yeni topik hayırlı olsun,iyiki varsın kuzu pirim.senden öğreneceğimi daha çok şeyler var. sessizce hayretler içinde öğrenmeye devam ediyoruz.ömrün uzun sağlığın yerinde esenliğin bol olsun.
Hedef 300 000.....
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Hadi hayırlısı bist 1 kilo altın olur inşallah.
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorum
-
mersel65 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Guzum, öpüyorum seni
bu GAVATIDA bu topiğe taşıyayım....
bundan 60 sene once ben on yaslarındaydım....
bunun dedesi...rizeden essek sırtında bizim erzuruma cay getirir satar UN alır gideridi…
REHMETLİ çok uğursuzdu....sakkalı dashaklarına kadar iner...sürekli tü tü tü yapar dua okur idi...
eger cayları bi haftada almazsanız...tarlaları dolu furacak derdi...ve furur idi...
bunun gazabından kurtulmak üçün...dedem tüm çayını gelir gelmez alır...ve bu üç gün kaldıktan sonra...gider idi...
maazallah 4 gün kalsa....GENE DOLU FURUR İDİ...
dedemden öğrendim ya....her tır yükleyişimde buna deste deste ATATURK verirem...korkudan haa.
UGURSUZ GAVAT.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
burada dursun....DOLAR-TL 4.60 A NASIL İNECEK....onu buna dayanarak anlatacağım...kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhayatta....BATİNİ ipneler ile ZAHİRİ ipneler vardır...
borsa....BATİNİ ipnedir….
misal borsa 2008 de 22 000 endekse düşmüştü....dolar-tl 1.60 idi....
şimdi...borsa 82 000 e indi...dolar-tl 6.49 du….
rakkamları oranla....BATİNİ İPNELİK SAYISI CIKAR....ki guzu...batiniye bakar...zahiriye değil....niye....çünkiii...HİÇBİRSEY GÖRÜNDÜGÜ GİBİ DEELLLDİR by kuzu.
bu sayı 4 civarıdır....carp 1.60 dolar-tl 4 le....ne çıkar....6.40....6.49 dayız...
carp 22 000 i 4 le ne çıkar....88 000....bak 86 000 deyiz….
efenim guzu bu işi bilmez.....TARRAGIMI BİLMEZ....ipne...hemide zahiri ipne.
NOT...GENCLERE....ZAHİRİ...gösterilendir...BATİNİ saklanandır....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEKONOMİSTLER......
bilinenin aksine....dünya tarihinde gelmiş geçmiş üç büyük EKONOMİST vardır....
ve bunlar EKONOMİ kitabı yazmamışlardır....
birincisi....MUSTAFA KEMAL ATATÜRK dür....
ikincisi......FRANKLIN DELONA ROOSVELT tir...
üçüncüsü...…...JOSEFH STALİN dir….
KAPİTALİZM VE ASAMALARI....
bireysel kapitalizm....üretim araçlarına bir avuç birey sahip olacak...devlet bu bireyleri koruyacak onların istediği yasaları çıkaracak...halk bunlara çalışacaktır...FRANKLIN DELONA ROOSVELT...
DEVLET KAPİTALİZMİ....üretim araçlarına sadece devlet sahip olacak....HALK devlete çalışacak...devlet bunu koruyacak yasaları çıkaracak....JOSEFH STALİN....
KARMA EKONOMİ....üretim araçlarına devlet ve bireyler sahip olacak....devlet bireylerin karsız diye girmedikleri alanlara girecek....HALK hem devlete hemde bireylere çalışacak...devlet yasalarla bu durumu koruyacak.....MUSTAFA KEMAL ATATURK.
kominizm diye bişey yoktur...o DEVLET KAPİTALİZMİDİR....
KAPİTALİZM NEDEN CATIRDIYOR....
çünkiii….
tüm dünya...BIREYSEL KAPİTALİZM e döndü....
bununla düzensizliğin derecesi maksimuma yöneldi....
formulu bu....
ENTROPİ=K.logaritma OLASILIK.…...BY KUZU....
EKONOMİLERDE....OLASILIK SAYILARININ COGALMASI...kaostur….BY KUZU....
olasılık sayıları nelerdir...nasıl hesaplanır...
DEVAM EDECEK.....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersayın hekimoglu….
bu yazıyı FED e yazıyorum....ona diyorum ki....TUM DUNYA BIREYSEL KAPİTALİZME GECTİ....
bununla diyorum....ENTROPİ=K.logaritma OLASILIK....MAKSİMUMA GİDİYOR...
FAİZLERİ DÜŞÜREREK....HELİKOPTERLE PARA SACARAK....OLASILIK SAYILARINI ARTIRIYORSUN...BUDA DÜZENSİZLİGİ MAKSİMUMA TASIYOR....
bu bir FİNANCAL KRİZ değil diyorum....bu büyük bir....EKONOMİK KRİZ....
ÇÜNKİİİİ....
URETİM ARACLARINA SAİP OLAN DÜNYA NUFUSUNUN YÜZDE BİRİ...ÖBÜR YÜZDE 99 U İKTİ...adamlarda satınalma gücü öldü.
diyorum....
kime....
DÜNYAYI YÖNETENLERE.....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterÇARELER....
HELİKOPTERLE PARAYI BANKALARA SACMA....devletlere ver...ve o devletlere 10 emir ver...diyorum...
İLK EMİR....TÜM DÜNYADA CALIŞANLAR VE EMEKLİLERİN MAASLARINI İKİ KATINA CIKAR EMRİ VER....
BU İLKİ….kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteraz önce FED den bizim powel ı aradım....SİZ HANGİ TURKÜYÜ CIGIRIYORSUNUZ LEM İPNELER DİDİM....
didiki....türkümüz....DERT BİR DEGİL...ELVAN ELVANI...cıgırırik dedi...
ve bana….lem ipne benden bişey bekleme...ne yaptıysam KARSI ÇİKTİN...
faizleri 50 baz puvan indirdim....sen forumlara çökeceğiz diye yazdın...
700 milyar dolarla bono piyasasına dalacağım dedim...sen elinde bonosu olan batar diye yazdın...
helikopterle para atacağız dedik....sen yandık...FED battığımızı ilan etti bununla...yazdın.
lem ipne dedi...baaa….USLU DURMAZSAN 1920 Lİ YILLARI MUMLA ARATIRIM SAAA...deyince....ödüm mötüme garıştı….
yaw ÜZÜR DİLERİM DEDİM...GEL BARISAK DEDİM....yemedi....hasstir ipne dedi...TİLİFONU SURATIMA KAPATTI....morrrooosssspiii cucugu….
yandık ki....ne yandık.
bunlarda dursun...FED...verdiğim ikinci emiri gerçekleştiriyor...DEVLETLEŞTİRME....yani ...MUSTAFA KEMAL in karma ekonomisine dönüyor hersey.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
dikkat ederseniz benim gündemimde bugün yok...bundan 6 ay sonraki durum var....bugünki durumu ise...6 ay önce yazmıştım....BUGÜN ARTIK BENİM GÜNDEMİM OLAMAZ....BEN BORSACIYIM.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
Yorum