Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-

A noktasında MB politika faiz oranı %4.5 yazı ile de yazayım yüzde dört buçuk..!
Şimdi borsada yaklaşık olarak ara bölgedeyiz ve MB politika faiz oranı %40, yazı ile yüzde kırk..!!!
Sevgili Kuzu senin dediğin nasıl olacak çok merak ediyorum.
Ek olarak sanayi üretimi, enflasyon oranları, faiz oranları grafiklerini fazla yorum yapmadan koyacağım
2011-2023 MB Faiz oranları

TÜFE - Tüketici Fiyat Endeksi

Sanayi üretimi

Bu noktada sayın Gundwane'ye katılıyorum. O kadar yüksek bir faiz artışı olmayacak.
Yüzde 7,5 belki ama % 10 yapacaklarını sanmıyorum.
Benim tahminim büyük ihtimal yine % 5 yapacaklar. Ha bence senin dediğin gibi olmalı, hatta bu son faiz artışı ile % 50'nin üzerine çıkarmaları gerekiyor.
Ama bunu Cumhurbaşkanı kesinlikle istemez. Bilmiyorum belki ciddi bir sürpriz yapabilirler. Ancak o durumda büyük oranda bir yabancı girişi olur ve doları aşağı çekebilir. Ve en önemlisi enflasyonda ancak o zaman ciddi bir düşüş görürüz, tabi gerçekten onu istiyorlarsa..
Ayrıca maaşlara % 100 zam mümkün değil...!
Zaten sanayi cephesinden ciddi homurtular geliyor.
İhracat ciddi anlamda zarar görür, ki son zamanlarda sıkıntılı zaman geçiriyorlar.
Yorum
-
Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhttps://dosya.co/tf6ig7uxyhlu/Yeni_M...lgesi.txt.html
Arkadaşlar liste güncellenmiş son hali burada
Sizden ricam sabaha kadar kontrol edip
LİSTEDE ADI OLMAYANLAR BU YAZIYI BEĞENSİN TOPLU HALDE EKLEME YAPALIM…..
Tuncer Bey beni de eklerseniz sevinirim...
Yorum
-
işlem tamam gönderdim özele hocam linkikuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTUNCERIM...
sendeki listeyi ozelime gonder....
Yorum
-
Yıllarca merkez bankası %5 enflasyon hedefi ilan etti.
Sonuç tam bir fiyasko. Biz de kalkmış ciddi ciddi bunların hedeflerini tartışıyoruz. Her şeyin tek adamdan çıktığı bir yerde boşa enerji kaybi.
Açıkladıkları tüik enflasyonu yıllardır yalan dolan.
Tek bir gerçek var, kendi yandaşları hariç, herkesin yoksullaştırılması.
Bu kadar pahalıya, böyle kalitesiz bir hayatın yaşandığı başka bir ülke yok.ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite
Yorum
-
Beni de ekler misiniz. Teşekkürler.Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhttps://dosya.co/tf6ig7uxyhlu/Yeni_M...lgesi.txt.html
Arkadaşlar liste güncellenmiş son hali burada
Sizden ricam sabaha kadar kontrol edip
LİSTEDE ADI OLMAYANLAR BU YAZIYI BEĞENSİN TOPLU HALDE EKLEME YAPALIM…..
Yorum
-
-
Kuzu abi ile çok para kazandımtolga541 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterborsanın %35 i yerli büyük bir kaç speğin varlık fonu dahil eline geçti %35 i de patronlarda geriye kalan %30 yabancı bunun yarısıda yerli peki satacak da düşecek bunu çözemedim.
zaten borsa geri gelse bile farkındaysanız hisse bazlı hareketler tam gaz devam ediyor.
Ona karşı 1 kere kılıçdaroğlu adaylığında muhalefet ettim
Hatta 10000$ iddiaya girdim. Kilicdaroglu kazanamaz diye.
Gerci ödemedi ama canı sağolsun
Bu sefer 2. kez muhalefet ediyorum
Söyledikleri çok doğru ama bu sefer radikal bir şey söylemiyor. Aksine bütün youtuberlar malsiz kaldılar ve sabah akşam borsa kötülüyorlar.Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yorum

Yorum