HEDEF FEYZA.....ONUMUZDEKI 5 YIL.....duzeltme...ve tekrar feyza...ikinci 5 yil....ve cokus.

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • vicente
    Yasaklı
    • 22 Kasım 2020
    • 2458

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turkiyeyi....TAYYIP BEY yonetmiyor vincente...o sadece goruntu artikin...fazla yetkisi yok.
    Hocam aldigi karar yaptiklari cok baydi artik
    Bddk karari bile biraz once yine duzeltmisler kim ne oldugunu bilmiyor kendileri de bilmiyor surekli duzeltiyorlar.
    Gercekten cok sıktı artik
    Cuma kapanis -8 bin makasa ptesi acilis -18 bin daha -26 bin makas vardi sabah
    Bu borsa mi bir karar ile yerle bir ediyor herseyi
    Umarim hakli cikarsiniz son bir cikis sansi verir bist benim icin artik ciddi tehlikeli vakit kaybi yer haline geldi
    Cikamadigimi dahi dusunuyorum
    Gecen zirvede tuymek lazimdi vob 10gunde 50 bin puan yedi tepeden

Su da ilginc
    X sirket halka arz oluyor yogun yerli ilgisiyle 3 5 gun tavan gidiyor
    Malum kurum yok ortalıkta
    Nasil oluyorsa 5. Gun bu bofa denen kurum hunharca satmaya basliyor nasil geciyor o mallar
    Bu kurum uzaklastirilmadan bist e asla borsa denmez
    Ve yillardir kacan buyuk yerliler ve ciddi yabancilar hakli cikacak isin sonunda o da secin oncesi ve sonrasi anlasilacak

Yorum

• culex
      Tecrübeli
      • 22 Eylül 2009
      • 908

nitelikli yatirimciya iskontolu satilan mallar olabilir mi. benim aklima gelen bu.
      .

Yorum

• guner
        Kıdemli
        • 28 Mayıs 2011
        • 4864

dolar 14 veya 13.88 olası şimdi.
        ama bu sermaye kontrolü getirilerek mi olacak.yoksa böyle abuk sabuk tedbirlerlemi.?bilmiyorum.
        ama sermaye kontrolü halinde dolar çok daha düşer.bu işlerine gelmeyebilir.
        yada dolar ancak 18 i geçer 20 ye yol alırsa direk girerler sermaye kontrolüne.
        anlaşıldı doları daha fazla çıkarmak istemedikleri.
        14 altına da bırakmazlar 18 üstünede çıkarmazlar.
        sermaye konrolünde yurtdışına döviz çıkarmayı yasaklama diye bakıyorum.ve ek tedbirlerle.(bankaların döviz vermemesi yerine tl vermesi gibi.)
        gerçi bu yaptıkları da bir çeşit kıytırık sermaye kontrolü.

Yorum

• guner
          Kıdemli
          • 28 Mayıs 2011
          • 4864

bistde 3000 üstünü olası görüyorum.
          şimdi yurtdışı ve dow çıkışta.yeni zirveye gidecekler muhtemelen.
          ama arkası kötü olacak.
          resesyon bizi bekliyor 2023 başında.
          o zaman altın ve petrol düşecek...

Yorum

• vicente
            Yasaklı
            • 22 Kasım 2020
            • 2458

culex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            nitelikli yatirimciya iskontolu satilan mallar olabilir mi. benim aklima gelen bu.
            Ev araba alanlar 1 yilda parayi 4 e katladi. Biz burda coplukte para kazanalim diye ugrasiyoruz enflasyondan bile koruyamiyor les100.
            Oturtmuslar bofayi bistin basina milletin mallarini hunharca hergun satıyor 2 ileri 1 geri 1 ileri 2 geri aylardir.. aralikta da bu seviyelerdedi bist.
            Su kurumun yillardir sattigi mallarla 5 tane ulke insa edilirdi .
            Bistin onundeki tek engel bu yoksa bist su an 5000 i coktan gecerdi
            Benim aldigimi sana satiyor hisseler gram ilerlemiyor kimsenin mi dikkatini cekmez yahu
            Bir ulkede igneden iplige kila tuye hersey 4 5 e katlandi bir tek borsa si gitmiyor
            Iste sebebi bu
            Tum turkiye alim yapiyor ama bist yerinde sayiyor yabanci mali cok az olmasina ragmen hayret yahu kimse ne ayak demiyor bu ise
            Tr gibi batmis ulke borsalarina bakin 10 20 ye katladi enflasyonist ortamda

Su.kurumu spk yaz yazin malinizi satiyor
            10 kisi yazsin 100 kisi yazsin 1000 olsun farkindalik artar
            Ben yazdim gecen hafta cevap geldi.

Sistemsel acik mi var yoksa milletin mallari mi virmanlaniyor bu kuruma dedim.

1 Kendi mallarini satabilir dedi ..bu kurum yillardir mal almiyor hergun satista

2 musterilerinin mallarini satiyor olabilir dendi

Her iki durumda da tatmin edici cevap degil
            Bu kurumdan sayan Yabanci ise %15 degildir payi daha az kalmistir.
            %15 lik gucle %%70 e nasil yon verebiliyorsun kalan 15 de diger yabancı ...
            Bunlarin hergun carcur ettigi mallar sizin aldiklariniz.
            Yaz usenme
            Ben tekrar yazdim takaslari satislarini yazdim
            Bu kurumun mali nasil bitmiyor tatminkar cevap verin dedim
            Tek soru 2013 matistan beri satan bu kurum hergun bu kadar.mali nerden buluyor
            Sen de yaz

Yorum

• gundwane
              Tecrübeli
              • 18 Ağustos 2011
              • 1922

15 milyon demelerinin altında yuvarlak hesap 1 milyon dolar diye hesap ettiklerini düşünüyorum..
              Yani dolarda 15 in altı nı pek mümkün görmüyorum..

Yorum

• gundwane
                Tecrübeli
                • 18 Ağustos 2011
                • 1922

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                turkiyeyi....TAYYIP BEY yonetmiyor vincente...o sadece goruntu artikin...fazla yetkisi yok.
                Kim yöneten sevgili kuzu..
                Bir ara atatürkçüler yada rte atatürkçülüğe sarılacak diyordun..Lütfen kızma bende gülüyordum..
                Sedat peker mi?
                Bahçeli mi..
                Derin devlet mi..
                CHP mi..
                Ergenekon mu?
                Rusya cılar mı..
                Gizli amerikancılar mı?..
                Kim kim ?...

Yorum

• gundwane
                  Tecrübeli
                  • 18 Ağustos 2011
                  • 1922

Yıllar önce koyu AKP li bir elemanla konuşuyordum..
                  Tayyip şöyle böyle..Müslüman lık şu bu ya allah allahu ekber şehit olacaz şu bu..

Dedim neden islam devletine geçmiyoruz bak 15 senedir iktidardasınız..
                  Güldü..
                  Bir anda olmaz..
                  Sıra ile yavaş yavaş olacak dedi..
                  Bir anda olursa toplumda çok infial olur dedi..
                  Yedire yedire yapacaz demiş idi..
                  Sonra da ekledi..
                  Atatürk bile 2 senede herşeyi değiştirmedi demi diye..

Siz bu olanları faiz inadı diye falan kontrol kayboldu falan diye yorumlarsanız çok yanılırsınız..
                  Herşey bir amaç doğrultusunda gidiyor..
                  Tabi bazı yan beklenmedik veya aşırı durumlar olabilir..

Ama bir amaç doğrultusunda adım adım gidiyorlar..Artık bu noktadan geri dönüş olacağını ben düşünmüyorum..Yola girildi artık..
                  Geçen bir haber vardı..Kamu bankalarına olan kredilerin FAİZ lerine af diye..

Geçen sene nas çıkışı..
                  Cübbeli nin çıkışı..
                  KKM nin patlatılması..

Bilerek ve isteyerek bir uygulama var..

Yorum

• gundwane
                    Tecrübeli
                    • 18 Ağustos 2011
                    • 1922

İlk adım şirketler..
                    2. adımı RTE geçenlerde çıtlattı..
                    Ne yazıkki vatandaşımızın hala dolar talebi var dedi..
                    2. adım da oraya müdahele gelecek diye düşünüyorum..

Bu dolar satmama..Yada neden belirtmeden kafana göre alamama..
                    Yada bankadaki dolarlara bloke..
                    Gibisinden ilk adımlarla olabilir..

Yorum

• Titrettin
                      Aktif
                      • 20 Aralık 2016
                      • 318

vicente beterin beteri var çıkmıyor diye üzülme...

benim hisse portföyünün içine eden tokatlarkom, paranıçarparcel, soktuum, leşnefes gibi yatırımcı düşmanı hisseler var. bırak getiriyi anaparadan bile götürdüler.

endeks 3000, 5000 de olsa hisse almak tamamen şans yada ciddi donanım işi. gundwaneye katılıyorum bu borsa artık doğal serbest piyasa değil. biste endeks ağırlığı olan hisselerle gidiyorlar. onlarda değişim olunca hemen çakıyorlar. gerisi zaten 1200-1800 endekste... dün z kuşağı kuzenimle konuşuyorum arkadaşım hissede 400bin kazandı abi diyor. söylediği para yatırılmayacak bir hisse...

vadeli desen bana göre, kumar daha emek sarfedilen bir iş... "al karayı bul parayı"

Yorum

• tefuksikret
                        Tecrübeli
                        • 17 Eylül 2018
                        • 548

Bütün borsalar aynı sekilde haraket ediyor.

Brezilya, Meksika, Hindistan vb...

Bütün ulkelerin istatistik kurumlari benzer enflasyon rakamlarini acikliyorlar.

Butun dunya ayni durumda. Turkiye gibi gelismekte olan ulkelerde tamamen dis dinamik belirleyici.

Rusya bile bunun disinda degil.

Biden aslinda kimin yonettigini gosterdi. Bunak rolu yapiyor.

Elinde ne yapacagini, nasil davranacagini soyleyen, emir kipinde bir kagit vardi. Iste o kagidi basina gosterdi.

O kagit, onun eline hangi guc odagi tarafindan verildiyse iste o yonetiyor.

Turkiye'yi de butun dunyayi da o yonetiyor.

Biden bunak falan degil.

Trump zamaninda da boyleydi. Kennedy ve Abraham Lincoln zamaninda da boyle idi. Onlar bu odagi dinlememeye kalkanlar.

Yorum

• gundwane
                          Tecrübeli
                          • 18 Ağustos 2011
                          • 1922

Titrettin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          vicente beterin beteri var çıkmıyor diye üzülme...

benim hisse portföyünün içine eden tokatlarkom, paranıçarparcel, soktuum, leşnefes gibi yatırımcı düşmanı hisseler var. bırak getiriyi anaparadan bile götürdüler.

endeks 3000, 5000 de olsa hisse almak tamamen şans yada ciddi donanım işi. gundwaneye katılıyorum bu borsa artık doğal serbest piyasa değil. biste endeks ağırlığı olan hisselerle gidiyorlar. onlarda değişim olunca hemen çakıyorlar. gerisi zaten 1200-1800 endekste... dün z kuşağı kuzenimle konuşuyorum arkadaşım hissede 400bin kazandı abi diyor. söylediği para yatırılmayacak bir hisse...

vadeli desen bana göre, kumar daha emek sarfedilen bir iş... "al karayı bul parayı"
                          Endeks yükselecek diyorsan ya hisse fonu al..
                          Yada badem hisselerinde pozisyon kovala..

Bağıra bağıra götürüyorlar işte..THY 24 şubatta 22 tl miydi neydi..Al bugün 50..Hiç bişi yapmasan parayı 2 ye katladın idi..
                          Dolar kaçtan kaça gitti bu sürede.
                          (Ben THY derken öbür köyde namlı ters indikatörlerden birisi yarım aklı ile benle dalga geçiyordu..)

Ama işte ustatlar şunlar bunlar , yukarıda bahsettiğim gibi neydüğü belirsiz tipler , öyle yazıyor çiziyorlar ki..Korkudan 26 tl den boşaltıyorsun..
                          Hatta üzerine 35 tl de short açıyorsun..
                          Kazandığının 2 katını kaybediyorsun..

Misal EREGL için neler konuşuluyor şu aralar..

Yada TOASO da geçen sene 40 tl den short basıp çakacağını iddia eden tipler vardı..

Bunları okursan ister istemez etkileniyorsun..

Yorum

• gundwane
                            Tecrübeli
                            • 18 Ağustos 2011
                            • 1922

Sıkı para politikası sinyalleri alırsanız borsa konusunda dikkatli olun..(Temmuzdaki asgari ücret zammı önemli sinyal bence..Çünkü Henüz enflasyon pörtlememişken yüzde 50 zammı geçirdiler idi)

BOFA satıyor muş da cart curt..
                            Hikaye bunlar..
                            BOFA satıyorda KİM alıyor o kadar malı..
                            1 gün 2 gün hadi uyudu aldı diyelim..
                            Yahu 3. gün 4.gün..Ne oluyor diyip neden alımı kesmiyor..
                            Cep to cep işlemler..
                            O BOFA nın satışlarının anca yüzde 10 gerçek satıştır..
                            Gerisi anlaşmalı olduğu garanti deniz iş gibi kurumlar..
                            SWAP ı var..
                            Vadelisi var.
                            Açığı var..
                            HEDGE i var..

Bu işler öyle 1 kurumun satışına bakarak çözülecek kadar kolay değil..
                            Öyle olsa herkes kazanır..

Bu arada müthiş bi goy goy daha dönüyor..Efendim bunlar giderse (gitmeyecekler ya neyse..) Borsa çoşar mış..
                            Kendi açımdan yazim..
                            Buna zerre kadar inanmıyorum..
                            Hakkaten tıpış tıpış seçimle gideceklerse borsa FIŞKIRIR...SONRA..ÇAKILIR..SAĞLAMINDAN ..Bu arada milleti kurumları borsaya sokmak için öyle kurallar uygulamalar getirirler ki zorla adeta hisse sahibi yaparlar..

1.İktidarda oldukları için istedikleri gibi kural değişilikliği çıkardıklarından ötürü borsada istedikleri gibi de at koşturuyorlar..
                            2.Müthiş bir kara para aklama dönüyor memlekette..
                            3.Yeni gelecek hükümet bunların yaptığı ekonomi politikalarından 180 derece dönüp eski üsül politikalara dönmesi lazım..(zaten onun için yenisi gelsin demiyor muyuz)...Yani süper faiz artışı sıkı para politikası şu bu..Bu durumda borsa ne olur ?...Ha yok bunların politikalarına aynen devam edecekler diyorsanız bilemem..

Bunlar tarih sahnesinden silinirse evet borsa çoşar belki ama ilk başta sağlam bir çöküş olur..
                            Misal atıyorum..
                            Dolar 25 tl ye çıkar borsa 2 dolar 5000 olur
                            Oradan bi boşaltırlar dolar 15 e borsa 1 dolara 1500 e düşer..
                            Bu karmaşada yabancı (gerçek) mala girer..
                            Ondan sonraki 10 sene içinde de 5 dolar endeks e gideriz..

2001 de böyle oldu..

Bir diğer soruda..
                            Yönetim değişse bile YABANCI eskisi gibi iştahla geri gelir mi?

Yorum

• gundwane
                              Tecrübeli
                              • 18 Ağustos 2011
                              • 1922

Borsa için bir diğer sıkıntıda RUSYA yatırımları konusunda batıdan baskı yiyebilecek olma ihtimalimiz..
                              Önce sözle başlarlar..
                              Sonra iş fiiliyata döküldü mü..

O zaman yıllardır bahsettiğim safların belirlenmesi işinde son aşamaya gelinmek üzeredir diye düşünürüm..

O zaman zaten bambaşka durumlar söz konusu olacaktır..
                              Misal gaz petrol tamamen ruble ye dönülebilir..
                              TL dolar karşısında değer bile kazanabilir falan..

Bunlar sayfalarca tartışılsa işin içinden yine çıkamayabiliriz..

Yorum

• Titrettin
                                Aktif
                                • 20 Aralık 2016
                                • 318

Gundwane badem hissesi dediğin ne ki. Vakıfbank Halkbank Aselsan Türk Telekom Turkcell Emlak konut mu. Bunlar kazandırmadı ki. sadece Zaman ve para kaybettirdi.ihlas grubu Ülker Grubu hisseler mi.
                                Endeksi buraya taşıyan 10-15 hisse daha nereye gidebilir...��

Yorum

Working...
                                X

Debug Information