Peki , kuzu hocam. Azerbaycandaki secimlere ne diyorsun. Hakin durumu Turkiyeden de beter. Orada da guya ozgur secimler var. Ulkenin kaymagini avc ici kadar insanlar yiyor. Egitim dueyide belli yastaki insanlarda da bizdekinden cok yuksek. Bu insanlarin hepsi ahmak miki ayniaileyi herdefasinda seciyor. Hele Nahcivana sorma gitsin. Sovyetlerin dahildigi sirada pazarlarda atlet, icdon satan biri baba Aliyev iktidarda olanda goreve getirilen biri hala gorev de.
HEDEF FEYZA.....ONUMUZDEKI 5 YIL.....duzeltme...ve tekrar feyza...ikinci 5 yil....ve cokus.
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Herkes geçen seferki KKM gibi bu tahvil işinde de borsada ve dolarda çakılma bekliyor ama..
Bennn pek de o düşüncede değilim..
KKM işi bir gece aniden oldu..
Bu ise bağıra bağıra geliyor..
Teknik analize göre xu100 2400 ün altında şelale olması lazım gelirdi ama bir türlü olamıyor işte!!!
Yurtdışının yüzde 5 düştüğü günün ertesinde bile olamadı..
Bu bono sonrası BIST rallinin 3. aşamasına başlar mı acaba..? Benim kafada bu var şimdi..
Dolar bazlı yer de açıldı ..
Yorum
-
Hükümetin doları düşürmek gibi bir planı çalışması ve ajandası yok bence..
İçeride 120 enflasyon varken sen doları düşürmeye çalışırsan ihracatcı süper zarar yazmaya başlar..
İhracat odaklı bir ekonomi yönetiminin!! düşünemeyeceği birşey bu..
Dolardaki hedefleri kontrollü zaman zaman enflasyon üstü zaman zaman hafif altı
Bazen önden fışkırtmalı bir yükseliş trendi.
Yorum
-
Verilecek oran (enflasyon+?) ve vade ile ilgili bence.gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHerkes geçen seferki KKM gibi bu tahvil işinde de borsada ve dolarda çakılma bekliyor ama..
Bennn pek de o düşüncede değilim..
KKM işi bir gece aniden oldu..
Bu ise bağıra bağıra geliyor..
Teknik analize göre xu100 2400 ün altında şelale olması lazım gelirdi ama bir türlü olamıyor işte!!!
Yurtdışının yüzde 5 düştüğü günün ertesinde bile olamadı..
Bu bono sonrası BIST rallinin 3. aşamasına başlar mı acaba..? Benim kafada bu var şimdi..
Dolar bazlı yer de açıldı ..
İyi bir oran ve esnek vade verirseler, niye beklesin vatandaş dolarda hele ki borsada? Bu durum talebi de daraltacağı için hem enflasyonu hem de borsayı da düşürür.
Yorum
-
O zaman niye enflasyon endeksli bono çıkarıyor, dövizi artırmak istiyorsa? Amaç sadece doların kontrolü ve çon hafifçe yukarı çıkması ise para basmayı bıraksa ve bütçe dışı harcama yapmasa blle yeter.gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHükümetin doları düşürmek gibi bir planı çalışması ve ajandası yok bence..
İçeride 120 enflasyon varken sen doları düşürmeye çalışırsan ihracatcı süper zarar yazmaya başlar..
İhracat odaklı bir ekonomi yönetiminin!! düşünemeyeceği birşey bu..
Dolardaki hedefleri kontrollü zaman zaman enflasyon üstü zaman zaman hafif altı
Bazen önden fışkırtmalı bir yükseliş trendi.
Yorum
-
Tam tersini düşün..smartinvestor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterO zaman niye enflasyon endeksli bono çıkarıyor, dövizi artırmak istiyorsa? Amaç sadece doların kontrolü ve çon hafifçe yukarı çıkması ise para basmayı bıraksa ve bütçe dışı harcama yapmasa blle yeter.
Dövizi düşürmek isterseler..
DÜŞÜRÜRLER..
Yorum
-
BONO büyük ihtimal dövizden dönene olacak diyorlar..
O zaman borsanın alakası yok..
Hisse satıp elimize TL geçiyor dolar değil..
2800 3000 hareketi başlar mı ben oradayım..
Bakalım..
TA cılar cayır cayır DOW DAX her yerde hedef çok aşağılar diyor..
FED 2 tane güç bela faiz artışı yaptı..
3.ye gelmeden , daha QT başlamamış..
stagflasyon denmeye başladı bile..
Nasıl olacak bu seri faiz artışları..
Hemde QT li ortamda..
Borsalar bunu fiyatlamaya başladı mı acaba.?
BITCOIN e bakıyorum..
En uzakdaki türevin türevi neydüğü belirsiz artık para bolluğunun oros.. la dökülmüş hali olan zımbırtı..
30000 in altı olmaz modlarında..
Du bakalım..nöölecek..
Bi türlü gümmmm olmuyo hiç bişi nedense..
Hem 6-7!!! faiz hem QT çokdan güm olmamız lazımdı..
Yorum
-
Aciklama gelmedi vadeli aninda coştuvicente Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterralli diyorum . ytd
aksam acıklamayı görüp poz almak da fayda var
bence açıklama falan da olmayacak
Yorum
-
bunların oyları bu kadar düssükken hala bi rezillikleri alenen yapabilmeleri çok büyük soru isaretleri
oy kaygısı hiç yok tayyip in
son vurgunu yapıp kasayı tamamen sıyırıp tüyecekler mi secimi erteleyebilirler bir bahane ile yunan ile suni bir çatısma ortamına hazırlanıyor gibi
türkiye bu akrezaletten kurtulduğunda inanılmaz bir ralli baslayacak
Yorum
-
Seçim olmaz..vicente Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbunların oyları bu kadar düssükken hala bi rezillikleri alenen yapabilmeleri çok büyük soru isaretleri
oy kaygısı hiç yok tayyip in
son vurgunu yapıp kasayı tamamen sıyırıp tüyecekler mi secimi erteleyebilirler bir bahane ile yunan ile suni bir çatısma ortamına hazırlanıyor gibi
türkiye bu akrezaletten kurtulduğunda inanılmaz bir ralli baslayacak
Seçimi kaybetmez..
Seçimle gitmez..
Yaz bunu her yere..
İkincisi..Bunlar giderse BENCE..ralli değil sağlam çöküş olur..
Çünkü her yerdeler...
Hemen nakite dönmeye çalışacaklardır..
Ve şu anda ister inan ister inanma..Ceketini çıkarsın koysun ..yüzde 40 cepte..acı ama gerçek..
Yorum
-
Mansur Yavas ismi acıklansın secilsin demiyorum sadece acıklansın göreceğiz bistigundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSeçim olmaz..
Seçimi kaybetmez..
Seçimle gitmez..
Yaz bunu her yere..
İkincisi..Bunlar giderse BENCE..ralli değil sağlam çöküş olur..
Çünkü her yerdeler...
Hemen nakite dönmeye çalışacaklardır..
Ve şu anda ister inan ister inanma..Ceketini çıkarsın koysun ..yüzde 40 cepte..acı ama gerçek..
Yorum
Yorum