Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • guner
    Kıdemli
    • 28 Mayıs 2011
    • 4864

kemal erdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    https://www.youtube.com/watch?v=0o8dFosHgdk

ulkemiz uretimle kurtulacak ve hic suphesiz kurtulacak.
    ,
    yurdum insani batmakta olan temerrude dusmekte olan ulkenin dolarina tapinmayi birakirsa

kurtulusumuz daha cabuk ve acisiz olacak.
    Kılıçtar gelecek diye bir kısım dolarımı sattım faize verdim,çoğunluğunuda kkm ye verdim.
    Şimdi sattığım doları alamıyorum.
    Al sana temerrüde düşecek ülkenin parası.
    Sen bizim halimize bak.temerrüdemi iflasamı gidiyoruz.

Yorum

• hayalım
      Tecrübeli
      • 27 Şubat 2009
      • 822

ulee Guner hocam, sen demi. Acizane tavsiye sen neyap yap odolarini geri al, eksigine bile olsa. Kilicdar bile bu dolara kostek vuramaz, kaldiki kazanmasi supheli. Tayyibii gelirse ki dolar anca 70 lerde solugu alir.

Yorum

• guner
        Kıdemli
        • 28 Mayıs 2011
        • 4864

hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        ulee Guner hocam, sen demi. Acizane tavsiye sen neyap yap odolarini geri al, eksigine bile olsa. Kilicdar bile bu dolara kostek vuramaz, kaldiki kazanmasi supheli. Tayyibii gelirse ki dolar anca 70 lerde solugu alir.
        A bir şey satmıştım.daha yukarıdan geri aldım.
        ABD doları basar borcunu öder.
        Biz kkm yi bitirecek doları bile bulamayız.
        Kılıçtar gelirse ekonomi politikası değişecek diye yapmıştım bu hareketi.ama görünen o ki şimdi kılıçdar da gelse halimiz duman.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• guner
          Kıdemli
          • 28 Mayıs 2011
          • 4864

vicente Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Kkm faizine %36 veriliyormuş doğru mu
          Faize karşıyim nass diyen Tayyip dolar a 36 faiz ödüyor akıl tutulması
          Tayyip ile faizler hızla 100 bandına cikar
          Turk milleti tayyibe oy vererek ayağına değil kafasına sıktı
          Bu bok temizlenmez emmi
          Bistin tek bir kurtuluşu var yalandan dolar bazli ucuzluk rallisi
          Önümüzdeki 5 yıl full faiz dönemi faiz de olan parayı katlar
          Vicente Erdoğan faizleri dahada düşürecez diyor.
          Ama doğru,düşmüyor ki
          Yani şimdi mb den bankalar 8 le borç alıp 30 lamı veriyorlar
          Artık akıl almıyor bu işleri.

Yorum

• kemal erdem
            Aktif
            • 15 Mayıs 2009
            • 224

guner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Kılıçtar gelecek diye bir kısım dolarımı sattım faize verdim,çoğunluğunuda kkm ye verdim.
            Şimdi sattığım doları alamıyorum.
            Al sana temerrüde düşecek ülkenin parası.
            Sen bizim halimize bak.temerrüdemi iflasamı gidiyoruz.
            https://www.kitco.com/news/2023-02-1...Schectman.html

yurdum insaninin yuzde 60 mevduati batacak ulkenin parasiyla.
            sen almasan, ben almasam, biz almasak kim yukseltecek bu batacak ulkenin pacavra dolarini.
            kendi ulkenizin parasi deger kaybederse zarar etmek istemiyorsunuz obezistanin parasini aliyorsunuz.
            halbuki devlet baba demiski bakin size obezistanin parasinin yukselme riskinide ustleniyorum ve size karsiligini verecegim. siz yeterki ona tapinip kendi ayaginiza ve bana sikmayin.
            guvenmediginiz turk lirasi dusecekde obezistanin parasi garantimi?
            briks ulkelerinin kendi paralariyla ticaretleri her gun buyuyor. tek paranin kullanim oranlarida gun begun azaliyor.
            obezistanin uydusu suudi bile petrolunu cin parasiyla satmaya basladi.bae ise hint parasiyla,rusya petrolu cine yuanla satiyor.
            obezistanin borcu gunbegun artiyor. tapindiginiz pacavra dolarin degerinin hic bir karsiligi yoktur, butun gucunu dunyanin somurulen insanlarinin ona gonullu tapinmasindan aliyor, ergec patlayan bir balon gibi sonecek,
            Ilim ilim bilmektir. ilim kendin bilmektir.
            Sen kendini bilmezsen, ya nice okumaktir.
            Yunus Emre der hoca, gerekse var bin hacca.
            Hepisinden iyice, bir gonule girmektir.
            Yunus Emre

Yorum

• guner
              Kıdemli
              • 28 Mayıs 2011
              • 4864

kemal erdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              https://www.kitco.com/news/2023-02-1...Schectman.html

yurdum insaninin yuzde 60 mevduati batacak ulkenin parasiyla.
              sen almasan, ben almasam, biz almasak kim yukseltecek bu batacak ulkenin pacavra dolarini.
              kendi ulkenizin parasi deger kaybederse zarar etmek istemiyorsunuz obezistanin parasini aliyorsunuz.
              halbuki devlet baba demiski bakin size obezistanin parasinin yukselme riskinide ustleniyorum ve size karsiligini verecegim. siz yeterki ona tapinip kendi ayaginiza ve bana sikmayin.
              guvenmediginiz turk lirasi dusecekde obezistanin parasi garantimi?
              briks ulkelerinin kendi paralariyla ticaretleri her gun buyuyor. tek paranin kullanim oranlarida gun begun azaliyor.
              obezistanin uydusu suudi bile petrolunu cin parasiyla satmaya basladi.bae ise hint parasiyla,rusya petrolu cine yuanla satiyor.
              obezistanin borcu gunbegun artiyor. tapindiginiz pacavra dolarin degerinin hic bir karsiligi yoktur, butun gucunu bizim ona tapinmamizdan aliyor, ergec patlayan bir balon gibi sonecek,
              Dxy 160 lardan geldi 70 e
              Şimdi yine 160 a gidiyor belki.
              120 yi geçerse AB diye bir gurup da kalmaz.
              Tapın veya tapınma
              Ortada bir gerçek var
              Dünya ekonomisi ABD nin yaydığı çarşaf üstünde duruyor halen.
              Bu insanların dolar alma tercihi değil.
              Ekonomik gücü ABD nin.

Yorum

• kemal erdem
                Aktif
                • 15 Mayıs 2009
                • 224

Dxy 160 lardan geldi 70 e
                Şimdi yine 160 a gidiyor belki.
                120 yi geçerse AB diye bir gurup da kalmaz.
                Tapın veya tapınma
                Ortada bir gerçek var
                Dünya ekonomisi ABD nin yaydığı çarşaf üstünde duruyor halen.
                Bu insanların dolar alma tercihi değil.
                Ekonomik gücü ABD nin.

tekrarliyim
                devlet dolar almayin yukselirse karsiligini verecegim dedikten sonra dolar almak ne anlama geliyor?
                ne yapsin bu ulke kendini korumak icin ne yapsin?

sokmusum hacli kurumlarinin sahte notlamalarina, hepsi sahte hepsi tarafli.
                ulkemizin risk notunu 500 e cikarirlar, batak yunanistanin ulke riski 70 derler.
                notu yildizli pekiyi olan kendi bankalari bir gecede temerrude duser batar, bizim pirlanta gibi bankalarimiza basarisiz notu verirler.
                dyx ne olursa olsun batacak ulke obezistandir er yada gec bu olacak.
                Ilim ilim bilmektir. ilim kendin bilmektir.
                Sen kendini bilmezsen, ya nice okumaktir.
                Yunus Emre der hoca, gerekse var bin hacca.
                Hepisinden iyice, bir gonule girmektir.
                Yunus Emre

Yorum

• guner
                  Kıdemli
                  • 28 Mayıs 2011
                  • 4864

Zaten Erdoğan tekrar gelirse ,ki öyle görünüyor
                  Ortada dolar falan kalmayacak.
                  Bu sefer
                  Artık ne isterse yapacak.
                  Bir gece 2 satır yazıya bağlı olacak işler

Yorum

• lastarm
                    Yeni Üye
                    • 27 Ekim 2022
                    • 22

Zaten Erdoğan tekrar gelirse ,ki öyle görünüyor
                    Ortada dolar falan kalmayacak.
                    Bu sefer
                    Artık ne isterse yapacak.
                    Bir gece 2 satır yazıya bağlı olacak işler

HALK istiyor hocam halk, diyorki Halk,selvi boylu olsun,şiir söylesin,hitap etsin,Hatib olsun,gerisi angarya,adam senin onca söylemini bir hitabı ile çürütüyor liderinizi patates soğana satmazsiniz dedi iş bitti, halk bu tarzı seviyor olay TARZ Meşeli sen bu pozisyonu beğenen bu DÜZENİ beğenen bu kitleye profili sönük hitabı olmayan hatipligi olmayan bir şahıs ile galip gelmen mümkün değil, Ayrıca öyle bir kitle var ki CHP tarafında sırf Babacan ve hoca olarak bilinen Davudi oğlu CHP de çok oy kaybına neden oldu yahu matematik herşey ilim bilim herşey Davudiogullari ile Babacanlar katkısı 0,hatta senin kemik oylarının erimesine neden olmuş yani eksidesin,bu denklemde KAZANMA ihtimalin yok,adın tarihe bylooser olarak geçecek ve emekli olacaksın, yazılarımda şöyle olursa böyle olursayi sevmem analizlerim nettir emin olduğum konularda net yazarım ve bu konuda da nasilki SASA 16 panginot olmaz dedim ve olmadıysa bu konuda eminim,seneryo olasılık permütasyon kombinasyon hesabı yapacaklara saygı ile duyurulur,e tamamda dediğin olursa ülke çöker şöyle olur böyle olur istilâ su bu yahu adamların adım adım yapmak istedikleri var ve yaptılar yapıyorlar yapacaklar o nu oraya getirip iktidar yapan güç güçler istedikleri bitmeden onu ordan indirirlermi ayık olun 22 yıldır tutmuşlar evet kk ondemi önde,hadi ordan hepsi bir kaleme bir söyleme bakar yazdıklarımdan düşüncelerim İsrailli bir brukratin doktora tezi ile ilgilidir siz ona pop mu bop mu diyorsunuz yıl 1972,..Vel hasıl ne olacak kurtuluş nedir?HER MİLLET BİR NESİLDE YENİDEN DOGAR.Ogeday SİNANOĞLU agbimizle cevap verelim.bu kısa vadede KK gibi profiller ile olacak işler değil...kalın sağlıcakla.

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      REALITY....SECIMI KAZANAN YANAR....bu ekonomik durumu duzeltmek cok acikli.....kim ki iktidari alir....o ki yok olur.

HALK....sen sictin sen temizle dedi....

temizlenemiyecek kadar sictilar....cok zor.

benim gundemimde artik secim yok....BU PISLIK NASIL TEMIZLENECEK....

NE YAPARLARSA....NE OLUR....deprem tek basina milyarlarca dolar....

MISAL....

BORSADAN NE KADAR PARA CEKECEKLER....

MISAL....

DOVIZ MEVDUATA NASIL COKECEKLER....kactan tl ye donusturucekler...

MISAL...

BORSADAKI SIRKETLERIN ODEDIGI KURUMSAL VERGIYI...IKI KATINA MI...UC KATINA MI CIKARACAKLAR....

MISAL....

DOLAR-TL 36 PANGINOT BIR GECEDE MERKEZIN YAPACAGI DEVALUATION LA MI OLACAK....bunu yaparlarsa kur korumalidaki mevduata ne yapacaklar....

missal....

bu operasyonlar hangi sekusansta olacak....LIRALASMAK...VE DOVIZ YASAGI...
                      BUYUK BIR FURGUNA HAZIRLANIYORUM....

coookkkk mesgulum....1850 den buyana tum tarihi taradim....1870 makul geldi.

overcredit...yap islet devret ile 25 yillik gelecegimiz dahi satilmis durumda...

secimi mecimi birakin lem....kilicdar da gelse...farketmez.

onumuzde buyuk bir bok var....temizlenmesi imkansiz.

2013 de cokecegiz deyip yazdiklarim parametreler ve suanki durum...

GDP..BUYUME....cin,turkiye,polonya,rusya,tailand,b razil,meksiko...

HICH PRODACTIVITY GROWTH....TURKIYE,polonya,macar,slovakia,sili,yuna n,meksiko...

global trade growth....yuzde 8 before 2008 krizi....yuzde 3 after 2008 krizi...BUYUK DARALMA.

TURKIYE....TRADE VOLUME....yuzde 30 before 2008....yuzde 3 after 2008...KORKUNC DARALMA...BUYUK SIKISMA.

DIREKT YABANCI SERMAYE GIRISI....yuzde 3.5 before 2008....yuzde1.5 after 2008...BUYUK YOK OLMA...

CARE ARANIYOR 2013 DE YAZDIKLERIMA....bulunuyor....

madem ki did ticaret daraldi....ICERIDEKI HALKI GUDURDUP HARCATALIM....GDP miz dusmesin....NEGATIF FAIZLER....BELES KREDILER...AL AL HARCA...

HALK GUDURUYOR....PARA GANI....HANGI PARA... TURK LIRASI...ne yapiyor dolara furuyor...dolar mevduati 200 milyar dolari asiyor....dolar firliyor....oda ne...BANKALAR BATACAK....oyleyse siseden bir cin cikaralim....dolar mevduati cozelim BANKALAR BATMASIN...O NE...KUR KORUMALI MEVDUAT...

CUSSSSS...BANKALARI KURTARIYORUZ EMME...BU SEFERDE HAZINE BATIYOR....nebatinin gozlerinin icine bakiyoruz...derin bir bosluk....

GINI endeks yukseliyor...zengin daha zengin...fakir daha fakir...PARA ZENGINLERDE TOPLANIYOR....kuzu nun KAPITAL AKUMULASYON PROSESI...temam....

IC BORCLAR ENFLASYONLA SIFIRA INDIRILIYOR....PARA DEGERSIZ...BORC VERMIS OLAN UCUN BIRINI ALIYOR...yani tarragimi....
                      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

vayyy mamina cakayim...bu kuzu manyak....bunlara ragmen...borsa 10 000 gider diye baslik acmis....

ipne bu yaw...akil yok fikir yok...
                        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

ele demeyin usaglar....gelbimi kirirsiz....inciniy...

URUS VE CIN....

urus la ticaretimiz...son bir yilda...20 milyar dolardan 70 milyar dolara cikti....

urus son bir yilda....turkiyede 1000 tane sirket kurdu....

urus vetandaslarindan tam...150 000 tanesi turk vetandasi oldu oy kullaniyor ev alarak...

korfez ulkeleri istanbulu neredeyse isgal etmisler....

yakinda cinden cekik gozlu sari usaglar GELECEKLER....

Yorum

• kelmiker
                            Tecrübeli
                            • 02 Aralık 2008
                            • 554

vayyy mamina cakayim...bu kuzu manyak....bunlara ragmen...borsa 10 000 gider diye baslik acmis....

ipne bu yaw...akil yok fikir yok...
                            kelmiker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Benim merak ettiğim ise şu; madem bu kadar sessiz bir kitle var, madem bütün türkiyeyi dizayn edecek güç ellerinde ve 418 milyarı dışarıya kaçırılmış bir meblağ var neden burada değilde dışarda tutuyorlarki. Seçim biter tayyip erdoğan kazanır para gelir kriz filan olmaz. Yani dolar 36 olur ama halk hissetmez krizi bitti gitti. 22 yıllık süreçte kaç tane kriz oldu kaçını halk hissettiki. Hatta kimse heveslenmesin, kanal istanbul bile inşa edilir.

Sayın kuzu lütfen şu düşünceme bir yorum yapabilir misiniz

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

2013 de cokecegiz deyip yazdiklarim parametreler ve suanki durum...

GDP..BUYUME....cin,turkiye,polonya,rusya,tailand,b razil,meksiko...

HICH PRODACTIVITY GROWTH....TURKIYE,polonya,macar,slovakia,sili,yuna n,meksiko...

global trade growth....yuzde 8 before 2008 krizi....yuzde 3 after 2008 krizi...BUYUK DARALMA.

TURKIYE....TRADE VOLUME....yuzde 30 before 2008....yuzde 3 after 2008...KORKUNC DARALMA...BUYUK SIKISMA.

DIREKT YABANCI SERMAYE GIRISI....yuzde 3.5 before 2008....yuzde1.5 after 2008...BUYUK YOK OLMA...

CARE ARANIYOR 2013 DE YAZDIKLERIMA....bulunuyor....

madem ki did ticaret daraldi....ICERIDEKI HALKI GUDURDUP HARCATALIM....GDP miz dusmesin....NEGATIF FAIZLER....BELES KREDILER...AL AL HARCA...

HALK GUDURUYOR....PARA GANI....HANGI PARA... TURK LIRASI...ne yapiyor dolara furuyor...dolar mevduati 200 milyar dolari asiyor....dolar firliyor....oda ne...BANKALAR BATACAK....oyleyse siseden bir cin cikaralim....dolar mevduati cozelim BANKALAR BATMASIN...O NE...KUR KORUMALI MEVDUAT...

CUSSSSS...BANKALARI KURTARIYORUZ EMME...BU SEFERDE HAZINE BATIYOR....nebatinin gozlerinin icine bakiyoruz...derin bir bosluk....

GINI endeks yukseliyor...zengin daha zengin...fakir daha fakir...PARA ZENGINLERDE TOPLANIYOR....kuzu nun KAPITAL AKUMULASYON PROSESI...temam....

IC BORCLAR ENFLASYONLA SIFIRA INDIRILIYOR....PARA DEGERSIZ...BORC VERMIS OLAN UCUN BIRINI ALIYOR...yani tarragimi....
                              EN ALTTAKI KALEME DIKKAT....cok onemli...kim TARRAGIMI aliyor...kim 418 miyar dolari aliyor....birde 128 milyar dolar var..2017 ila 2018 de ucan.....biri borc veriyor...biri aliyor...veren tarragima sahip...alan dolara sahip///

EEEEE....norecek incik.....

Yorum

• bridge
                                Katılımcı
                                • 22 Haziran 2009
                                • 74

ABD dıj güç de Rusya iç güç mü?
                                Hadi len , ağababalarınız 6. filoya şükür namazına durdu
                                Zürafa sokağı badana yaptı
                                Şimdi Putin reyizin kapısında kul olmuşlar, bize akıl veriyor.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information