Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
HEDEF FEYZA.....ONUMUZDEKI 5 YIL.....duzeltme...ve tekrar feyza...ikinci 5 yil....ve cokus.
düsmesi en zor borsa su an gercekten asla düsmüyor
sise deki hareket doların barajının yıkılacağını gösteriyor
Yüzde 120 civarı enflasyon yüzde 17 max faiz..
Yılbaşından beri yüzde 10 zar zor yapabilen kontrollü baskılanmış dolar..
Sence para nereye gider..
Bu bilançolar bu enflasyon ile DOW a DAX a dux a 10yr lara dxy ye bakarak poz açan adam anahtarı bırakır..
Kaldıki ağırlık ayarlarlamaları ile zaten 5 kağıtla borsayı eksi 7 den alabilecek güce sahipler..
GARAN ı 18 mayıs a kadar bağlamışlar..
O bütün bankaları tutuyo..
EREGL TCELL BIM zaten yüzde 30 mu ne..
Bankalarıda ekle yüzde 15 civarı..
Borsanın yüzde 50 si full kontrol..
En olmadı froto hekts sasa gubrf gibi az ama birlik oldular mı etkisi olan gruba daldılar mıda..
Zaten buralarda bütün mal paket..
Kozaa kozal ipeke zaten cepte..
Eskiden borsa diye birşey vardı ortada..
Çeşitli oyuncular büyük para babaları insiderlar..Patronlar..
OYNARDI..
Şimdi ise piyasanın BİRDE KENDİSİ var..
Yani oyuncular satsa bile BORSA düşmüyor..
Çünkü borsalara kendini koruma mekanizması verildi...
Bir benliği ve bir kendi planı var..
Eskiden kağıtlar birbirinden bağımsız idi..
ŞİMDİ ÖYLE DEĞİL..
Sekörler birbirinden bağımsız idi..
ŞİMDİ ÖYLE DEĞİL..
Misal..
EREGL de 30 dan 35 e giderken biraz yüklü mal alan bir baba..
Satmaya başlıyor EREGL yi..
EREGL ağırlığı olan bir kağıt..
ROBOT ne yapıyor bu durumda..
Hemen froto tuprs ve kchol a dalarak ..HAYIR DÜŞEMEZSİN ben istemeden diyor..
O an için TUPRS için konjonktür tersmiş efendim bi gece evvel bütün dünyada rafineri hisselerine veriyorlarmış..Sende buna bakarak SHORT açtın ise birdeeee..
Yada efendim demir çelik düşüyor muş da EREGL short muş falan..
Bunların hiç ama hiç alakası kalmadı..
Önemli olan viop da dönen rakam..(bu rakam u30 hisseleri ile ölçülüyor..yani 30 tane hisse tamamen figüran) Ve makas..
Eskiden tepeden yüzde 10 düştü mü bir BABA hisse bu iş bitti derdik..
ŞİMDİ ÖYLE DEĞİL..
Ertesi gün dönüp hiç bişi olmamış gibi alıp bi yüzde 20 de üzerine koyabilir..
Onun için başta temel analiz olmak üzere teknik analizde şu satten sonra ÇÖP tür..
TA nın mantığı insan mantığı üzerine kuruludur çünkü..
Buradan satış geldi mi maliyet şuraya şuraya düşene kadar geri dönüp almazlar mantığı vardır..
Ama robot döneminde böyle bişi yok..
ROBOT için para da hisse de değersiz şeyler..
Zararına da satabilir..Yüzde 1000 karla satış yapmayıp hala taşıyabilir..
Sattığı fiyatın yüzde 30 üzerinden dönüp yine alıp bu malı zararına satıp üstten yeniden alabilir..
Sayın Kuzu, Halkbank davası tarihi yaklaşıyor. 13 Mayısta idi duruşma, yanlış hatırlamıyorsam. Sizin de Halkbank'ta seçime yaklaşırken hızlı bir yukarı hareket beklentiniz vardı. Son durumda, dava öncesi ve sonrasında nasıl hareket etmesini bekliyorsunuz?
Teşekkürler
inanılmaz yabancı satısı var
yabancı payı 0 a inecek galiba neyi satıyor bunlar bu kadar yoğun
pakistan suriye ***lerinin doldurulması ile ilerde olacak kötü olayları mı satıyorlar acaba
bu kadar yabancı satısıyla iyi dayanılor yine de
abd borsalarında uyumsuzluklar var çok itibar etmem ama fazla göze batıyor artık
fed den yeni bir güncelleme gelebilir enflasyon hedefi ile ilgili ya da bir tüik müdahelesi oraya da lazım veya enfyasyon bazlı ucuzluk dow da
MAYIS SONU 280 000 DEYIZ DEMISTIM....olacagiz....bi sorun yok....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum