BEéLLrock Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Hedef 300 000.....
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Sayın Bayım,BEéLLrock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSiz nasıl öngörüyorsunuz mevcut durumda Sayın smartinvestor bayım ?..
Çok birşey öngöremiyorum kısa vadede doğrusu :(
1800 civarı +-100 bir tepe daha bekliyorum, yıl sonuna büyük düzeltme öncesi, ama, buralardan mı olur 135 civarından olur son zirveye çıkış, onu tam kestiremiyorum.. bakalım nasip.
Yorum
-
SANA...gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster2018 eylül ardından 2019 martında swap ların sıfırlanması ile batı kaynaklı bütün yabancı sermayenin ülkeden çıkması sonrasında karşılanan mallar ve bu malların ne yapılacağı ile ilgili öngörülerim aynen devam ediyor..
sırada xu030 da full kontrolde oldukları kağıtlar var diye düşünüyorum..
xu030 u da nefessiz yukarı sürerse şaşırmayacağım..
dün thy
bügn eregl
yarın bi başka endeks kağıdı..
Onu bırak bunu sür..
Sonra gerisin geri gel yeniden sür şeklinde bir hareket bekliyorum.
benim ve bu forumu okuyanlarin bir tesekkur borcu var....
2014 den beri...TURK OLIGARSI VE HUKUMET ortakligi ile borsalarda yapilanlari anlattin....
bu manupulatif cirpinislarda....cok sayida yabanci yatirimci ve yerli dinazorun....bu borsayi tekettigini gorduk...
terkettiler....
cunki....
artik...SERBEST PIYASA YERINE....BEN CALARIM BEN OYNARIM PIYASASI OLUSTU...
bunlari kendi uslubunla cok guzel anlattin....Sana kendi adima ve bu forumu okuyan dostlarim Adina...COK TESSEKKURLER EDIYORUZ...
iyiki varsin....durust ve namuslu kardesim....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Sağol abi..kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSANA...
2014 den beri...TURK OLIGARSI VE HUKUMET ortakligi ile borsalarda yapilanlari anlattin....
bu manupulatif cirpinislarda....cok sayida yabanci yatirimci ve yerli dinazorun....bu borsayi tekettigini gorduk...
terkettiler....
cunki....
bunlari kendi uslubunla cok guzel anlattin....Sana kendi adima ve bu forumu okuyan dostlarim Adina...COK TESSEKKURLER EDIYORUZ...
iyiki varsin....durust ve namuslu kardesim....
eeee ustamız kim..
Gördüğümü anlattım o kadar..
Yorum
-
Affınıza sığınarak;kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSANA...
terkettiler....
cunki....
iyiki varsin....durust ve namuslu kardesim....
Bu sorunun cevabını merak ediyorum.
Tüm dünya borsaları zirveden zirveye kosar iken,
Asyanın kalesi nikei endeksi 30 yıl once soktuğu malları tekrar geri almış iken
Bizde neden ısrarla cöküş olması bekleniyor,bekliyoruz.?
Serbest piyasa diyebilmenin şartı tüm dünya zirveye koşar iken bizim göcmemizmidir?
Sahipli piyasa diyoruz,yabanci gitti diyoruz.
Bu mallari sahiplenenler bu kadarmı öngörüsüz.?
Yoksa bu alımlar yılların hegamonyasını sonlardırma terbiyeden kurtulma alımlarımıdır.
Amaçsız mı aldılar bukadar malı?
Yabancı sattiysa bu ülkenin varlıkları cöpmüdür?
Yorum
-
Bu mantikla şuan bütün dünya borsaları ben calarım ben oynarım modunda.
Bu tabiri neden sadece bizim borsamız icin kullanıyoruz.?
Bizim şirketlerimizin degerli olma ölcütü illaki yabancı alımlarımı olmalı?
Eger öyle ise kendimize olan bu inancsızca tutum neden?
Yorum
-
bu borsa....eger manupulasyonlar olmasa idi....bugun...50 000 dolar endeks....ve 350 000 tl endekste olacakti....ombusman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAffınıza sığınarak;
Bu sorunun cevabını merak ediyorum.
Tüm dünya borsaları zirveden zirveye kosar iken,
Asyanın kalesi nikei endeksi 30 yıl once soktuğu malları tekrar geri almış iken
Bizde neden ısrarla cöküş olması bekleniyor,bekliyoruz.?
Serbest piyasa diyebilmenin şartı tüm dünya zirveye koşar iken bizim göcmemizmidir?
Sahipli piyasa diyoruz,yabanci gitti diyoruz.
Bu mallari sahiplenenler bu kadarmı öngörüsüz.?
Yoksa bu alımlar yılların hegamonyasını sonlardırma terbiyeden kurtulma alımlarımıdır.
Amaçsız mı aldılar bukadar malı?
Yabancı sattiysa bu ülkenin varlıkları cöpmüdür?
ben calarim ben oynarim kural oldugu icin....oraya gidemedi....
musteri geldimi...BORSANIN GERCEK SAHIBI OLAN SIRKET SAHIPLERI MALI VERDI....ve buna goz yumuldu....
gundwane onu ima ediyordu hep....ve yabanci payi yuzde 45 de...hangisi acaba....yuzde 65 den yuzde 45 e inen satista...
hangi yapabanci satti....BIYIKLIMI....SIRKET SAHAPLARI....SUNNETSIZMI....hekiki kafirler....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
onemli soru sudur...BIYIKLIMI SATTI...SUNNETSIZ MI SATTI...
eger biyikli satti ise....
BU BORSANIN CIKMASI IMKANSIZDIR....
cunkiii....
BIYIKLIDA MAL YOK.....Ve borsalarari yukari basan hep....yabanci gorunumundeki...biyiklidir....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
valla ister karakocanli palabiyik metin ister kululu badem biyik ahmet almis yada satmis olsun, isterse garanin yada ulkerin biyikli yabancisi almis yada satmis olsun bu devletin bankasi vakifbankin fiyat kazanc orani 2 deyse ben bu bankayi alirim ve zinhar satmam.
satarsam eger biyikli yada biyiksiz keffirlere ulkemin gozbebegini kendi elimle bedavadan teslim etmis olurum.
kovid zamani heryer kapaliyken dov endeksi 18000 den 31000 e gidiyor manipulasyon degil emme bist endeksi 15 yada 20 dolar endeksindeyken , ki zirvesi 50 oldugu halde manipulasyon deniyorsa bir seyler yannistir.
bistin orta uzun vadede yeni diplere mi yoksa zirveleremi gitmesi beklenir,
ben yukari beklerim, kisa sureli ufak duzeltmeler olacaktir, olmalidir,
biyikli yada biyiksiz satsin bizde alalim, yukselince geri veririz onlara,
hep onlarmi ucuz alip bize yuksekten teslim edecek?
itiraz eden sunu desin fiyat kazanci 2,2 olan vakif dusmelimi yukselmeli mi?Ilim ilim bilmektir. ilim kendin bilmektir.
Sen kendini bilmezsen, ya nice okumaktir.
Yunus Emre der hoca, gerekse var bin hacca.
Hepisinden iyice, bir gonule girmektir.
Yunus Emre
Yorum
-
Reel sektörün net döviz pozisyon açığı, 2017'de 211 milyar dolar. 2020'de 158 milyar dolara gerilemiş.
Yani Bıyıklı,3 yılda 53 milyar dolar net borç ödemiş.
2017 sonunda, yurtiçi yerleşik gerçek kişilerin döviz mevduatı 97 milyar dolar. 2020'de 150 milyar dolara yükselmiş.
3 yıldaki artış 53 milyar dolar.
TCMB'nın dış varlık- döviz yükümlülük- swap yükümlülük farkı, 2017'de +40 milyar dolar. 2020'de -58 milyar dolara gerilemiş.
Pozisyon 3 yılda 98 milyar dolar açılmış.
Hazine'nin döviz borcu, 2017'de 90 milyar dolar. 2020'de 139 milyar dolara çıkmış.
Hazine'nin borcu 49 milyar dolar artmış.
2018-2020 arası birikimli cari açığın toplamı 52 milyar dolar.
TCMB ve Hazine'nin pozisyonu açılırken, gerçek ve tüzel özel kesimin pozisyonu kapanmış.
Yani kur riskini kamu üstüne alıyor.
Yorum
-
Hazine'nin döviz pozisyonu; 2017'de -79 milyar dolar. 2020'de -133 milyar dolar olmuş.
Pozisyon 54 milyar dolar açılmış.
Reel sektör 53 milyar dolar ödemiş. Hazine 54 milyar dolar daha borçlanmış.
Yorum
-
Hahhh şimdi neden apar topar pandemi ortasında 10 puan faiz artırıldı anladınız mı???
DTH lar falan değil hedefleri..
Kamu döviz borçlandı..
Özellikle Berat A. döneminde..
Tabi bütün işlerinde olduğu gibi de bunu "fiyat istikrarı" diye vatandaşa lanse ettiler..
Eğer 17 faiz vermezsen konkordato ilan edecektik..
Hala da bu risk geçmiş değil..
Yorum
-
kemalim....kemal erdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstervalla ister karakocanli palabiyik metin ister kululu badem biyik ahmet almis yada satmis olsun, isterse garanin yada ulkerin biyikli yabancisi almis yada satmis olsun bu devletin bankasi vakifbankin fiyat kazanc orani 2 deyse ben bu bankayi alirim ve zinhar satmam.
satarsam eger biyikli yada biyiksiz keffirlere ulkemin gozbebegini kendi elimle bedavadan teslim etmis olurum.
kovid zamani heryer kapaliyken dov endeksi 18000 den 31000 e gidiyor manipulasyon degil emme bist endeksi 15 yada 20 dolar endeksindeyken , ki zirvesi 50 oldugu halde manipulasyon deniyorsa bir seyler yannistir.
bistin orta uzun vadede yeni diplere mi yoksa zirveleremi gitmesi beklenir,
ben yukari beklerim, kisa sureli ufak duzeltmeler olacaktir, olmalidir,
biyikli yada biyiksiz satsin bizde alalim, yukselince geri veririz onlara,
hep onlarmi ucuz alip bize yuksekten teslim edecek?
itiraz eden sunu desin fiyat kazanci 2,2 olan vakif dusmelimi yukselmeli mi?
evhafin fiyat kazanc orani....2.2...bu yazilan....
batik kredileri kodun nu hesabin icine...evkafin fiyat-kazanc orani 32 oluyor....uanda tum kamu bankalari fiyat-kazanca gore...DUNYANIN EN PAHALI PANKALARI....
HICBIRSEY GORUNDUGU GIBI DEELDIR....by kuzu....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum

Yorum