Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
OYUNCULAR....KAR-ZARAR HESABINI BU DENGEYE GÖRE KURMALIDIR....
diğer bir deyişle...tl olarak kar edebilirsin VİOP ta shortla...emmmeeee...dolar-tl de oluşacak kayip...gerçek parada zarar yazdırabilir....tüm dinazor borsacılar...sudakka itibarıyla bunun hesabı içindeler...
çünkiiii….
dolar-tl de....6.30 yukarı geçildimi...7.80 e nefessiz gider.
Sn. Kuzu , 28 şubatta belirttiğiniz bist 100 96.000 , dolar için ise 6,30 seviyelerine geldik.96.000 normaline göre hareket edip bist de döviz de kırılım beklentimizi hangi vadede beklemeliyi.
Saygılar
Büyük global kriz öncesi Euro çıkışı bu.
Dolar indexi 90 a kadar iner.
Borsalar son tepelerini yaparlar artık.
Üstündemi olur,altındamı bilemem.
Kuzu bilir.
Yangın büyük görünüyor
Fdow devre kesti
Devre keserek tutuyorlar
Yoksa sıfıra kadar inecek bu
Kulaklarıma inanamadım
60 milyon insanın öleceğinden bahsetti tv
Açtığı gibi satıyorlar yine devre kesiyor
ne olacağını yazsam....DÜŞMAN KAZANIYORUM....yazmasam dostlarım tarragı yiyecek....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Sn Kuzu hoca valla 1 kuruş dahi kazanmasam da sizin öngörüleriniz müthiş derecede yerinde, okumak bile yetiyor. Allah nazar değdirmesin sağlıklı ömürler nasip etsin. 98.500 müthişti ben ona yetiştim ama başka biri bu öngörünüz tutmayabilir ifadesinde bişey yazmıştı ertesi gün zorla da olsa tuttu .
KUZU KONSOLİDASYON KURALINI UNUTTUNUZMU....fdow da olan o....ENSEYİ KARARTMAYIN...konsolida oluyor fiyatlar....
bizde ne oldu....91 650 den 98 850 ye çıkış oldu ki...98 000 demiştim malı dibte alırken...bu yüzde 7.8 çıkıştır...sonra ne yaptı aynı gün....98 850 den 95 800 e düştü....ve 98 000 açtığımız shorları kapattık...volatility kuzu kuralı nedeniyle....yüzde kac düştük....yüzde 3....yüzde 7.8 çıktık...ve yüzde 3 düştük aynı gün...
dow da onu yapıyor....yüzde 9.6 cıktı dibden ve tepeden kapadı....şimdi bizdeki gibi yarısını geri verecek yüzde 4 ila 5 arası....YANİ SORUN YOK....BİZ YARIN YENİDEN 98 000 E GİDERİZ...hatta 100 000 de olabilir...
usaglar…
şerefinize....duydum ki...corona ipnesi ALKOL den korkuyor...iraqımı acmısam...yarın ki FURGUNLARIMI planlamışım....
Bülent Ersoy un düüügmesine basmısam...çığırıyor...diirki….
BENZEMEZ KİMSE SANA...TAVRINA KURBAN OLAYIM...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
OYUNCULAR....KAR-ZARAR HESABINI BU DENGEYE GÖRE KURMALIDIR....
diğer bir deyişle...tl olarak kar edebilirsin VİOP ta shortla...emmmeeee...dolar-tl de oluşacak kayip...gerçek parada zarar yazdırabilir....tüm dinazor borsacılar...sudakka itibarıyla bunun hesabı içindeler...
çünkiiii….
dolar-tl de....6.30 yukarı geçildimi...7.80 e nefessiz gider.
Sn. Kuzu , 28 şubatta belirttiğiniz bist 100 96.000 , dolar için ise 6,30 seviyelerine geldik.96.000 normaline göre hareket edip bist de döviz de kırılım beklentimizi hangi vadede beklemeliyi.
Saygılar
sayın hekimoglu….
96 000 ve 6.30 öngörmüştüm geldik....bundan sonra ne olacak...yazacağım FED ve diğer merkezlerle ilgili bi kararı bekliyorum...ZURNANIN ZIRTTT DEDİGİ YER BURASI...dolar-tl yi bu karar bağlar....
bilinenin aksine....dünya tarihinde gelmiş geçmiş üç büyük EKONOMİST vardır....
ve bunlar EKONOMİ kitabı yazmamışlardır....
birincisi....MUSTAFA KEMAL ATATÜRK dür....
ikincisi......FRANKLIN DELONA ROOSVELT tir...
üçüncüsü...…...JOSEFH STALİN dir….
KAPİTALİZM VE ASAMALARI....
bireysel kapitalizm....üretim araçlarına bir avuç birey sahip olacak...devlet bu bireyleri koruyacak onların istediği yasaları çıkaracak...halk bunlara çalışacaktır...FRANKLIN DELONA ROOSVELT...
DEVLET KAPİTALİZMİ....üretim araçlarına sadece devlet sahip olacak....HALK devlete çalışacak...devlet bunu koruyacak yasaları çıkaracak....JOSEFH STALİN....
KARMA EKONOMİ....üretim araçlarına devlet ve bireyler sahip olacak....devlet bireylerin karsız diye girmedikleri alanlara girecek....HALK hem devlete hemde bireylere çalışacak...devlet yasalarla bu durumu koruyacak.....MUSTAFA KEMAL ATATURK.
kominizm diye bişey yoktur...o DEVLET KAPİTALİZMİDİR....
KAPİTALİZM NEDEN CATIRDIYOR....
çünkiii….
tüm dünya...BIREYSEL KAPİTALİZM e döndü....
bununla düzensizliğin derecesi maksimuma yöneldi....
bu yazıyı FED e yazıyorum....ona diyorum ki....TUM DUNYA BIREYSEL KAPİTALİZME GECTİ....
bununla diyorum....ENTROPİ=K.logaritma OLASILIK....MAKSİMUMA GİDİYOR...
FAİZLERİ DÜŞÜREREK....HELİKOPTERLE PARA SACARAK....OLASILIK SAYILARINI ARTIRIYORSUN...BUDA DÜZENSİZLİGİ MAKSİMUMA TASIYOR....
bu bir FİNANCAL KRİZ değil diyorum....bu büyük bir....EKONOMİK KRİZ....
ÇÜNKİİİİ....
URETİM ARACLARINA SAİP OLAN DÜNYA NUFUSUNUN YÜZDE BİRİ...ÖBÜR YÜZDE 99 U İKTİ...adamlarda satınalma gücü öldü.
diyorum....
kime....
DÜNYAYI YÖNETENLERE.....
HELİKOPTERLE PARAYI BANKALARA SACMA....devletlere ver...ve o devletlere 10 emir ver...diyorum...
İLK EMİR....TÜM DÜNYADA CALIŞANLAR VE EMEKLİLERİN MAASLARINI İKİ KATINA CIKAR EMRİ VER....
BU İLKİ….
yazdım....22 trillion dolarlık amriki bonoları kimde ise o TARRAGIMI YER DEDİM.....
HAAAAA anladık dediler...onuncünmü BANK OF AMERİCA yüzde 5 göçtü....demişler ve anlamışlar...yawrilerim...YOUNG TURK evliyaullahtır diye etek öpme yarısındalar...ha ha ha
ekledim...tetikte olun....fed bu bonoları ben pankalardan alacağım derse...BU SEFER SİZ TARRAGIMI YERSİNİZ....fürun ve kaçın dedim....TOHUMUNA PARAMI VERDİNİZ....ALIN VE TÜYÜN DEDİM.
Sevgili Kuzu merhaba. Ben 3 Martta yazdığın bu yazıya takıldım. Fed bu bonoları bankalardan alacağım dedi mi? Şu anki tablo 2009 parasal genişleme ile aynı mı? Borsaya bu açıdan mı bakmalıyız?
Yorum