Hedef 300 000.....
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Mobius: Kriz Türkiye'ye fırsat
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye-ABD İş Konseyi’nin (TAİK) “#Korona Sonrası Dünyada Türkiye için Kazanma Stratejileri" başlıklı Transatlantic Talks toplantı dizisine konuk olan ünlü yatırımcı Dr. Mark Mobius, “Çinli üretici Türkiye’ye gelebilir” diyerek Çinli üreticilerin ticaret savaşından korunmak için Çin dışına çıktığını belirtti. Küreselleşmenin zayıflamadığını aksine güçlendiğini belirten Mobius “ABD de tedarik zincirini çeşitlendiriyor. Burada Türkiye için fırsatlar var. Çinli üreticiler Türkiye’ye gelebilir, Türkiye ABD'ye ihracatını artırabilir ve ABD'nin tedarik zincirine daha fazla girebilir” diye konuştu.
Türk diplomatların ABD ile ilişkileri de iyileştirmesi gerektiğini belirten Mobius, “STA anlaşması ya da Gümrük Birliği gibi bir anlaşması olmaması için hiçbir neden yok. Türkiye’nin ABD'ye ABD'de yüksek miktarda üretilemeyen ve ihraç edebileceği çok şey var” dedi.
GAP gibi dev bir proje gerekli
Swap anlaşması yapılmadığı ve IMF’ye başvuran ülke sayısının giderek arttığı bir ortamda yatırımcı güveninin nasıl tashih edilebileceğine ilişkin soruya ise Mobius “GAP projesine benzer dev bir istihdam ve altyapı projesi yapılmalı. Türkiye bunu kendi finanse edebilir, ekonomiyi büyüteceği için yabancı yatırım da gelir” yanıtını verdi. Petrol fiyatlarının bir yıla düzeleceğini öngören Mobius “Türkiye kaynağı varsa stoklayabildiği kadar petrol stoklasın” dedi.
Türk varlıklarında alım fırsatı
Bol likiditenin hisselere yarayacağını fakat altının da her portföyde yüzde 10 olması gerektiğini söyleyen Mobius, “Şu anda Türkiye’de borsa boğaya dönmüş görünüyor. Düşüşler tabii ki olacaktır ama alım fırsatları var” dedi. Hisselerde sektörel tavsiyeleri sorulduğunda ise Mobius “Sağlık ürün ve hizmetleri çok büyük ilgi görecek. Türkiye özelinde ihracat şirketleri ve teknolojiye ayak uydurabilen geleneksel şirketleri izlemek gerek” yanıtını verdi.
Yorum
-
Londra merkezli finansal kuruluşların Türk lirasına saldırıları sürüyor -AA
İSTANBUL (AA) - Londra merkezli bazı finansal kuruluşlar, ellerinde olmayan Türk lirası ile hızlı bir şekilde ve yüksek miktarda döviz almaya kalkarak, Türk lirasına değer kaybettirmeye yönelik manipülatif ataklarına devam ediyor.
AA muhabirinin bankacılık kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Türk lirasının değer kaybetmesine oynayan Londra merkezli bazı finansal kuruluşlar, ellerinde olmayan TL ile hızlı bir şekilde ve yüksek miktarda döviz almaya kalktılar.
Ancak satın aldıkları döviz için Türk bankalarına olan TL yükümlülüklerini yerine getiremeyen bu finansal kuruluşlar, Merkez Bankasının EFT sisteminin kapanış saatini uzatmasına rağmen temerrüde düştüler.
- Düzenleyici kurumlar harekete geçti
Serbest piyasanın kurallarını hiçe sayan bankaların Türk piyasasına yönelik manipülatif ataklarını Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yatırımcı toplantısına denk getirmesi ise dikkati çekti.
Söz konusu işlemleri tespit eden düzenleyici kurumların hukuki süreç başlattığı ve işlemleri yapan yurt dışındaki bankaların ağır cezalar ve işlem yasakları ile karşılaşabileceği öğrenildi.
- Aynı saldırıyı yine denediler
Londra merkezli yatırım bankaları 2019 yılının mart ayında da dolar işlemlerinde temerrüde düşmüştü.
Yerel seçimlerin hemen öncesinde ellerinde TL olmadan yüklü miktarda dolar alan bankalar Türk lirası bulamadıkları için Türk bankalarına ödeme yapamamıştı.
Temerrüde düşen bankalar Londra piyasasında yüzde 1000'i aşan faizlerle Türk lirası bulmaya çalışmışlardı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
__________________________________________________ _________________________________
Şamdanı ateşleyenler tespit edilmiş ama ısrarla saldırılarına devam ediyorlar gibi.
YTD
Yorum
-
Yorum
-
Site ağırlıklı olarak viop 107 den beri short olunca, üstüne berkitilince doğal olarak sessizlik hakim oluyor Egeli abi.egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterkuzu borsayı perkitcekle dedi
site perkidi yaw canlanın az
Emmim de bayağıdır yazmıyor. İnş sağlığı iyidir. Yoksa çalı dibine mi saklandı
Yorum
-
smartinvestor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSite ağırlıklı olarak viop 107 den beri short olunca, üstüne berkitilince doğal olarak sessizlik hakim oluyor Egeli abi.
Emmim de bayağıdır yazmıyor. İnş sağlığı iyidir. Yoksa çalı dibine mi saklandı
Sevgili Smart piyasanın longa döndüğü (kısa vade 5dklıklarda) noktada hangi mantıkla short bastınız açıkçası merak ettim. Tamam kuzu hocamın çok isabetli öngörüleri var ancak kuzu hocam da en nihayetinde bir insan. Yanılabilir de....
Yorum
-
Sevgili Money Doctor,Money DOCTOR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSevgili Smart piyasanın longa döndüğü (kısa vade 5dklıklarda) noktada hangi mantıkla short bastınız açıkçası merak ettim. Tamam kuzu hocamın çok isabetli öngörüleri var ancak kuzu hocam da en nihayetinde bir insan. Yanılabilir de....
Ben short basmadım ki. Geçmiş yazılarımı okuyabilirseniz, böyle bir ortamda viopta işlem yapmayacağımı belirttim. 85 civarlarındaki maliyetle ile spot mallarımı 95 civarı ve 101den sattığımı yazdım.
Emmim de insan tabi ki yanılabilir elbette, ona bir şey demedim ki. Hakkı ödenmez onun.
Ama bu süreçte benim de izlenimim hem forumdan hem sosyal medyadan gördüğüm ky nin 88-85 den beri short olduğu yönünde. Bu viop pastasında da böyle görünüyor bana. Bu anlamda yazdım öyle.
Yorum
-
-
BNP Paribas BDDK tarafından TL'de temerrüde düşürüldü. TEB üzerinden TL yaratıyor ancak bu satışların spotta karşılandığını gördükce Viop'ta Long arttırıyor. Hedef kısa bir süre sonra 103.x00 ve 107.x00'dir. YTDsmartinvestor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTEB in ne yaptığını ya da yapmaya çalıştığını anlayan var mı?
Yorum
-
Hale hanım özelden yazmıştım; dönüş olmadı...Twetter adresinizi öğrenebilir miyizHale Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBNP Paribas BDDK tarafından TL'de temerrüde düşürüldü. TEB üzerinden TL yaratıyor ancak bu satışların spotta karşılandığını gördükce Viop'ta Long arttırıyor. Hedef kısa bir süre sonra 103.x00 ve 107.x00'dir. YTD
Yorum

Yorum