38.22 oranı sadece oran. Yerli yabancı takasının oranı tarzında adet olarak yabancının elinde tuttuğu lot miktarının oranı. Burada da şöyle bir handikap var. Diyelim ki x kağıt 1 lira diğeri 100 lira. İkisinin içinde bulunan yabancının lotunu adet olarak 1 sayıyor ve orana sokuyor.
önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
-
Aslında handikap deel o..Money DOCTOR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster38.22 oranı sadece oran. Yerli yabancı takasının oranı tarzında adet olarak yabancının elinde tuttuğu lot miktarının oranı. Burada da şöyle bir handikap var. Diyelim ki x kağıt 1 lira diğeri 100 lira. İkisinin içinde bulunan yabancının lotunu adet olarak 1 sayıyor ve orana sokuyor.
En mantıklısı..
Kaç adet lot olduğu..
Tabi burada bedelli bedelsiz durumlarda artma azalma olur..Önemli değil o..Sermaye artırımları çok sık değil..Oynaklık yapmaz o kadar..
Ama tl yada dolar bazında değer hesapladığı zaman dolar/tl de oynak..hesaplar şaşar..
En iyisi ellerinde tuttukları LOT miktarı..
Bunun değeri beni ilgilendirmiyor..
LOT miktarını azaltıyorlar diyorsun..
Şimdi yabancı tüyüyor sanki fırsatını bulursa..
Bu hem iyi hem kötü..
Kötü çünkü sermaye çıkışı var..
İyi tek alıcı TVF..
Malı yüklenen adam da alıcı bulamadığı zaman sürer babam sürer..
Yahu Barbaros Şansal bile geçen tvf borsayı ele geçirdi dedi ya en çok da ona şaşırdım
Yorum
-
gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAslında handikap deel o..
En mantıklısı..
Kaç adet lot olduğu..
Tabi burada bedelli bedelsiz durumlarda artma azalma olur..Önemli değil o..Sermaye artırımları çok sık değil..Oynaklık yapmaz o kadar..
Ama tl yada dolar bazında değer hesapladığı zaman dolar/tl de oynak..hesaplar şaşar..
En iyisi ellerinde tuttukları LOT miktarı..
Bunun değeri beni ilgilendirmiyor..
LOT miktarını azaltıyorlar diyorsun..
Şimdi yabancı tüyüyor sanki fırsatını bulursa..
Bu hem iyi hem kötü..
Kötü çünkü sermaye çıkışı var..
İyi tek alıcı TVF..
Malı yüklenen adam da alıcı bulamadığı zaman sürer babam sürer..
Yahu Barbaros Şansal bile geçen tvf borsayı ele geçirdi dedi ya en çok da ona şaşırdım
Şimdi bunlardaki mantık emeklilik fonları, işsizlik fonları , varlık fonunun parasını hem ekonomik görünüme makyaj hem de ekonomi düzeldiğinde yabancılara pazarlarız düşüncesi ile topluyorlar. Yabancı ise yedire yedire piyasaya malları vermeye çalışıyor. Mal veren yabancının gerçek yabancı mı yoksa bıyıklı mı olduğunu bilemiyorum.
Yorum
-
Kuzu dayı ne yapıyoruz şimdi b planı yokmuydu.😀
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorum
-
ABD
Davalara katılmayan Halkbank için 1 milyondan başlayarak katlanarak artan para cezası talebi
21/01/2020 - 20:13
Savcılıktan verilen dilekçede, Halkbank'ın duruşmalara katılmayı reddettiği her gün için, 1 milyon dolardan başlayarak ikiye katlanarak artacak para cezası ödemesinin talep edildiği bildirildi.
Bu zorlayıcı yaptırımın "gerekli ve uygun" olduğu belirtildi.
Yorum
-
Salı günü Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Asya'da yaklaşık 300 kişiyi hasta eden yeni koronavirüs vakasının Washington eyaletindeki bir hastada bildirildiğini söyledi.
The Centers for Disease Control and Prevention on Tuesday said the first case of the new coronavirus that has sickened nearly 300 people in Asia.
sn KUZU dikkatli ol..!!!
Yorum
-
iki gozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHer şey unutuldu,Suriye,Libya,S400,döviz borçlu enerji şirketleri,batık krediler,konkordato eden şirketler,sanki bunlar hiç yaşanmamış gibi.
YTDYukarıda H.bankı yazmayı unutmuşum.iki gozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterABD
Davalara katılmayan Halkbank için 1 milyondan başlayarak katlanarak artan para cezası talebi
21/01/2020 - 20:13
Savcılıktan verilen dilekçede, Halkbank'ın duruşmalara katılmayı reddettiği her gün için, 1 milyon dolardan başlayarak ikiye katlanarak artacak para cezası ödemesinin talep edildiği bildirildi.
Bu zorlayıcı yaptırımın "gerekli ve uygun" olduğu belirtildi.
https://tr.euronews.com/2020/01/21/d...box=1579634080
Savcı talep etti: Halkbank iki ay sonunda 1.8 milyar dolar ceza ödeyebilir.
YTD
Yorum
-
Halkbank güncellemesi:
@SDNYnews
mahkemeye saygısızlık için önerilen para cezası konusunda karışıklığı netleştirdi. Haftalık ikiye katlanır, şöyle: Hafta 1: 1 milyon dolar / gün = 7 milyon dolar Wk 2: 2 milyon dolar / gün (artı önceki toplam) = 21 milyon dolar Wk 3: 4 milyon dolar / gün (ppt) = 49 milyon dolar Wk 4 toplam = 105 dolar m Wk 8 toplam = 1.785 milyar Wk 12 toplam = 28.7 milyar dolar.
Yorum
-
Savcı talep etti: Halkbank 12 ay sonunda 28.7 milyar dolar ceza ödeyebilir
The Financial Times'ın haberine göre, mahkemenin bu talebi kabul etmesi halinde, Halkbank'ın bir ay sonunda alacağı para cezası miktarı toplamda 105 milyon dolara ulaşacak. Talebe olumlu yanıt verilmesi halinde, bankanın iki ayın sonunda mahkemeyi yok sayması ve duruşmalara katılmaması halinde, ödemesi öngörülen para cezası miktarı 1.785 milyar dolar.
FT'nin hesabına göre, savcının talebinin kabul edilmesi halinde, Halkbank'ın mahkemeye çıkmayı reddetmesiyle birlikte her gün için ödeyeceği ceza, 12 ay sonunda 28.7 milyar doları bulacak.
https://ahval.me/tr/halkbank-davasi/...eza-odeyebilir
-
Factbox: Bir virüs ekonomiyi ve pazarları nasıl etkiler?
(Reuters) - Çin'de yeni bir virüsün patlak vermesi, dünya finans piyasaları aracılığıyla ürperticiler gönderdi ve yatırımcılar potansiyel ekonomik etkisini değerlendirmek için 2003 SARS (Şiddetli Akut Solunum Sendromu) salgınıyla karşılaştırmalar yaptılar.

Thai'e tatile gidecektim iptal ettim.
Maldivlere bakacağım.
Thai ekonomisini çökerteceğim,no Honey no Money.
Yorum
-
Perinçek'ten iddialı çıkış: İçinizi rahat tutun, Kanal İstanbul olmayacak!
Yorum
-
Sayın iki gozum
Çok değerli paylaşımlarınız var..
Burada ziyan olmasın...
Ayrı bir topik açın sizi oradan takip edelim..
Tahmin ediyorum bir çok forumdaş aynı düşüncededir.. ve bunu bu post altında beğenileri ile göstereceklerdir..
Sağlıcakla..
Yorum

Yorum