altınorta Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
obezistan batiyor dedik zorlarina gitmis,
evet obezistan batacak tabii bugunden yarindan bahsetmiyoruz.
dunyanin ekonomik gucunun agirligi asyada toplaniyor, asya devletleri obezistan bagimliligini cok hizli degil ama gidim gidim azaltiyor, azaltacak.
hele briks in ortak parasi ciksin briks ulkeleri obezistan pacavrasini kullanmayi biraksin sen o zaman filmi seyret.
devlet baba tl mevduat faizin dolardan az ise arada ki farki ben veririm diyor, ama
vatandas ille obezistaninki olacak deyi yapisiyor sapina.
dolara talep arttikca yukseliyor yukseldikce vatandas zamlardan darbe yiyor.
dolari yukselten yurdum insani. zarar gorunce aglasan yine yurdum insani.
hersey niye on kat artmis , mevduatin yuzde altmisi niye obezistanin parasi o zaman?
200 milyar dolar niye dolarda?
ustadi azam muazzam cds ile bozmus kafayi ,
yahu maaslari odeyecek parasi olmayan yunanistanin cds i niye 70 te senin ki 700 acaba.
hangi iktisadi kritere gore yunanistan senden daha iyi durumda?
obezistanda bir iki ay once 3 tane banka batti ,
senin bankalarina gecer notu veren mudiys ve avaneleri bu batan bankalara ne notu vermisti acaba bir baktin mi?
imf den borc al , elindeki parayi altina degil onlarin tahvillerine yatir, imf sana talimat versin ulkeni nasil idare edecegine dair, neyi uretecegine neyi onlardan alacagina dair emirlerine uy,
seninde notun duzelir , cds notun guzellesir.
sokmusum onlarin notunada cds sinede.
fox tv solculari, bir kendinize bakin silkinin kendinize gelin siz solcu degilsiniz, ataturkcude degilsiniz. siz emperyalizm ne yapsa sirin goren garip bir seysiniz.
ataturkun partisi chp nin pkk ile kankaligi bile size olagan gorunuyor.
suriyelileri getirmenin bas sorumlusu , gorevinden kovuldugu gun obezistanda adamimiz kovuldu denilen davutun ogluda yoldasiniz.
trump donup pkk yi vurursan seni dolar silahihyla vururum dedimi , dedi, vurdumu vurdu?
ey ya istiklal ya olum diyerek emperyalizle savasan ve ulkemi kurtaran yurdum insaninin torunlari, hangi guc, hangi akil bu yasanilandan sonra halen senin eline obezistan dolari verebiliyor?
obezistan dolarini her eline aldiginda ayagina siktigini gormek cok mu zor?
evet simdi vatandasin birisi hakli olarak konumuz borsa ve ekonomi diyecek.
oyledir dogrudur.
dolara tapinma olursa, dolara tapinma yanlistir deme hakki doguyor.
cds yukseldi batacagiz denildikce, sokmusum cds ye cds si iyi ama kendisi hayli obez olan batacak biz degil. deme hakkimiz doguyor/.

(

Yorum