "

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

vawww...turkiyede....PROF.HAYDAR BAS modeli uygulanmis....yazilanlar dogruysa....

bu modelde....

SULAR DEVLET ELIYLE PARA BASIP DAGITILARAK...OVERCREDITLE....HALK PARAYA BOGULUR....HALKLAR BALIKLAR GIBI YUKSELEN SULARLA YUKSELIR....HERKEZ COK IYIDIR....

devlet...tukenir....kaynaklar biter...VE SULAR BIRDEN GERI CEKILIR...BIRCOK BALIK KARADA KALIR VE OLUR....OLUM ORANI BU MODELDE YUZDE 40 DIR....

CESEDLERI BIZ TOPLUYACAGIZ.....

AVUSTURYA MODELINDE....OLUM ORANI YUZDE 10 DUR....

AMRIKI MODELINDE OLUM ORANI YUZDE 25 DIR....

EKONOMIK REFAHI DAGITMA SISTEMLERINDE...SUREKLILIK....DENGE DEGISIM FONKSIYONU ETKISI ALTINDADIR....

SUAN....HAYDAR BAS modelinde....faiz artisi ile DEGISIM FONKSIYONU devreye girdi...tukenen devleti ayaga kaldirma fonksiyonlari mart secimlerinden sonar....ISTE O PARAMETRELER...

MUTLU VE MESUT DEDIGINIZ KITLELERI FURACAKTIR....
                                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information