Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
1.8 milyar oldu 3 bademin satisi
Dun kacti 4.5 milyar
Hergun nerden geliyor bu derenin suyu diye sorsa yatırımcılar aldığı hisseler uzaya cikacak
Mevzu soyle
Bu 3 badem havuzdan mal çekiyor bunları aciga satiyor
Aciga satis şeklen yasak ama bunlar deliyor kuralı
Simdi öğlenden sonra ne olur
Bademler aciga satis devam ederse endeksteki dusus derinleşir
Milletin aldığı mallari satan bademler açıkları kapatırsa hızla yükselir endeks
İşte insanlar o aciga satışlar kapanınca Bademler mal aliyor sanıyor
Size komik ve kısa bir fıkra anlaticam
Bademler endeksi tutuyor
Satsın gerçek satış değil bu yoksa çoktan endeks salardı
Baksana nasıl güçlü duruyor
Aciga satis yapıyorlar
Normalde aciga satis yasak dimi
En cok uçaklara dadandilar yazmıştım geçenlerde bugun pgs +5 idi bakan kosa kosa yardıma koştu attı twiti
O bademlerin aciga satışı olmasa bu borsa hergun +2 yapar
Bu arada bademlerin açığa satışı kesmeye basladi
Bilginize
zaten hep badem alıyor badem satıyor olmalı (yabancı yok denecek kadar az)
borsaya girdiği söylenen yeni yatırımcı 1000-10000 TL arası para sokuyor ve hepsi halka arza giriyor çıkıyor giriyor çıkıyor. onlar da naaptığını bilmiyor zaten.
borsa uzun süredir bademlerin elinde (badem istanbul)
düşürürlerse de karşılıklı bazı menfaatler olduğu içindir ya da yurt dışına $ çıkarmak için de olabilir.
üç arkadaşımın farklı yerlerde üniversitede okuyan çocukları var. çocukları 10.000-50.000 lira arası borsada al sat yapıyormuş ve hepsi de iyi para kazanmışlar. babaları da benim oğlan harçlığını çıkarıyor diye gururlanıyor. bir milyon parası olan araba alırdı ve iyi kazandı. faizler düşük olunca şimdi o insanlar seçimden beri borsaya girdiler ve iyi para kazandıklarını düşünüyorlar. ayakkabıcı hisse tavsiyesi vermeye başladı.
“Tanrı iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlarsa kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar”
üç arkadaşımın farklı yerlerde üniversitede okuyan çocukları var. çocukları 10.000-50.000 lira arası borsada al sat yapıyormuş ve hepsi de iyi para kazanmışlar. babaları da benim oğlan harçlığını çıkarıyor diye gururlanıyor. bir milyon parası olan araba alırdı ve iyi kazandı. faizler düşük olunca şimdi o insanlar seçimden beri borsaya girdiler ve iyi para kazandıklarını düşünüyorlar. ayakkabıcı hisse tavsiyesi vermeye başladı.
Dogrusu, iki universite bitirdim. Biri Turkiye de biri de burda. Tahsilimle alakasi olmayan hali temizleme isiyle ugrasiyorum. Burdan ve duyduklarimdan edindigim bilgilerle soranlara hisse tavsiyeleri veriyorum.
Baba Kennedy'nin hikayesi önemli bir ders, o borsa ile ilgili ama anlatalım:
ABD başkanlarından John F. Kennedy'nin babası 1920'lerde Wall Street'in büyük yatırımcılarından biriydi. Bir gün işe giderken ayakkabılarını boyatan baba Kennedy, boyacının borsaya merak saldığını öğrendi. Boyacı ‘‘Görüyor musunuz, borsa çok para kazandırıyor son aylarda’’ deyince Kennedy kararını verdi. ‘‘Boyacı bile borsadan para kazanıldığının farkına varmış ise, artık borsadan para kazanılmaz’’ deyip o gün elindeki tüm hisse senetlerini sattı. Büyük düşüşe yakalanmadı. Bir hafta sonra da meşhur 1929 Krizi çıktı. Borsa altüst oldu. Bu tercihi sayesinde baba Kennedy tüm servetini korumuş oldu.
“Tanrı iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlarsa kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar”
Yorum